Kauno „Žalgiriui“ nepavyko apginti KMT nugalėtojų titulo 108

Sostinėje sekmadienio vakarą įvyko dramatiškas „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalas, kuriame titulą gynę žalgiriečiai 67:70 (13:11, 24:17, 16:13, 16:27) nusileido Vilniaus „Ryto“ krepšininkams.

Finalą kauniečiams galingu dėjimu atidarė Aaronas White‘as, visą varžovų gynybą reidu sudraskė Nate‘as Woltersas, taškus rinko Edgaras Ulanovas – 6:2. Abi komandas kaustė juntamas jaudulys, tad prabėgus daugiau nei šešioms minutėms švieslentėje degė kuklūs skaičiai (6:7). Užsitęsusią „Žalgirio“ tylą nutraukė ledus pralaužęs Brandonas Daviesas, iš toli neklydo svarstykles vėl persvėręs Leo Westermannas – 11:9. Per likusią minutę pasižymėjo tik vilniečiai, tad po pirmojo ketvirčio pastarieji buvo priekyje rezultatu 11:13.

Antrajame kėlinyje Lietuvos čempionus vos per dvi minutes į priekį 19:15 truktelėjo A.White‘o ir N.Wolterso tolimi šūviai. Dar vieną nuostabų reidą atliko Artūras Milaknis, baudas sumetė L.Westermannas, bet pasitarimui komandą sušaukė keliais epizodais nepatenkintas Šarūnas Jasikevičius (23:19). Metimus iš vidutinio nuotolio susikūrė Marius Grigonis ir Paulius Jankūnas, tačiau kitoje aikštės pusėje savo atsakymą surado Chrisas Krameris – 29:28. Pirmos rungtynių dalies pabaigoje prie baudų metimų linijos apsigyveno M.Grigonis, paskutinį žodį tarė kiek saugiau jaustis leidęs komandos kapitonas P.Jankūnas – 35:30.

Po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ puolimą išjudino N.Woltersas ir A.White‘as, tačiau sostinės krepšininkus šalia 39:35 išlaikė Artiomo Parakhouskio ir C.Kramerio tandemas. Tuomet žaliai-baltus gerbėjus iš vietų pakėlė E.Ulanovo dėjimas ir tolimas M.Grigonio šūvis – 44:39. Ketvirčio pabaigoje žalgiriečiai įgijo rekordinę persvarą, kuomet puikią atkarpą sužaidė A.White‘as, o prie baudų metimų linijos stojo M.Grigonis ir L.Westermannas – 51:43.

Ketvirtajame kėlinyje kauniečių puolimas pritilo, varžovai smeigė tritaškį, tad nieko nelaukęs minutės pertraukėlę degino Š.Jasikevičius (52:46). Po pasitarimo du metimus iš vidutinio nuotolio suleido P.Jankūnas, iš toli iššovė pranašumą iki 59:50 didinęs A.Milaknis. Laikui sparčiai tirpstant tritaškį įsūdė ir L.Westermannas, tačiau baltos vėliavos „Ryto“ krepšininkai nekėlė bei tolimų Roko Stipčevičiaus metimų dėka kilo į kovą – 62:61. Prasidėjus paskutinei minutei vilniečiai smeigė dar vieną tritaškį ir „Žalgiris“ jau atsidūrė ant bedugnės krašto (62:66). Keturių minučių tylą fantastišku tolimu dūriu nutraukė intrigą iki maksimumo gaivinęs A.Milaknis – 65:66. Likus vos 16 sekundžių varžovai susikūrė antrą progą puolime ir artėjo pergalės link pirmaudami 65:68. Lemiamą ataką kauniečiai patikėjo L.Westermannui – jam atakuojant iš trijų taškų zonos vilniečiai pažeidė taisykles, bet šio trečiasis baudos metimas apmaudžiai išsisuko (67:68). Šansą dar vienam išsigelbėjimui buvo suteikęs C.Krameris, bet žalgiriečiai ir vėl neatkovojo kamuolio po savuoju krepšiu, tad taurė po dviejų metų pertraukos sugrįžo į Vilnių – 67:70.

„Žalgiris“: M.Grigonis 15, A.White‘as 11 (6 atk. kam., 2 per. kam.), L.Westermannas 11 (5 rez. perd.), A.Milaknis 10, P.Jankūnas 8, N.Woltersas 5, E.Ulanovas 4, B.Daviesas 3 (5 atk. kam.), A.Kavaliauskas 0, T.Walkupas 0.

„Rytas“: C.Krameris 15 (3/6 trit., 6 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), A.Parakhouskis 14 (11 atk. kam., 3 blk.), R.Stipčevičius 13 (3/6 trit.), D.Seeley 11, A.Butkevičius 10 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. Vytas

    Na, kam dar Jaska atrodo supertreneris?

  2. Jasikevičius yra apsišikělis

    Jasikevičius yra apsišikělis Jasikevičius yra apsišikělis Jasikevičius yra apsišikělis Jasikevičius yra apsišikělis Jasikevičius yra apsišikělis Jasikevičius yra apsišikělis

  3. opa

    nu ir prakniso tare nabagai

  4. Komanda

    Po rungtynių su chimkais išmečiau abonementą. Po to pagalvojau- gal paskubėjau. Bet dabar matau, kad laiku. Ir durni būsit, jei toliau eisit žiūrėti į tų apsirijusių milijonierių paaivaikščiojimus

  5. Kaunas

    Prašiks viską ką tik gali Šaras apsišudino

  6. .....

    Asilų šaika. Kas per nevispročiai per visą sezoną nesugeba 4 kėlinio išmokt žaist. Visas šio sezono rungtynes per 4 kėlinį prašiko. Besmegenių komanda. Šlykštu net žiūrėt.

  7. 709

    Labai nenusiminkim bus tu pergaliu jei zais 40 o ne 35min. Gaila bet likom be trofejaus

  8. na fik

    Vel suzaide gala nesamonem

  9. zalgiris

    Turejo + 9 ir neislaike susikaupe persvaros

  10. /

    kas per nevykeliu komanda siemet surinkta, tai net truksta zodziu..

  11. zalgiris

    Davies nesuzaide walkupas tuscias

  12. Tadas

    Kokia gėda…

  13. zalgiris

    Nors karta pasidziaugs vilnieciai adomaitis

  14. zalgiris

    Aisku galejo but pratesimas leo nepataike

  15. Aha

    Labiausiai siutina ne taurė, o kaip pralošėm. Visą sezoną tos pačios klaidos. Gal jie visi kokio sutrikusio intelekto surinkti ar kaip ? Jeigu darai tas pačias nesamones rungtynės iš rungtynių ir vis nepasimokai ? Sveikinu rytą, o šitie apsišikėliai milijonieriai tegul pirma savo triusikus išsiplauna. GĖDA !!!

  16. vitalij

    Turėti tokia galimybe rotacijai ir jos nepanaudoti. Išleisti šaltus žaidėjus 4 kelinyje.
    Perdegei Šarūnai. Pralaimėjai laimėtas varžybas. Būtinai peržiūrėk šias rungtines.

  17. zalgiris

    Atrodo laikemes visas runktynes ir gala taip paleis kad pasiviai gynesi paleido roka stipceviciu ant trajaku

  18. zalgiris

    Patys paleido su savo gynyba pabaigoje leido rytui perlauzt runktynes geriau parode charakteri

  19. lkl

    Milacius pasidziaugs kad turim jau nauja cempiona po ilgos pertraukos

  20. Alex

    800 000€ treneriui…. 2015m VISAS algų biudžrtas buvo 5mln LITŲ. bet iš kitos pusės- pamatėma, kokie apgailėtini mūsų legionieriai. Davisas…didžiausias vasaros vadybos pasiekimas…brangutis Ulė. Jau nekalbu apie Walkuo, Walton, Thompson. Motiejūnai, gerbk kažkiek fanus. Jie suneša babkes, o ne rėmėjai šiemet

  21. tai

    Jau rimta darosi,,žaidimas buvo puolime šlykštus

  22. Babaisa

    Sirdies nebeliko Žalgirį. Kaip Saras, be tėvynės, be orumo ir isdidumo savo,, Didzios,, salies kraujui. Kaip jo arogancija, taip ir musu komanda, nustojo, kovot is širdies. Rinktine, jam po***i viskas, jam poch! *i. Staugsi ir pageres? Tikrai ne!Vergai sirdies neturi, jie nelaimes. Aiksteje, jie kariai, kovotojai, didvyriai, tada, jie klupdys visus.

  23. Babaisas

    Sirdies nebeliko Žalgirį. Kaip Saras, be tėvynės, be orumo ir isdidumo savo,, Didzios,, salies kraujui. Kaip jo arogancija, taip ir musu komanda, nustojo, kovot is širdies. Rinktine, jam po***i viskas, jam poch! *i. Staugsi ir pageres? Tikrai ne!Vergai sirdies neturi, jie nelaimes. Aiksteje, jie kariai, kovotojai, didvyriai, tada, jie klupdys visus.

  24. sekmes faktorius

    Rytui buvo ant emociju stipcteviciaus tritaskiais ir spurtas 13-0

  25. lkl kovos

    Jei taip vilniui galo nesukovom tai dar sunkiau bus finaluose ir lkl tuo vel runktynes vilniuje

  26. zalgiris

    Na jaucias kad saras nebus patenkintas runktynem ir galu dar lkl finaluose nebus lengva

  27. JJ

    Pagarba 2 kart is eiles Neptunui pralosta ir Rytukui lemiamame turnyre . Ryto biudzetas 2.5k mazenis, Zalgiris ne vieno traumuoto, Eurolygoj pertrauka. Reikia dideliu Saruno sugebejimu kad taip susidirbti. O tas dar sau leidzia kazka arenoje iseidamas burbeti Ryto sirgaliams. Apagailetinas reksnys per 2.5 men is svarbiu 10 rungtyniu 8 pralose. Gal Motiejunas per spauda isdrys kazka i Saruno puse tartelt..

  28. zalgiris

    Turi + 9 ir reikia taip viska susikti neisnaudojant sansu svarbiu metu neatkovoti kamuoliai

  29. Fanas

    Pasakysiu dalyka, kuris daugeliui bus ne naujiena. EL laimesim dar kokias 2 rungtynes, nu gal pavyks ir trecia issmaukyti ir visas rungtynes, kur reikalai spresis antroje ketvirto kelinio daly, visas jas prapisim. VISAS, nes visiskai tie pyzdukai zaisti nesugeba. Sias konkrecias rungtynes prapiso Saras, laikes aikstej ta lochatrona Deivisa – nu akivaizdziai matesi jau nuo rungtyniu pradzios, kad is Deiviso bus grynas 0, gintis nesugeba, puolimas debiliskas, imest negali, kamuoliu nepasiima ir negali zaideju atsitvert. Jau ilga laika matosi, kad Deivisas giliai dejes, kazkoks akmengalvis medis, bet ne bl… Saras „genijus“ ta pimpagalvi viso kelinio pabaiga laike. Nu ir gavo sutraukos, grauzkit idiotai. Jau del LKL kyla daug klausimu, nors dar daug zaisti, bet kai tokie issipisinejimai daromi, tai ir cempionus prapisim. Saras jau pradeda rimtai uzknist su tokiais debiliskais sprendimais per kelias paskutines visu lygiu rungtynes.
    Aisku, dabar Cepo’linas ir Milasevskis gales ilgam i kelnes nuleidinet is tos laimes, pastarasis po keliu metu pagaliau sulauke nauju cempionu, blet butu linksma jei ne graudu :-((

  30. .

    Mažiau šikit ant komandos, tiesiog nepasisekė, kitą kartą laimės.

  31. prakeiksmas

    Eurolygoi nepyragai tai dar ir taure isleido is ranku taip zaist nesekminga sezona

  32. nesik

    Reikejo laimet gerais sprendimais gala tai nieks ir nesiks

  33. zalgiris

    Siendien ir truko ulanovo prigeso du metus tapes kmt MVP

  34. Krikštatėvis

    Kiek žinau, VISI žaidėjai- vienąsmeniškas Jaskos sprendimas. Apsikakojo stauhimi genijus. Vyšnia ant torto- Thompson

  35. :/

    Liudnas vakaras Kaunui. Jaunimas pralaimejo, vyrai pralaimejo. Tik merginos vieninteles vakar apgyne Kauno garbe. Keista, kad KMT Vilniuje nepavyksta laimeti. Zalgiriui niekada nebuvo problemos zaisti ir laimeti Siemens arenoje. Bet is dalies sitas pralaimejimas yra desningas: rytas po patekimo i PO yra emociniame pakilime ir butent ant emociju rungtynes ir buvo laimetos. Zalgiris yra emocineje duobeje, nes reikia susitvarkyti savo galvose su tuo faktu, kad pagrindinis sezono tikslas – patekti i Top8 liks neigyvendintas. Kol kas zaidejams to dar nepavyko padaryti ir tai matosi. Aisku, gaila, labai nuviliantis sis sezonas. Kaip sakoma, po praejusio sezono vakarelio atejo labai sunkios pagirios. Bet negalima nuleisti galvu net ir po tokio skaudaus pralaimejimo, priimti ji reikia garbingai, pasimokyti is klaidu, padaryti isvadas ir judeti i prieki. Labai daug medziagos apmastymams jau turi Motiejunas ir co. Ziurint filosofiskai, nera to blogo, kas neiseitu i gera: gal Zalgiriui kaip organizacijai reikejo tokio smugio, kad butu galima ivertinti save, pasvarstyti, ar viskas daroma gerai, o gal yra kazkokie dalykai, kuriuos reikia permastyti ir daryti kitaip. Neabejoju, kad viskas bus tinkamai ivertinta it padarytos reikiamos isvadas. Auksciau galvas, Zalgirio fanai, ir maziau pykcio ir purvu drabstymo. Visi mes darom klaidu ir mums visiems kartais tiesiog nepasiseka.

  36. .....

    Kaip jie yra padėję ant 4-to kėlinio, man atrodo ir mes tą pati padarysim su palaikymu. Šitaip visą sezoną jie nesityčios. Minimum 10 prašiktų rungtynių pabaigos vaizdas : lieka žaisti kelios minutės, jie prasileidžia porą tritaškių ir skėryčiodamiesi daugiau nieko nebedaro. Bloga jau nuo jų darosi….

  37. 709

    Pritariu :/ Reikia suprast klaidas is ji pasimokyt ir lipt is duobes. Sezonas dar nesibaige ir galima padarius isvadas pasiekt daug graziu pergaliu. Bei po truputi ruosti komanda kitam sezonui!

  38. Darius

    Praeito sezono Zalgiris ir sio sezono yra kaip diena ir naktis. Praeito sezono Jasikecicius ir sio sezono kaip genijus ir idiotas ar beprotis. Net jei paimes LKL cempionata, gedos sitas beprotis nenusiplaus. Sitas kvailys istaske miljonus niekam, visiskai tustiems lavonams, kaip pvz jau isvytam papuasui, walkupui, dabar dar vieno grybo jam prireike – thompsono. Jasikeviciau, tu esi pasikeles, tuscias, nesivaldantis, arogantiskas kvailys. Motiejunai, o tu dar pakelk Jadikeviciui alga.
    I ka pavirto mano komanda…. niekas nebesidrasko, nekovoja, visi kaip i katorga suvaryti. Be minties ir jegu 4 keliny. Isvare atpirkimo ozi papuasa, o isvyti reikia ta susireiksminusi, arogantiska apsisikeli. Viska pralosia is eiles, viskas kartojasi ir kartojasi. Koktu ir geda ziureti.

  39. milaknis

    Turetume ismokti uzdaryti runktynes anksciau laiko

  40. Darius

    Zvelgiant i rungtynes, Adomaitis naudojo tik 8 zaidejus, musu apsisikes isterikas 10. Ryto tarpe 5 krepsininkai zaide 30 min ir daugiau, Zalgirio tik White lakste virs 30 min. Bet Rytui atsilaikyti padejo noras, kokio zalgirieciai neturejo. Be to, gala Zalgiris gynesi kraupiai neteisingai. Butina buvo gintis nuo vienintelio dalyko – tritaskiu. Ginamasi nuo to nebuvo, visa gynyba buvo sukista po krepsiu. Apgailetina.

  41. milaknis

    Ne palei plana nuejo tiek kur gynemes paleidom stipteviciu kazkokios pagalbos ir bonusa blogai izengem

  42. Darius

    Turejau omeny paskutines 3 min buvo butina gintis nuo tritaskiu. Buvo aisku, kad rytas kito kelio jau neturi, mes tritaskius. O musu strategas nesuprato

  43. To :/

    Neskiesk. Galvot apie kitą sezoną. Kad po šio sezono gal du žaidėjai liks. Motiejūnai, galvok kaip neprapi.st daugiau pinigų. Už vieno apsišikėlio milijonieriaus pysę algos pasamdyk po du psichologus kiekvienam. Ir matematikos mokytojus- kad išaiškintų, jog varžybose KETURI kėliniai, o ne trys. Kad ir laimės LKLą, isterikas jaska gėdos nenusiplaus

  44. milaknis

    Turetume ismokt uzdaryt runktynes anksciau laiko bet taip ir neismoksta nuo eurolygos kaip chimki barca zurnalistai ta primine milaknis nezinau blogai kontrentracija prarandam kur neturetum prarast gaila kad isleidom galimybe

  45. saras

    Is musu puses buvo mazai disciplinos is ryto daug sekmes

  46. juozas

    kam thompsona pirko, jei net pries ryta neisleidziamas? kiek kartu gali is eiles gale subyreti ir neuzpulti? chimkam, barcai, dar bent 4 taip pralose ir db net rytui. geda.

  47. zalgirinis

    sakykit ka norit , bet siu metu zalgiris griauna pats tikejima zalgiriu , griauna pasitikejima krepsiniu , komanda kuri yra stipresne visur pries ryta , net ju pacių arenoj , pralaimi paskutinem minutem ??????????????????? wtf ? laikas prabust ,ir supaprastet ,galveles nuleist zemiau , i istorija kmt jau įrasyta zalgirio pralaimejimas ,kaip apmaudu kai dedi didelius lukescius į šią komanda …

  48. N

    Viskas bus gerai,kartais taip nutinka bet žinot niekada nekenčiau ir nekesiu šitos raudonos komandos.

  49. Alauda

    SU JUMIS MES – VISADA, AR JUMS SEKASI AR NE!
    P.S Ir nekreipkit dėmesio į tuos apsisisiojųsių pseudofanų marazmus apačioje! Ten rytfanių troliai dirba…

  50. Zf

    Man tai idomu kodel isvis nezaidzia Thomsonas ? Kam tada jis,jau kelias varzybas,nezaide isvis :) atleiskit,taupykit pinigus kitam sezonui,nevykes pirkinys….arba Walcupas visa sezona paziurekit ka jis daro komandoj legionierius :) cmon ! Kiek jis uzdyrba ? :) kam jis cia ? Del ginybos ? Kokia ten jo ginyba :) del 2-3 nevykusiu pirkiniu todel ir eurolyga nuplauke……ir dar gėdos prisidaroma pries ryta ! Laimima ant 10 ketvirtas kelinys ir….Šarai isvadu reikia…nelaikykit komandoj tu kuriu nereikia…sutaupysit pinigu kitam sezonui,nes tokiu zaidimu nepritrauksit pilnu arenu ir remeju ! O dabar kas bebutu…kovo 10 revancas su kaupu !

  51. ?

    Kada walcup atleisit ? Uz tokius pinigus 3 tokius galima nupirkti kurie tik ginasi ir po 0 visada meta !

  52. Zalgiris !

    Už žaliai baltus visada ! Bet skaudus ir netikėtas dūris ! Nuliūdino labai šitas savaitgalis ! Komanda,susikaupkit !

  53. WALCUPAS

    OUT ! THOMSONAS OUT ! Kas nežaidžia tu nereikia ! GĖDA! Jaska idomus tavo sprendimai kartais,vakar visos varzybos be centru!

  54. Gytis

    Dauguma jus man juokingi. Prakisom, na ar kas? Lkl serija prakistume tj suprasciau, butu tragedija. Kuo maziau bus tokiu, kurie po prakisimo apsmys, tuo mums bus geriau. Zalgiris!

  55. Homeras

    Taip pralaimeta Lietuvos taurė,bet liko svarbiausias viso sezono trofejus LKL,mes pabaigsim kara kaip nugaletojai!mylim ir tikim!

  56. Labai tolerantiškiems fanams

    Nustokit teisinti tuos nuopisas. Šį sezoną nesulošia NĖ VIENAS. Vieninteliai pagarbos verti- žiūrovai. Bwt tas jų arenos užpilsymas nežiūrint į žaidimo kokybę jau oradeda oanašėti į debilizmą. Ei, vadyba, nwnorit atleisti tueistų? Nes, Jaska, užpisai. Konkrečiai užpisai. Moriejūnai, Beržininkaiti, Javtokai- jayakit atsakomybę už milijonus, kuruuos suNEšam MES

  57. .

    Kad pralošė vieną titulą, būtų nieko tokio, neįmanoma laimėti visko, bet pikta tai, kaip pralošė. O pralošė kaip visada būna tokiais atvejais, pralošė, nes Rytas buvo pikti ir troško laimėti. Pralošė jau laimėtas rungtynes. Pralošė taktiškai ir be širdies žaidime. Pralošė labai skurdų puolimą demonstravusiai ir labai maža rotacija žaidusiai komandai, bet patys puolė dar skurdžiau ir kaip visada visiškai sutrydo 4 kėlinio pabaigoje, kurias visas šį sezoną irgi pralošia. Žalgiris į šias rungtynes atėjo kaip į vakarėlį pasiimti apdovanojimų, o gavo menstruaciniu skuduru per snukius. Gavo tai, ko nusipelnė už visą šį sezoną, už sudurnėjusio trenerio durnių namų verto lygio komplektaciją, už viso sezono buką taktiką, už pasikėlimą, už kiemo komandos lygio klaidas. Už tai, kad jau per daug gerai gyvena ir išpuikę išlepo. Eilinį kartą pamatėme, kad žaisti 2 rungtynių iš eilės gerai šitie balvonai negali, vos pavykus laimėti gerai sužaidus vienas rungtynes jie tuoj užriečia galvas ir per sekančias vaikšto, esą meistrų meistrai. Valgykit dabar, meistrai, šūdą. Visi ten ėskit, visa vadyba, trenerių štabas ir žaidėjai, kurių pusė yra šūdo verti, skanaus.
    Pabaigai. Šita komanda sudaryta iš žaidėjų, kurių 80 % vaikystėje neįdėti tvirti krepšinio pagrindai. Pvz Brandon Davies yra asilas ir ne tik dėl to, kad nieko vakar nesužaidė, bet jis neatsitvėrė Stipcevičiaus, kuris metė kamuolį, tada NEATSITVERTAS nubėgo link krepšio, atkovojo kamuolį, nors yra mažiausias žaidėjas ir įmetė iš po krepšio. Lygiai tas pats liečia Grigonį, kuris galvoja, kad jam nereikia atsitverti žaidėjo, kadangi jis yra atakuojantis gynėjas. Netgi Uleckas ir tas nuo metimo dar ginasi, o po metimo pamiršta, o gal neišmokytas, kad reikia atsitverti. Po 2 kėlinių Žalgiris pirmavo turėdamas 2 atšokusiais kamuoliais daugiau, o per 3 ir 4 kėlinį Rytas atkovojo 7 kamuoliais daugiau, negu Žalgiris. Nes vos prasideda kova, tikra kova, mūsų mergaitės pradeda ašaroti, sunku gi. Ir prašika viską.

    Artėja Eurolygos rungtynės, susirinkę į areną fanai vėl stos iš savo vietų ir plos apsišikėliams. Kviečiu to nedaryti. Nesikelkit ir neplokit šitiems apsišikėliams.

  58. "Labai tolerantiškiems..." ir Taškui

    Labai teisingai viskas parašyta. Būtų galima suprasti ir pateisinti, jei tas tas ir būtent toks pralaimėjimas būtų 1 ar 2 per sezoną, tada galima sakyti, nu nepasisekė, ką padarysi. Gal ir visko laimėti nepavyks. Bet yra BET – kiek šiemet buvo tokių rungtynių (suskaičiuoju mažiausiai 12, bet gal kas žino ir daugiau), kur viską prašika būtent per 4 kėlinio pabaigą ar net visą 4 kėlinį. Tokia šlykšti tendencija jau tęsiasi VISĄ šį sezoną ir Šarui giliai pofik, kas darosi, tik idiotiškai rėkti ant visų, nesvarbu kaltas ar nekaltas. Įmes trajaką – aprėks psichas, mol kažką blogai padarei, neįmesi – tas pats, atšers pizdulių. žaidėjai jau nebeturi noro kažko siekti ar įrodinėti, nes bet kuriuo atveju psichopatas užbliaus ir jam pofik, kad žlugdo tiek kaip žmones, tiek jų kaip žaidėjų iniciatyvą ir ryžtą. Aišku, ir šiemetiniai žaidėjai daug slabnesni psichologiškai. Neveltui Grigonis interviu sakė, kad ant tavęs psichas užbliaus net už tai (mol, klaidą padarei, nes kažko ten neatliko, nors realiai toje situacijoje Grigonis buvo visai kitoj vietoj), už ką tu esi visiškai nekaltas.. Pažiūrėkit, kaip Ulia, Jankis, net tas pats Jokubaitis reaguoja į psicho kriokimus – nusisuka, akys kažkur visai šone, o iš veido išskaitai „eik tu na.. durniau“. Jei Šaras mokosi (ar jau tik mokėsi) iš Želkos, tai reikėtų į jo rėkimą atkreipt dėmesį (kiek stebėjau FB žaidimą EL) – Želko BEVEIK nerėkia ant žaidėjų, kai jis padaro kažką GERAI, net jei tai ir gavosi sunkiai ar ne pagal derinį. Tik retkarčiais už tokius dalykus apšaukia (būtent apšaukia, o ne psichiškai nesveikai apibliauna). Vat čia ir didžiausias skirtumas tarp mokytojo ir mokinio (??). Nesiūlai kaip kai kurie kiti mesti Šaro, nieko geresnio tikrai nerasim už jį, bet Šarui PRIVALU keistis asmeniškai ir pagaliau pradėti mąstyti, kitaip šiame sezone laukia tikra subinė viskam. Ir pofigistą Deiviesą sodint ant suolo, jei po kelių atakų matyti, kad tas šiemet visiškai nemąstantis avingalvis aikštėj šūdą daro, žaidėjus tinkamai motyvuoti, pagirti ir palaikyti už GERĄ rezultatą, nežiūrint kaip tai pasiekta, klaidas ramiai išaiškinti, reikia aišku ir kartais balsą pakelti, bet tikrai ne kaip psichui bliauti – tada manau (ir tikėčiaus), viskas palaipsniui turėtų susitvarkyti. Pagarba mąstantiems fanams, o ne visokiems zombiams :-(

  59. baikit

    lot kaip sunys atsilupeliai jus zali jega saras jega

  60. Sigis

    Kaip laimesi jai imeti trajaka,o tam isterikui net putos bega,ule prie tryju laisvas bet mest negali nes pagal plana turi lipt i medi gal bauda bus

  61. ....

    Nestūmsim ant jų, kai pradės išvadas daryt. Nes dabar tas pats per tą patį. Ir jokio mąstymo, nei iš trenerio pusės, nei iš žaidėjų… Ir nežinau, ar žaidėjai padėJę ant trenerio, ar treneriui jau viskas giliai užknisę. Bet ryškiai matosi kas kažkas viduj negerai. O tai reikia taisyt,klijuot komandą iš naujo, praleidžiant laisvalaikį kartu. Nors gal jau ir per vėlu. Jau šis sezonas iš vis nurašytas.

  62. MANAU

    visi turim teise i savo nuomone , teisus ir tie kurie vemia ant komandos ir tie kurie nevemia , jaska aisku bus labai geras treneris bet jisai dar jaunas ir nepraejes kai kuriu situaciju gyvenime kaip treneris , nors ir liudna bet sita bloga situacija susdare sita sezona ir ja reikia praeiti , o vadovams ir treneriams pasimokyti ir pervertinti visas praejusio sezono tiesas, ir ypac pagrindines kad jankunas jau netemps komandos ir kad ulanovas vietoj jankuno kaip lyderis netinkamas , ir kad greiems zaidejams tokiems kaip micic nereikia gailet pinigu proto riboese, aisku ir dar daug kitu tiesu.

  63. Jasikevičius

    penktadienį laukiu eilinių 15000 debilų arenoje. Pažadu prapi.st rungtynes, kaip įprasta, 4am kėliny, kaip įprasta perlaikydamas kam nesiseka, ir neleisdamas žaisti kam sekasi, o rėksiu – ant visų. O po rungtynių, gal net ištarsiu – ačiu, debilai, už palaikymą

  64. Vadyba

    Kas per durnos žaidėjų savybės „svarbus rūbinėj“? „geras gynyboje?“ „geros žmogiškos savybės“? Ei, Žalgirio vadybdurniai – imkit tuos, kurie blogi žmonės, tingi gintis, ir rūbinėje nesako prasmingų kalbų, bet GERAI LOŠIA. Supratot? gerai lošia IŠ KARTO, o ne po metų ar dviejų. Nes biudžetas – įspūdingas. Net EL mąstais – ooooi koks neblogas.

  65. kaunas

    busim cempionai bet kokiu atveju uztenka lot eikit miegot

  66. zalias

    busim top8 eurolygoj stopudovoj

  67. .

    top 4 būsim eurolygoj kaip 2 pirštus apmyžt. Tik reikia 4 kėlinį sužaisti išmokti, todėl vakar specialiai Šaras prašiko taurę, kad krepšininkai būtų piktesni prieš Eurolygą. Dabar jau Eurolygoje daušim visus tai daušim.

  68. Arena

    Pries budučnost bilietai ispirkti,bus pilna arena,smagu. Bilietai jau senai ispirkti,bet dabar po tiek pralaimejimu is eiles :) tikrai sumazės ziurovu,istikimiausi lankesi ir lankysis,bet pilnu arenu nebebus.

  69. kas

    cia rase nori ismesti abonementa , jei jau antiek pavaziavo krysha tai mielai perimciau ir dar alaus nupirkciau, jei domina susitinkam

  70. To gytis

    O man tai tu juokingas.tipo palaikai komanda,kas cia tokio,kad pralose :) cia ne lklas,tai palauk bus ir lklas su tokiu zaidimu prasiktas.eurolyga svarbiausia kad prasikta jau,sita taure cia dzin,bet buvo principo reikalas pries ryta ! Kuris yra silpnesnis,visom prasmem..geda!

  71. To kas

    Jau paėmė vienas ubagėlis, kuriam bile pasižiūrėt, nesvarbu koks rezultatas. Žinau šio sezono šitos komandos atitikmenį- 15abejingų biezdarių ir isterikas :)

  72. A-13

    Lūzorių ,nevykėlių komanda……sunervino juodai …ir jau kelintą kartą…

  73. rimas

    Kai Valkupas įmetė tritaškį,Šaras ji kaip šunį apšaukė… Ir taip visus žaidėjus.Už belenką… Biškį nervus reikia gydyt. Na ir žinių trenerio darbe dar ne prūdai.

  74. koks

    netekimas , atidavei uz dyka , prasikai alu

  75. ei

    perkam bilietus su gran kanarija matau nemazai like hey hey a girdit

  76. to ei

    klausyk, išgerk psichotropų papildomai. Eit žiūrėt to žalio šūdo kauburėlių, apibarstytų eurais, pūpsančių ant arenos parketo? nuleist juoas visus i Marvelės nuotėkas tuos žalšūdžius. Tokią gėdą padarė, o čia kažkoks girtos akušerės auka dar ragina bilietus pirkti. boikotuoti, o ne pirkti

  77. viskas

    uverciam puslapi fanai , nes jau skaitau pradedat nusisneket stipriai ir sveikatai bus geriau be nervu

  78. Zalsnukis

    kokieubagai gali ant Jasikeviciuas varyt tokie kurie neismano krepsinio,ar nera Zalgirio sirgaliai,manau viskas pries akyje,nera to blogo kas neiseitu i gera,liko LKL,ilga serija,jei tapsim sezono nugaletojais tie sansai padides tapt nr1 Lietuvoje,treneriu stabas padarys tinkams isvadas,isspres problemas,kodel mes 4 kelinyje prapuolam negalim iki galo dakovot,gal atsiras lyderis,lyderiai gyvybiskai svarbu tai norint kautis lemiamomis akimirkomis,nenukabinkit nosies,ant galo svieciasi laimes ziburys,o rytui si karta Dievai padejo irgi,zinoma komanda suzaide su dvasia,atsidavimu,drausimingai,Zaliai-balti!

  79. 15 min

    nejauki tyla zalgirio rubineje zalgirieciai vel bede pirstu i ta pacia problema

  80. butu neprotinga

    Ket lyktu walkupas butu geda tuscias gynybos rezervas jokio astrumo energyjos is jo

  81. isvadu nematyt

    Niekas nesikeicia nuo to kas vyksta eurolygoje problemu neisprendzia 4 keliniu ar kaip saras sako nebuvo disciplinos

  82. eurolyga namie

    Su gran canaria bayern darussafaka like bilietai tik 3 aukste perkama neperdaug greitai bet vienam kitam sektoriui jau baigiama ispirkti

  83. kaunas

    visvien lkl ziedai musu

  84. Žiūrovas (ne) utralus

    Peršasi dvi nuomonės:
    1. Arba Žalgiris su Rytu užkulisiuose „pasidalino“ taures (Vieniems KMT, kitiems LKL); Įtarimą sukėlė labai jau atmestinas požiūris į rungtynes, pasyvumas, lėtumas ir t.t.
    2. Komanda yra „persosititinusi“ titulų, pergalių…. Gal jie dar nuo praeitų metų euforijos neatsigauna, galvoja – mes juk Žalgiris, pergalės pačios ateis. Tačiau taip nėra. Jau daugelyje rungtynių nesimato žaidėjų akyse nei noro, nei ugnies ar užsivedimo. Neaišku kokia to priežąstis. Gal treneris jau PERSPAUDĖ komandą psichologiškai (visi kažkokie susikaustę, nėra jokio laisvumo žaidime, tokie visi surobotėję nežinia kur laksto (walkup aplamai net vengia į krepšį žiūrėti)). Gal ir šio sezono pirkiniai tikrai nelabai vykę. Na bet manau žaidėjai šiaip turi bent jau savo sirgalius gerbti. Na negalima taip atiduoti rungtynių (kam kam – gali pralošti Gran Canarijai, ar kokiai Buducnost, na bet Rytui????, dar taurės finale????). Žalgiris tikrai turi nerealius gerbėjus (visa europa jiems pavydi) bet to matau nelabai vertina. Gal sirgaliai galėtų vienerias eurolygos rungtynes visiškai nesusirinkti (boikotuoti), taip nebyliai nusiųsdami komandai perspėjimą, kad galų gale atsigautų truputį ir pradėtų gerbti žmones ir kovoti bent jau už tuos, kurie jiems už nugarų gerkles prarėkia, iš savo vargano mėnesio atlyginimo sugeba nusipirkti tikrai nepigų bilietą, ateiti į areną ir karštai palaikyti komandą.

  85. zalias

    dar yra like bilietu su bayernu mikliau perkam reikia laimet o kad laimet reikia palaikymo ei ei hey hey

  86. A-HA

    Čia ne rytas laimėjo rungtynes, o Žalgiris pralošė, bet nuo to tik dar skaudžiau. Ypač liūdna buvo matyti komandą tokią išsikvėpusią, palūžusią, bedvasę. Ta taurė būtų buvęs labai reikalingas teigiamas impulsas, kai sezonas klostosi taip nesėkmingai, bet… Tų pralaimėjimų jau ir taip gerokai per daug, o čia dar prieš rytą, kuris yra daug silpnesnis. O gal nėra? Gal Parachovskis yra tas game changeris, kuris sulygino jėgas? Gal Žalgiris turi tik didesnį biudžetą, kurį ištaškė nevykusiems pirkiniams? Dabar įdomu tik vienas dalykas, ar komanda dar sugebės atrasti savyje motyvacijos kovoti iš širdies, ar taip ir užbaigs sezoną be ugnies, be dvasios. Gal tikrai Šarui, kaip daugelis čia sako, reikėtų apmažinti tą savo rėkimą? Kai žaidėjai yra tokios akivaizdžiai prastos psichologinės būsenos ir emociškai išsikvėpę, juos reikia palaikyti, padrąsinti, įkvėpti, o ne be saiko ant jų šaukti. Juk tokioj situacijoj smegenys įjungia apsauginį mechanizmą ir blokuoja visą negatyvą, o tuo pačiu ir sunkiai priima naudingą informaciją, todėl, įtariu, žaidėjai negali normaliai susikoncentruot ir gerai išpildyti tai, ko nori Šaras, ypač kritinėse situacijose, kokios Žalgiriui yra 4 kėliniai visą šį sezoną. Arba kitas variantas, žaidėjai tiesiog neturi pakankamai skillsų, kad įgyvendintų Šaro sumanymus aikštelėje, todėl nei rėkimas, nei jokia kitokia motyvacija čia nebepadės. Gal tiesiog tada reikia visą žaidimą maksimaliai supaprastint, gal kas gero dar ir išeitų. Vaizdžiai pasakius, jei aukštoji matematika neįkandama, gal reikia duoti paprastus aritmetikos uždavinukus?

  87. 15 min bede pirstu

    paulius jankunas aikstes centre nejaukiai slepe 25tuks euru vertes ceki marius grigonis nusivilkes zaidimo marskinelius pirmas greitu zingsniu piktai skuode rubines link vadinasi neirodeme kodel zalgiris yra pirma komanda mes to visai neirodeme veliau pasakys 15 tasku penes zalgirietis

  88. nejauki tyla rubinei

    intymiausioje zalgirio zonoje kurioje lieka zaidimo planas dziaugsmai pyksciai ir paslaptys buvo nejaukiai tylu praejusi sezona zalgirio rubines fone dazniausiai aidedavo juokas ir linksmos replikos pastaraisiais menesiais joje vis tyliau

  89. nejauki tyla rubinei

    gal viskas butu buve kiek kitaip jei zalgirio griutis vilniuje butu naujiena taciau tai buvo tiesiog dar vienas ketvirto kelinio krachas tokia maco baiktis jau tampa nerima keliancia zalgirio tendencija

  90. pasitykejimas

    kuo ilgiau zalgiris islaikys intriga kovoje del vietos astuntuke tuo ilgiau kaunieciai ispiks bilietus i zalgirio arena juolab pergaliu reikia ir savo pasitikejimui atgaivinti per pusantro menesio zalgiris laimejo tik viena eurolygos maca ir prapyle taures finala

  91. Petras

    Sveiki! Zaidimas tikrai nenuvyle,sekme truputi nusisuko.Aciu uz kova,mes dar parodysime kas bus cempionais! Pirmyn!

  92. Janina

    o man atrodo, kad žaidėjus psichologiškai sugniuždo tas beprotiškas Šaro rėkimas kaip ant gyvulių, nors ant gyvulių geras šeimininkas taip nerėkia. Labai myliu „Žalgirį“, bet nemalonu žiūrėti, nemalonu girdėti keiksmažodžius iš žmogaus, kuris gyveno ir žaidė civilizuotose šalyse. Šarai, Jūs žeminate savo komandą tūkstančių žiūrovų akivaizdoje. Nejaugi trenerių štabas, klubo vadovybė to nemato?

  93. kas pasakys

    ka reiskia teisejo pasakyti zodzia iseje i eterii -„jei iskaitysim taskus, jie ir vel taure kels…“, kai dare perziura del jankuno metimo varzybu gale?

  94. Karolukaz

    Nuo vakar vakaro laukiu Šaro atsistatydinimo, tikras vyras taip pasielgtų. Bet iš žmogaus kuris temoka visus įmanomus rusiškus keiksmažodžius ir psichopatiškai rėkti ant žaidėjų, tokio vyriško poelgio nesulauksime.

  95. To Karolukaz

    Klausyk tau nenusibodo eit per visus kasio portalus ir rasinet ta pati komentara? Darau prielaida, kad tai tu, nes visur komentarai itartinai panasus, kone identiski.

  96. Atkreipkit dėmesį

    Žalgirio vadovams siūlyčiau atkreipti dėmesį į Tomo Keršio pasisakymą Delfi laidoje „Krepšinio zona“ apie Žalgirį ir teisėjus. Nežinau, ar toks pasisakymas yra vertas kokios nors reakcijos iš Žalgirio klubo pusės ir kokia ji turėtų būti, bet bent jau man jo žodžiai nuskambėjo labai neskaniai. Suprantu, kai tokiais kaltinimais švaistosi interneto troliai komentaruose, bet žinomas krepšinio bendruomenei žmogus savo viešuose pasisakymuose be pateiktų svarių įrodymų, mano manymu, neturėtų to daryti.

  97. tie

    saro rekimai ir keiksmazodziai ispustas reikalas o jus uzkibe ant to, specialiai ziurejau trenerius , visi keikiasi ir rekia , maksvytis , canaks , urbonas seskus petrauskas, gal tik adomas maziau nes flegma. Ir visi rusiskai nes kitaip nesigauna stipriai , bet va kazko jums saras uzkibo, gal geriau stopvetu kaip krapikas ir usus glostytu? Rekia kai yra uz ka kai gerai zaidzia pagiria .

  98. sarunas

    ne rytas laimejo, o jaska pralose. zioplys

  99. zzzz

    imsim eurolyga netrieskit i kelnes

  100. Darius

    Nu tai aisku, kad Saro rekimai ispustas reikalas, musu vyrai iprate, kad ant ju baubia kaip ant vergu galerose ir be staugimo gyventi negali. Jei ant ju nestaugtu, jie aiksteleje zaistu domino, todel Sarui reikia dar labiau kelti balsa. Sakau jau koki karta galima pabandyti ir snukin uzvaziuoti su kuloku. Padare nesamone, apstaugti, o uz antra i snuki.

  101. kas

    los ant saro tam marmuze ismalsiu

  102. jeigu

    nezinai kitu budu tai galima ir i snuki, bet vien savisaugos instinktas turetu suveikti sarui , nes koks kavaliauskas arba davisas kai mosteltu tai trenerio karjera pasibaigtu

  103. To kas

    Apsišiksi, lope

  104. Abejonė

    Kas gali paneigti, kad Jaska nusprendė prisidurti iki „limono“ tokiu būdu, kaip kariniauskas? Matyt nusprendė ŽALGIRYJE nelikti…Tik abejoju, ar jo dar kažkas norės.

  105. pipec

    o kas galetu paneigti kad like komentuotojai nesveiko proto? As tai tikrai negaleciau.

  106. Lebrucha

    Labai išraiškingas momentas – Voktersas įmeta tritaškį, Pablo ima minutę, ir Šaras jį pasitikdamas aploja kaip šūdą. Atkreipkite dėmesį- po to Neitas nepwlno NĖ TAŠKO. O jis- lyderis. Ar tai nėra protestas prieš mužiko/isteriko Jaskos chamizmą? Manau- ne vienas žaidėjas širdyje nekenčia to nebrendylos.

  107. Darius

    Tai kai pernai Milaknis įmetė lemiamą tritaškį i Fenerbachce krepšį, Šaras Milą norėjo pasmaugti. Jis visada rėkia, visada nori, kad būtų sužaista kaip pagal brėžinius, bet tokiu atveju tegu ima treniruoti robotus ir bus ramu, nebus jokių improvizacijų. Tik ar tai teiks kažkam džiaugsmo, abejoju. Būdamas žaidėjas, Šaras aikštelėje žaidė labai protingą krepšinį, skaitė situaciją aikštelėje ir pagal tai kurdavo ataką. Nu tapęs treneriu užmiršo, kad žaidėjas žaidžia širdimi, jis turi jausmus, nuojautą. Jis nori kurti, galų gale. Žaidėjai, jei jaučia vienas kitą, gali tokius derinius sukurti, taip sužaisti, kad treneriui svarbiausia tokiu atveju būtų tik nesikišti ir leisti žaisti. O mūsų chamas to nesupranta, išėjęs į trenerius grynai visai nervų nevaldo, kas ir protui atsiliepia.

  108. .

    kažko komentaras dingo