D.Sabeckis iki sezono pabaigos skolinamas Liudvigsburgo komandai 6

Kauno „Žalgirį“ šią vasarą pagal formulę „1+1“ papildęs 25-erių Donatas Sabeckis iki šio sezono pabaigos skolinamas FIBA Čempionų lygoje rungtyniaujančiai Liudvigsburgo„MHP Riesen“ komandai.

Praėjusiais metais sužibėjęs kaunietis šį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidė 7 mačus, per kuriuos aikštėje praleisdavo vos po 4,4 minutes. Geriausią mačą žalgirietis sužaidė sezono atidarymo rungtynėse prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“, kurioms per 10 minučių atseikėjo 5 taškus, 4 rezultatyvius perdavimus bei 2 perimtus kamuolius.

Į komandą atvykus Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) patirties turinčiam Derrickui Waltonui, lietuviui buvo vis sunkiau surasti galimybių žengti į aikštelę, tad buvo priimtas abipusis nutarimas krepšininką skolinti „MHP Riesen“ klubui.

„Donatas išties talentingas žaidėjas, pasižymintis gera darbo etika, jis taip pat paliko įspūdį treneriui Šarūnui Jasikevičiui, tačiau pasipildžius Derricku Waltonu, jo žaidimo laikas itin sumenko. Norime, kad lietuviai tobulėtų ir įgautų taip reikalingos žaidybinės patirties, o dabar to pasiūlyti Donatui negalime. Linkime žaidėjui kuo geriausios kloties ir lauksime jo sugrįžtančio jau kitą sezoną“, – D.Sabeckio situaciją komentavo „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Liudvigsburgo krepšininkai rungtyniauja ne tik aukščiausioje Vokietijos lygoje, bet ir FIBA Čempionų lygoje, iki kurios pusfinalio buvo nužygiavę praėjusio sezono metu.

Būtent iš naujojo D.Sabeckio klubo į Lietuvą atvyko žalgirietis Thomasas Walkupas.

Komentarai

  1. kaunietis

    Triocala Šaras, vienaip kalba kitaip daro. Neigiamai vertinu, kad nedavė galimybės Sabeckiui žaisti. Jo mes geriau legioną, auginam kitoms rinktinėms ir klubams, o ne saviems duodam šansą žaisti aukštam lygyje, tai yra Eurolygoje. Taip ir ritasi, lietuvių žaidėjų lygis. Ką mes dabar turime iš lietuvių, kurie būtų Eurolygoje žvaidždės, o ne vidutiniokai ar atsarginiai? Taigi nė vieno jau nėra lietuvio Eurolygoje, kuris būtų žvaigždė, ar bent komandų lyderiai. Žalgiryje legionas pagrindiniai, prakute išvaro į kitas komandas pinigus kalti, o mūsiškai, tik rankšluoščių pdavinėtojai galėtų būti tokiose komandose kaip CSKA, Real, Barcelona. Taip ir toliau Šarai prastuminėk, savo mėgstamus legionierius, o lietuvius skolink žemo lygio hansų komandoms

  2. Vaidas

    mažiau negatyvo. Labai teisingas sprendimas, gaus daugiau žaidimo laiko ir, jeigu patobulės, grįš į Žalgirį ir gaus žaisti ir čia. O legionieriai praktiškai pas visus yra pagrindas. Jeigu norit, kad pagrindas būtų lietuviai – tuomet galėsim kautis dėl 13-14 vietos. Kai vėl pasieks stebuklingus rezultatus – vėl visi beprotiškai džiaugsimės nepaisant nieko.

  3. Vaidai

    Pakaikau tave ir pritariu 100%. Nėr daugiau ką sakyt…

  4. 709

    Tai kad lietuvi tureti komandoje yra prabanga. Dar nieko neparodes ka sugeba nori milionu o kai pasirodo aiksteleje nezino ka veikti. Siais laikais jaunimas lepus nori daug ir iskarto

  5. Darius

    Dabar jiems reikia rezultatu, nes atsirado pinigu, susimokejo skolas. Kai buvo kiauros kisenes, buvo kitaip. Dabar jiems nebera kada uzsiauginti top lygio krepsininko, reikia pergaliu, uz kurias mokami pinigai. O su sabeckiais daug eurolygoje nelaimesi. Todel perka walkupus, waltersus, walkerius ir tt, o kad beveik nebera lietuviu zvaigzdziu, kas jiems rupi.

  6. praleidciat

    daug progu patyleti , pamate jaska koks lygis donato ir pasieme woltona, viskas cia kaip ir aisku, o tas apsitrins geram klube ir sugris kitais metais.