Žalgiriečiai Taline pasiekė gražią pergalę (VIDEO) 12

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą pilnutėleje Talino „Saku“ arenoje neturėjo daug vargo su vietos „Kalev/Cramo“ komanda bei geros atmosferos fone pasiekė dar vieną pergalę 95:71 (16:16, 30:12, 25:20, 24:22) pasiruošimo cikle.

Rungtynės prasidėjo Thomaso Walkupo atkovotu kamuoliu puolime, dvitaškius pridėjo Zachas LeDay ir Martinas Gebenas, tačiau geriau startavo 6:12 pirmavę estai. Puikų Kerro Kriisos perdavimą dėjimu tvirtino M.Gebenas, tarsi iš eilutės sužaidė rezultatą 12:12 lyginęs Artūras Milaknis. Per likusį kėlinio laiką toliau puikiai puolime atrodė A.Milaknio ir M.Gebeno tandemas, išlaikę visišką lygybę 16:16 po pirmųjų dešimties minučių.

Antrajame kėlinyje pranašumą 28:20 Lietuvos čempionams sukūrė po du tolimus šūvius susmeigę A.Milaknis ir Matas Jogėla. Po driblingo iš vidutinio nuotolio Rokas Jokubaitis, o atstumą iki 33:20 augino pražangos nesustabdytas Z.LeDay. Artėjant didžiajai pertraukai pasižymėti spėjo Karolis Lukošiūnas ir Erikas Venskus, nustūmę varžovus į dar didesnę duobę – 40:23. Kėlinuko pabaigoje savo šou surengė Alexas Perezas, kuris ne tik rinkosi taškus, bet ir užmetė kamuolį ataką skrydžiu užbaigusiam M.Jogėlai – 46:29.

Apsukų žalgiriečiai nemažino ir po didžiosios pertraukos: vietinė publika aplodismentais palydėjo sėkmingus K.Kriisos bandymus, dėjimu krepšį drebino Z.LeDay – 53:32. Lyderio naštą antroje rungtynių dalyje ant savo pečių apsiėmę K.Kriisa ir Z.LeDay susmeigė po tritaškį iš skirtingų kampų, sudėtingą metimą atliko apie save priminęs T.Walkupas – 63:42. Jau 10-ąjį savo tašką vos per 6 minutes rinko K.Kriisa, naują rekordinės persvaros ribą 69:42 nustatė taškų kraitį atsidaręs Nigelis Hayesas. Likusį kėlinio laiką kiek geriau išnaudojo „Kalev/Cramo“ krepšininkai, į kurių 7 taškus įsiterpė tik baudas sumetęs T.Walkupas, tačiau švieslentėje degė mažai intrigos paliekantys skaičiai 71:49.

Ketvirtasis kėlinys startavo trečiuoju A.Milaknio tolimu dūriu, baudas realizavo A.Perezas – 76:49. Tuomet Lietuvos čempionų žaidimas visiškai sustojo, estai tuo pasinaudojo ir artėdami iki 76:56 privertė pasitarimui krepšininkus sušaukti Šarūną Jasikevičių. Iškart po jo viską į savo vietas sudėliojo M.Gebenas bei dar vieną tolimą bombą įskraidinęs A.Milaknis – 85:60. Rungtynių baigčiai nebekėlus abejonių aštriai žaidė A.Perezas, iš tolimos distancijos penktą kartą iš tiek pat galimų neklydo A.Milaknis – 93:65. Per likusį laiką pergalę rezultatu 95:71 įtvirtino antrą progą susikūręs M.Jogėla.

„Žalgiris“: A.Milaknis 19 (5/5 trit.), Z.LeDay 15, A.Perezas 13 (3 per. kam.), K.Kriisa 10, M.Gebenas 10, M.Jogėla 10 (6 atk. kam.), T.Walkupas 6, K.Lukošiūnas 4, R.Jokubaitis 3, E.Venskus 2, N.Hayesas 2 (2 per. kam.), V.Kozys 1.

„Kalev/Cramo“: D.Coleby 14 (7/9 dvit., 7 atk. kam.), A.Škele 12 (4 rez. perd.), K.Kitsingas 11.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale! Ir jaunimas pazaide ir naujokai. Gaila kad visa komanda susirinks labai velai.

  2. stats

    nebus?

  3. Statistika

    skrynšotą pasidaryk kol veikia stats

    http://www.fibalivestats.com/u/EBF/1344731/bs_et_EE.html

  4. s

    hayes smarkokai nuvilia kol kas, matosi kad visai kitoks nei white, sunkesnis, ne toks judrus, bet vis tiek turetu buti naudingas, nors kol kas to nera, o ir taiklumas baisus

  5. Vilnietis

    O man tai meksikanas kol kas itartinas – silpnos kojos (neturi pirmo zingsnio), gynyboje pastoviai veluoja, tie pasisokinejimai driblingo metu, pastovus kamuolio permetinejimas tarp koju, kaip kiemo krepsinyje… Nezinau nezinau – butu gal jau laikas suprasti, kad ne kazkokiame VEF’e grajina…

  6. To Vilnietis

    Pūsk tu nachui iš čia urode.

  7. s

    ta veganiska dieta ne i nauda ko gero. nors jo visada toks sudejimas buvo ziurint is highlightu. tokia nuojauta, kad bent jau dabar bus viso labo atsarginis ant pakeitimo walkupui, kuris visiskai pereis i pg pozicija. jei sezono eigoj atsiskleis, uzims svarbesne role, siaip potencialo tikrai turi, bet yra ir trukumu, del kuriu neaisku kaip pritaps sitame lygyje. svarbiausia, kad pelnytu taskus (ka jau daro), ir jaustu komanda. manau saras ji sutvarkys ir po biski isgyvendinis visas nesamones

  8. Vilnietis

    O jis veganas? – nezinojau… Taip, metima panasu turi, o va kad komanda pajausti, jam atrodo dar teks rimtai padirbeti…

  9. zalgiris

    Na saras daugiau is bando jaunima

  10. zalgiris

    Milaknis tobuleja toliasaude artilerija

  11. zalgiris

    Na laukiu sparciai sezono ir bilietu pirkimo

  12. kaunas

    saras su gimnazistais lkl laimetu spakainiai