Š.Jasikevičius prieš dvikovą su „Bayern“: „Tai yra kylanti Europos krepšinio jėga“ (VIDEO) 5

Jonas Lekšas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ (5-6) ketvirtadienio rytą išskrido į Miuncheną, kur susikaus su tiek pat pergalių Eurolygoje turinčiais „Bayern“ (5-6) krepšininkais.

Kaune liko sekmadienio rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ čiurnos traumą patyręs įžaidėjas Nate‘as Woltersas bei pilvo raumens patempimą besigydantis Antanas Kavaliauskas.

„Bayern“ strategas Dejanas Radonjičius negalės verstis pagrindinio savo vidurio puolėjo Devino Bookerio paslaugomis, kuris taip pat yra patyręs čiurnos traumą.

Miuncheno ekipa praėjusį sezoną tapo Vokietijos čempionais ir į Eurolygą sugrįžo po trijų metų pertraukos. „Žalgiris“ ir „Bayern“ susikaus penktadienį 21.30 val.

– Kokia komanda yra Miuncheno „Bayern“? – žurnalistai Kauno oro uoste pasiteiravo Š.Jasikevičiaus.
– Tai yra kylanti Europos krepšinio jėga. Komanda yra fiziška tiek gynėjų grandyje, tiek ir priekinėje linijoje. Jau dabar šis klubas yra pasiekęs Europoje įspūdingų pergalių ir turi didžiulį potencialą ateityje.

– Kiek svarbi bus Devino Bookerio netektis Vokietijos ekipai?
– Tai vienas iš rotacijos žmonių. Jis yra atletiškas centras, kuris gynyboje gali keistis ginamaisiais. Turės pasitempti kiti jų žaidėjai, nors jie dažnai žaidžia dviems sunkiais krašto puolėjais.

– Kiek svarbus šioje komandoje yra Stefanas Jovičius?
– Jis yra labai svarbus. Nuo jo žaidimo labai daug priklauso ir visas „Bayern“ žaidimas. Reikės stengtis jam leisti kuo mažiau organizuoti puolimą, taip pat prižiūrėti jų metikus Maodo Lo ir Petterį Koponeną.

– Su komanda nevyksta A.Kavaliauskas ir N.Woltersas. Kaip pasikeis žaidimas be jų?
– Kiti turės pasitempti. Žaidimo stilius mūsų nesikeis, nes turime didelę rotaciją.

Komentarai

  1. Darius

    Jei nezaidzia 1 is centru, kazkaip nesijaucia. Iskrito pagrindinis sunkus krastas – nepasijuto, zaidimui neatsiliepe. Uzdangsto skyle ir nezaidziant Ulei. Bet as jau pries kuri laika parasiau minti, o kas bus, jei iskris Woltersas ? Teoriskai turime dar 2 izaidejus, o praktiskai ar neteks izaidineti Grigoniui ? Butu visiska impotencija is tu 2 likusiu izaideju. Labiausiai nenoreciau pamatyti tokio vaizdo, nes jei jau taip nutiktu, ta naujausia niekaip neuzsivedanti juoda ir maza reiktu ten, Vokietijoje ir palikti. Arciau jam butu i namus parskristi.

  2. Aha

    Vokieciai turi rimta komanda, ka rodo ir ju rezultatai. Vieni is tiesioginiu Zalgirio konkurentu, todel juos truks plys reiktu aplost, bet kai tokia situacija su traumom, tai cia labai didelis klaustukas, kas ka aplos. Net ir turint pilna rotacija butu su jais reikalu. Reik tiketis, kad Leo pavarys kaip su CSKA, kitaip gali but liudna, nes be pg aplost bet kuria komanda butu sunku.

  3. kaunas

    baikit det i kelnes ikresim tiems bajeristam

  4. Zalia Fan from Germany

    See You on Friday @Munich! We sit in the first row behind our Zalgiris team (guests bench)

  5. Darius

    Tai, kas nutiko Woltersui, nera atsitiktinumas. Idemiai ji stebiu ir matau, kad zmogus pavargsta labiausiai is visu zaideju, kartais 4 kel jau buna vos gyvas, o zaisti dar reikia. Tempia ant savo peciu ir koju Jasikeviciaus sistema, nes kiti 2 jo pozicijos niekaip nesuzaidzia. Laiko klausimas buvo, kada zmogus sugrius. Dabar be Wolterso zaisim ne pries bajeristus, o pries rimta komanda, kuri turi ambiciju patekti i top-8. Nesuprantu, kaip galima juos nuvertinti ir sakyti e, desim jiem i kaulus. Desim, 25 % sansu turim is 100, tai tikrai.

    Bet turiu pastaba tai mergaitei, kur cia tekstus raso. Jasikevicius pasake kad turim kazkokia rotacija, o ne turim didele rotacija. Kazkokia nera zodzio didele sinonimas.