Š.Jasikevičius apie Eurolygos naujokę „Buducnost“: „Tai kasikinė serbų komanda“ 2

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio rytą išskrido į Juodkalnijos sostinę Podgoricą, kurioje penktadienį susikaus su Eurolygos naujoke ir kol kas pergalių neiškovojusia „Buducnost“ ekipa.

Buvusio Vilniaus „Ryto“ trenerio Aleksandro Džikičiaus vadovaujama „Buducnost“ yra nerezultatyviausia (64,8 taško) ir mažiausiai rezultatyvių perdavimų (13,6) atliekanti komanda.

Praėjusį sezoną ekipa laimėjo Adrijos lygą, kai finale parbloškė Belgrado „Crvena Zvezda“, ir pateko į Eurolygą po 15 metų pertraukos.

– Kokį žaidimą demonstruoja „Buducnost“? – žurnalistai Kauno oro uoste pasiteiravo Š.Jasikevičiaus.
– Tai rimta komanda. Galbūt jiems kažkiek nesiseka, bet tai labai organizuota, fiziška ir labai gerai treniruojama komanda, kuri jau pernai rodė aukštą lygį ir pateko į Eurolygą, o šiemet kovoja su visais. Ši Eurolyga momentais yra labai sunki ir tos pergalės taip lengvai neateina.

– Podgoricos ekipa yra nerezultatyviausia ir atlieka mažiausiai rezultatyvių perdavimų. Ar jai trūksta žaidimo organizavimo?
– Yra ir Gordičius, ir Ivanovičius, kurie ten žaidžia jau daug metų aukštame lygyje. Tai tikrai rimtas varžovas, primenantis klasikinę serbų komandą – labai disciplinuota, labai gerai ginasi ir išanalizuoja varžovus. Negalvoju, kad rungtynės bus labai gražios. Daug tokių rungtynių Podgoricoje nebūna. Reikės kentėti. Tai bus visai kitokio stiliaus rungtynės nei buvo su Madrido „Real“.

– Žaidžiant Balkanuose, dažnai šeimininkams padeda ir sirgalių kuriama atmosfera.
– Taip, ten atmosfera yra karšta, žiūrovai labai palaiko, jie visame Balkanų regione gerai supranta krepšinį. Manau, kad jų komanda nuo to tampa dar fiziškesnė ir geresnė. Turi puikų trenerį, kurį labai gerbiame. Jų komanda tikrai bus labai gerai paruošta.

– Kokius krepšininkus galima išskirti Podgoricos komandoje?
– Daug kas laikosi ant Gordičiaus rankų. Jis yra įžaidėjas, komandos siela. Vienas iš pagrindinių dalykų yra jį kontroliuoti. O po to kiekvienoje pozicijoje eina labai geri žaidėjai, rotacija yra didelė – naudoja 10-11 krepšininkų. Abu Clarkai labai pavojingi, tas pats Omičius yra turėjęs rungtynių, kur atkovojo po 6-7 kamuolius puolime. Jis jau yra Eurolygos veteranas.

– Ar tai viena silpniausių komandų Eurolygoje?
– Tos pergalės Eurolygoje nesimėto – jas iškovoti yra labai sunku. Kiekviena pergalė yra aukso vertės.

– Donatas Sabeckis debiutavo Liudvigsburgo komandoje. Galbūt atkreipėte dėmesį?
– Mačiau tik statistiką. Aišku, labai džiaugiamės, kad jis gauna daug laiko, o konkrečiai apie žaidimą negaliu kalbėti, nes nemačiau rungtynių.

Komentarai

  1. minde

    „klasikinė“

  2. Mnd

    Super