Žalgiriečiai po dviejų pratęsimų krito Klaipėdoje 48

Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams „Betsafe–LKL“ septynioliktojo turo rungtynėse prireikė net dviejų pratęsimų. Sekmadienį žalgiriečiai išvykoje nusileido uostamiesčio komandai 93:98 (12:16, 28:18, 22:21, 16:23, 6:6, 9:14) ir patyrė antrąjį pralaimėjimą nacionalinėse pirmenybėse.

Per pirmąsias 4 minutes kauniečiai niekaip neatidarė taškų sąskaitos, tačiau leido varžovams vis kartoti metimus po savuoju krepšiu – 0:6. Pirmasis iš žalgiriečių pasižymėjo Thomasas Walkupas, iš vidutinio nuotolio pataikė Edgaras Ulanovas, o Roko Jokubaičio perdavimą įspūdingu dėjimu užbaigė Laurynas Birutis (6:7). Per pirmąjį kėlinį „Žalgiriui“ taškus dar pelnė Artūras Milaknis, Marius Grigonis ir Brandonas Daviesas – 12:16.

Pirmuosius antrojo kėlinio taškus rinko B.Daviesas, bet „Neptūnas“ sugebėjo atsiplėšti 14:21. Tada iš 4 metrų pataikė R.Jokubaitis, B.Daviesas atliko idealų perdavimą E.Ulanovui, o Nate‘as Woltersas pelnė 6 taškus iš eilės ir idealiu perdavimu užleido kelią T.Walkupo dėjimui (26:27). Po puolime atsikovotų kamuolių pasižymėjo L.Birutis ir P.Jankūnas, o netrukus „Žalgirio“ kapitonas baudų metimais įtvirtino spurtą 16:4 ir „Žalgiris“ jau buvo priekyje 32:27. Kėlinio pabaigoje nesustabdomai rungtyniavo N.Woltersas, tarp kurio 6 taškų įsiterpė tik jo paties perdavimu sukurtas P.Jankūno metimas iš vidutinio nuotolio – 40:34.

Trečiąjį kėlinį agresyviai pradėjo B.Daviesas, pats pelnęs taškus ir atlikęs perdavimą Aarono White‘o dėjimui (36:46). Nepaisant pražangos, reidą krepšio link galingai užbaigė Derrickas Waltonas, dviženklį pranašumą grąžino A.White‘o prasiveržimas ir E.Ulanovo tritaškis – 43:53. Antroje kėlinio pusėje dar 5 taškus pelnė T.Walkupas, baudų metimus realizavo B.Daviesas ir A.Milaknis, o prieš lemiamą kėlinį „Žalgiris“ turėjo 7 taškų pranašumą – 62:55.

Ketvirtajame kėlinyje to pranašumo greitai neliko, nes kauniečiai vėl 4 minutes nepelnė taškų ir 12:0 spurtavęs „Neptūnas“ jau pirmavo 62:67. Taškų badą nutraukė D.Waltonas, bet šeimininkų persvara augo iki 64:72. Dukart po 1 baudą pataikė B.Daviesas, dar ir atlikęs perdavimą D.Waltono tritaškiui (69:74). Rankų nenuleidęs B.Daviesas sumetė abi baudas, o M.Grigonis per pusantros minutės pelnė 6 taškus, išvedė „Žalgirį“ į priekį (78:76) ir paliko 10 sekundžių paskutinei klaipėdiečių atakai. Ji pasibaigė nuo lentos įkritusiu Kyle‘o Weaverio dvitaškiu ir komandoms prireikė žaisti pratęsimą – 78:78.

Pratęsimo pradžioje žalgiriečius dukart į priekį išvedė A.White‘o (80:78) ir E.Ulanovo baudų metimai (82:80). Kelis kartus apsigynęs „Neptūnas“ vėl persvėrė rezultatą savo naudai (82:84), o „Žalgiris“ užbaigti atakai turėjo vos 1,7 sekundės, kurias puikiai išnaudojo laisvas po krepšiu likęs A.Milaknis. Kauniečiai apsigynė nuo paskutinės šeimininkų atakos ir komandos keliavo žaisti antrojo pratęsimo – 84:84.

D.Waltono tritaškis ir E.Ulanovo baudų metimai leido „Žalgiriui“ pirmauti 89:86, bet vos per 30 sekundžių klaipėdiečiai smeigė du tritaškius ir perėmė iniciatyvą – 89:94. B.Daviesas ir E.Ulanovas baudų metimais išlaikė intrigą (92:94), tačiau per paskutinę minutę tiksliau žaidė „Neptūnas“, išrašęs žalgiriečiams antrąjį pralaimėjimą vietiniame fronte – 93:98.

„Žalgiris“: B.Daviesas 17 (7 atk. kam., 6 rez. perd., 2 per. kam.), E.Ulanovas 12, N.Woltersas 12, D.Waltonas 10, M.Grigonis 9, T.Walkupas 9, P.Jankūnas 6 (2 per. kam.), A.Milaknis 6 (2 per. kam.), A.White‘as 6 (2 per. kam.), L.Birutis 4 (7 atk. kam.), R.Jokubaitis 2, L.Uleckas 0.

„Neptūnas“: K.Weaveris 24 (5 rez. perd., 7 per. kam.), T.Delininkaitis 16, G.Masiulis 13 (5 atk. kam., 3 per. kam.), D.Slavinskas 12 (8 atk. kam.), S.Galdikas 10 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. elrytas

    del perdetu emociju sara uzstojes brazys atsove kritikams

  2. Kaunas

    Vaizdas kad parduotos rungtynes žiauru

  3. 709

    Ka veikia Klaipedos policija kad arenoje skamba necenzuriniai zodziai! Teisejas uzfiksuota prazanga Galdikui perleidzia Grigoniui. Fanu kiek girdejau neileido. kazkokia mistika!!!

  4. opa

    lavonu komanda pasidare

  5. ram

    Kur Milas? Pagarba Sarunui ir Motiejunui uz Mila ir pan. lietuvius. Jegu perteklius, del pratesimo, gerai gris is Turkijos paciam jegu zydejime.

  6. opa

    nu va lavonu komanda turi but lavonyne

  7. 709

    Jau vien del fanu reikejo laimet! Zmones vaziavo palaikyt komandos o ju neileido i arena tai ir reikejo parodyt kad komanda atkersija uz fanus!

  8. harman/kardon

    Na kaip treneris uz 850 tuskt. eur algos suvadovo pries treneri, kuris neikur niekada be Lietuvos klubu nera treniraves. Kur Milaknis cia ne Eurolygos gynyba, kur jis? O jis ten kur ir buvo- kas 5-tas, 6-tas rungtynes sugeba pataikyti po 2 tristaskius. Pensininkas Delnas ir tas rodo klase Milui.

  9. All country

    Waisting for walton injury, cancer of The team

  10. Fanas

    Retai kada pries Sara, bet jau dabat bl… nervai nelaiko. Sarai, zinai bl… uzpisai jau su savo jobanais eksperimentais. Nafik reikejo pirma puse lavonus aikstej laikyt Janki ir ta survaki klipata Biruti, viebas jau visai nudveses ir net nepasoka, antras kiurbis aikstej. Kur anteoj pusej Woltersas ? Na..ui ji ant suolo laikyt, tikrai jokios traumos nera, nafik Ule aikstej, jei jis mieko nepadaro ? Nafik Sukrustas ale snaiperis Milas aikstej, jei i kasi nepataiko – ir as galiu tokiu snaiperiu pabut, kas 10 rungtynes po 2-3 trajakus sumesti. O cia bl.. babkiu kruva fauna, o aikstej totalus nulis. Ir Sarai, gal laikas nustoti staugti ant zaideju, net kai jie ir gerai ka padaro, tie supisti visu jau issifruoti deriniai aikstej, 0 laisvumo ir improvizacijos. Ir tik nereikia pisti proto cia, kad rungtynes nesvarbios. Visos svarbios ir nera cia ko prapisti visokiom silkem bet 2kart is eiles. Taip norisi ir Sara ant 3 raidziu pasiusti, bet gal kita karta, kai dar labiau uzpis :-( Gynybos 0, puolimas vemti vercia, keitimai debiliski … Sudryti sugeba ir be 4 zaideju nupusti, o cia vos ne visi aikstej ir prapisa silkem. Ir itin dideli klausima kelia siemetis fizruku darbas – zaidejai nuolat traumose ir kaip nuvaryti arkliai, bl.. meskit is galvos ta NBA praktika ir dirbkit kaip dirbot praeitam sezone. Taip susikti visa savaite tik Saras ir sugeba, F.U.

  11. Taupesi

    Antradieniui bet vis vien gėda ir gudu pralošti padarius tiek nesąmonių

  12. Kaunasss

    pries tos lopus pasidawem arteja rimtos varzybos

  13. Aha

    Tik nesupratau, kam kankint pagrindinius zaidejus du pratesimus, jei grajus neina. Leist zaist jaunima, tegul grudinasi. Dabar pagrindiniai nuvarginti pries turbut svarbiausias rungtynes kol kas si sezona Eurolygoj, o pergales vis tiek nera. Beje, iskalbingas faktas – Daviesas 6 asistai, daugiausiai komandoje. Ka, po velniu, veikia musu izaidejai? Ir trajaku pataikymo procentas… Kosmaras kazkoks. Be ju net Neptuno neiveikiam, tai ka kalbet apie Eurolygos komandas. Vienzo, f*ck this shit.

  14. saras perlaike

    bet kodel saras neleido per du pratesimus jankuno wolterso

  15. saras

    vertesi tais paciais zaidejais milakniu ulanovu grigoniu waltonu white davies biruciu jautesi nuovargis

  16. Darius

    Kas supranta krepsini, mate, kaip Jasikevicius kaisiojo pagalius i ratus savo paties komandai. Man kyla tik 2 klausimai ar tycia jis tai dare, ar del to, kad suklydo ? Vaizdas aiksteleje sufleruoja, kad tycia bet kodel ? Siaip ar taip, jei Jasikevicius turi fb, tai neptuno fanai turbut jau siuncia jam padekas uz atiduota pergale.

  17. zalgiris

    na per daug jegu atidavem manau jau buvo galima laimet po pirmo kelinio bet fuksa pataike weaveris dar waltono pramestos baudos

  18. neptuno sirgaliams geda

    apie skanduojant keiksmazodzius

  19. klaipeda

    na nors pasidziaugs neptunas 2 vieta neuzleisdamas ryto

  20. dariui

    na o ka turi omeni kad saras kaisiojo pagalius i ratus

  21. tausojo

    kiek manau saras dabojo arka del jankuno wolterso

  22. Kaunas

    Jau laikas juos nušvilpti o ne ploti lavonam

  23. kovo 3

    vel klaipedoje na klaipedoje niekad nera lengva zaist zalgiriui

  24. Milaknis

    1 iš 3 pataiko, tada padaro kelias klaidas perdavinėdamas kamuolį ar minėdamas galinę liniją, gaunasi kad jo buvimas komandoj duoda minusą

  25. nesuprantama

    woltersas puikiai atrode du kelnius aktyvus iki pertraukos pelne 12 tasku po pertraukos ir du pratesimus neleido juk nemanau kad traumos skausmai

  26. milaknis

    du pratesimus lakste net neturejo progos tritaskio ismest

  27. beje

    kas neizvelge zalgirio problemas pralaimeta buvo daug neatkovotu kamuoliu nenusiemam gaudem varnas

  28. pries runktynes

    kai kas rase kad neptunui labiau reikia pergales kai zalgiris nesidraskytu ar jaunimu zaist

  29. Fanas

    Laikas nustoti Mila laikyti snaiperiu – nei Sarui, nei niekam kitam. Koks jis bl… snaiperis, jei gerai suzaidzia tik kas kokias 8-10 rungtyniu. Vos ne kiekvienam bent padoriai valdanciam kamuoli duok tokias babkes kaip Milui, jis zeme dantim isars, bet metys daug geriau. Ule su sezona ne tai kad nusivyles, bet jau juodai uzpido tas tupas lindimas nugara prie krepsio ir metimas vos iki lanko. Nu jei neina, tai arba jeisk kazka, arba nebedaryk isvis. Deivisas irgi kaip zombis viska „na pralom“ daro, begalviskai lisdamas po kasiu, o naudos beveik 0. Nu ir aisku Saro jau vemt verciantis zaidimas tik pagal derini ir niekaip kitaip, chrien kad niekas nesigauna, bet kaip pitbulis isikasto kalo nepaleidzia nors tu ka. Jau tuos derinius mintinai zino ne tik komandos, vet net ir jau sirgaliai, aisku minutes tikslumu jada kas kur ir kaip eis, kas ka darys arba nedarys. Zaidejai juodai ispausti i remus, paimprovizuok pyst ir ilgam ant suolo. Waltona hau seniai laikas spirt lauk be jokio pasigailejimo, nu nera is jo laukto greito ir draskancio gynyba, ur jau niekad nebus. As jau irgi pradedu galvot, kad siandien rungtynes silkems parduotos ()

  30. Fanas

    … (o gal parduotos lazybininkams ???? kas cia zino). Na, ur pabaigai apie trajakus ir gynyba po savu krepsiu norint kazka pasakyt butu labail ilgas PYYYYYPT. Trutaskiai beveik nemetami, gynyba kaip retis, puolimas blogiau nei moteru krepsinyje, ir dar staugiantis treneris pasonej, ar pastebejoot, kaip zaidejai reaguoja i Saro staugimus – nusisuka i sona, ziuri beveik stiklinem akim vos ne rodydami „da pashol ty, bl.. uzpisai“, jau ne ant 1 zaidejo tai matyt. Jei 2dieni prapusam Efesui (o tai labai realu), tai apie Top8 galim jau galutinai pamirst, nes su tokia supista taktika jau nebeissisuksim ir beliks kapotis LKLe ir taip bus sudinas sezonas :-(

  31. saras

    stringantiems zalgirieciams jasikeviciaus palyginimas negalima keturis menesius vaziuoti zuikiu ka jis turi omeni

  32. saras

    Jasikevicius buvo nepatenkintas ne tik del nesekmes bet ir neivykdyto tikslo patausoti savo krepsininkus

  33. Ulia

    Susilenkia užsidaro savo pasauly, ir su subine eidamas atgal baksnoja į bbius, o jo jau ramiai kavą gerdami laukia iškėlę rankas, tada jis meta bet kaip, ar čia krepšininkas, greičiau pabaidytas arklys be smegenų

  34. jasikevicius

    prisieme atsakomybe ne del visko astrios kritikos sulauke ir neivardinti jo aukletiniai

  35. jasikevicius

    is kitos puses daug dalyku pateisinti negaliu 20 atkovotu kamuoliu po musu krepsiu parodo kuri komanda labiau norejo laimeti cia prisimti atsakomybes negaliu kaip ir uz kai kuriuos individualius pasirodymus

  36. lkl

    bent dar lkl islaikom 1 vieta daugiau pralaimejimu kad isvengtume

  37. milaknis

    snaiperis kaip snaiperis bet jei negauna tinkamos progos ismest tritaski ka ir matem su cska taip uzdenge kad laksto nuo vienos puses prie kitos siendien du pratesimus jokiu sansu nezinau kodel nebando mest per rankas laisviau

  38. nba

    praita nakty puikus pavyzdis kings warriors abieju komandu ismesta daug tritaskiu snaiperiu daug

  39. zalgirije naujokas

    naujokas zalgiryje atvyksta ispanijoje zaides aukstaugis

  40. 15min

    netiketas pastiprinimas zalgiriyje papildymas po krepsiu

  41. Darius

    Šaras vis aiškino, kad yra tik 1 varžybos, ty svarbiausios tos, kurias žaidžiame dabar, o kitų varžybų eilė ateis vėliau. Vakar vaizdas buvo kitas, žaidė Žalgiris prieš Neptūną, o Šaras sėdėjo ant suolo ir galvojo apie būsimas Eurolygos rungtynes. Ir prisigalvojo. Keisti buvo jo sprendimai, keisti penketai, pirmus 2 kėl lyg stengėsi taupyti lyderius, žaisti antra sudėtim. Viskas suprantama, Eurolyga svarbiau. Pasidarė Šaras iš LKL-o sau poligoną Eurolygai. Aš pasakysiu taip, jei darai viena, o galvoji apie kitą, tai nebus nei vieno, nei kito. Komanda kažkokia išderinta, pavargusi, trauma po traumos, žaidėjai byra kaip spygliai nuo naujametinės eglutės po trijų karalių. O Šaras rėkia. Rėkė rėkė ir prieš CSKA gavo techninę ir tai mums kainavo pergalę. Būtent po techninės CSKA gavo papildomą ekstra tašką ir rungtynių pabaigoje turėjo ne 2, o 3 taškus persvaros ir mums būtinai reikėjo pataikyti tritaškį, o CSKA subaudavo ir Waltonas metė 2 baudas. Jei ne Šaro rėkimas ir techninė, būtų tik 2 taškų skirtumas ir mūsų paskutinė ataka, kurią ir galima buvo surengti kitaip. Prašiko rungtynes prieš CSKA, nusivadovavo vakar ir dar neaišku kas bus antradienį. Jei gausim, galima bus jau Eurolygos rungtynėse taupytis LKL-ui.

  42. saras dariau

    taigi matai pats priesieme atsakomybe del neivykdyto tikslo patausoti savo krepsininkus nesuprantama neimanoma buvo patausoti kai persvara nedidele nors turejo +10 bet ir tos neisaugojo greit isbarste tai po pertraukos ir du pratesimus dabojo tausojo jankuna woltersa o kiti lakste pervarge nuovargiu kaip maksvytis sake kas daugiau turejo bateriju pratesime tas ir laimejo o galejo manau nepagailet sarui isleidus woltersa per 1 2 pratesimus butu kitaip buves vaizdas

  43. siaip

    saro vadovavimui neturejau priekaistu kadangi neismanau taip gerai subtilybiu, vakar buvo keistoki sprendimai bet kaip ir galvojau ruosesi eurolygai apie ka ir paaiskino , aisku apmaudu kad nelaimejom laimetu rngt , bet visgi reikia pamirsti ir nebarstyt druskos ant zaistu , kad ir pernai buvo kvailu pralaimejimu kad ir siauliams o sezonas buvo pats geriausias, visgi saras ne krapikas lauk neprasysim

  44. sausio 7

    ulanova su gimtadieniu sveikinimai

  45. delfi

    zalgirio zukiai kurie zaidejai kliuna kontrolieriui jasikeviciui

  46. Edis

    Jus jau pamirsot koks Zalgiris buvo pries pora metu, apie TOP 8 net nesvajojo niekas. Dziaukites tuo ka turim o ne lokit kaip sunys ant savu

  47. na baikit

    kalbas apie tą nuoskaudą kad pralošė Neptūnui, Treneris norėjo parodyti kai kurių žaidėjų „lygį’, nors kaip pats sakė turi 15 vienetų ant popieriaus. Turime rimtą, gerą trenerį, suprantantį krepšinį , bet nėra išpildytojų ko jis nori. Tik jo taktikos dėka varžovai neprimėto šimtinių. Nepateisinamos klaidos žaidimo metu nervuoja ne vieną trenerį , ir nieko nuostabaus kad tą daro Šaras. Gaila kai kurių pernai išleistų žaidėjų. Rytoj būtina pergalė, o dėl jo reikės pakovoti. Vot tep.

  48. Darius

    Pritariu. Saras butu labai norejes, butu ta pergale pries Neptuna, bet matyt kai kuriems zaidejams jau nosys uzsiriete, kontraktai dideli, o zaidimo lygis zemas. Kiek gali komanda ant savo peciu vezti White, Davies ir Wolters ? Saras patausojo kelis zmones ir pasirodo, kad milakniai, walkupai ir ulanovai net Neptuno nugaleti nesugeba. Puse komandos zaideju yra balastas.