Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandą (VIDEO) 20

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai centriniame Eurolygos devynioliktojo turo mače savų žiūrovų akivaizdoje 82:69 (13:19, 20:18, 19:14, 30:18) perkando graikišką Atėnų „Panathinaikos“ riešutą.

Mačo pradžia priklausė Graikijos čempionams, kurie per pirmąsias tris minutes kauniečius paliko be taškų, o patys įmetė net devynis – 0:9. Galų gale ledus pralaužė Edgaras Ulanovas, gerą Nate‘o Wolterso perdavimo dvitaškiu pavertė Aaronas White‘as, tačiau po neišnaudotų šimtaprocentinių progų pasitarimui komandą sukvietė Šarūnas Jasikevičius (4:11). Po minutės pertraukėlės vienas pats reikalus puolime tvarkė Brandonas Daviesas, bet svečiai toliau užtikrintai laikėsi į susikrautą persvarą – 8:17. Rezultatu 13:19 pralaimėto pirmojo kėlinio pabaigoje gudriai po krepšiu sužaidė kapitonas Paulius Jankūnas, taiklias baudas pridėjo Thomasas Walkupas.

Antrajame kėlinyje į taiklų varžovų tolimą šūvį lygiai tuo pačiu atsakė Marius Grigonis, netrukus iš toli iššovė ir Derrickas Waltonas, „status quo“ atstatė P.Jankūnas – 21:26. Sausakimšą „Žalgirio“ areną po nuostabaus M.Grigonio rezultatyvaus perdavimo dėjimu iš savo vietų kėlė B.Daviesas, o dėjimų šou pratęsęs Deonas Thompsonas jau išvedė šeimininkus į priekį rezultatu 27:26. D.Thomsponas pataikė ir iš tolėliau, tačiau „Panathinaikos“ vėl perėmė iniciatyvą pirmaudami 29:35. Prieš pat didžiąją pertrauką paleisti varžovų nesiruošė P.Jankūnas ir M.Grigonis, kurių pastangomis pirma rungtynių pusė paliko daug neatsakytų klausimų – 33:37.

Trečią ketvirtį taikliu tolimu dūriu iš toli atidarė Edgaras Ulanovas, nepaisydamas pražangos visą susikaupusį pyktį išliejo kauniečius į priekį 39:37 išvedęs M.Grigonis. Svečiams visiškai išsibalansavus puolime, atstumą iki 44:37 augino B.Davieso juvelyrinį perdavimą triuškinamu dėjimu įtvirtinęs, o vėliau ir tritaškį driokstelėjęs A.White’as. Graikijos krepšinio milžinui be taškų rungtyniaujant jau pusę kėlinio, toliau smaginosi A.White‘as – 46:37. Nuo baudų metimų linijos du taškus rinko E.Ulanovas, tačiau tritaškiais prapliupę varžovai visiškai panaikino nemažą deficitą (48:46). Po pasitarimo vos pirmuosius savo taškus rinko N.Woltersas, baudų stojo mesti situaciją stabilizavęs P.Jankūnas – 52:46. Tiesa, prieš lemiamą rungtynių atkarpą komandas teskyrė vienas taškas – 52:51.

Ketvirtajame kėlinyje žibėjo N.Wolterso žvaigždė – 59:51. Kietos gynybos nepaisė T.Walkupas, dar kartą iš toli iššovė N.Woltersas, o galingu dėjimu krepšį drebino saugų atstumą 67:59 palaikęs A.White‘as. Laikui sparčiai tirpstant žalgiriečiai po taiklių B.Davieso ir D.Waltono baudų metimų pirmą kartą susikrovė dviženklę persvarą – 71:61. Dar labiau pergalės link artino tolimą bombą įskraidinęs N.Woltersas ir tikrą šou sukūręs D.Waltono bei A.White’o tandemas – 76:61. Per likusį laiką formalumus baudų metimais sutvarkė D.Waltonas – 82:69.

„Žalgiris“: A.White‘as 15 (6/7 dvit.), M.Grigonis 13, B.Daviesas 10 (3 per. kam.), N.Woltersas 10, D.Waltonas 9 (4 rez. perd., 2 per. kam.), P.Jankūnas 9 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 7, T.Walkupas 5, D.Thompsonas 4, A.Milaknis 0, R.Jokubaitis 0.

„Panathinaikos“: D.Thomas 14 (3/4 trit., 5 atk. kam.), S.Kilpatrickas 11, N.Calathesas 11 (6 rez. perd.).

Komentarai

  1. Raimis

    Kol kad atrodo, kad kautis nusiteikęs tik Grigonis. Na ir Waitas su Davisu šiek tiek. O kiti- per prievartą išvaryti. Msžumą gėda žiūrėti

  2. Raimi

    Eik nachui, priedurni!!!

  3. 709

    Visus su pergale ir graziu zaidimu!!!

  4. fantastika atmosfera

    White sou energyja sudavem kada labiausiai reikejo ziurau tik 3 komentarai

  5. fantastika atmosfera

    Tik 3 komentarai po tokios pergales antros puses gerai suzaistos usivedimas astrumas puolimas geras

  6. waltonas

    pamazu atsiskleidziantis waltonas mano energyja nuo rezultatu nepriklauso

  7. zalgiris

    grigonis labai tikiuosi kad islipome is duobes

  8. zalgiris

    jasikevicius turime kosmini palaikyma

  9. zalgiris

    va toki zalgiri iprate matyt po pertraukos zalgiris usikure susidare visas geras progas maziau klaidu zaidejai vienas kita uzveda energyja emocija

  10. Kur

    Kai laimi komanda, tada Žalgirio puslapyje vos keli komentarai, bet kai pralaimi Žalgiris, tada šikančių ant komandos šimtai, tokių kaip priedurnis Darius ir ko. Tokie ir fanai, tik malti šūdą. Jūs tokie, tikrai ne Žalgirio fanai. O šiaip, sveikinu tikrus, pabrėžiu tikrus, Žalgirio fanus su gražia pergale!

  11. zalgiris

    as ir pastebejau pralaimi nepaaina skurdoki puolime iskart 50 komentaru ir kritiku pilna isreiskia nuomone vienam zaidejui kitam daabar laimeje ispudingai vienas kitas komentaras

  12. 709

    Matot kai gerai suzaidzia tai komentatoriai-kritikai neturi ka rasyt tai ir tyli. Labai malonu kad Arono dejimas pirmas desimtuke! Saunuolis!

  13. delfi

    medziokle tesiasi naujas zaalgirio magas ir pagrindinis saro tikslas siu metu eurolygoje

  14. be dariaus

    net ir dariaus nera izvalgu tuo paskuba ilga straipsni isdestyt

  15. Nieko

    Nesuprantu trydaliai pasidžiaukime pergale, geriausiomis junioro rngt, ar jums patinka tik kai pralaimi komanda, tada klausimas už ką sergate?

  16. Darius

    Ar jus be manes gyventi negalit, apmyztagalviai ? Uzsiemes as, svenciu pergale po serijos pralaimejimu . Maziau trizniuokit. Nieko nesiruosiu kritikuoti, tik ne po sitos pergales. Dabar labai svarbios sekancios rungtynes eurolygoje, gausim ir galesim pamojuoti top 8 traukinukui, laimesim, viena ranka laikysimes uz jo uzsikabine.

  17. Darius

    Ps
    Beje, vakar po pergales kokius 10 kartu perkroviau sita tinklalapi, maniau uztrigo, nera visai komemtaru. Norejau paskaityti, o niekas nerase. Tikrai maniau uzstrigo ir as nerasiau.

  18. Dariau

    Slysk tu nachui iš čia lavone. Švenčia jis matai pergalę. Šventikas ble atsirado. Nepragerk visos savo invalidumo pašalpos, idiote.

  19. Darius

    Rimtai svenciu, apmyztagalvi. Atvaryk, apmysiu tau galva

  20. dariui

    kad ir sventei vistiek galejai parasyt komentara nereikejo ne kritikos visi iskirus milakni suzaide gerai usivede ir white sou kele is kedziu sirgalius