Puikiai gynęsi žalgiriečiai iš Podgoricos išsiveža pergalę (VIDEO) 13

Penktadienį Eurolygos šeštojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Podgoricoje išlaikė karštą vietos „Buducnost“ komandos egzaminą ir šventė pergalę rezultatu 72:60 (18:15, 15:18, 24:14, 15:12).

Gana nervingą rungtynių pradžią Podgoricoje pralaužė su varžovo pražanga pasižymėjęs Paulius Jankūnas, tačiau po pirmų trijų minučių švieslentėje degė kuklūs trejetai – 3:3. Tuomet puikius epizodus puolime susikūrė P.Jankūnas ir Brandonas Daviesas, po kurio galingo skrydžio persvara padidėjo iki 11:7. Ketvirčiui įpusėjus tolimu šūviu šeimininkus baudė Derrickas Waltonas, vis laisvesnį puolimą metimu iš vidutinio nuotolio įformino komandos kapitonas P.Jankūnas, baudų stojo mesti Antanas Kavaliauskas – 18:11. Per likusias dvi minutes kauniečiai nepasižymėjo, tad pranašumas sumažėjo iki 18:15.

Antrojo kėlinio pradžioje jau trečią Nate‘o Wolterso juvelyrinį perdavimą dvitaškiu pavertė A.Kavaliauskas, tritaškį smeigė Marius Grigonis – 23:17. Drąsiai krepšio link prasiveržė iki tol perdavimais komandos draugus maitinęs N.Woltersas, ledus pralaužė Aaronas White‘as, bet rezultatas jau buvo lygus – 27:27. Likus porai minučių, varžovų minutės pertraukėlę provokavo aštriai sužaidęs Edgaras Ulanovas bei iš vidutinio nuotolio pataikęs A.Kavaliauskas – 31:27. Dar vienu dvitaškiu atstumą iki 33:27 buvo padidinęs A.Kavaliauskas, tačiau pirma rungtynių pusė baigėsi rezultatą lyginusiu „Buducnost“ spurtu – 33:33.

Po didžiosios pertraukos tritaškiais apsikeitė Artūras Milaknis ir Earlas Clarkas, netrukus tritaškiu prabilo ir N.Woltersas, o atstumą iki 43:38 didino B.Daviesas. N.Woltersas toliau puikiai dirigavo Lietuvos čempionų puolimui, kurį ant savo pečių tempė baudos aikštelėje dominavę A.White‘as ir B.Daviesas – 49:42. Šeimininkams kiek priartėjus, „Žalgiris“ dviračio neišradinėjo ir varžovus rezultatyviai atakavo per priekinę liniją – po keturių A.Kavaliausko taškų svečiai vėl kiek atsikvėpė (53:48). Dar gražesnis vaizdas buvo po trečiojo kėlinio pabaigą paskelbusio švilpuko, mat pranašumą iki 57:48 išaugino E.Ulanovo ir A.White‘o baudų metimai.

Ketvirtajame kėlinyje „Buducnost“ krepšininkai toliau sunkiai gliaudė žalgiriečių gynybą, o dviženklę persvarą sukūrė be priekaištų veikęs N.Wolterso ir B.Davieso tandemas – 63:53. Lengvai atiduoti pergalės šeimininkai nesiruošė, privertė žalgiriečius pajusti spaudimą, tačiau su juo ramiai tvarkėsi dar vieną solidų pasirodymą surengę bei pergalę 72:60 įtvirtinę B.Daviesas ir N.Woltersas.

„Žalgiris“: B.Daviesas 20 (9/14 dvit., 5 atk. kam.), A.Kavaliauskas 12 (4/4 dvit., 5 atk. kam.), N.Woltersas 10 (6 rez. perd.), E.Ulanovas 8, P.Jankūnas 7, A.White‘as 6 (5 atk. kam.), D.Waltonas 3, A.Milaknis 3, M.Grigonis 3, T.Walkupas 0, L.Westermannas 0 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), L.Birutis 0.

„Buducnost“: A.Omičius 16 (7/11 dvit., 6 atk. kam.), E.Clarkas 9 (7 atk. kam.), N.Gordičius 9 (2 per. kam.).

Komentarai

  1. Tomas

    Ko labiausiai laukiu, tai dažnesnių tritaškų metimų, juolab kad yra kam pataikyti – Ulanovas, Grigonis, Waltonas. Būtų džiugu, kad ne tik Milakniui būtų kuriami deriniai mesti tritaškį. Gera priešininkų gynyba dažnai neutralizuoja Milaknį, o Pangoso, kuris turėdavo žudikišką instinktą, nebeliko. Todėl linkiu atrasti tuos žudikus, kurie mestų tritaškius. Tai, manau, didžiausia Žalgirio problema. Matome, kad White’as ir Ulanovas atsigavo po sunkios sezono pradžios, nes labai laukėme jų gero žaidimo. Dabar laukiame ir žalgiriečių tritaškių, nes šiek tiek pabodo vienpusiškas Žalgirio žaidimas. Daugiau universalumo ir improvizacijos nepatrukdytų. Proto ribose, žinoma.

  2. kaunas

    mes laimesim zali jega

  3. pergale ir tik pergale

  4. žiūrovas

    Tai Šaro vyrai ir jo komandą. Turėdami tokį trenerį ir viena kryptimi žiūrinčius žaidėjus yra jega ir bus ta pergalė, net neabejoju. Vyrai aš JUMIS tikiu.

  5. zalgiris

    kad ir sunki pergale + 4 5 uzteks

  6. krepsinis.net

    buducnost nesekmiu pedsakais zalgirio gali laukti scenarijus kuris sirgaliams kainuotu daug nervu

  7. krepsinis.net

    lengvu runktyniu nei zalgirio zaidejams nei gerbejams tiketis nereiketu kadangi savoje anksteje buducnost varzovus ivelia i klampu ir sudetinga krepsini kuriame viskas sprendziasi ketvirtajame kelinyje ir dazniausiai antroje jo dalyje belieka tiketis kad jeigu panasus scenarijus susiklostys ir sikart daug itemptu ir sudetingu runktyniu laimejes zalgiris sugebes parodyti savo meistiskuma bei isirasyti treciaja pergale

  8. virgis

    Rungtynes gyvai:
    https://goo.gl/gE92mG

  9. from Germany

    Today (on the road) the first victory in green Jerseys ???

  10. Kaunas

    Kolkas šiemet tai tik šudo malimas

  11. Kaunas

    Vestermanas ,Volkupas , ir pajuodelis įžaidėjas nafik nereikalingi

  12. 709

    Visus sveikinu su pergale

  13. 15min

    Uzmaskuota problema kas dar neduoda ramybes sarunui jasikeviciui ?