Žalgiriečiai pasiekė didžiausią sezono pergalę Eurolygoje 19

Ketvirtadienio vakarą savų žiūrovų palaikomi Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasiekė didžiausią pergalę šio sezono Eurolygos kovose, kuomet net 98:64 (25:10, 21:17, 31:18, 21:19) nepaliko vilčių Gran Kanarijos „Herbalife“ komandai.

Įspūdingą pergalę rezultatu 98:64 užtvirtino sėkmingus epizodus susikūrę jaunieji žalgiriečiai E.Venskus ir L.Uleckas.Rungtynes atidarė puikus Mariaus Grigonio perdavimas Brandono Davieso dėjimui, o netrukus tas pats M.Grigonis rinko taškus nepaisydamas pražangos – 7:3. Efektyvų puolimą pratęsė įspūdingi Aarono White‘o skrydžiai, kuriuos jam inicijavo Leo Westermannas ir Edgaras Ulanovas, dėjimų fiestos nestabdė atstumą iki 13:5 didinęs B.Daviesas. Tuomet savo šou individualiais reidais surengė Thomasas Walkupas, nugara sužaidė aikštėje pasirodęs Deonas Thompsonas – 19:10. Gerą pirmą rungtynių atkarpą dar vienu dėjimu įformino Roko Jokubaičio perdavimo sulaukęs D.Thompsonas, o čia pat aukštaūgis lygiai tuo pačiu atsidėkojo jaunesniam kolegai – 25:10.

Antrasis kėlinys startavo Artūro Milaknio tolimu šūviu, bloku varžovus nustebinęs R.Jokubaitis kitoje aikštės pusėje dvitaškiu augino pranašumą iki 30:10. Tritaškiu į tritaškį atsakė E.Ulanovas, įsidrąsinęs R.Jokubaitis ne tik pildėsi taškų kraitį, bet ir sėkmingai organizavo „Žalgirio“ atakas, o po dar vieno nuostabaus kamuolio judėjimo svečių trenerio kantrybės taurę perpildė lankų tvirtumą tikrinęs E.Ulanovas – 39:13. Po pasitarimo „Herbalife“ komanda atkuto, mažino deficitą iki 40:20, tad nieko nelaukęs atsakomąją minutės pertraukėlę paėmė Šarūnas Jasikevičius. Kiek užsitęsusią tylą nutraukė E.Ulanovas, iš toli driokstelėjo L.Westermannas – 45:22. Per likusį laiką kauniečiai iš žaidimo nepasižymėjo, tačiau į rūbinę keliavo turėdami saugią persvarą 46:27.

Po pertraukos į aikštelę sugrįžę žalgiriečiai apsukų nemažino: du tritaškius suleido L.Westermannas, vieną pridėjo E.Ulanovas, naujas aukštumas 57:30 sukūrė B.Daviesas. Į dar gilesnę duobę svečius nustūmė vagystę galingu dėjimu įtvirtinęs B.Daviesas bei savo paties metimą pataisęs E.Ulanovas – 63:30. Tuomet Lietuvos čempionai rinkosi taškus nuo baudų metimų linijos, itin tolimą šūvį su sirena smeigė M.Grigonis – 71:39. Prieš ketvirtąjį kėlinį trijų taškų vertės metimas pasižymėjo ir E.Ulanovas su T.Walkupu – 77:45.

Ketvirtajame kėlinyje formalumų tvarkymą pradėjo T.Walkupas ir R.Jokubaitis – 85:48. Situaciją suprasdamas Š.Jasikevičius į aikštelę suleido jaunuosius Eriką Venskų bei Luką Ulecką, kurie atidirbo tiek puolime, tiek gynyboje, naują rekordinės persvaros ribą 89:48 nubrėžė D.Thompsonas. Antroje ketvirčio dalyje tritaškiu apie save priminė A.Milaknis, pražangas provokavo 100-ojo taško artinęs D.Thompsonas – 94:57.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 18 (3/5 trit.), T.Walkupas 12, D.Thompsonas 11 (7 atk. kam.), B.Daviesas 10 (5/6 trit.), M.Grigonis 10 (4 rez. perd.), L.Westermannas 9 (3/6 trit.), R.Jokubaitis 8 (5 rez. perd.), A.Milaknis 7, A.White‘as 7, E.Venskus 4, L.Uleckas 2.

„Herbalife“: M.Erikssonas 13 (3/8 trit.), J.Wiley 10 (2 per. kam.), C.Hannah 9.

Komentarai

  1. kaunas

    pimyn zali reikia laimet

  2. zalia balta

    Na reik tiketis sekmingesnio zaidimo usidegymo ugneles maziau klaidu

  3. kaunas

    Reik pagaliau leo geresniu runktyniu nes abi eurolygos runktynes suzaide prastai tai pat white

  4. kaunas

    Reik parodyt kovinguma parodyt savo veida ryzta kad bent 90 tasku imest su gera gynyba

  5. kaunas

    reikia laimet

  6. Giedre

    z iurekite t iesiogiai – https://t2m.io/tTKhPyQ1

  7. .....

    Kol komanda žais antikvarinį krepšinį nesiruošiu kankint saves ir žiūrėt. O toks žaidimas yra todėl, kad turim užsispyrusį trenerį, kuris nenori pripažint savo klaidų, ramiai atsistėt ir pasvarstyt ką būtų galima pakeisti. Labai patiko basketnews.lt paskutinis podcastas, daug tiesos pasakyta.

  8. Aha

    Šią savaitę su rytu į rungtynes skridę žurnalistai sutiko oro uoste mūsų Leo. Jis kažkur skrido darytis papildomų tyrimų. Taigi net ir šiandien žaidžiantys nėra sveiki.

  9. kaunas

    va cia tai grajus mokinkites rytunai

  10. Zzz

    Net ne Žalgiris nustebino, o varžovai su savo tokiu žaidimu. Bet pergalė maloni, ir žiauriai smagu matyti žaidėjų laimingus veidus.

  11. Darius

    Su pasimegavimu zaide, turbut pirma karta si sezona sitaip. Zaide pagaliau greitai, verzliai ir turim rezultata.

  12. 709

    Visus su saldziu revansu!!!

  13. sarui

    Ir sarui buvo kuo pagaliau pasidziaugt didziausia pergale iskovojant kad ir zaide gran canaria banguojant kaip ulei sakant nezaide rimtai

  14. zalgiris

    Vatoks turi but zalgiris komanda su usivedimu kovingumu ugnele

  15. saras

    Pasidziauge komandos energyja atsidavimu kad ir pries bejege gran canaria galbut padare isvadas po maco su neptunu paziurejus video visas klaidas

  16. nagi

    reksniai ir komandos juodintojai pasidziaugiam pergale , kur dingot ? Man jusu gaila , gyvenat juodam pasaulyje , vienintelis darius kai laimim paraso teigiama zinia , o kiti tik vemiat ant komandos geda!

  17. L

    Su pergale, vyrai! Gražios rungtynės. Ačiū! Sėkmės visiems sekmadienį! ???

  18. A-ha

    Buvo labai smagu matyt toki Zalgiri. Labai psichologiskai reikalinga pergale, gal pades pakelti komandos morale ir zaideju pasitikejima savimi. Aisku, zaista pries turbut prasciausia zaidima demonstruojancia komanda Eurolygoj, bet vis tiek malonu :)

  19. Aroons

    Klaida statistiniam tekste – B.Daviesas 10 (5/6 trit.)
    ne tritaskiai o dvitaskiai