M.Grigonis ir T.Walkupas įkvėpė „One Team“ jaunimą siekti savo tikslo (VIDEO) 0

Pačiame sezono įkarštyje Kauno „Žalgiris“ intensyviai darbuojasi ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų, tęsdami Eurolygos inicijuotą „One Team“ programą. Šįkart projekto ambasadoriai Marius Grigonis ir Thomasas Walkupas praleido popietę sesijoje su antrąja projekto grupe šiame sezone ir, dalindamiesi savo gyvenimiška patirtimi, motyvavo jaunuolius siekti savo tikslų.

„Šiandien buvo tikrai smagu. Sėdėjome ratu, dalijomės geromis ir blogomis patirtimis. Kalbėjome apie teigiamos įtakos svarbą – tiesiog apie dalykus, kurie tikrai svarbūs augant. Man ir Mariui pasisekė, kad augdami turėjome gerus pavyzdžius šalia. Taip pat kalbėjomės apie gyvenimo tikslus, visus dalykus, kurie padėtų vaikams siekti sėkmės ateityje. Manau, kad Eurolyga atlieka puikų darbą vystydama šį projektą ir padedama vaikams išlikti teisingame kelyje. Džiaugiuosi galėdamas būti viso to dalimi“, – po užsiėmimų kalbėjo T.Walkupas.

Šių metų „One Team“ projekto partneris – Psichologinės paramos ir konsultavimo centras, teikiantis profesionalią pagalbą įvairioms auditorijoms – nuo paauglių iki šeimų konsultavimo. Prie antrojo pusmečio programos taip pat prisijungė ir Kauno apygardos probacijos tarnybos prižiūrimi jaunuoliai.

Programą su viena grupe sudaro 12 savaitinių užsiėmimų, kurių metu lavinamos jaunuolių vertybės ir įgūdžiai per krepšinio žaidimą. Programai vykstant, paaugliai ne tik bendrauja su žalgiriečiais, bet susitinka ir su kitų sporto šakų (futbolo, regbio, integruoto krepšinio) atstovais, užsiėmimus paįvairina ir susitikimas su sporto psichologe Aiste Žemaityte.

„One Team“ projekto dalyvių koordinatorius, Psichologinės paramos ir konsultavimo centro atstovas Šarūnas Klizas įvertino „One Team“ programos teikiamą naudą paaugliams ir pabrėžė jos išskirtinumą.

„Svarbiausias šios programos tikslas – parodyti vaikams, kad jie gali. Gali būti komandos dalimi, siekti tikslų drauge. Ir nepaisant skirtingo išsilavinimo, amžiaus, ūgio ar lyties, sėkmingai derėti komandoje. Sportas visada tą ugdo“, – kalbėjo Šarūnas.

Jau antrus metus iš eilės prie žalgiriečių veiklos „One Team“ projekte prisideda ir socialiai atsakinga įmonė „Ramirent“, taip padėdama siekti geresnių programos rezultatų ir sukurti turiningesnius užsiėmimus programos dalyviams.

Komentarai