Rankų nenuleidę žalgiriečiai pasiekė kovingą pergalę Tel Avive (VIDEO) 23

Eurolygos 27-ojo turo rungtynėse išvykoje žaidę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pademonstravo neeilinį ryžtą. Dviženklį pranašumą panaikinę žalgiriečiai įveikė Tel Avivo „Maccabi“ komandą 85:83 (19:23, 17:22, 21:14, 28:24) ir iškovojo 12-ąją pergalę.

Rungtynes aktyviai pradėjo Marius Grigonis, nuo jo neatsiliko kauniečius į priekį 11:6 išvedęs Aaronas White‘as. Tiesa, ilgai džiūgauti „Žalgirio“ krepšininkai negalėjo, kadangi gero žaidimo baudos aikštelėje dėka, šeimininkai perėmė iniciatyvą – 11:12. Tuomet tritaškiu į tritaškį atsakė Thomasas Walkupas, iki galo sėkmingai sukovojo Edgaras Ulanovas, baudas sumetė Artūras Milaknis, bet po pirmųjų dešimties minučių varžovai jau pirmavo 19:23.

Įsivyravusį chaosėlį antrajame kėlinyje nugesino T.Walkupas, varžovams bloką išrašęs pats greitą ataką užbaigė Deonas Thompsonas – 23:23. Prie baudų metimų linijos stojo E.Ulanovas, o keturių minučių geležinę žalgiriečių gynybą dviem sudėtingais tritaškiais niekais pavertė Scottie Wilbekinas (25:29). Iš vidutinio nuotolio pataikė E.Ulanovas ir A.White‘as, bet deficitas jau išaugo iki 29:37. Atstumui vis augant (31:44), į pavyzdingai iš toli atakavusiems varžovams trijų taškų vertės metimu atsakė Leo Westermannas, savo žodį tarė situaciją kiek pataisęs Antanas Kavaliauskas – 36:45.




Po didžiosios pertraukos į eilinį S.Wilbekino tolimą dūrį atsakymą surado nustebinęs A.White‘as ir ledus pralaužęs A.Milaknis – 42:52. Spragą gynyboje atrado T.Walkupas, dvitaškiu atsilikimą iki 46:52 nurėžė D.Thompsonas. Spurtą net iki 13:0 pratęsė rezultatą 52:52 tritaškiu ir taikliais baudų metimais lyginęs L.Westermannas. Lietuvos čempionus į priekį 55:52 buvo išvedęs T.Walkupas, tačiau čia pat šeimininkai sudavė savo atsaką vėl persverdami svarstykles į savo pusę prieš lemiamą rungtynių atkarpą – 57:59.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje iš toli iššovė M.Grigonis, bet deficitas šoktelėjo iki 61:67. Kontakto nepabijojęs apie save priminė Brandonas Daviesas (65:67), tačiau „Maccabi“ traukinys vėl po truputį nuvažiavo – 65:74. Lyderio vaidmens ėmėsi T.Walkupas, antrą progą susikūrė B.Daviesas – 69:76. Pražangos nepaisęs pasižymėjo M.Grigonis, atsilikimą iki 74:76 švelnino L.Westermannas. Svarbiu metu puikų A.Milaknio perdavimą dėjimu pavertė B.Davieas, o svečiams minimalų pranašumą 80:79 suteikė vagystę įvykdęs L.Westermannas. Likus 79 sekundės tolimą bombą smeigė triukšmą Tel Avive tildęs A.Milaknis – 83:81. Skubėdami šeimininkai niekaip nepralaužė „Žalgirio“ gynybos, kuriuos pergalės link, likus 11 sekundžių, artino baudas realizavęs T.Walkupas – 85:81. Varžovai dar spėjo sumažinti atsilikimą iki 85:83, tačiau svarbią ir sunkią pergalę iš Izraelio parsivežė žalgiriečiai.

„Žalgiris“: L.Westermannas 16 (5 rez. perd.), T.Walkupas 14 (3 per. kam.), B.Daviesas 12 (6 atk. kam.), M.Grigonis 12, A.White‘as 11 (2 per. kam.), A.Milaknis 8 (2 per. kam.), E.Ulanovas 6, D.Thompsonas 4 (2per. kam.), A.Kavaliauskas 2, N.Woltersas 0.

„Maccabi“: S.Wilbekinas 18 (3/7 trit.), T.Blackas 18 (7/7 dvit.), Y.Zoosmanas 10.

Komentarai

  1. 709

    Tai zaidejams reikia palinket istvermes ir sveikatos dvigubai savaitei, o ziurovams geru emociju ir pergalingos savaites!!!

  2. Darius

    Ka reiskia 709 ?

  3. Hyper

    Reikia laimeti bent +1, tada viskas imanoma

  4. 709

    Dariau tai uzkoduotas mano gimtadienis

  5. Sandra

    Kvieciu internetu ŽIŪRĖTI ČIA – https://bit.ly/2WbNzCD

  6. kaunietis

    Žaidžia Žalgiris kaip prisišikęs, atbėga į baudos aikštelę ir nebežino ką daryti su kamuoliu. Be šansų jiems laimėti šį vakarą. Gaila, bet sezonas jau šiandien galutinai baigtas Eurolygoje.

  7. 709

    Pergale!!! Vyrai dar turi kiausus. Visus su laukta pergale!

  8. opa

    nu kaunieti tu lopas

  9. Nu ka

    Zalgiris turi kiasus kaunas vyrai galim

  10. Darius

    Pradedu tiketi stebuklais

  11. kaunietis (2019.03.20 22:46)

    Atsiimu savo žodžius. Lopas ar ne lopas, bet viešai apsidirbau. Pripažįstu :)

  12. opa

    3 kartus jau buvau ir as vilti prarades bet….

  13. W.

    L.W. yra neabejotinas Žalgirio X faktorius šiemet. Kai jis sveikas, jis trūkteli šiaip jau deja šiemet taip ir nesulipusią komandą. Pernai toks buvo Pangos. Pernai dar buvo 2 itin svarbūs, sprogstamieji, jėgos gynėjai, Micič ir Toupane. Žalgirio priekinė linija yra NORM. Visi traukia. Bet gynėjai silpni, labai silpni. Su visa pagarba, netraukia Grigonis iki Eurolygos, Milaknis veteranas (ačiū), Walton per švelnus EL ir Šaro stiliui, Ulanovas matos nenori lyderystės, schemos žaidėjas, Walkup kaip ir nieko, bet dar jam augti. Lieka tik Westermann, tarp kitų labai pilkų EL mastu vidutiniokų. Žalgiriui to mažai. Selekcija turi geriau padirbėt prieš kitą sezoną.

  14. andrius

    BRAVO !!! graziausia pergale siame sezone – matesi kaip vyrams buvo nelengva – fiziskai stiprus varzovai, triuksminga arena…istraukti dvizenkli minusa bent keturis kartus per rungtynes – tai charakteris !

  15. na

    sveikinimai zali, buvo geriausia pergale si sezona , nors nepatiko wolkupas bet jau kelintas varzybas persimaines i gera , grazu ziuret, o tarp ktko w j,au waltonas nezaidzia seniai , ko tu ziuri senus irasus,

  16. didziuojames komanda

    Kaip ir pats leo tuo emocijom diziuojasi

  17. uz zalgiri

    Labiausiai galima dziaugtis vien del leo su juo ir zaidimas pagivejo kada labiausiai reikia

  18. uz zalgiri

    Pagaliau sekme atsisuka pabaiga istrauke to reikejo laimet pagaliau isvykoi

  19. uz zalgiri

    Zalgiriui truko anksciau tokios sekmes pabaigose bet kada reikia parodo charakteri zalgiris laimet laimi bet nesulauke palankiu rezultatu

  20. to uz zalgirį

    kokių palankių nesulaukė? Real pergalė palanki, pao prieš baskus – taip pat, nes su jais mes turim palankų balansą, o su baskais – ne

  21. 15min

    izraelio ziniasklaida tarkavo savus nevykeliai kurie neprilygo zalgirio protui

  22. saras

    sirgaaliams nusilenkes saras tai kas simet vyksta su zalgiriu yra labai grazu

  23. lrytas

    ramunas siskauskas gaila kad zalgirio pergaliu serija yra veloka