„Žalgiris“ į stovyklą ir vėl sukvies gabiausius Lietuvos krepšinio perlus 0

Itin didžiulį dėmesį jaunųjų krepšininkų tobulėjimui skiriantis Kauno „Žalgiris“ gegužės 31 – birželio 2 dienomis Kaune surengs „Žalgiris Talent Camp“ stovyklą.

Į trijų dienų stovyklą Lietuvos čempionų komanda asmeniškai atrinko pačius perspektyviausius 14-16 metų krepšinio perlus, o kokybišką stovyklos programą Kauno „Žalgiriui“ šiemet padės įgyvendinti stovyklos rėmėjai – viena didžiausių licencijuotų ne bankinių finansinių įmonių „Orion“ ir statinių šiltinimo medžiagų gamintojai „Balpol“.

Su stovyklos dalyviais šiais metais dirbs „Žalgirio“ jaunimo ekipos treneriai Mantas Šernius ir Darius Sirtautas bei Šarūnui Jasikevičiui talkinantis ilgametis žalgiriečių sistemos treneris Tomas Masiulis.

Talentai iš visos Lietuvos ne tik sulauks krepšinio specialistų priežiūros, bet ir savo kailiu patirs aukščiausio lygio „Žalgirio“ treniruočių sąlygas bei iš arti susipažins su Lietuvos čempionų žaidėjais ir treneriais.

„Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas džiaugėsi, jog Kaune susirinks patys gabiausi savo amžiaus vaikinai.

„Kaip ir kiekvienais metais „Žalgiris“ žiūri į ateitį ir ugdo jaunuosius talentus, kurie vėliau galbūt neš skambias pergales komandai ir visai Lietuvai. Jauniems krepšininkams svarbu gauti visą reikalingą informaciją, pamatyti, kaip kasdien sunkiai dirba tikri profesionalai. Tai jiems suteiks mūsų treneriai, taip pat savo patirtimi pasidalins ir pagrindinės komandos žaidėjai“, – kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius.

Jaunųjų talentų stovyklą „Žalgiris“ organizavo ir praėjusiais metais. Joje „Žalgirio“ treneriai pirmą kartą susipažino su Kerro Kriisos žaidimu, kuris šiame sezone prisijungė prie „Žalgirio“ dublerių ekipos ir buvo Eurolygos jaunimo turnyre žaidusios jaunių komandos lyderis.

Pirmuosius žingsnius praėjusių metų „Žalgiris Talent Camp“ treniruotėse žengė ir panevėžietis Mantas Rubštavičius, atkreipęs į save dėmesį ir nuo kito sezono prisijungsiantis prie „Žalgirio“ dublerių komandos.

Komentarai