Š.Jasikevičius: „Madrido „Real“ yra NBA lygio komanda“ (VIDEO) 3

BasketNews.lt inf.

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi dar vienam didžiuliam iššūkiui Eurolygoje – šįkart į Lietuvą atvyksta pirmenybių čempionė Madrido „Real“ komanda, kurią treneris Šarūnas Jasikevičius vadina NBA lygio ekipa.

Po praėjusio sezono „Real“ prarado tik į NBA iškeliavusį Luka Dončičių, tačiau išlaikė net 13 krepšininkų ir pasipildė Klemenu Prepeličiumi bei Gabrieliu Decku.

– Koks tas Madrido „Real“ be Luka Dončičiaus?
– Kaip sakant, nėra L.Dončičiaus, yra tikrasis Sergio Llullas. Nemanau, kad tai jiems yra praradimas. Jeigu imant visą situaciją, kad jie kelintus metus žaidžia visi kartu, tai tikrai yra įspūdinga komanda. Jie šiuo metu yra labai geroje formoje, žaidžia kaip iš natų. Viskas jiems labai gerai. Žinote, kai tu esi čempionas, daug keisti nereikia. Pasilieki tą pačią komandą, ji žaidžia panašiai, jų šaukimai tie patys, komanda taip savimi pasitiki, kad tai labai jaučiasi.

– Koks yra Pablo Laso žaidimo braižas?
– Toks pat. Daugiau mažiau puolimo krepšinis su labai daug atakų ir tos gynybinės taisyklės yra išreikštos. Komandoje jau seniai nusistovėjusios rolės ir kiekvienas krepšininkas jas daugiau mažiau žino. Yra Jeffery Tayloras, Facundo Campazzo ir Walteris Tavaresas, kurie labiau yra gynybiniai žaidėjai, yra tie, kurie irgi prisideda prie gynybos, bet labiau tempia puolimą. Eurolygos čempionai, kurioje iš 13 krepšininkų 9-10 yra šalia NBA. Arba yra buvę, arba NBA klubai jų nori. Čia yra NBA komanda.

– Ar nenustebino, kad taip gerai atrodo po rimtos traumos sugrįžęs S.Llullas?
– Ne, pernai jis padėjo komandai tiek, kiek galėjo. Praeina laikas po tų traumų, kai atsistato visa nervinė sistema, aplink kelius, aplink viską. Jis su savo sprogstamąja jėga yra toks pat, koks buvo ir anksčiau. Tai yra tikrasis S.Llullas.

– Anthony Randolphas renka po 15,8 taško. Ką varžovams prideda toks krepšininkas?
– A.Randolphas visada labai gerai pradeda sezonus ir šiemet jo pradžia nestebina. Tikrai jis yra puikios formos. Apskritai, tai komanda, kuri meta panašų skaičių dvitaškių ir tritaškių. Tai yra vienas iš akcentų. Reikia suprasti, kad geriau du taškai nei trys, o procentai itin nesiskiria. Kaip visada, jeigu norime turėti šansą, reikia atimti lengvus taškus. Jeigu jie mums mes iš po krepšio, tai laimėti bus labai sunku.

– Buvo kalbų, ar L.Dončičius pritaps prie NBA. Ką dabar galvojate, kai matote tokį jo žaidimą?
– Man nebuvo jokių klausimų, ar jis pritaps. Čia jiems yra klausimai, nes jie (NBA) vis dar nekaip žiūri į Europos krepšinį. Kad jis pritaps, man buvo aišku. Nė vienas iš tų koledžo vaikų negalėtų pasiekti Eurolygoje tokį lygį, kokį jis padarė per pastaruosius dvejus metus. Man tikrai nėra klausimų.

– F.Campazzo ir W.Tavaresas yra išskirtiniai krepšininkai, nes vienas labai mažas, kitas – ypatingai aukštas. Kaip tokie neįprasti žaidėjai yra tokie svarbūs tokioje didžiulėje komandoje?
– W.Tavaresas, mesdamas nedaug taškų, yra Eurolygos MVP. Jis tikrai pernai pakeitė labai daug rungtynių, net ir finalo ketvertą. Iš kelių metrų matėsi, kad žmonės bijojo eiti į vidų. O į vidų eiti reikia. Galbūt ne centruojant, bet ardant. Dėl F.Campazzo, tai žinote… Ūgis tik centimetrų skaičius, bet niekaip nepamatuosi jo širdies, kovingumo ir atsidavimo komandai. Jis tai kompensuoja ir savo komandoms duoda dar daugiau. Tikrai nuostabus žaidėjas.

– Dvikovose su „Real“ Kaune sumetama kur kas mažiau nei Madride. Čia tik sutapimas?
– Negalvoju, kad sutapimai. Atsimenu, pernai reikėjo žaisti dvigubos savaitės antrąsias rungtynes. Mes buvome po skambios pergalės, o mūsų žaidėjams greitai tai suvirškinti kartais yra sunku. Madride tikrai dvejus pastaruosius metus rimtai kabinomės į atlapus. Idėja yra tokia pati – kuo ilgiau išbūti rungtynėse ir kažkuriuo momentu pabandyti smogti. Neaišku, ar tai padaryti išeis, nes varžovas yra aukščiausio lygio.

– „Real“ išsimeta daugiausiai metimų, o jūs esate viena lėtesnių komandų. Bandysite numušti tempą?
– Nemanau, kad komandas galime lyginti kaip greitesnė ar lėtesne. Galbūt tai yra greičiau metanti komanda. Tik toks skirtumas. Skaitau straipsnius, kad mes esame lėti. Mes tikrai tokie nesame. Yra skirtumas, ar tu greičiau išmeti, ar lėčiau. Žinote, jie tikrai meta labai greitai. Mums reikia žaisti savo krepšinį ir neleisti žaisti jų krepšinio. Mes negalime vaidinti „Real“, nes atrodysime nekaip.

– Turime pavyzdžių, kai krepšininkams, atvykus iš JAV, ilgai nepavyksta išsimiegoti. Kaip Derrickui Waltonui sekasi įsilieti?
– Nežinau, turi savo butą, aš į jį nelendu (šypsosi). Atrodo, kad lyg ir miega. Pirmosiomis dienomis ir jam buvo sunku, jis turėjo žaisti su „Dzūkija“, bet atėjo ir sakė, kad jam tikrai prasta situacija. Tai buvo 4-5 diena ir tuomet yra sunkiau. Vėliau viskas turi stoti į savo vietas.

– Taip, kaip jis atrodo komandoje, jus tenkina?
– Taip, ir per treniruotes atrodo labai gerai. Galbūt per rungtynes net sunkiau, nes yra kažkoks psichologinis krūvis, kitokia atmosfera. Atrodo kaip žmogus, kuris mums gali padėti. Kaip ir sakiau Atėnuose, jis ir pats įmesti gali, ir komandos draugus įjungti.

Komentarai

  1. Rytis

    Gaus kaip reikiant. Ant kokiu 25 tasku.

  2. Darius

    Is eurolygos top komandu mums parankiausia cska, as taip manau. Realas protingiau sukomplektuota komanda, turi koziriu visose pozicijose ir tuo moka naudotis. Manau siuo metu Realas yra stipriausia komanda Europoje, bet savo arenoje pries juos turime sansu.

  3. fanas

    jokiu sansu nera pries juos