Š.Jasikevičius: „Barselonos klubas visada surenka labai galingą sudėtį“ (VIDEO) 2

Rokas Liolaitis, Krepsinis.net

Penktadienį „Žalgirio“ arenoje bus sužaistos Eurolygos septintojo turo rungtynės, kuriose rimto varžovo sulauks Kauno „Žalgiris“. Į Lietuvą atvyksta solidžiai sezoną pradėjusi Barselonos „FC Barcelona“ komanda.

Prieš rungtynes bendraudamas su žurnalistais „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius apie varžovus atsiliepė pagarbiai, atsakė oponento Svetislavo Pešičiaus kritikai ir pasidžiaugė kylančia buvusio auklėtinio Kevino Pangoso forma.

„Kaip ir kasmet, Barselonos klubas surenka labai galingą sudėtį. Šį kartą treneris dirba nuo pat pradžių, diegia sistemą. Ji tikrai yra gana paprasta, žaidėjai yra priverčiami sunkiai dirbti. Talento Barselonoje niekada netrūko, netrūksta ir dabar. Aiškia dominuoja kovoje dėl atšokusių kamuolių, tai yra pagrindinis aspektas rytoj. Su tuo turime susitvarkyti. Po to – aibė detalių, gynyba prieš kiekvieną žaidėją, neleidimas eiti į stipriąsias puses. Jie ir vėl turi įspūdingą sudėtį, tikimės sunkių rungtynių“, – prieš mačą teigė strategas.

– Kaip vertinate Kevino Pangoso žaidimą naujoje komandoje po blankaus starto. Koks yra jo vaidmuo ekipoje?
– Nėra lengva ateiti į naują komandą ir iškart pradėti dominuoti. Šiai dienai dar banguoja, bet jau matome tą Keviną, kurį matėme pernai. Su kiekviena savaite jo rolė vis didės ir jis dar parodys tą žaidimą, kurį rodė čia. Jam sukurtos visos galimybės tai daryti.

– Keturios katalonų pergalės iš eilės parodo jų pajėgumą ar lengvesnį tvarkaraštį?
– Nežinau, nelabai man svarbu jų tvarkaraštis. Tai gera komanda su patyrusiu ir geru treneriu, aukščiausio lygio žaidėjai. Jie kasmet pretenduoja į aukščiausiu tikslus, kartais jiems sekasi, kartais ne. Tikrai stiprus varžovas.

– S.Pešičius minėjo, kad „Žalgiriui“ lengviau, nes LKL nėra stiprus turnyras, lengviau orientuotis į kovas Eurolygoje. Ką galite jam atsakyti?

– Tegul šneka. Tai jo nuomonė. Lietuvoje yra aibė komandų geresnių už Fuenlabradą. Visada reikia žiūrėti į save.

– Ar kažkokia katė perbėgusi tarp jūsų? Jau ne pirmas komentaras iš jo pusės…

– Pas mus fantastinių santykių nebuvo niekada. Neturiu su juo problemų, mes normaliai bendraujame. Visada remiuosi filosofija žiūrėti į savo lizdą. Jei jam nepatinka LKL lygis, stengsimės jį kelti, kad jam būtų geriau.

– Praėjusį sezoną apie S.Pešičių atsiliepėte diplomatiškai, o S.Pešičius teigė, kad „Šaras atėjęs į Barseloną būtų nebent trečias asistentas“. Kaip į tai reaguojate?
– Turite suprasti, kaip visa tai vyksta. Tai buvo rūbinėje. Kas sakoma rūbinėje problemų man nekelia. Aš irgi prišneku dalykų, kad motyvuočiau žaidėjus ir panašiai. Blogiausia, kad tie dalykai išeina už rūbinės ribų. Nenorėčiau, kad tai būtų „Žalgiryje“. Esame šeima ir problemas sprendžiame viduje. Ispanijos spaudai sakiau, kad problemų su tuo neturiu. Kiekvienas turi savo nuomonę. Jei jūs, žurnalistai, klausiate tos nuomonės, reikia ją dar ir parašyti.

– „FC Barcelona“ stiprybė yra gynyba. Kokios šios komandos stiprybės ties šiuo aspektu?
– Gynyba yra sunkus darbas. S.Pešičius priverčia komandą taip dirbti. Jie turi atletiškų žaidėjų, vienas jų pliusų yra centimetrai. Pradedant su V.Claveru trečiojoje pozicijoje ir A.Tomičiumi, tai yra labai didelė, ilga komanda. Prieš ją žaisti labai sunku. Reikia judinti žaidėjus ir kamuolį, kad jie nespėtų panaudoti ūgio. Spaudžia žaidėjus į kairę ranką, to irgi neturime leisti.

– Kaip gynybą keičia Adamo Hangos grįžimas?
– Jis yra puikiai besiginantis žaidėjas, kartą pripažintas ir geriausiu Eurolygoje. Tai tikrai yra vienas iš kozirių.

– Ante Tomičius yra naudingiausias komandoje, bet „Žalgiris“ prieš Madrido „Real“ jau parodė, kad gali atakuoti tokio tipo aukštaūgius. Galima tikėtis panašaus plano?
– Galbūt, aš nežinau. Turime variantų, yra, ką atakuoti, reikia žaisti intensyviai, gerai kovoti, atakuoti, stengtis. Esu įsitikinęs, kad ir jie matė rungtynes prieš Madridą. Žiūrėsime, į daug ką reikia reaguoti rungtynių metu.

– Kaip vertinate permainas Barselonoje ir naujus žaidėjus?
– Žinote, Kevinas Pangosas ir Chrisas Singletonas yra top dešimt ar penkiolika žaidėjų Europoje. Į jau gerą komandą ateina du tokie žaidėjai ir automatiškai pakelia ją dar aukščiau.

– Nate‘as Woltersas ir Paulius Jankūnas nežaidė prieš Alytaus „Dzūkiją“, kokia jų sveikata?
– Vakar treniravosi abu, praėjo treniruotę, jei šiandien vėl praeis, turėtų žaisti.

– Kažkas paaiškėjo su Pauliaus situacija?
– Nenoriu kištis į medikų pusę. Tiria, kažką surado. Labai daug protingų medicininių frazių, kuriose tikrai nedominuoju ir nenoriu jums perteikti, kad būtų papildomų nemalonumų.

– Thomasas Huertelis pasakė, kad K.Pangoso žinios gali padėti įveikti „Žalgirio“ gynybą. Kiek tai gali pakenkti jums?

– K.Pangosas labai daug gali pakenkti. Pabrėžiu, kad šnekame apie praėjusio sezoną antrojo Eurolygos penketo žaidėją ir vieną geriausių įžaidėjų. Žinoma, tai yra faktorius. Bet daug trenerių dirba ir jie patys supranta sistemą po tiek analizavimo. Mes taip pat juos suprantame. Klausimas yra, kaip viską perteiksime žaidėjams ir kaip jie sužais. Ateidami į rungtynes daugiau ar mažiau žinome kiekvienos komandos idėjas ir ką jie nori tuo pasiekti.

Komentarai

  1. vaidas

    reikia laikyti spygas kad zalgiris galetu zaisti pajegiausios sudeties

  2. 15min

    pangosas apie svarbiausias saro pam,oka nustebinusius ,katalonus ir stipru zalgiri