Šešis tritaškius įmetusio L.Westermanno vedamas „Žalgiris“ laimėjo Alytuje 12

Tolimais šūviais „Betsafe-LKL“ 22-ajame ture prabilę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvykoje 90:75 (25:23, 27:20, 17:18, 21:14) nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ komandą ir iškovojo 20-ąją pergalę.

Rungtynės startavo sėkmingais varžovų epizodais (0:5), tačiau čia pat tritaškiu rezultatą 5:5 lygino Deonas Thompsonas. Šeimininkams vėl bandant atsiplėšti (7:11), iš toli iššovė Artūras Milaknis, o jau pirmauti žalgiriečiams 12:11 leido Edgaras Ulanovas. Dėjimais lankų tvirtumą tikrino D.Thompsonas ir Laurynas Birutis, bet Keremo Kanterio vedami dzūkai laikėsi šalia po pirmųjų dešimties minučių – 25:23.

Antrajame kėlinyje tris tolimus šūvius vieną po kito suleido Leo Westermannas, pavyzdį iš prancūzo paėmė dviženklę persvarą 39:27 sukūręs Aaronas White‘as. Ketvirčiui įpusėjus puolime sužibėjo jaunasis Rokas Jokubaitis, kuris ne tik rinko taškus, bet ir puikiai asistavo atstumą iki 43:29 padidinusiam Antanui Kavaliauskui. Po varžovų minutės pertraukėlės atsakomąjį pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius, mat sunkiai sustabdyti sekėsi jau 16-ąjį tašką rinkusį K.Kanterį (43:33). Dar septynis taškus rinkusiam „Dzūkijos“ lyderiui atsakymą surado priekyje 52:43 kauniečius palaikę L.Westermannas bei A.White‘as.




Po didžiosios pertraukos rezultatyvumas smuko, o žalgiriečiams pirmauti 58:47 leido sukritę A.Kavaliausko ir E.Ulanovo metimai. Antroje ketvirčio dalyje iš toli neklydo A.Milaknis, ledus pralaužė Thomasas Walkupas – 63:51. Tuomet savo žodį tarė tolimais šūviais skirtumą tarp komandų iki 63:57 sumažinęs Steponas Babrauskas. Po pasitarimo dar kartą dzūkus tritaškiais nubaudė pozicijų neužleidę L.Westermannas ir A.White‘as – 69:61.

Ketvirtą kėlinį atidarė šeštą tritaškį smeigęs L.Westermannas, iš vidutinio nuotolio pataikė Paulius Jankūnas – 74:64. Laikui sparčiai tirpstant slalomą per visą aikštelę atliko A.White‘as, gerą toliašaudės artilerijos darbą tęsė tritaškiais naują rekordinę persvarą 82:66 sukūręs E.Ulanvoas. Varžovams kylant į paskutinį šturmą (71:82), visas abejones sklaidė gražų reidą atlikęs R.Jokubaitis – 86:71. Pergalę Alytuje rezultatu 90:75 įtvirtino A.Kavaliauskas.

„Žalgiris“: L.Westermannas 20 (6/7 trit.), E.Ulanovas 15, A.White‘as 12 (5 atk. kam.), A.Milaknis 10, A.Kavaliauskas 8, D.Thompsonas 8 (5 atk. kam., 3 per. kam.), P.Jankūnas 4 (5 atk. kam.), L.Birutis 4 (5 atk. kam.), R.Jokubaitis 4 (4 rez. perd.), T.Walkupas 4 (4 rez. perd.), D.Waltonas 1, L.Uleckas 0.

„Dzūkija“: K.Kanteris 31 (11/14 dvit., 8 atk. kam., 3 per. kam.), E.Brownas 12, D.Domarkas 10 (4 rez. perd.)

Komentarai

  1. zalgiris

    nezais davies grigonis woltersas

  2. Darius

    Užtai pagaliau žaidžia Waltonas, mūsų komandos žvaigždė, geriausias sezono pirkinys, ilgai ieškotas brangakmenis. Waltonas yra Žalgirio vadybos darbo vaisus, sėkmingos selekcijos atspindys, tapęs sirgalių numylėtiniu. Po šio sezono Waltonui būtinai reikia pakelti algą ir pasirašyti ilgalaikį kontraktą.

  3. g

    ta kanteri, tai reiketu perpirkt kuo greiciau, tai ateities eurolygos zaidejas

  4. Darius

    Žalgirio taktika per pastarąsias 2 rungtynes pasikeitė, puolimas tapo įvairesnis, nebeliko to buko grūdimo iš po krepšio, padaugėjo tolimų metimų, geriau juda kamuolys. Sakyčiau bravo Jasikevičiui, bet žaidimas pasikeitė dėl to, kad nežaidžia arba žaidžia nepilna jėga Davies. Reiškia jokių čia Jaskos nuopelnų. Noriu pasakyti, kad visą laiką buvau didžiulis Jasikevičiaus gerbėjas, net lyginau jį su Obradovičiumi, bet šitas sezonas parodė, kad jam iki Obradovičiaus dar kaip iki mėnulio. Imant viską, taktiką, komplektaciją, viską. Nei už ką neįsivaizduoju, kad Obradovičius Šaro vietoje net ir su dabartiniu biudžetu būtų šitaip susikomplektavęs savo komandą iš tokių kaip papūstalūpis iš Papua Gvinėjos arba štai naujasis pirkinys Thompsonas, kuris per 5 eurolygos rungtynes ! surinko VIENĄ naudingumo balą. VIENĄ balą per 5 rungtynes. Pasiekimas. Ne veltui visą karjerą šitas blaškėsi visur kur įmanoma, bet nebuvo reikalingas jokiai eurolygos komandai, tik va Jasikevičiui prisireikė. Genialus pasirinkimas, dar vienas šį sezoną, lyg dar mažai kliurkų, tai kalė dar vieną. Turbūt geriausias praeitų metų vadybininkas prie to prisidėjo. Bravo, bravo, puikiai padirbėta. Po tokių pastiprinimų kiek ten jau gavom eurolygoje, 8 rungtynes iš paskutinių 9 ? pamečiau skaičių. Ir staiga pagerėjęs žaidimas, pasirodo, yra pasekmė pagrindinio centro traumos. Gražu.

  5. 709

    Su pergale. Smagu kad Leo suzaidzia.

  6. zalgiris

    Jei butu kanteris nuo sezono pradzios zaidez su tokiu zaidimu dominuojanciu tai manau ilgai butu neusibuves komandai

  7. zalgiris

    Kad siendien walkupas waltonas buvo pasyvus be minties kaip isimuse be sprendimu

  8. zalgiris

    Na su leo sugrizimu ir tritaskiu daug metam na apmaudu tikrai kai leo iskrito buvo sunku mazai pataikant tritaskiu

  9. kaunas

    Mazai zaidem per prieki strigom kavaliausko pasyvoka gynyba pries kanteri nesusitvarkyta aisku butu davies butu kitaip buve

  10. sarui

    Ateis laikas pavys ir obradoviciu saras kam cia lygint

  11. leo

    Kad leo butu taip kazka panasaus sukures barcelonoi tritaskiai butu buve pagelbeje 4 kelini saltakraujiskai

  12. tai

    gal palyginam obradoviciu su saru ketvirtais treniravimo metais? Uzteks savo nuoskaudas lieti , visi ir taip supranta kad waltonas grybas ir klaida , gaila kad ne vienintele.