„Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“: išsamus pokalbis su „Žalgirio“ direktoriumi P.Motiejūnu (VIDEO) 0

Kiekvieną sekmadienio rytą TV6 eterį nuspalvina laida „Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“. Šį kartą didžiausias dėmesys buvo skirtas Kauno „Žalgirio“ direktoriui Pauliui Motiejūnui, kuris kalbėjo ne tik apie krepšinio komandos sėkmės formulę ir vasarą nuveiktus darbus, tačiau ir kitas svarbias organizacijos struktūros dalis – futbolo bei esporto komandas.

„Smagu prisiminti praėjusio sezono pasiekimus, tačiau reikia dėti brūkšnį ir žengti toliau. Prasidėjus naujam sezonui, vėl viską turi įrodinėti iš naujo – įtikinėti rėmėjus, kalbinti žaidėjus. Taip, po skambių pergalių kažkiek lengviau pritraukti krepšininkus iš užsienio, jie mato, kaip gerai veikia sistema, tačiau darbai išlieka tie patys ir pergalės greitai užsimiršta. Turėjome kelis planus: arba lipdyti komandą aplink praėjusio sezono pagrindą, arba viską ugdyti iš naujo ir sukurti trijų metų planą. Pasirinkome toliau eiti patikrintu keliu, išlaikėme Šarūną Jasikevičių, tris kertinius žaidėjus Edgarą Ulanovą, Aaroną White‘ą bei Brandoną Daviesą. Taip, kad buvo alternatyvų, turėjome variantų, tačiau nustūmėme juos į šoną“, – kalbėjo Lietuvos čempionų vadovas.

Eurolygos klubo geriausio vadovo apdovanojimą šią vasarą atsiėmęs P.Motiejūnas vis intensyviai ieško rėmėjų komandai. Juos pritraukti yra iššūkis net ir demonstruojant gerus rezultatus.

„Tokia liūdna realybė, jog pritraukti naujus rėmėjus labai sunku. Ir taip nėra tik Lietuvoje. Mums iškovota trečioji vieta Eurolygoje yra svarbi, kadangi įsirašėme savo vardą, apie mus labiau išgirdo užsienyje. Finalo ketvertas yra visai kitas lygis. Visgi, nėra taip, kad kažkas pamatė, paskaitė apie mus ir jau nusprendžia mums duoti pinigų. Darbas tęsiasi toliau, reikia įrodyti, kad tai nebuvo atsitiktinumas ir galime nuolat rodyti gerus rezultatus. Džiaugiuosi, jog į Kauną ateina stiprūs tarptautiniai prekės ženklai, miestas auga, o mes augame reprezentuodami šalį visoje Europoje“, – teigė P.Motiejūnas.

Pirmasis garsiai praėjusį sezoną apie Eurolygos finalo ketvertą pasvajojęs P.Motiejūnas tiki komandos šansais ir šiais metais, tačiau spaudimo nedaro ir situaciją vertina realistiškai.

„Aš kiekvienais metais tikiu komanda. Tame ir yra malonumas, kad išlaikėme pagrindą žaidėjų, kuriems iki dar geresnio pasiekimo pritrūko vieno žingsnelio. Neskraidome padebesiais, vertiname situaciją realiai, konkurencija yra milžiniška, todėl nežiūrime pernelyg toli į priekį ir privalome koncentruotis į kiekvieną mačą atskirai“, – savo mintimis dalinosi pašnekovas.

Sekmadieniais nuo 10.30 val. rodomoje laidoje „Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“ P.Motiejūnas taip pat kalbėjo apie „Žalgirį“ kaip regiono traukos centrą, krepšinio piramidės stiprinimą nuo pat pagrindų, šviesią futbolo ateitį bei esporto augimą.

Komentarai