Aštuntąją pergalę iškovoję žalgiriečiai palaužė „Juventus“ pasipriešinimą (VIDEO) 12

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje po nelengvos kovos 86:80 (25:18, 12:24, 27:16, 22:22) atlaikė Utenos „Juventus“ komandos iššūkį ir „Betsafe–LKL“ pirmenybėse įsirašė jau 8-ąją pergalę iš tiek pat galimų.

Mačo pradžioje po Karolio Lukošiūno tritaškio žalgiriečiai į priekį šovė 5:0, bet staigiai gavo rezultatą 5:7 persvėrusį varžovų atsaką. Tuomet antrąsias progas kūrėsi Jockas Landale‘as ir Edgaras Ulanovas, tačiau Mariaus Runkausko tolimų metimų dėka svečiai vis dar pirmavo 11:14. Ketvirčiui įpusėjus baudas realizavo Alexas Perezas ir Artūras Milaknis, nepaisydamas pražangos krepšį dėjimu drebino Martinas Gebenas – 18:14. Gudriai sužaidė E.Ulanovas, laiku ir vietoje ranką kyštelėjo M.Gebenas, o 25:18 laimėtą pirmąją rungtynių atkarpą tolimu šūviu iš kairiojo krašto uždarė Zachas LeDay.

Baudos aikštelėje dominavęs M.Gebenas dar kartą baudė savo buvusią komandą galingu dėjimu, tritaškį skraidino Nigelas Hayesas – 33:24. Varžovų gynybos spragomis naudojosi Lukas Lekavičius, tačiau įsidrąsinę „Juventus“ krepšininkai spurtavo 0:13 ir į didžiąją pertrauką keliavo primaudami 37:42.

Trečiajame kėlinyje Lietuvos čempionai įjungė aukštesnę pavarą ir po A.Milaknio bei Thomaso Walkupo tolimų dūrių perėmė kontrolę – 47:44. Tritaškiais apsikeitė M.Runkauskas ir N.Hayesas, aukščiau už visus šoko Z.LeDay, tačiau šeimininkai vėl atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje (52:53). Tada atėjo „Žalgirio“ spurto eilė: trijų taškų vertės strėlę paleido E.Ulanovas, o penkis taškus paeiliui rinko apčiuopiamą pranašumą jau kauniečiams kūręs L.Lekavičius – 60:53. Svečiai artėjo iki 60:58, bet pačioje ketvirčio pabaigoje kur kas saugesnį atstumą grąžino pasižymėti suspėję J.Landale‘as ir L.Lekavičius – 64:58.

Ketvirtasis kėlinys startavo pagal varžovų scenarijų, tad vos per minutę pranašumas tirpo iki 64:63. Ne pačiu lengviausiu komandai metu savo žodį tarė kapitonas Paulius Jankūnas, kurio pastangomis vėl buvo atstatytas „status quo“ – 69:63. Po krepšiu sėkmingą epizodą susikūrė Z.LeDay, bet kėlinukui įpusėjus komandas teskyrė vienas taškas (71:70). Tuomet ir vėl savo žodį tarė tritaškį pataikęs P.Jankūnas, iš toli prisišaudė ir atstumą iki 77:70 didinęs A.Milaknis. Z.LeDay dėjimui nuostabų perdavimą iškišo P.Jankūnas, tačiau likus porai minučių baltos vėliavos uteniškiai kelti nesiruošė ir užkūrė tikrą pirtį – 79:77. Prasidėjus jau paskutinei minutei šaltus nervus mesdami iš toli demonstravo varžovų laivą skandinę A.Milaknis ir L.Lekavičius – 85:77. Per likusį laiką stebuklo svečiai nesukūrė ir „Žalgiris“ dar vieną pergalę šventė rezultatu 86:80.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 16, A.Milaknis 11 (3/6 trit., 2 per. kam.), M.Gebenas 10 (6 atk. kam.), Z.LeDay 10 (10 atk. kam., 2 per. kam.), E.Ulanovas 9 (7 atk. kam.), P.Jankūnas 8 (6 atk. kam.), N.Hayesas 6, T.Walkupas 5 (6 rez. perd.), A.Perezas 4, J.Landale‘as 4, K.Lukošiūnas 3.

„Juventus“: M.Runkauskas 22 (6/9 trit., 2 per. kam.), B.Crawfordas 15 (9 rez. perd., 2 per. kam.), V.Šulskis 12 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. Darius

    Lekavicius yra totalus minusas.

  2. jonas

    milas visiškas nulis nors kartais ir pataiko kokį trytaškį gynybakokti bet atėjo ir lukošiūnoeilė žaist tai mažai skiriasi nuo milo gynyba nulinė bet ir noras nulinis vaikšto su pilnais šortais

  3. 709

    Su ,,darbine“ pergale!

  4. Kaip tai minusas

    Lekaviciaus geriau sios runktynes svarbiu metu pataike 16

  5. Dviguba savaite

    Ka reiskia zaist dviguba savaite siendien pirmoi pusei nekrito na reikejo daug pastangu idet del pergales svarbiu metu susimete tritaskius

  6. Milas

    Gerai tas milas pabaigoje su mete svarbius tritaskius

  7. Perez

    Visai be minties neranda sprendimu reikia zalgiriui dar rezervu isigyt

  8. Darius

    Antro kel pabaiga su Lekaviciumi praloseme i vienus vartus, todel ir parasiau, kad minusas.

  9. Dviguba savaite

    Po dvigubu savaiciu manau to pacio bus galima tiketis kai atrodo iseini be energyjos ar nepataikai

  10. To Darius

    Tu esi totalus DURNIUS.
    Kaip tik Lekavičius ir patraukė Žalgirį.

  11. Darius

    Šiaip tai mano komentaras buvo rašytas po 2 kėlinio, kada Lekavičius žaidė blogai, prametė viską, nieko nesukūrė atakoje ir Juve pavijo ir persvėrė rezultatą. Paskui parašiau dar 1 komentarą, kad antro kėinio pabaiga su Lekavičiumi buvo nulinė. Bet vis tiek atsiranda kažkoks nelaimingas nuskriaustasis, kuris nieko nesupranta. Gali 2 kėl įrašą pažiūrėti. Antro kėlinio pabaigą Lekavičius žaidė blogai, parašiau komentarą, po pertraukos žmogus atsigavo, o komentaras liko. Tiek žinių.

  12. Rrr

    O man patinka Dariaus komentarai. Kartais užeinu juos paskaityti