Eurolygos starte žalgiriečiai užklimpo „Baskonia“ gynyboje 33

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmosiose Eurolygos sezono rungtynėse sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje 58:70 (19:19, 11:18, 16:18, 12:15) nerado priešnuodžių Vitorijos „Baskonia“ komandai.

„Žalgirio“ sezoną Eurolygoje galingu dėjimu po Mariaus Grigonio perdavimo pravėrė Martinas Gebenas, dvitaškį kitoje atakoje rinko Zachas LeDay, tačiau puolimu nesiskundė ir priekyje 4:7 buvę svečiai. Iš trečio bandymo per vieną ataką pirmą kauniečių tritaškį realizavo M.Grigonis, puikiai Z.LeDay poziciją išnaudojo Edgaras Ulanovas, kuris čia pat sėkmingu žaidimu išvedė Lietuvos čempionus į priekį rezultatu (15:13), o varžovų gynybą pralaužęs taškus pridėjo ir Jockas Landale‘as – 17:13. Ketvirčio pabaigoje pasižymėjo Lukas Lekavičius, bet teisėjo švilpukas skelbė visišką lygybę 19:19.

Antrajame kėlinyje į aikštelę žengęs Artūras Milaknis iškart ėmėsi darbo pataikydamas iš toli, bet tai buvo vieninteliai šeimininkų taškai per šešias minutes (22:26). Taškų badą tolimu šūviu nutraukė M.Grigonis, tačiau kauniečiai toliau niekaip nerado kelių krepšio link ir po „Baskonia“ taiklaus tritaškio atsiliko jau 25:31. Per likusias 85 sekundes įveikti gynybą pavyko L.Lekavičiui ir pastarojo perdavimą tritaškiu pavertusiam bei deficitą iki 30:37 sumažinusiam M.Grigoniui.

Antrą pusę naudingai pradėjo L.Lekavičius, dėjimu tribūnas žadino J.Landale‘as – 34:41. Tiesa, čia pat deficitas pasiekė naujas aukštumas 34:46, tad nieko nelaukęs pasitarimui žalgiriečius sukvietė Šarūnas Jasikevičius. Nors reikalai ginantis buvo pakankamai geri, puolime ir toliau sekėsi itin sunkiai, todėl skirtumas tarp komandų niekaip nemažėjo (38:48). Tuomet triukšmo bangą sprogdino tritaškį su pražanga įsūdęs E.Ulanovas, ledus pralaužė atsilikimą iki 44:50 sumažinęs Thomasas Walkupas. Prieš lemiamą rungtynių atkarpą apie save priminė Z.LeDay (46:50), tačiau penkiais taškais kėlinį uždarė vėl labiau atitrūkę 46:55 baskai.

Ketvirtą kėlinį tritaškių salve atidarė A.Milaknis, lygiai tuo pačiu varžovus baudė triukšmo lygį kėlęs J.Landale‘as – 55:59. Tiesa, staigiai „Baskonia“ krepšininkai ramino aistras atitrūkdami iki 55:66. Laikui tirpstant sau įprastu stiliumi taškus pelnė L.Lekavičius, tačiau rungtynės pamažu slydo iš rankų (57:68). Rezultatas nesikeitė daugiau nei tris minutes, tad ramiai reikalus sutvarkę varžovai išrašė pirmąjį pralaimėjimą kauniečiams rezultatu 58:70.

„Žalgiris“: M.Grigonis 10 (3/6 trit.), L.Lekavičius 10, A.Milaknis 9 (3/7 trit., 2 per. kam.), J.Landale‘as 9, E.Ulanovas 9 (5 atk. kam.), Z.LeDay 7 (6 atk. kam.), T.Walkupas 2, M.Gebenas 2, A.Perezas 0, N.Hayesas 0 (7 atk. kam.), P.Jankūnas 0.

„Baskonia“: S.Shieldsas 19 (5 atk. kam.), T.Shengelia 13 (6/7 dvit.), L.Vildoza 10 (5 rez. perd., 2 per. kam.), M.Janningas 10 (2 per. kam.).

 

Komentarai

  1. Linukas

    Internetu ziurekite čia – http://bit.do/fbMQ7

  2. KAUNAS

    Nu ka pagaliau laukia fantastiskas vakaras ziuresim koks zalgirio jau pajegumas

  3. zalgiris

    krausim baskams malku ir duosim kruopu

  4. Juozas

    ŠARAI, UŽKNISO TIE PRALAIMĖJIMAI BASKAMS, O KOMANDA UŽ 12 MLN. ATRODO KAIP VIDUTINIOKŲ

  5. Taip

    Geriau jau Peresas būtų išvažiavęs pas tėvą

  6. Nepagarba žiūrovams

    Viršuje, už krepšių sėdėję žiurovai turėji žiūrėt rungtynes, nematydami ir nežinodami rezultato, nes neveikė ar buvo neįjungtas tablo. Žiaurus pasityčiojimas, maždaug pigiausi bilietai jūsų, tai ir sėdėkit, kaip vargšai…

  7. Super

    Dar neteko stebėt rungtynių, nežinant rezultato! Ačiū, pons Motiejūnai už sugadintą vakarą!!!

  8. Darius

    Sakeper sias rungtynes pamatysime, kolio lygio turime komanda. Va ir pamateme. Komanda neigali po krepsiu, o Saras taip mego atakas is arti. Dabar dvitaskiu pataikymas 36 %, kai Baskonijos ar ne 63%. Nebeturime jegos po krepsiu. Beje, Jankunas nustebino, atrodo sportavo, o visai mires. O ta Pereza galetu paleisti ii Meksika,, niekam tikes. Saras susirinko komanda, pinigu juk buvo, o dabar gales vargti.

  9. Opa

    Kam ziurit rungtynes o paskui verket ?

  10. Ne pagarba ziurovams 2

    Prie ko cia neparba jeI daug naujoku strigom klampios runktynes

  11. Saras buvo pasakes

    Sitos runktynes parodys kur mes esame

  12. Su perezu

    Rizikavo reikia paleisti pereza atrode neuztikrintai atrodo bijo mest

  13. Bus nelengva

    Nuojauta bijau kad bus pradzia 0-3 jei su milanu ne laimim tai tuo labiau su realu nelaimesim

  14. zalgiris

    Kad ta baskonia ir siaip sau nerode gero zaidimo runktyniu 4 gale pasiseke kad patiems nekrito o galejo vel but +20 basku

  15. zalgiris

    Man ir walkupas nepatiko o sakom antra sezona geriau suzaidzia suda grybavo o daug zaide dar kiek baudu prametem

  16. reikia dirbt

    Silpniausia gyneju linija per paskutinius metus zaidimo organizavimas antro kelinio antroi pusei tiesiog apgailetinas kuri izaideja beisleistu

  17. Net už dyką daugiau neisiu

    Daugiau į areną neisiu, nes rungtynes teko stebėti ne tik nematant kubo, bet apskritai rezultato. Tos tribūnos iš galų viršuje totalinis pasityčiojimas iš žmonių…

  18. Aha

    Zalgirio zaidimas siose rungtynese nemaloniai primine Krapiko laikus. Truksta padoraus fizisko centro ir pagrindinio pg. Pirkti Pereza i pagrindinio pg pozicija buvo ziauri rizika, o ta nelaime seimoje viska be proto apsunkina tiek jam, tiek visai komandai. Kad ir kaip suprastume ir uzjaustume zmogu, nors ir kaip nejautriai tai skamba, bet mums reikia rezultatu, nes nuo jo pozicijos zaidejo priklauso visos komandos zaidimas. Kazkaip neabejoju, butu Leo likes, vaizdas butu kardinaliai kitoks. Damn you, Zeljko. Keiksiu ji turbut visa sezona.

  19. zalgiris

    ir vel prasideda ko ziurit isviso tai tik pirmos rungtynes cia fanai jus esat net nesimato

  20. Darius

    Pries daug metu Gomelskis buvo parases knyga, kad komandos pajegumas priklauso nuo centro. Dabar kiti laikai ir svarbiausia pozicija pasidare izaidejo. Deja, komplektuojant komanda padarytos skyles ir ten, ir ten. Neturime nei pajegaus centro, nei izaidejo. Pagrindiniu turejes tapti Perezas zaidzia silpniau uz Jokubaiti. Ir cia ne vien tevo liga kalta, nes jei neturi kiausu, tai tada prastai zaidimo formai pasiteisinimu galima atrasti daugybe, pvz, kad per Meksika plusta pabegeliai is Venesuelos. O faktai tokie, kad mums sitie ponai is vadovybes nupirko Woltona nr2. Ir jei peenai butent Woltonas sumaudavo daugybe rungtyniu, tai siemet ta estafete nes ir jau nesa Perezas. Is kurio jokios naudos. Ir iskart galima pasakyti, kad selekcinis darbas vasara padarytas kaip imanoma sudinai. Gerai, kad sugrazino Luka, bet jis yra pagalbinis izaidejas. O vietoj pagrindinio zaidejo nupurktas sudo kruva. Nezinau ka jie galvojo taip komplektuodami, bet mirusiam Jankunui moketi puse milijono rado, o pagrindinei izaidejo pozicijai skyre grasius. Cirkas.

  21. zalgiris

    Pirmos ne pirmos turejo bent imest virs 60 taskų kolkas sunku kaip toliau bus ira kur ka taisyt su real is vis mazai sansu

  22. zalgiris

    O tai landale’as nepajegus centras

  23. kas nors atsiprašys bent jau mūsų?

    Rungtynes, mes žiūrovai, kurie sėdėjome viršuje už krepšio, turėjome stebėti, visiškai nežinodami rezultato, nes neveikė švieslentė…

  24. Darius

    Landale yra pajėgus, tik žiūrint su kuo lyginti. Turėjome Davies, dabar Landale. Abu visiškai kitokio tipo centrai, Davies buvo vienas stipriausių centrų Eurolygoje, Landale iki jo dar toli. Kas dar, augant biudžetui paradoksas, bet komplektacija silpnėja. Prieš 2 m komandoje buvo Micič, Davies, Pangos, White, žibėjo Jankūnas, komanda jau pirmoje sezono pusėje žaidė Eurolygos Top 4 lygio krepšinį. Pernai pinigų buvo daugiau, bet komplektacija nusilpo, vis tik papuolėme į aštuntuką dėl to, kad dar turėjome tų prieš 2 metus įsigytų žaidėjų, be to, buvo sugrįžęs Westermanas ir žaidėjų meistriškumo dar užteko. Šiemet komanda, mano galva, dar susilpnėjo. Jankūnas paseno, įžaidėjai visi tinka atsarginių rolei, centras mėto daugiau tritaškių, negu dvitaškių. Legionieriai T.Walkupas, A.Perezas ir Hayesas tryse kartu sudėjus pelnė 2 taškus. Į galvą netelpa tokie dalykai.

  25. kaunas

    nieko tokio rytoj dratus atlupsim

  26. fanas 1

    o kas cia turi ko atsiprasyt kas per fanai geda patys darot pirmos rungtynes ir puola o tai smagu neturit ka veikt

  27. Darius

    dėl tokių kaip fanas 1 ir turime tokią komplektaciją. Pateiksiu pavyzdį, 100 kartų yra buvę, kai išsikovoję savo vietą rinkoje dėl puikios kokybės brendai staiga ima prastinti gaminius naudodami pigesnes medžiagas ir gamybą iškeldami į 3 šalis. Viskas dėl godumo. Sunkiai dirbę staiga ima krauti kinietišką šlamštą, tačiau palikdami ant gaminio tą patį prekės pavadinimą. Ir žmonės perka, nes pasitiki. Pelnai didėja, o vartotojas lieka nustebęs, kai meistras, atėjęs remontuoti gaminį pasako, kad žmogelis nusipirko chaltūrą. Tas dabar jau antri metai vyksta su Žalgiriu. Išparduodami geriausi žaidėjai, o į jų vietą nuperkamas šlamštas tikintis, kad Jasikevičius ir su šlamštu sukurs stebuklą. Tuo tarpu išaugusio biudžeto pinigai gerokai pašildo kišenę, ar ne, Motiejūnai ? Ir čia kyla klausimai, kodėl Jankūnas, kuris vertas ne daugiau kaip 80 000 eurų, gauna pusę milijono ? Gal kažkas kažkam kažką paplauna ? Parduokit Jankūną, kas jį pirks ? Kas jam mokės bent 100 000 ? Kodėl vietoje Westermano, kurio reikėjo geriausiam Eurolygos treneriui, nupirktas toks Perez, kuris nei vienai kitai Eurolygos komandai už dyką nereikalingas ? Bet bet kokias makles ir idiotišką komplektaciją atleis molių armija, tokių kaip fanas 1. Tu jiems Woltoną gražink ir bus laimingi. Smegenų juk nulis. Todėl motiejūnas gali miegoti ramiai, bent kol kas arenoje anšlagas, o fanai atsistoję ploja 58 taškus sukrapsčiusiai komandai. Ir kitas rungtynes plos. Ploja ir jankūnas ant suolo, kas jam, iš baudų vos lanką dameta, o pinigas tai tiksi. O aš sakau, fanai, prtabuskit, iš jūsų tyčiojasi, jums jau antri metai kiša kinietišką šlamštą. ir tų kinietiškų detalių vis daugėja. O ko nekišt ? Juk perka.

  28. Sigis

    Juodi draugiskose zaide grazei,dabar vel saro planas nera hebrai laisves visos komandos improvizuoja ,o cia planas da planas vemt vercia

  29. Krepsinis.net

    Zalgiris baskonia nuvyle izaidejaI strigeszaidimo organizavimas tuscias Hayes ir

  30. Perezas

    Perezas sulauke daug sirgaliu kritikos kadangi aiksteleje tikrai atrode blankiai pocencialo zaisti geriau gynejas tikrai turi bet klausimas ar zalgirije jis ji parodys apskritai i sia misle noretusI atsakyma gautI kuo greiciau nes zalgiriui itin reikia geresnio zaidimo organizavimo kadangi ir kiti du ataku organizatoriaI ne funkcionavo taip kaip reiketu saro sistemoi

  31. Ispanai

    Ispanu ziniasklaida triumfuoja baskonia uzdusino lyderio neturinti zalgiri

  32. Izaidejai

    Turim ka turim prarandam tokius kaip woltersas westermanas o paskiau matom kaip sunku juos pakeist su perez gal paskubeta I leo vieta tai visi ir kartojo grandis izaideju silpniausia turesim toliau problemu

  33. ar

    zinot vaikiai su kuo net gydytojai nesigincyja?