Nė karto varžovams pirmauti neleidę žalgiriečiai laimėjo Šiauliuose 6

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai neturėjo vargo „Betsafe–LKL“ čempionato 26-ojo turo rungtynėse. Sekmadienį išvykoje žalgiriečiai nugalėjo Šiaulių „Šiaulių“ komandą 93:78 (26:18, 23:19, 33:18, 11:23) ir į savo sąskaitą įsirašė 23-iąją pergalę.

Rungtynių pradžioje greitų išpuolių smaigalyje atsidūrė Marius Grigonis, puikų perdavimą po krepšiu gavo Brandonas Daviesas – 6:2. Puikiai žaidęs M.Grigonis šiauliečius baudė tritaškiu ir metimu iš vidutinio nuotolio, iš toli prisišaudė atotrūkį iki 16:7 padidinęs Leo Westermannas. Taškų kraitį penkiomis taikliomis baudomis atsidarė Aaronas White‘as, į tris šeimininkų tolimus šūvius atsakė Edgaras Ulanovas – 24:16. Į greitą puolimą nuskuodė Thomasas Walkupas, bet jau turėtą dviženklę persvarą (26:16), sudėtingu metimu su sirena iki 26:18 braukė „Šiaulių“ krepšininkai.

Antrajame kėlinyje tritaškius driokstelėjo naują rekordinės persvaros ribą 36:21 nustatę T.Walkupas ir Artūras Milaknis. Gerą kamuolio judėjimą realizavo viena ranka taikliai krepšį atakavęs B.Daviesas, prasiveržimą užbaigė A.Milaknis – 41:25. Tuomet Lietuvos čempionų puolimo mašina sustojo, o tuo naudojosi tolimų bombų salvę suleidęs Karolis Lukošiūnas (43:34). Po pasitarimo nugara kelius prasiskynė E.Ulanovas, pirmą rungtynių pusę laimėti dviženkliu skirtumu 49:37 leido nuostabų M.Grigonio perdavimą dėjimu įtvirtinęs A.White‘as.




Antrą rungtynių pusę atidarė B.Davieso blokas ir E.Ulanovo, M.Grigonio bei L.Westermanno tolimu šūviai – 58:39. Šiauliečius į duobę siuntė M.Grigonis ir dar vieną tritaškį paleidęs E.Ulanovas – 67:41. Tiesa, šeimininkai gana greitai iš jos išlipo, artėdami iki 67:50. Tuomet savo žodį tarė Deonas Thompsonas, o rimtus pavojaus signalus „Šiauliams“ siuntė du tritaškius susmeigęs A.Milaknis – 75:52. Prieš paskutinę dešimties minučių atkarpą kauniečiams puikią padėtį sukūrė dar vieną tritaškį įskraidinęs N.Woltersas ir tikslius perdavimus taškais pavertę D.Thompsonas ir Antanas Kavaliauskas – 82:55.

Paskutinėje mačo atkarpoje formalumų tvarkymą pradėjo jaunasis Rokas Jokubaitis, po krepšiu pasipriešinimo nesulaukė D.Thompsonas – 85:61. Pasinaudoję žalgiriečiu atsipalaidavimu, šeimininkai sugebėjo priartėti iki 86:67. Tylą „Žalgirio“ žaidime nutraukė N.Woltersas, lyderio vaidmens ėmėsi R.Jokubaitis – 90:71. Per likusį laiką galutinį rezultatą 93:78 užfiksuoti padėjo ledus iš tolimos distancijos pralaužęs Lukas Uleckas.

„Žalgiris“: M.Grigonis 16 (5/6 dvit.), E.Ulanovas 13 (3/3 trit., 5 rez. perd.), A.Milaknis 12 (3/8 trit.), B.Daviesas 9 (5 atk. kam.), L.Westermannas 8, A.White‘as 7 (6 atk. kam.), N.Woltersas 7 (5 rez. perd.), T.Walkupas 7 (5 rez. perd.), D.Thompsonas 6, R.Jokubaitis 3, L.Uleckas 3, A.Kavaliauskas 2.

„Šiauliai“: A.Urbutis 22 (10/14 dvit., 8 atk. kam.), K.Lukošiūnas 17 (5/10 trit.), S.Allenas 8 (6 rez. perd.).

Komentarai

  1. 709

    Su pergale! Bet 11tsk per kelini Siauliams juokingai atrodo

  2. Darius

    Po 3 kelinio tiesiog nustojo zaisti. Nesuprantu kaip taip paleisti kelini suniui ant uodegos, negi nera kokiu ideju, kad parepetuoti ateinancioms eurolygos varzyboms ? Varzybos juk geriau negu treniruote.

  3. asdf

    31 ismestas tritaskis, kazkas naujo. esme net ne kiekyje, bet kaip laisvai, lengvai eina puolimas, sukuriamos progos, ir kaip pagerejusi komunikacija tarp zaideju

  4. dariau

    Nejaugi nesupranti kad saras jau leidzia jaunima kai tik rezultatas virs 20 26 27 kaip ir su pasvaliu isleidzia jaunima ir atakos padrikos kavaliauskas visai grybas is geru padeciu nepataiko

  5. zalgiris pakilime

    Aisku tu tritaskiu galejo but ir daugiau 14 16 tai 4 kelinis jau buvo nebetoks geras isleidus jaunima o ulanovas ir kiti ant suolo tikejosi 100 tasko bet kur tau bus su kavaliausku ulecku jokubaiciu woltersu thompsonu

  6. zalgiris pakilime

    Dziugu kad atsirado tritaskiai kuriu truko pirmoi sezono pusei ir su neptunu kai zaidimas nejosi bet paciu laiku kazka saras padare kad zaidimas pagerejo laisvas skirstomas kamuolis ir zaidejai isijunge kaip walkupas daug pridejo