Prieš išvyką į Turkiją Š.Jasikevičius: „Fenerbahce“ mums jokių dovanų neduos“ (VIDEO) 1

BasketNews.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ komanda pirmadienį išvyko į Turkiją. Eurolygos ketvirtfinalio serijoje jų laukia Stambulo „Fenerbahce“ iššūkis.

„Tai daugmaž ta pati komanda, kuri buvo pastaruosius metus. Jie žaidžia tarsi iš knygos, labai gerai supranta vienas kitą. Tai yra faktorius, kuris mus labai jaudina“, – prieš išvyką į Stambulą kalbėjo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Željko Obradovičiaus treniruojame „Fenerbahce“ šį Eurolygos reguliarųjį sezoną baigė pirmoje vietoje (25-5) ir nė karto nepralaimėjo namuose.

Stambulo klubas taip pat laimėjo abu tarpusavio mačus su „Žalgiriu“ – pirmasis jų naudai baigėsi 82:75, antrasis – 78:61.

Visgi „Žalgiris“ prieš būsimą seriją turėjo laiko gerai pasiruošti, mat nuo paskutinių jų rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje praėjo penkios dienos.

Kartu su komanda į Stambulą išvyko traumą vis dar besigydantis Paulius Jankūnas bei jaunieji Rokas Jokubaitis ir Lukas Uleckas.

– Kaip pavyko išnaudoti neįprastai ilgą laiką pasiruošimui? – paklaustas Š.Jasikevičius.
– Per tą laiką ir pailsėjome, ir kažkiek pasportavome. Stengėmės iš naujo pasikrauti šiai serijai, buvo ir fizinio darbo. Malonu, kad sezono viduryje atsiranda laiko tiems dviem dalykams – tiek poilsiui, tiek pasikrovimui. Kokią įtaką tai turės rungtynėms, pamatysime.

– Su komanda į Stambulą skrenda ir Paulius Jankūnas. Kokia jo situacija?
– Paulius gerina savo būklę, kiekvieną dieną bando vis daugiau treniruotis. Nemanau, kad labai daug iš jo galima tikėtis būtent šiuo metu, bet tokioje sezono stadijoje kapitono buvimas šalia komandos yra svarbus.

– Dvi šio sezono dvikovos su „Fenerbahce“ buvo jau senokai, nuo tol laiko daug kas pasikeitė. Iš tų rungtynių dar galima daryti kokias nors išvadas?
– Šiek tiek žinome, kaip jie puls prieš konkrečią mūsų gynybą ar kaip jie ginsis prieš mus. Idėjos lieka, bet, aišku, kad prasideda visai kitas etapas.

Didėja kiekvieno kamuolio ir kiekvienos detalės svarba, tą bandome žaidėjams paaiškinti. Bandome ir pasakyti, kur galima rizikuoti, kokios yra stiprybės. Iš kitos pusės, penketai smarkiai skiriasi.

– Kokie pagrindiniai būsimų rungtynių akcentai?
– Varžovai yra labai disciplinuoti ir patyrę. Mes negalime dalinti daug dovanų ar lengvų taškų. Jie mums dovanų su tokia patirtimi neduos. Jie yra komanda, suburta būtent šiai sezono stadijai, todėl mums labai svarbu suprasti kiekvienos detalės svarbą.

„Fenerbahce“ taip pat demonstruoja efektyvų puolimą, gerai įžaidžia kamuolį, yra fiziškai kietai žaidžianti komanda. Reikės kautis dėl kiekvieno centimetro, žinoti, kur eiti su kamuoliu. Antrosiose rungtynėse pirmoje pusėje jie mus fiziškumu išmušė iš žaidimo, bet antroje pusėje jau mes išmušėme juos. Turime žaisti labai fiziškai, arba neturime jokių šansų.

– Kiek pastarojo mėnesio sėkmė „Žalgiriui“ pridėjo pasitikėjimo savimi?
– Pergalės visada duoda pasitikėjimo, tačiau reikia suprasti, jog dabar yra naujas etapas, o varžovas – pats rimčiausias. Viskas prasideda iš naujo.

3840x530px_zal

Komentarai

  1. ???

    Kad ir kaip baigtųsi rungtynių serija, labai AČIŪ, vyrai. Jūs jau padarėte daugiau, negu buvo galima įsivaizduoti – sukūrėte stebuklą… Visiems laimingos kelionės! Lauksime sugrįžtančių.