Š.Jasikevičius išskyrė „Olympiacos“ lyderius ir vasaros pokyčius (VIDEO) 0

Rokas Liolaitis,Krepsinis.net

Trečdalį Eurolygos reguliariojo sezono įveikęs Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį imsis naujo iššūkio – į „Žalgirio“ areną atvyksta Pirėjo „Olympiacos“ klubas.

Šias komandos praėjusį sezoną susiejo istorija – jos susitiko Eurolygos ketvirtfinalyje ir „Žalgiris“ po ilgos pertraukos žengė į šio turnyro finalo ketvertą. Vis dėlto abi ekipos nuo tada smarkiai pasikeitė.

Prieš rungtynes su žurnalistais bendraudamas „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius išskyrė Graikijos klubo naujokų bei pasikeitimų trenerių štabe svarbą bei įvardino labiausiai taisytinus savo žaidimo aspektus.

– FIBA „langas“ buvo gera proga prasiblaškyti?
– Taip, visi gausit dovanų, jei buvot geri. Senis prižadėjo.

– Koks buvo „Žalgirio“ planas šio „lango“ metu?
– Turėjome progą pailsėti, žaidėjai gavo šansą prasivalyti galvas, pusantros dienos turėjome be treniruočių, po to sunkiai treniravomės, žiūrėsime, ar tai duos rezultatų. Padarėme viską ką norėjome, tik Pauliaus Jankūno nespėjome išgydyti, be jo teks kovoti.

– Kokia P.Jankūno būklė?
– Maždaug pagal planą. Galbūt tikėjomės anksčiau, bet tokių traumų negali kontroliuoti. Jis kiekvieną dieną daro vis daugiau. Žiūrėsime, kiek laiko tai užtruks, bet turbūt jau į pabaigą.

– Galima tikėtis jį išvysti kitą savaitę?
– Galvoju, kad taip. Bet sakau, norėsime, kad prieš tai dar praeitų keletą treniruočių.

– Kokie pagrindiniai žaidimo prieš „Olympiacos“ akcentai?
– Žaidžiame prieš puikią komandą, kuri turi čempionišką mentalitetą. Svarbiausia yra nenusileisti jiems kova ar aistra. Nesakau, kad mes to neturime, bet tikrai reikia kovoti dėl kiekvieno aikštės centimetro. Taip pat reikia kiek įmanoma labiau apsunkinti gyvenimą jų lyderiams. Problemų jie pridaro visiems, bet turime jas minimalizuoti.

 – Anksčiau lyderiai buvo aiškūs, Vassilis Spanoulis, Georgios Printezis, dabar gal yra nauji žaidėjai?
– Aš manau, kad lyderiai yra tie patys, vis tiek žaidimas sukasi apie V.Spanoulį ir G.Printezį. Aišku, kitus reikia gerbti. Vienas iš tų faktorių gali būti ir Zachas LeDay‘us, bėgantis į greitą puolimą, pataikantis, kovojantis dėl kamuolių, agresyvus, aukščiausio lygio žaidėjas. Tokių žaidėjų pasirodymas ir gali remti rezultatą. Turi gerų metikų, J.Strelniekas grįžta į formą, tai gera komanda.

– Ką Davidas Blattas įnešė į komandos žaidimą, lyginant su Ioannio Sfairopoulos strategijomis?
– Sunku pasakyti. Galbūt jie anksčiau buvo lėtesni. N.Williamsas-Gossas ir Z.Leday‘us pridėjo jiems greičio ir žaidimo braižas yra šiek tiek kitoks. Vis dėlto kertiniai dalykai tie patys – G.Printezio „centravimas“, .kia jau mūsų dalia, atėjo, permušė kažkas ir viskas.

– Kol nėra P.Jankūno, A.White‘as gauna daugiau minučių. Kaip jam sekasi susitvarkyti su padidėjusia atsakomybe?
– Neblogai. Kaip komanda mes turime daryti mažiau gynybinių klaidų, mums tai kainuoja aibę taškų. Jei tai pagerintume, manau, turėtume galimybių pasiekti pergalių seriją ar užsikabinti ant aštuntuko. Daug tai akcentuojame ir apie tai kalbame. Be gynybos neturime jokių šansų.

– Kur gynybą galėtų pagerinti konkrečiai Brandonas Daviesas? Jis prieš „Chimki“ rinko gerus skaičius, bet praleido daug Jordano Mickey ir kitų oponentų taškų.
– Taip, bet praleisti J.Mickey taškų yra ne tik jo gynybinės problemos. Jis bėgioja toli nuo perimetro, atakuoja A.Švedą ir tada lieka daugiau erdvės J.Mickey, gavo ir A.Gillas bei kiti. Mes vis tiek darome per daug gynybinių klaidų ir blogiausia, kad tai daro tie žaidėjai, kurie nėra naujokai. Man tai nepatinka, antri, treti, ketvirti metai sistemoje, ant jų turime kabintis, jie turi būti solidžiausi žaidėjai, bet ne viskas gaunasi taip, kaip norime.

– Praėjusį sezoną gruodį pasiekėte penkių pergalių seriją. Ar yra ženklų, kad tai gali įvykti ir šiemet?
– Jei pagerintume gynybą, turėtume galimybę pasiekti daugiau pergalių. Po pirmųjų dešimt rungtynių mūsų puolimo skaičiai yra tikrai neblogi, puolimas ir agresija yra geri. Bet gynyboje neatidirbame iki galo tiek kaip treneriai, tiek kaip žaidėjai. Negalime eiti į priekį ir atlikti pakeitimų gynybinėse sistemose, nes neįgyvendiname bazinės gynybos.

– Ar gynyboje neatidirba tam tikrų pozicijų žaidėjai?
– Taip gaunasi, kad kiekvieną dieną vis kita grandis šlubuoja. Šiai dienai senbuviai turėtų pasitempti labiau. Pauliaus trūksta. Žinote, gynyba nėra tik greitis ir šoklumas, daug yra kalbėjimo, bendravimo, kad antrą kartą nebūtų tos pačios klaidos. Tokio lyderio aikštelėje trūksta, kuris galėtų užrėkti ir laiku susikeisti. Visus tuos dalykus moka atlikti veteranai, todėl jo trūkumas tikrai jaučiamas.

3840x530px_zal-oly

Komentarai