Trečiajame kėlinyje spurtavęs „Žalgiris“ iškovojo pergalę Panevėžyje 11

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ išvykoje 81:76 (20:24, 17:15, 26:14, 18:23) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelio“ komandą. Žalgiriečiai pasiekė 29-ąją pergalę ir atsidūrė per žingsnį nuo „Betsafe–LKL“ reguliaraus sezono nugalėtojų titulo, kuris garantuotų namų aikštės pranašumą visų atkrintamųjų metu.

Rungtynės startavo Mariaus Grigonio dvitaškiu, tolimu šūviu atsilikimą iki 5:7 rėžė Leo Westermannas. Aktyviai po krepšiu rungtyniavo Brandonas Daviesas, penkiais taškais be atsako svarstykles į „Žalgirio“ pusę 12:9 nusvėrė M.Grigonis. Baudų stojo mesti Deonas Thompsonas ir Edgaras Ulanovas, iš vidutinio nuotolio taiklumą demonstravo B.Daviesas, tačiau pirmąjį kėlinį 20:24 laimėjo nė vieno metimo per pirmąsias dešimt minučių neprametę panevėžiečiai.

Antrajame kėlinyje stringantį svečių puolimą budinti ėmėsi Nate‘as Woltersas, nepaisydamas pražangos pasižymėjo deficitą 27:30 švelninęs kapitonas Paulius Jankūnas. Ketvirčiui įpusėjus iš toli pataikė L.Westermannas, puikų M.Grigonio perdavimą išnaudojo Antanas Kavaliauskas, baudas metė Aaronas White‘as ir E.Ulanovas (35:39). Per likusį laiką pirmoje rungtynių dalyje žiūrovai išvydo įspūdingą E.Ulanovo dėjimą, kuris sumažino atotrūkį iki 37:39.

Po didžiosios pertraukos sprogstamąją jėgą dėjimu vainikavo B.Daviesas, rezultatą 41:41 lygino pirmasis į dviženklę pelnytų taškų ribą įžengęs E.Ulanovas. Ledus iš tolimos distancijos pralaužė Artūras Milaknis ir M.Grigonis, tris taškus susirinko pražangų nesulaikytas bei kauniečiams rekordinę persvarą 57:51 suteikę Thomasas Walkupas ir A.Kavaliauskas. Dar apčiuopiamesnį pranašumą Lietuvos čempionai įgijo po trijų E.Ulanovo baudų metimų ir N.Wolterso dvitaškio – 63:53.

Ketvirtajame kėlinyje už nesportinę pražangą baudas realizavo M.Grigonis, bet sudėti ginklų neketinę šeimininkai artėjo iki 65:62. Daugiau kaip keturias minutes trukusią tylą iš žaidimo nutraukė efektingą reidą puskabliu užbaigęs A.Milaknis, arčiau krepšio reikalus sutvarkė B.Daviesas – 73:66. Likus trims minutėms tolimą bombą švystelėjo A.Milaknis, dviženklę persvarą 78:68 atstatė M.Grigonis. Nors „Lietkabelis“ sulaukė kelių dovanų iš žalgiriečių, pergalės iš savo rankų B.Davieso vedami kauniečiai nebepaleido ir triumfavo rezultatu 81:76.

„Žalgiris“: M.Grigonis 16, B.Daviesas 15 (5/8 dvit.), E.Ulanovas 13, A.Milaknis 8, A.Kavaliauskas 7, L.Westermannas 6, N.Woltersas 6, P.Jankūnas 3, T.Walkupas 3 (9 rez. perd.), D.Thompsonas 3 (2 per. kam.), A.White‘as 1, R.Jokubaitis 0.

„Lietkabelis“: P.Valinskas 17, J.Wilsonas 15 (6/11 dvit.), D.Tarolis 13 (5 atk. kam., 3 per. kam.), I.Iroegbu 12.

Komentarai

  1. Darius

    Toks pastebejimas, kad po serijos su Fenerbachce Zalgiris isleido kvapa. Pasibaigus Eurolygai visos rungtynes sunkios, pralaimeta Prienams, ilgai namie tasesi su Utena, dabar lygiai kapojasi su Lietkabeliu. Varzovai tai zymiai silpnesni.

  2. Dariui

    Pritariu. Zaidejai atrodo tiek fiziskai, tiek psichologiskai pavarge. Is dalies tai suprantama po tokios beprotiskai atsakingos Eurolygos reguliaraus sezono pabaigos, kur vienas pralaimejimas ir tu out, o serija su Feneriu buvo velniskai varginanti visom prasmem.

  3. WOOOHOOOO

    ir vel fanai atejo (: istikimiausi krc…..

  4. 709

    Su pergale! Darbine sunki bet pergale yra pergale.

  5. XDS

    su pergale

  6. .

    Nesuprantu, kaip galima dziaugtis tokiu klampiu krepsiniu ? Intriga su Paneveziu iki paskutines min. Tik rytfanis gali buti patenkintas tokiu vaizdu. Komandos treneris ziauriai nepatenkintas, sako zaidejai tiesiog stumia laika iki playofu. Tikiuosi, kad Jaska juos isjudins, nes skirtingai nuo idiotu, as laukiu pergaliu.

  7. KAUNAS

    Taip pritartina ka ir saras mini kad po eurolygos nera lengva isjunkt sviezias galvas ir nusiteikimui

  8. zalgiris

    Saras komanda jauciasi po eurolygos nezaidzia brandaus krepsinio reikia ijunkt galvas

  9. zalgiris

    Na matosi kad daug jegu atiduota eurolygai su fenerbache buvo visos mintis pilnu tempu kad ir kaip sekes o dabar sunkiau gryzt I lkl kovu rezyma matosi pas dauguma zaideju nusiteikima dar cia tos runktynes kas antra diena

  10. zalgiris

    Na su lietkabeliu apskritai nera lengva zaist panevezi kiek pernai uz pernai sunkiu runktyniu buvo

  11. Jeigu Rokui nėra min prieš Lietkabeli tai niekada netaps żaidżiančiu krepšininku

    Jei Rokui nėra min prieš Lietkabeli, tai jis niekada ir neżais.