Š.Jasikevičius: „Lietkabelį“ sunku išjungti iš įprasto puolimo“ 0

Krepsinis.net inf.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalyje Kauno „Žalgirio“ komanda susitiks su Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkais.

Vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pagarbiai kalbėjo apie panevėžiečius ir gyrė jų žaidimą. Taip pat specialistas pasidžiaugė, kad pasveiko jo auklėtiniai ir dabar sulig kiekviena diena belieka gerinti žaidimą.

„Panevėžiečiai tikrai žaidžia solidų krepšinį. Manau, kad tai yra komanda, kurią sunku išjungti iš jos puolimo. Tai yra komanda, kuri turi labai aiškias idėjas, žaidžia tvarkingai, visi žino savo roles ir žino, ką turi daryti. Labai užtikrintai laimėjo ketvirtfinalio seriją prieš pasvaliečius, kurie tikrai rodo gerą krepšinį. Manau, kad jie pasiruošę. Reikia tikėtis, jog ir mes pasiruošę“, – sakė Š.Jasikevičius.




– „Lietkabelis“ turi naujoką I.Iroegbu. Kaip jis pritapo?
– Nereikia daug galvoti apie vieną žaidėją, nors jis ir įsiliejo į komandą įspūdingai. Prieš jį besiginant buvo padaryta daug klaidų. Tikimės, kad mes nepadarysime tų klaidų. Jis tikrai greitas, atletiškas, gali imtis iniciatyvos.

– L.Birutis operavosi būtent dabar, nes laukė, kol pasveiks kiti aukštaūgiai?
– Jau prieš labai ilgą laiko tarpą žinojome, jog jam reikės operacijos. Jis tikrai laukė, kol pasveiks mūsų aukštaūgiai ir aukojosi dėl komandos. Manau, kad jam sunku buvo šį sezoną parodyti savo veidą dėl to kelio ir tai jį tikrai stabdė. Sulig kiekviena diena Birutis prarasdavo vis daugiau jėgos tame kelyje ir tai jam sutrukdė turėti gerą sezoną. Lauksime jo sugrįžtančio, tikrai jo tikime ir viliamės, kad jis bus dar stipresnis.

– Ar visi jūsų žaidėjai pasiruošę?
– Atvažiavome visi, žaidėjai įeidinėja į formą. Pažiūrėsime, kiek jie yra geros formos. Tikrai nėra 100 proc. pasiruošę, bet jau smagiau, kad visi esame kartu ir grįžo žaidėjų panašios rolės, kaip ir įsivaizdavome šitą komandą. Dabar sulig kiekviena diena reikia gerinti formą.

– Dvejos rungtynės per dvi dienas turbūt negąsdina?
– Negąsdina, bet šiai dienai galvojame tik apie vieną mačą – pusfinalį. Sąlygos visiems yra vienodos.

Komentarai