„Žalgirio“ jaunimo komandos vyr. trenerio postą perima Mantas Šernius 1

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandos vyriausiojo trenerio vairą perima savo vardą jau užsitarnavęs 35-erių specialistas Mantas Šernius.

Šiuo metu Lietuvos moterų rinktinę į pergales vedantis treneris anksčiau yra dirbęs „Betsafe–LKL“ pirmenybėse su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkais.

Darbas su jaunimu M.Šerniui taip pat nebus naujiena, kadangi prieš dvi vasaras su Lietuvos jaunučių rinktine (iki 16 metų) Europos čempionate treneris pasidabino sidabro medaliu. Toje rinktinėje svarbią role vaidino net penki žalgiriečiai: Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus, Laurynas Vaištaras, Martynas Arlauskas bei Arnas Adomavičius.

„Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas viliasi, kad prie M.Šerniaus jaunimas bus kryptingai ugdomas ir turės galimybę siekti aukščiausių tikslų.

„Šis dar sąlyginai jaunas, bet nemažai pasiekęs treneris iš arti yra stebėjęs pagrindinės komandos treniruotes, supranta, tiki Šarūno Jasikevičiaus sistema bei bandys ją diegti jauniesiems krepšininkams. Tikimės, jog naujasis treneris greitai įsilies į komandą ir bus deramai ugdomi talentingiausi Lietuvos jaunieji krepšininkai, kas ir yra didžiausias mūsų tikslas“, – kalbėjo R.Javtokas.

Kadangi M.Šernius bandys suderinti darbą su pareigomis moterų rinktinėje, dubliuojantis rinktinės bei jaunųjų žalgiriečių mačams, jį pavaduos kiti treneriai.

„Žalgiris-2“ trenerių štabas nesikeičia. Jame toliau lieka dirbti Vytautas Pliauga ir Darius Sirtautas.

Komentarai

  1. Darius

    Mane neramina 1 dalykas, ka pastebejau plika akimi, todel patikrinau ir pamaciau, kad Zalgiris Eurolygos turnyre tarp visu komandu meta maziausiai tritaskiu metimu. Tada patikrinau ir LKL cempionata, rezultatas tas pats, ir tarp LKL komandu esame patys paskutiniai, ir cia metame maziausiai tritaskiu tarp visu komandu. Jei pernai Zalgiris eurolygoje buvo paskutinis pagal ismestus tritaskius, tai uztai pagal pataikytus buvome pirmi. Siemet gi tritaskiu Eurolygoje ismetame dar maziau, bet labai blogai, kad ir pataikymo procentas sumazejo. Ka tai sako ? O sako tai, kad musu Jasikevicius neturi geru deriniu ismesti tritaskius metimus. Juk pagal si rodikli esame paskutiniai abiejose lygose. Eurolygoje Zalgiris vid ismeta tik 14 tritaskiu per rungtynes, tai ziauriai mazai. Palyginimui Chimki meta vid 33 tritaskius, skirtumas milziniskas. Nesakau ka daryti Jasikeviciui, bet kazka keisti reikia. Zalgirio puolimas turi buti ivairesnis. Jaska privalo kazka sugalvoti, kad Milas, Grigonis ir kiti gautu kamuoli tritaskiui metimui mesti. Ir tam padaryti reikua nustoti vaikyti Milakni ratais aplink visa aikstele, yra kitu budu.