„Žalgiris“ į Stambulą išvyko be N.Wolterso ir P.Jankūno (Š.Jasikevičiaus komentaras) 0

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ į Eurolygos rungtynes Turkijoje išvyko be pagrindinio savo atakų organizatoriaus Nate‘o Wolterso ir kapitono Pauliaus Jankūno, kurie šįsyk nerungtyniaus dvikovoje su Stambulo „Daruššafaka“.

„Situacija tokia, kad jie nelabai gali. Su N.Woltersu jau žinojome, kad jo nebus, paliekame čia. Pažiūrėsime, kokia situacija bus ketvirtadienį, – prieš kelionę į Stambulę oro uoste kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Dabar einame diena po dienos. Antanas jau vakar treniravosi ir tai darė gerai. Jeigu nebus nieko keisto, tai turėtų rytoj žaisti.“

27-erių metų N.Woltersas čiurnos traumą patyrė dvikovos su Vilniaus „Rytu“ pabaigoje ir jau praleido kovas su Miuncheno „Bayern“ ir Kėdainių „Nevėžiu“.

P.Jankūnas vėl priverstas atitrūkti nuo krepšinio dėl dubens skausmų, kuriuos pajuto LKL mače su „Nevėžiu“.

„Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę pradės trečiadienio maču su „Daruššafaka“. Penktadienį Kaune Š.Jasikevičiaus auklėtinių laukia Tel Avivo „Maccabi“ iššūkis.

Stambulo komanda šį sezoną Eurolygoje per 12 rungtynių pasiekė tik vieną pergalę, tačiau dažnai buvo arti laimėjimų, o per pastarąsias 4 mačus didžiausią pralaimėjimą patyrė dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“ (-8).

Turkų klubas įsibėgėjus sezonui nusprendė atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Ahmetu Caki, o vietoje jo pasikvietė Selcuką Ernaką.

„Daruššafaka“ gretose vidutiniškai po 8,1 taško pelno praėjusį sezoną Panevėžio „Lietkabelyje“ žaidęs Žanis Peiners, tačiau prie naujojo stratego jis buvo registruotas tik vienerioms rungtynėms iš dvejų.

– Kaip šį sezoną atrodo „Daruššafaka“ ekipa? – tinklalapis „BasketNews.lt“ prieš „Žalgiriui“ išskrendant į Stambulą oro uoste paklausė Š.Jasikevičiaus.
– „Daruššafaka“ yra pasikeitusi. Dabar, atėjus naujam treneriui, apie ją labai sunku kažką spręsti. Su juo buvo žaistos dvejos rungtynės ir abejas matėme. Kažkokių derinių liko senų, yra ir įvesta naujų. Gynybos sistema daugiau mažiau liko ta pati. Tai labai atletiška komanda, kuri mėgsta žaisti greitą krepšinį. Kažkuo panaši į „Bayern“ savo atletiškumu ir puolime atkovotais kamuoliais. Tai komanda, kuri buvo labai arti pergalių, bet tų pergalių nepasiekė. Šiuo klausimu Eurolyga yra labai sunki. Laukia labai sunkios  rungtynės, kaip ir kiekvienos išvykoje.

– Pastaruoju metu „Daruššafaka“ pralaimi tik rungtynių pabaigose. Ar dėl to galima teigti, kad tik 1 pergalė neparodo tikrojo pajėgumo?
– Taip, jie visada yra arti. Visada keičia žaidėjus, nusiperka naujus, dabar ir trenerį pakeitė. Labai sunku apie varžovus spręsti, tikrai buvo daug rungtynių šalia, imant ir paskutines rungtynes su „Maccabi“, kai jie lemiamą kėlinį pradėjo pirmaudami 11 taškų.

– Kokie yra pavojingiausi oponentų žaidėjai?
– Visi turi savo darbą, panašiai kaip ir „Bayern“ komandoje. Yra gynėjai, kurie labai daug imasi atsakomybės, taip pat aukšti žmonės, kurie puikiai kovoja dėl kamuolių – tai Michaelas Ericas, Jeremy Evansas ir Oguzas Savašas. Gynėjai gerai spaudžia. Neramina, kad spaudimas mūsų neišmuštų iš mūsų puolimo, ypač kai neturime Nate’o. Daug kas neramina.

– Kokią rolę turkų ekipoje turi praėjusį sezoną „Lietkabelyje“ žaidęs Žanis Peiners?
– Su nauju treneriu žaidė mažiau laiko, tad sunku susidaryti įspūdį apie Ž.Peinerio rolę. Galbūt kažkiek rolė sumažėjo atėjus Diebleriui. Iš pradžių žaidė labai solidžiai, o dabar sunku pasakyti, kaip bus su naujuoju treneriu, nes iš dvejų rungtynių buvo registruotas tik vienam mačui.

Komentarai