Š.Jasikevičius prieš dvikovą su „AX Armani“: „Svarbiausias akcentas bus gynyba“ (VIDEO) 1

Rokas Liolaitis, Krepsinis.net

Eurolygoje atėjo laikas lietuviškiausiai sezono dvikovai – Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje priims Milano „AX Armani“ su dviem lietuviais Mindaugu Kuzminsku ir Artūru Gudaičiu. Prieš rungtynes bendraudamas su žurnalistais „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad lengvų rungtynių nesitiki.

„Žaidžiame prieš vieną geriausiai puolančių ir talentingiausių Eurolygos komandų. Pagrindinis akcentas, žinoma, yra gynyba. Kai įvykdome savo tikslą ir per kėlinį nepraleidžiame 20 taškų, atrodome neblogai. Vis dėlto kai sulūžtame ir pereiname tą 20 taškų ribą, krentame žemyn. Pagrindiniai akcentai – laikytis tų taisyklių, kurių 40 minučių dar neišlaikome, limituoti varžovų lengvus taškus ir nieko nedalinti už dyką“, – teigė Š.Jasikevičius.

– Milane liko pernykštis branduolys, žaidimo stilius taip pat panašus, bet išpildytojai šiek tiek skiriasi pagrindiniai. Ar dėl to taip skiriasi rezultatas turnyro lentelėje?
– Apie tai šnekėti dar yra anksti. Faktas, kad jie yra labai talentingi. Ir M.Jamesas, ir N.Nedovičius, kuris dar nežinome ar žais, turbūt ne, yra labai talentingi žaidėjai. Jie ir taškų primeta, ir apie 11 rezultatyvių perdavimų kartu atlieka. Mano manymu yra gana aiškiai sudėliotos rolės, nuo pirmo iki antro ir trečio žaidėjų. Įžaidėjai stengiasi atakuoti krepšį, A.Gudaitis su K.Tarčevskiu gerai kovoja dėl kamuolių, M.Kuzminskas ketvirtoje pozicijoje gerai bėga į greitą puolimą, o J.Brooksas geriau kovoja dėl kamuolių. Rolės yra sudėliotos labai gražiai. Jie žaidžia savo stilių ir juos ir to išmušti yra labai sunku.

– Mike‘as Jamesas yra panašus lyderis į Aleksejų Švedą, kuo gynybą prieš jį skirsis?
– Manau, kad bus panašiai. Abu yra labai talentingi žaidžiant vienas prieš vieną. Yra sunku, negalima daryti taškų už dyką, daryti švelnių pražangų, kaip darėme prieš Švedą. Jei eina žaisti „pikenrolą“, visada prieš save turi matyti bent du žmones, negalime nueiti nuo užtvarų, neturime dalinti nieko lengvo. Jie vis tiek kažką įmes, yra super talentai. Svarbu, kad tai darytų kuo sunkiau.

– Varžovai treniruojasi iš esmės devyniese, M.Jamesas ir Vladimiras Micovas jaučia nuovargio požymius. Ar intesyvumas „Žalgirio“ žaidime bus labai svarbus?
– Manau, kad žaisime savo žaidimą. Vis tiek, daug rotuojame žaidėjais, galvojame, kokie krepšininkai mums tiktų kokiose pozicijose prieš varžovus. Vėl žaisime didele rotacija, spausime varžovus, jie taip pat sakė, kad tam ruošis, visiems aiškus tiek mūsų, tiek jų žaidimo stilius.

– Kokį įspūdį palieka Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko žaidimo stilius?
– A.Gudaitis tampa didžiule jėga po krepšiu, gerai kovoja dėl kamuolių, jį išstumti iš baudos aikštelės yra labai sunku. Vis tiek, kaip ir visą karjerą jis daugiausiai žaidžia iš įžaidėjų. Labai gerai kerta po krepšiu, užbaigia dėjimais ar šiaip metimais. M.Kuzminskas yra tas žmogus, kuris bėga į greitas atakas ir išplečia puolimą.

– V.Micovas tarsi žaidžia karjeros sezoną, kaip vertinate jo žaidimą?
– Gerai atrodo, turėjo daug labai gerų rungtynių. Bandysime, kad jam nesijaustų daug erdvės. Tai yra aukščiausios klasės žaidėjas, dabar turintis ir daug Eurolygos patirties. Bet vis tiek, jis taip pat daugiausia žaidžia iš įžaidėjų, M.Jameso ar C.Jerrellso.

– Kaip galime paaiškinti jo tokį proveržio sezoną? 33 metai, sunku tikėtis, kad karjeros kreivė taip kils.
– Aš susilaikyčiau su tokiomis frazėmis, kaip „proveržio sezonas“. Dar yra anksti. Vieni pradeda geriau, kiti blogiau. Faktas, kad puolime jis dabar jaučiasi gerai. Peržiūrėjome keletą rungtynių ir darysime išvadas, prieš kokias gynybas jis jaučiasi geriau, prieš kokias – blogiau.

– Kaip sekasi gyti Pauliui Jankūnui?
– Nežinau, laukiam. Yra nustatytas dviejų savaičių laikotarpis, po to bus daryti pakartotiniai tyrimai ir spręsime, galime kažką forsuoti ar ne.

– Praėjusį sezoną jo figūra buvo labai svarbi rungtynių pabaigose, su Aaronu White‘u sudarė efektyvų tandemą. Kiek dabar maišo planus jo negalėjimas žaisti?
– Galime dabar verkti ar galvoti, tačiau yra tokia situacija ir su ja turime dirbti. Turi eiti padėti kitas žaidėjas, užimti jo darbą. Antanas tai gana gerai kompensuoja. Nemanau, kad pralošiame todėl, kad nėra Pauliaus.

– Minėjote taškus, kuriuos galite praleisti per vieną kėlinį. Kas lemia, kad būtent ketvirtajame kėlinyje ta gynyba dažnai sugriūna?
– Nepadarome darbo iki galo, dar nesame pasiruošę 40-čiai minučių. Daugelis komandų to nepadaro. Reikia pripažinti, kad žaidėme prieš aukščiausio lygio komandas ir žaidėjus. Krepšinį žaidžia dvi komandos. Bet turime padaryti savo darbą iki galo, išlaikyti gerą krepšinį ilgiau. Tada rezultatai gali būti geresni.

Komentarai

  1. Unvis

    Gaus i kaili zalmarge :D