Pirmąją pergalę Eurolygoje savų žiūrovų akivaizdoje „Žalgiris“ išplėšė prieš „AX Armani“ 22

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos dešimtojo turo rungtynėse atsilaikė prieš lietuvių vedamą Milano „AX Armani“ ir išsikovojo pirmąją pergalę savų žiūrovų akivaizdoje – 83:78 (18:23, 22:8, 20:27, 23:20).

Susitikimo pradžioje kauniečių puolimas sukosi aplink Nate‘o Wolterso bei Brandono Davieso tandemą – 8:7. B.Daviesas tęsė dominavimą po krepšiu, o ketvirčiui jau persiritus į antrą pusę, trečiuoju pasižymėjusiu žalgiriečiu tapo pražangos nepaisęs ir „Žalgirį“ į priekį 13:11 sugrąžinęs Marius Grigonis. Tolimą bombą driokstelėjo Artūras Milaknis, kamuolio vagystę Derrickas Waltonas įprasmino slalomu per visa aikštelę, tačiau pavojingai įsisukusi svečių puolimo karuselė, leido varžovams po pirmųjų dešimties minučių pirmauti 18:23.

Antrasis kėlinys prasidėjo charakterį pademonstravusio Thomaso Walkupo atkovotu kamuoliu ir taškais, užsitęsusią tylą taikliais baudų metimais nutraukė Aaronas White‘as – 22:27. Gražią verpstę atliko Edgaras Ulanovas, emocijų pliūpsnį sukėlė įspūdingas A.White‘o skrydis, o rungtynėse lygybė įsivyravo po triuškinamo B.Davieso dėjimo – 29:29. Tikrą dėjimų fiesta tęsė A.White’as, galingą spurtą iki 20:2 pratęsė tritaškius suleidę N.Woltersas ir T.Walkupas, tad Lietuvos čempionai į rūbinę keliavo jau turėdami apčiuopiamą pranašumą – 40:31.

Po didžiosios pertraukos svečių gynybą baudos aikštelėje laužė Antanas Kavaliauskas ir dar vienu galingu dėjimu pasižymėjęs B.Daviesas – 47:37. Tiesa, netrukus savų atsakymų surado varžovus į priekį tempęs Artūro Gudaičio ir Mike‘o Jameso duetas (49:46). B.Daviesas pataikė iš vidutinio nuotolio, taškus rinko T.Walkupas, bet latvio Dairio Bertanio tolimi šūviai „Žalgiriui“ paliko vos vieno taško persvarą – 53:52. Po pasitarimo kauniečiams lengviau atsikvėpti leido jau 22-ąjį savo tašką dėjimu rinkęs B.Daviesas (58:54). Per likusį laiką pasižymėjo M.Grigonis, bet tolimu šūviu su sirena solidesnio pranašumo žalgiriečiams susikrauti neleido Mindaugas Kuzminskas – 60:58.

Ketvirtajame kėlinyje žaidimą į savo rankas paėmė iš toli iššovęs bei dukart A.Kavaliauskui sėkmingai asistavęs A.Milaknis – 67:60. Nuostabų mačą žaidęs B.Daviesas pataikė dar vieną metimą iš vidutinio nuotolio, bet svečius į kovą grąžino M.Kuzminskas (69:68). Sunkiu komandai metu krepšio link prasiveržė N.Woltersas, dvitaškį realizavo varžovų šturmą prislopinęs bei atstumą iki 73:68 padidinęs E.Ulanovas. Baudas sumetė M.Grigonis, likus porai minučių sudėtingą reidą atliko E.Ulanovas – 77:73. Svečiai iš Milano dar bandė kibti į atlapus dėl pergalės, tačiau visus reikalus išsprendė bei pirmąją pergalę rezultatu 83:78 Eurolygoje savų žiūrovų akivaizdoje kauniečiams įtvirtino fenomenalų mačą sužaidęs B.Daviesas.

„Žalgiris“: B.Daviesas 27 (11/15 dvit., 10 atk. kam., 4 rez. perd., 35 naud. bal.), N.Woltersas 11 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), A.Kavaliauskas 8, E.Ulanovas 8 (5 atk. kam.), T.Walkupas 7 (5 atk. kam.), A.White’as 7, M.Grigonis 7, A.Milaknis 6, D.Waltonas 2, L.Westermannas 0 (6 rez. perd.).

„AX Armani“: M.Jamesas 17 (2/9 trit., 7 rez. perd., 2 per. kam.), A.Gudaitis 16 (8/12 dvit., 7 atk. kam., 3 per. kam., 3 blk.), M.Kuzminskas 14, V.Micovas 14.

Komentarai

  1. 1

    laimesim

  2. zalgiris

    Mintis visokios sukasi kaip kas susiklostys reikia pagaliau pergales ir geriausio zalgirio zaidimo energyjos davies kavaliausko gero zaidimo

  3. Juozas

    Krepsinis gyvai
    HD kokybe
    \LT komentatorius
    https://goo.gl/gE92mG

  4. Aha

    Tai net ir žiūrėt nereikia. Ir taip aišku,kad bus -2 po pratesimo :D :D

  5. kaunas

    siandien milanui kaput

  6. 1258

    acestream kodą gal kas numestų

  7. Andrius

    kas galit numeskit linka kad nereiktu regintis

  8. Waltan jr

    Looser in GAME lost, thak u

  9. 709

    Visus su pergale!!! Bravo Brandonui!!!

  10. brandon

    Ant bangos buvo didele energyja rode kad butu dar pasiseke pries chimki

  11. zalgiris

    Na bet pirma puse buvo sunki atsiliekant + 7 na saras su tais keitimais ismusa is ritmo na bet grizus davies geras atsakas spurtas 18-0

  12. zalgiris

    Ar atsitiktinai kuzminskas suzaide geras runktynes pries zalgiri kai kituose macuose neranda saves stringa psihologija

  13. leo

    Tai visai nespindi nezinau kaune zaidzia sutrikes nebuvo kad kaune suzaistu geras runktynes walkupas ir nekazka naudos daug

  14. Darius

    Po tvarkingos pradzios Jasikevicius isleido ta vaikinuka is Papua gvinejos ar Kongo, kazkur is tu krastu. Tai tas pusiaujo Gvinejos ar Liberijos paziba sumove visas pozicines atakas is eiles, kol buvo aiksteleje. Nuo jo stengesi neatsilikti Leo toksai. Sitas tai yra Jasikeviciaus favoritas matyt. Zaisti visai nustojo. 2 sitie legionieriai kartu sudejus atnese komandai -1 naudingumo bala, kai vienas Brandonas 35 surinko. Nzn, kazka reikia su tais dviem minusiniais izaidejais jau daryti. Tas is Kongo kiles zaidzia visai nesinaudodamas galvos pagalba. O Leo po traumos tinka nebent LKL .

  15. Darius

    Ps. Jei neduok dieve, trauma gautu Woltersas, Zalgiris liktu visai be izaideju. Visas geras atkarpas Zalgiris suzaidzia butent su Woltersu. Vos ji pakeicia tas is Kongo silpno intelekto vaikinas ar Leo Westermanas, zaidimas subyra.

  16. To Darius

    Bet tu ir atsilupęs. Ar baigsi įžeidinėti žmones, išsigimėli??? Eik nachui iš čia lavone. Pagaučiau tavę gaidį, kūrva giedotum man, ojoj. Išgama!!! Tu net neįsivaizduoji kaip tau gali skaudėti…

  17. kad Leo

    neblogai zaide , tasku nepelne bet vadovavo gerai, o waltonas tai nesuprantama kam buvo paimtas . LKL ? Eurolyga dar jam yra kosmosas.

  18. Darius

    Rodos labai gražiai viską surašiau, nieko neįžeisdamas, bet vis tiek atsiranda kažkoks sutrikusios raidos vaikų namų auklėtinis, kuriam vaidenasi. Vien pažiūrėjus į vaikinuką, iškart matosi Centrinės Afrikos ir Papua žmonių bruožai. Nematau tame nieko bloga. Manau, kad gerų žmonių yra visur ir tai yra gerai. Blogai yra tai, kad tas vyrukas žaidžia visai negalvodamas ir sugadina žaidimą. O kas liečia mane, nesiruošiu mušti likimo nuskriaustų tešlagalvių. Bet jei nori, gali sau smaukytis galvodamas, kaip galingai galėtum mane sudoroti, leidžiu. Haha

  19. To Darius

    Aga, durneli, mandras klaviatūrą maigyt. Padiskutuok apie žaidėjus su Šaru. Nenori? Eksperte ble. Priedurnis.

  20. leo

    Dar saves neranda ritme kartais jo perdavimai neuztikrinti jau noretusi kad westermanas duotu naudos net tritaskio neismeta apskritai kaune nesuzaides geru runktyniu

  21. Darius

    Vafl, man ant taves nusisikt.

  22. eikit

    vaikai i smelio deze