Šimtą taškų pelnęs „Žalgiris“ pergalingai pradėjo KMT ketvirtfinalį 33

Kauno „Žalgirio“ komanda pergalingai pradėjo Karaliaus Mindaugo taurės titulo gynybą. Pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse antradienį žalgiriečiai Šiauliuose nugalėjo „Šiaulių“ ekipą 104:61 (27:15, 27:13, 33:23, 17:10).

Pirmąją žalgiriečių ataką užbaigė Laurynas Birutis, po pusantros minutės tritaškį smeigė Nate‘as Woltersas, o kamuolį puolime atkovojo Thomasas Walkupas – 7:4. „Šiauliai“ trumpam buvo išsiveržę į priekį (7:9), bet tada aukštesnę pavarą įjungė „Žalgirio“ naujokas Deonas Thompsonas. Jis dukart galingai sužaidė po krepšiu, sudarė sąlygas N.Wolterso prasiveržimui ir kitoje atakoje smeigė tritaškį – 16:11. Prie jo puikiai prisijungė Edgaras Ulanovas, pelnęs 6 taškus iš eilės. Kėlinį užbaigė geras Roko Jokubaičio žaidimas: varžovo metimą blokavęs jaunasis žalgirietis atliko perdavimus Brandono Davieso dėjimui ir T.Walkupo tritaškiui – 27:15.

E.Ulanovas pratęsė solidų pasirodymą ir antrojo kėlinio pradžioje Jis sau įprastu stiliumi įveikė varžovų gynybą po krepšiu, pataikė antrąjį savo tritaškį ir atliko idealų perdavimą išradingam B.Davieso dėjimui su pražanga – 35:19. Taškų sąskaitas atsidarė Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis. Į aikštę grįžęs D.Thompsonas iškart blykstelėjo rezultatyvumu, L.Birutis taisė netaiklų komandos draugo metimą, žaisdamas nugara vyresnį varžovą įveikė Lukas Uleckas (49:22). Antrąjį kėlinį užbaigė baudas sumetęs P.Jankūnas ir savo 14-ąjį tašką rinkęs D.Thompsonas – 54:28.

Po didžiosios pertraukos B.Daviesas pelnė 4 taškus ir 2 rezultatyviais perdavimais padėjo sukurti įspūdingus epizodus Aaronui White‘ui. Marius Grigonis, A.White‘as, B.Daviesas pridėjo po 2 taškus, o N.Woltersas tritaškiu padidino persvarą iki 30 taškų (71:41). Nesulaikomai žaidęs A.White‘as pelnė 12-ąjį tašką per vieną kėlinį, po 4 taškus pridėjo jaunieji R.Jokubaitis bei L.Uleckas ir „Žalgiris“ po 30 minučių žaidimo pirmavo 87:51.

D.Thompsonas metimu iš vidutinio nuotolio pradėjo ketvirtąjį kėlinį, baudas sumetė L.Birutis, aštrų reidą atliko T.Walkupas. Kauniečių pranašumą iki 40 taškų didino R.Jokubaitis (95:55), pelnęs dar 4 taškus ir atlikęs jau dešimtąjį rezultatyvų perdavimą. Šimtąjį dėjimu pelnė L.Birutis, o varžovų triuškinimą užbaigė T.Walkupo tritaškis – 104:61.

„Žalgiris“: D.Thompsonas 16 (6/7 dvit., 8 atk. kam., 2 per. kam.), T.Walkupas 12 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 2 per. kam.), B.Daviesas 12, A.White‘as 12 (5/5 dvit.), E.Ulanovas 11, L.Birutis 10 (5 atk. kam.), R.Jokubaitis 8 (10 atk. kam., 2 per. kam.), N.Woltersas 8, P.Jankūnas 6, L.Uleckas 6, M.Grigonis 2 (5 rez. perd.), A.Milaknis 1.

„Šiauliai“: B.Griciūnas 19, I.Vaitkus 12 (4 rez. perd., 3 per. kam.), A.Udras 9 (2 per. kam.).

Komentarai

  1. 709

    Nuosirdziai linkiu .Zalgiriui’ iskovoti ispudinga pergale ir atgauti pasitikejima savo jegomis. Suzaidus grazias rungtynes jegos sugris savaime.

  2. zalgiris

    zais stipriausios sudeties

  3. 15min

    zalgirieciai apie sara su kuo nelengva bet be jo nebutu tokio zalgirio

  4. 709

    Tikėkimės milaknis imes 1 iš 4 bent, jei už nosies neužklius

  5. zaliai baltas

    kai bus plius 30, tada ir milaknis pataikys :)

  6. saras

    sake reikia tam susikurt progas mest tritaskius

  7. uz zalgiri

    nu chebra gavo vakar laisva tai prasipute galvas tai gal siendien uzjudes kur kas geresniu zaidimu

  8. karaliaus taure

    siendien jau tegul duoda ir ilgiau pasireikst deon thompsonui norisi ilgiau matyt

  9. zalgiris

    Deon thompson starto penkete

  10. zalgiris

    jau dziugiau po pirmo kelinio prasileidom 15

  11. zalgiris

    deon thompson 7 taskai ir pirmas tritaskis

  12. zalgiris

    5 tritaskiai is 9 zalgirio visai kitoks nusiteikimas energyja susikaupimas

  13. Bl

    Kokiam no laiferiui reikia būt kad lkl stebėt

  14. as

    wow, bet ant kiek zalgiris atrodo geriau kai nera waltono..

  15. zalgiris MLD

    visai kitoks vaizdas noras kova energyja va toki zalgiri iprate matyt usidegusi

  16. ule

    ir ulanonas visu kritikuotas pelne 11 tasku per trumpa laika saras rotuoja zaidejus patenkintas zaideju kovingumu

  17. Darius

    Nesidziaugiu papuaso trauma, bet zymiai geriau jei jo nera. Kai atsigaus/ galetu kokias varzybas pramiegoti. Arba uzgerti. Kad tik jo nebutu

  18. 709

    Su pergale! Toliau taip laikyt! Malonu kad beveik visi suzaide

  19. zalgiris poa

    praradimai kamuoja ir panathinaikos kaune nezais langfordas ir nezinoma ar gales runktyniauti ekipos naujokas adreianas payne’as mattas lojeski del nugaros skausmu praleido sios dienos treniruote taciau manoma kad penktadieni gales zaisti

  20. zalgiris

    tai gal jau penktadieni zais waltonas nemanau kad rimta o vienas woltersas neatlaikys o ir jokubaitis daug nesuzais

  21. zalgiris

    ta jau taip kad ir pries siaulius ira kuo pasidziaugt visi savo minutes atzaide ir jaunimas gavo 4 daugiau zaist

  22. saras

    su graziu zaidimu aukletinius pasveikines jasikevicius po sunkaus laiko reikejo tokiu runktyniu

  23. as

    faktas, kad su Jokubaiciu zalgiris atrodo simta kartu geriau nei su walton. skaiciau kad su pao jau gales zaist jis. meldziuos, kad iskart kai pasveiks leo, vadyba ji pasiustu toli toli.

  24. as nesitikek

    leo grys vasari tokiu metu tikrai neatleistu waltono kad ir siendien manau butu waltonas uzjudejes tai pat neprastai

  25. zalgiris

    dar kai toks intensyvus grafikas dar zurnalistas urbonas sake po fenerio runktyniu nelaiku ne vietoi antradienio runktynes o tikrai pasiteisino kad reikejo tokiu runktyniu pries penktadienio runktynes

  26. ....

    Va matom ką reiškia kai leidžiama laisviau žaisti. Iškart ir energijos ir noro atsiranda. Aišku ne tas varžovas, bet vistiek smagu žiūrėti kai judesys aikštelėj yra.

  27. debilui

    parašė debilas
    Bl
    2019.01.15 19:39

    Kokiam no laiferiui reikia būt kad lkl stebėt

    o tai kokiam nuskriaustajam reikia būt, kad ne tik neskirt taurės nuo lkl, bet ir nestebint lįstt pakomentuot apie tai:))))))))))

  28. geriausiu sirgaliu

    istikymibe ar kai sekas ar kaip nesiseka bilietai toliau perkami sparciai nusimato 8 sold out su potgoricos buducnost

  29. Darius

    Manau musu vadybininkai padare klaida, nepaeme i komanda Giedraicio. Isigytas walkupas jiems geresnis. As, paprastas sirgalius, permai prasiau cia, imkit Giedraiti, nepramazinkit. Savas juk, lietuvis, alkanas, greitas, aktyvus, koordinuotas, soklus, techniskas. Atsake kazkas, kad neimsim, blogai ginasi.

  30. asd

    pilna yra tokiu, kuriem ulanovai ir milakniai geriausi vien del to, kad zaidzia zalgiry. kazkaip grigonis irgi nebuvo zalgirio lygio, bet dabar yra ko gero geriausias ir individualiai stipriausias komandos lietuvis, nors cia zaidzia pirma sezona

  31. as

    tai uz giedraiti irgi, bet del jo gynybos tai teisybe , jisai blogai ginasi, be to kalnietis su tokia forma kaip dabar irgi nepamaisytu

  32. kaunas

    dabar kazkaip milaknis nusimuses galbut taikykli laisvas nepataiko dvejos prastos runktynes su lietkabeliu siauliais

  33. grigonis

    budamas alboi taip nesuzaide pries ryta kaip giedraitis vilniui be didelio jaudulio bet susitvarkes buvo aktyvus negailestingas dar su paskutiniu tritaskiu