Pratęsimą išplėšę žalgiriečiai nusileido „Zenit“ krepšininkams 29

Trečiadienį Eurolygos penktojo turo rungtynėse įspūdingai ketvirtajame kėlinyje išsigelbėję Kauno „Žalgirio“ vyrai išplėšė pratęsimą, tačiau jo metu neprilygo 70:82 (18:14, 10:14, 15:16, 19:18, 8:20) Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai.

Kauniečių taškų sąskaitą trimis taikliais baudų metimais atidarė Edgaras Ulanovas, kamuolį puolime ėmė rezultatą 5:5 lyginęs Jockas Landale‘as. Kėliniui įsibėgėjus antrą progą susikūrė ir E.Ulanovas, tačiau žalgiriečiai lygioje vietoje dukart suklydo ir atsiliko 8:12. Aktyvų žaidimą tęsė E.Ulanovas, o po pirmųjų dešimties minučių šeimininkams būti priekyje 18:14 leido Nigelas Hayesas.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ išgyveno keturių minučių tylą ir jau atsiliko 18:19. Tą tylą perėmęs kamuolį nutraukė Thomasas Walkupas, bet savojo žaidimo neatradę kauniečiai buvo sukviesti pasitarimui (20:23). Svečių gynybos gniaužtus puikiais perdavimais J.Landale‘o dėjimui ir pirmąjį Lietuvos čempionų tritaškį pataikiusiam E.Ulanovui perlaužė T.Walkupas – 25:27. Varžovą už nugaros paliko J.Landale‘as, visiškai lygų rezultatą 28:28 prieš antrą rungtynių pusę baudos metimu nustatė Z.LeDay.

Po didžiosios pertraukos ledus iš tolimos distancijos pralaužė Marius Grigonis, iš vidutinio nuotolio pasižymėjo T.Walkupas, tačiau kėliniui įpusėjus švieslentėje ir toliau degė vienodi skaičiai – 35:35. Klampią „Zenit“ gynybą tritaškiais įveikė M.Grigonis ir Lukas Lekavičius, kontakto nepabijojo E.Ulanovas, bet po trijų kėlinių 43:44 pirmavo varžovai.

Lemiamame kėlinyje tritaškį skraidino J.Landale‘as, bet tai buvo vieninteliai taškai per daugiau nei penkias minutes ir svečiai pavojingai atsiplėšė iki 46:54. Po minutės pertraukėlės charakterį demonstravo viską į savo rankas paėmęs Z.LeDay, tritaškiais triukšmo bangą sprogdino M.Grigonis ir intrigą sukūręs Artūras Milaknis – 57:58. Tikra drama įvyko mačo pabaigoje, kuomet ginčo kamuolį išplėšęs T.Walkupas vėliau jį pamušė L.Lekavičiui, prieš kurį buvo pažeistos taisyklės metant iš aikštės vidurio, tad tris baudas sumetęs mažylis atnešė pirmąjį pratęsimą sezone – 62:62.

Pratęsimo pradžioje svečius į priekį 64:73 išvedė lenkas Mateuszas Ponitka. Lietuvos čempionus dar vienam žygdarbiui įkvėpti bandė Z.LeDay, tačiau per likusį laiką kauniečiai visiškai subyrėjo ir su pergale rezultatu 70:82 turėjo sveikinti varžovų komandą.

„Žalgiris“: Z.LeDay 12 (10 atk. kam., 2 blk.), E.Ulanovas 12 (5 atk. kam.), N.Hayesas 10 (6 atk. kam.), M.Grigonis 10 (3/5 trit.), J.Landale‘as 9, T.Walkupas 6 (7 rez. perd., 2 per. kam.), L.Lekavičius 6, A.Milaknis 5, A.Perezas 0, P.Jankūnas 0.

„Zenit“: M.Ponitka 19 (7 atk. kam.), G.Ayonas 11 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 4 per. kam.), C.Iversonas 10 (6 atk. kam., 4 blk.), A.Hollinsonas (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. Pumpkin

    Sekmes zalgiri

  2. kauniete

    Sekmes Zenit!

  3. Saras

    Žaidimas – baisiau nei helovynas

  4. Saras

    Deja, bet si komanda dar neverta tokio palaikymo ir tokios sirgaliu meiles. Islepo, pamirso kur uz ka

  5. Krikštatėvis

    Gal kas gali paaiškint- ką komandoje dark tas keistas kreivanosis? (kaokas lyg komandos smegenimis jį bandė vadinti) :))))

  6. Samb

    O tai kur izaidejas bus siais metais ar palauksim kitu

  7. Garasc

    Dėl ko nėra abejonių- tai dėl Pereso. Kiti- dar dar- bet kam švaistyti pinigus tam minusui?

  8. Darius

    Pereza metas vezti i stoti. O visi kiti siandien zaide be noro. Zenitas irgi zaide baisiai, bet labiau norejo laimeti ir laimejo. O tiems durneliams ale green boys tai toks pasakymas – neturite jokios teises skanduoti nieko tiems, kas iseina anksciau laiko, nes jus, oziai, praeita karta visi isejote po puses rungtyniu.

  9. Homeras

    Baugu,nepasiruošė varžovams trenerių štabas,p ką čia Jasikevičiui kalbėt apie organizaciją jei Perezas nulinis,ir nereikia kišt pagalių į Luko daržą,matiesi,kad atiduoda visas jėgas…papildymas vietoj meksikečio privalomas

  10. Dariukas

    Atrodė,viskas ėjo gera vaga,bet pasirodo š……komanda turi padaryt išvadas,nes laukia stipresnių,stipriausių kovų metai

  11. Keista

    Bet perezas buvo kaip pagrindinis pg paimtas, nemanau kad buvo planas walkupa statyt pagrindiniu o dabar kas gaunasi?

  12. Sarunai

    Kur komandos kapinotas ketvirtas zaisdejas pagal atlyginimo dydio jis 0, net minutes riboji zaidziant su 15-17 Eurolygos komanda, tai jau kai des dziazo anas su Top 8 komandos isvykoje. O pavasari Jankis isvis skraidys.

  13. Apmaudu

    Rezultatyviausia sezono maca suzaides ulanovas kiek pamoku reikia kad pasikeistume?

  14. Saras

    Nusivyles saras su pilvu butu stabdes .Pontka ne suprantu kas dar tie musu lyderiai

  15. Walkupas skandino

    Walkupas kaip izaidejas prisiemu visa atsakomybe

  16. Galejo be pratesimo

    Kaip sakem daug kas galejo lukas pramest baudas galejo nebut pratesimo

  17. Walkupas zude

    Walkupas is vis buvo apgailetinas trina kamuoli kol praranda tarp koju

  18. Apmaudu

    Nepasiemem tasko svarbaus dabar vel laukia 3 pralaimejimai manau kad fenerbache stringa bet pasims taska kas bus su barca jei taip zaidziam

  19. Faktas

    kad Plaza daug geresnis treneris už Jasikovičių

  20. Aha

    Ir cia buvo must win rungtynes… Klubo vadovai turetu prisiimt atsakomybe uz tai, kad nesugebejo nupirkt padoraus pagrindinio pg, juk Saro sistemoj tai pats svarbiausias komandos zaidejas, nuo jo viskas prasideda. O dabar paziuri i komandos asistu vidurki ir verkt norisi…

  21. suknistai

    Du apgailetini izaidejai o izaidineja siek tiek maziau apgailetinas SG ka as sakiau pries sezona kur suknistas pagrindinis izaidejas ? Pagrindine pozicija o paeme du minkstakiausius kuriu nei vienas komandos nevaldo zaidimo nekuria

  22. Puolimas tragedija

    Su tokiu puolimu kaip per dvi paskutines runktynes nieko gero nenuveiksim

  23. Puolimas be pamoku

    Ir svarbiausia kad atidavineja izaidejai lekavicius su walkupu o didysis meksikietiskas Burito projektas ant suolo sedi depresuoja Cia skaitosi eurolygos klubas susikisa ta pergale pries real giliai Nes tai buvo vieninteles padorios varzybos siam sezone ir mes jau suzaidem 4 is 5 varzybu namuose izaidejo panasu nebepirksim tai reiktu priprast prie tokio apgailetino puolimo

  24. Darius

    Jau po pirmų sezono rungtynių čia parašiau, kad didžiausios skylės yra įžaidėjo ir centro pozicijoje ir neįsivaizduoju, kaip jas reikės užkamšyti. Dabar po penktų eurolygos rungtynių viskas kaip ant delno – šios spragos sudėtyje skandina komandą. paimtas centras Geben nekyla nuo suolo, Landale naudos duoda nedaug vidutiniškai rinkdamas tik 4,5 naudingumo balo. Prieš Zenitą dvitaškių taiklumas buvo 37 %, panašiai kaip ir prieš Baskoniją 36 %. Pagrindinio įžaidėjo nėra. Todėl dar kartą sakau, tai stebina. kaip galima buvo sukišti 400 000 Jankūnui ir nusipirkti tik Perezą ? jeigu Jankūnui norėjo atsidėkoti už praeitį, reikėjo pakabinti maikę arenoje. 400 000 žmogui, kuris vidutiniškai per rungtynes į krepšį meta vos 2 metimus, žaidžia tik po 9 min, nespėja gintis ir renka tik 4 naudingumo balus ? prieš porą metų jis turėjo 17 balų naudingumo vidurkį, liko tik 4. O alga 400 000. Išėjo Westermanas, Davies, White, Kavaliauskas, brangūs žaidėjai, atsilaisvino šitiek pinigų, o mums nupirko Gebeną, Perezą ? Puiki vadyba, nieko nepasakysi.

  25. Plaza

    Iklampino zalgiri kaip sako pritruko fiziskumo strigo puolimas palei paulauska luko trys baudos turejo uzaugint sparnus

  26. Saras

    Dar nesuprantu kas yra musu lyderiai ir kaip jie tai laikys rubineje Ta pati kalbejau po maco su Asvel per penkias dienas gauname antra tokia pamoka tad tai nebe pamoka o tendencija jie buvo perspetI apie tai daug kalbejo me tikrai labai nusivyles Taskai man maziausiai rupi bet mentaliteto klausimu tai yra neleistina

  27. Promo

    Dar kas nors cia mato bent kazkoki Perezo potenciala, isskyrus musu treneri? 320k kainuojantis, turejas buti pagrindinis izaidejas zaidzia po 5-7 minutes ir Eurolygoj yra visiskas minusas…Nereikia but expertu,kad suprastum,kad zmogus tiesiog pateko i ne ta lygi. Asociacijos man su musu praeites „zvaigzdem“ kaip Corey Beckas ar Willie Deanas.

  28. .

    As jau kelinta karta kartoju ta pati ir pakartosiu dar karta – Lekavicius netraukia lygio kaip pagrindinis izaidejas, vargiai traukia net antro PG lygi. Jis zaidzia ir visada zaide atkarpom, pas ji niekadq nebuvo stabilumo, uztikrintumo valdant komanda. Jis negali ir negales kurti zaidimo, nes viskas, ka jis daro, tai ibega i baudos aikstele ir meta floateri arba atmeta atgal. Panasiai zaidzia Walkupas, bet Walkupas turi nepalyginamai tvirtesni kuna, todel gynyboj pro ji sunkiau praeit. Kadangi kitas ale pagrindinis izaidejas yra kabelio lygio ir depresuoja, tai mes liekam be tikro aikstes generolo. Jus paaiskinkit, kaip Europos krepsinio legenda Jasikevicius, pats budamas fantastiniu izaideju, susirinko i komanda tokia apverktina izaideju grandi?Cia as nei per kur nesuprantu. Pernai Leo ar Wolters vede is proto su savo traumom, bet kai abu grizo tai izaideju linija buvo fantastine, o dabar vienas Woltersas uz visus musu ale izaidejus 2 kartus geresnis. Apie kokius neispildytas taktikas cia galima sneket, jei pagrindinis vasaros darbas nepadarytas, bet svarbu soldoutais pasigirti, nelabai as biudzeto panaudojimo suprantu tada…

  29. Daug ka taisyt

    Antrojo eurolygos eselono komandos isryskino ne malonia zalgirio tendencija