Š.Jasikevičius: „Bayern“ – fiziška ir atletiška komanda“ (VIDEO) 1

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje Kauno „Žalgirio“ komandos laukia Eurolygos 26-ojo turo rungtynės. Prieš mačą su Miuncheno „Bayern“ žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius sulaukė ir gerų žinių iš medikų – į rikiuotę grįžo įžaidėjas Nate‘as Woltersas.

Trejas pastarąsias rungtynes praleidęs įžaidėjas treniravosi vakar ir šiandien, o ryt dvikovoje su Vokietijos čempionais laukiama jo sugrįžimo.

Kita vertus, „Žalgiris“ toliau versis be Pauliaus Jankūno ir Antano Kavaliausko – aukštaūgiai gydosi traumas ir kol kas nežinoma, kada galės rungtyniauti.

„Žalgiris“ praėjusią savaitę iškovojo triuškinamą pergalę Eurolygoje, kai 98:64 sumindė Gran Kanarijos „Herbalife“, o po to neturėjo problemų ir principiniame LKL mače su Vilniaus „Rytu“, kurį nušlavė 85:59.

Š.Jasikevičius viliasi, kad geri ženklai bus matomi ir rytojaus mače, kuriame „Žalgiris“ tikisi dar kartą išparduoti visus bilietus – jų belikę apie 200.

– Treneri, kuo pasižymi „Bayern“ komanda? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Jie tikrai fiziška ir atletiška komanda. Kaip jau sakiau prieš pirmas rungtynes, žaidžia disciplinuotą, serbišką krepšinį, daug serbų, treneris serbas. Svarbiausias yra jų kontakto lygis. Aišku, mes kai kuriose pozicijose esame mažesni ir silpnesni, reikės tai slėpti. Iš kitos pusės, kitose situacijose reikia tai paversti savo privalumu.

Reikia žaisti taip, kaip žaidžiame pastaruoju metu, tęsti tą gerą bangą, nedalinti taškų už dyką ir jeigu mes apsiginame, tada aiškiai matosi, kad ir puolimas gerokai gyvesnis. Prie to prisideda ir geras gynėjų žaidimas. Esame labai priklausomi nuo gynėjų, kadangi Pauliaus ir Antano nėra rotacijoje ir apmažėjo pasirinkimų žaisti nugara į krepšį. Gynėjų žaidimas yra labai svarbus.




– Kiek Thomaso Walkupo žaidimas pirmoje pozicijoje lemia tą gerą gynėjų pasirodymą?
– Jis jau daug laiko žaidžia tikrai solidžiai. Iš visų dalykų, ką iš jo reikalaujame pastaruosius 2-3 mėnesius, negaudavome tik pataikymo iš toli. O visa kita jis atlikdavo idealiai – ir organizacija, ir žaidimo planas, apie gynybą aš apskritai tyliu, jis yra elitinis Europos besiginantis žaidėjas. Dabar jam pataikius iš toli, mūsų komandai atsiveria visai kitokios galimybės. Galų gale išsiplečia aikštė ir lengviau pulti. Jis pilnai integravęsis į sistemą, iš visų naujokų, ko gero, tą padarė greičiausiai. Kažkiek tik komandos su juo rizikuodavo, joms tai pasiteisino, ir tuomet jam pačiam sunkiau. Dabar, tikiuosi, kad gal mažiau rizikuos ir jis nubaus.

– Kai užsikrovė atsakomybių puolime, ar jam užtenka jėgų gynyboje?
– Taip, jis tikrai gerai ginasi. Manau, ir Vitorijoje, ir Vilniuje, ir rungtynėse su „Gran Canaria“, jis asmeninėse dvikovose pristabdė varžovų žaidėjus. Tiek jis, tiek Marius tikrai labai gerai dengia pirmą-antrą pozicijas.

– Kalbant apie gynybą, ar skaičiai geri, ar ir žaidimo plano vykdymas?
– Žaidimo plano vykdymas pastaruoju metu yra labai geras. Mes nedaliname taškų. Po Klaipėdos rungtynių per kitus du susitikimus mūsų psichologinių klaidų skaičiai sumažėjo perpus. Iš kitos pusės tas planas lieka toks pats. Tikrai norėčiau, kad žaidėjai taip pat žaistų ir viską vykdytų. Matosi, kad prasidėjus nuo geros gynybos, palaisvėja ir puolimas. Apsigynus, atsiranda ir greito puolimo, ir pasitikėjimas savimi.

– Pirmose tarpusavio rungtynėse daug problemų pridarė Derrickas Williamsas, kuris visoms komandoms yra galvos skausmas. Ar įmanoma jį pristabdyti ir jei taip, kiek?
– Aišku, įmanoma. Reikia suprasti, ką galime jam duoti, ir ko negalime. Pirmose rungtynėse jam davėme viską – tiek prasiveržimus, tiek rizikavome ir jis nubaudė. O paskui ir kur nerizikavome baudė. Aišku, jis aukšto lygio žaidėjas, bet reikia jį priversti priimti sprendimus ir negalime jo palikti žaidimui vienas prieš vieną. Turime prieš vieną žaidėją gintis praktiškai su penkiais žaidėjais ir priversti jį nusimetinėti kamuolius.

– Ar tas jo pataikymas, kokį parodė Miunchene, kažkiek keičia dabar pasiruošimą prieš jį?
– Kažkiek keičia. Tuo labiau, kad pas mus dabar kitokie žaidėjai. Tuo metu reikėjo kažką daugiau rizikuoti. Esame už jį mažesni, lengvesni, reikia tikėtis, kad kai kuriose situacijose – greitesni. O kai kuriose situacijose turime būti labiau susitelkę padėti komandos draugui. Jie galvoja, kad ketvirtoje pozicijoje turi didžiulį pranašumą, mes turime tai paslėpti.

– Ar galime įžvelgti tokią tendenciją, kad „Bayern“ – labiau namų komanda?
– Aš galvoju, visos komandos, išskyrus „Žalgirį“, geriau žaidžia namuose. Ir „Žalgiris“ dabar namuose gerai pradėjo žaisti, reikia tikėtis, kad eisime toliau.

Komentarai

  1. taip

    ir niekas napaklausia kas jankunui ir kevalui, be trenerio yra ir komandos gydytojas , kada prognozuoja kad sugris? gal jau baigti sezonai?