Gerai puolę žalgiriečiai neatsilaikė prieš „FC Barcelona“ žvaigždyną 23

Penktadienį triukšmingoje Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko Eurolygos septintojo turo rungtynės, kuriose žalgiriečiai 86:93 (20:23, 20:24, 21:19, 25:27) pripažino galingai pirmenybėse rungtyniaujančios Barselonos „FC Barcelona“ pranašumą.

Rungtynės startavo įspūdingu epizodu, kurį pradėjo perdavimą atlikęs Marius Grigonis, o triuškinamu dėjimu užbaigė Jockas Landale‘as – 2:0. Pirmosiomis minutėmis svečiai pildė tik klaidų kraitį, tad po Alexo Perezo tolimo šūvio žalgiriečiai pirmavo 5:0. Tiesa, netikėtu varžovų komandos žadintoju tapo latvis Rolandas Šmitas, savo žodį tarė viską aukštyn kojomis apvertęs Nikola Mirotičius (5:8). Pritilusį Lietuvos čempionų puolimą judino nuo suolo pakilęs Lukas Lekavičius, tritaškiu iš krašto rezultatą 12:12 lygino Nigelas Hayesas. Ilgai džiaugtis kauniečiai neturėjo kada, kadangi greitai katalonus į priekį 12:19 tempė įspūdingai žaidęs brangiausias Eurolygos žaidėjas N.Mirotičius. Po pasitarimo drąsos nestokojo krepšio link nardęs L.Lekavičius, atsilikimą po pirmųjų dešimties minučių iki 20:23 švelnino Thomasas Walkupas.

Antrajame kėlinyje išradingu metimu pasižymėjo Artūras Milaknis, iš toli driokstelėjo Zachas LeDay – 25:28. Tritaškiais svečius apšaudė A.Milaknis ir T.Walkupas, nuo baudų metimų linijos neklydo kovinį atstumą 36:40 palaikęs A.Perezas. Ketvirčio pabaigoje Paulius Jankūnas gavo nuostabų A.Perezo perdavimą, o tašką 40:47 pralaimėtoje pirmoje rungtynių dalyje padėjo dėjimu krepšį drebinęs Z.LeDay.

Po didžiosios pertraukos uraganinį puolimą organizavo Z.LeDay, vienas pats septyniais taškais be atsako lyginęs rezultatą 47:47. Prabėgus šešioms minutėms „FC Barcelona“ tebuvo pelniusi tris taškus, tad į priekį „Žalgirį“ 51:50 išvedė M.Grigonio ir Z.LeDay dvitaškiai. Karštą atkarpą katalonams lengvino baudų metimai, vėl grąžinę juos į primaujančiųjų pozicijas – 51:56. Neabejodamas savimi iš toli atakavo J.Landale‘as, arčiau krepšio kelius prasiskynė deiM.Grigonis – 57:59. Per likusį laiką J.Landale‘ui už perdavimą dėkojo M.Grigonis, pražangą provokavo A.Milaknis, o Lietuvos čempionų situaciją kiek pablogino tritaškį su sirena paleidęs bei skaičius 61:66 fiksavęs Cory Higginsas.

Ketvirtajame kėlinyje trijų taškų vertės metimą po krepšiu susikūrė J.Landale‘as, bet užsikūręs C.Higginsas svečiams pirmą kartą sukūrė dviženklį pranašumą – 64:74. Ginklų sudėti nesiruošė iš toli pataikęs A.Milaknis, sudėtingą metimą atliko Z.LeDay, lyderio vaidmens ėmęsi M.Grigonis, o „Žalgirio“ arenoje bangas sukėlė atsilikimą iki 77:82 mažinęs T.Walkupas. Dar labiau aistras kaitino tritaškiais prapliupę M.Grigonis ir N.Hayesas – 83:87. Tiesa, žalgiriečių šansai vos per keliolika sekundžių gerokai sumažėjo, nes deficitas išaugo iki 83:91. Vilties dar įkvėpė tritaškį smeigęs T.Walkupas (86:91), tačiau per likusį laiką galingieji katalonai pergalės iš savo rankų nebepaleido – 86:93.

„Žalgiris“: Z.LeDay 16 (6/11 dvit.), T.Walkupas 14 (5 rez. perd., 2 per. kam.), M.Grigonis 14 (4 rez. perd.), A.Milaknis 11, J.Landale‘as 10, N.Hayesas 8 (5 atk. kam.), L.Lekavičius 6, A.Perezas 5, P.Jankūnas 2, E.Ulanovas 0.

„FC Barcelona“: C.Higginsas 27 (5/5 trit.), N.Mirotičius 24 (6/10 dvit., 6 atk. kam.), A.Hanga 9 (4 rez. perd.), P.Oriola 9.

Komentarai

  1. Fan

    Visi Kauno Žalgirio fanai!hey žalia balta!

  2. arnas

    ŽALGIRIO mačo transliacija -> http://bit.do/fgvzQ

  3. uz barce

    durns zalgas

  4. durnszalgas

    uz barce

  5. durnszalgas

    nam nam

  6. durnszalgas

    kur maciulio barzda

  7. fanas

    kas tau negerai durniau

  8. fanas

    kur maciulio barzda

  9. opa

    abidna . piderai teisejai

  10. Barcelonos žvalgas

    Svetislavas Pesičius lenkia lygiu Šarūną Jasikevičių,ne vien komanda,patirtis jo pusėje,pergudravo,Šaras vien reiklumu ar sistema nenugalės geresnio diktatoriaus šiame laikotarpyje deja

  11. Wilno

    Tikro pragaro net nebuvo kaip sporto halėje labai graudu,deja fanai nesugeba to padaryt

  12. opa

    nu sakyk ka nori , brangesni zaidejai geriau zaidzia

  13. Gera puole

    Tik kitur ira broblema kiek sansu neisnaudota

  14. Buvo nesvaik

    Geriausia atmosfera

  15. Kabinomes

    Na bent jau geresnes runktynes su 86 taskais nei kad su asvel zenit

  16. Neisnaudojimas

    Kiek kvailoku prazangu pora teiseju svilpuiku kiek gavom nuo miroticiaus Higginso tritaskiu kai patys kai laisvu prametem kaip Hayes milas

  17. Neisnaudojimas

    Gynyba buvo prasta po krepsiu viska is po kases nuo 1 kelinio atrodo netrukodomi negali subaudot

  18. Nafik ta perez

    Perez ne tenkina kas is to jo kad 5 ar 7 taskai antroi pusei neleido nieko jis neatrodo gero

  19. Darius

    Šių metų Eurolyga yra stipriausias krepšinio turnyras Europos istorijoje. Išaugę ne tik komandų pajėgumai, bet ir biudžetai, kontraktai žaidėjams, bet ne teisėjavimo lygis. Ir vakar tokio atkaklumo rungtynėse teisėjai porą kartų suklydo ir „stebuklas“ – kaip tyčia ypač svarbiu rungtynių metu ir kaip tyčia turtingosios barselonos naudai. Ir tas vyksta nuolatos, tai mums 7 sekundes pavagia lemiamu momentu, kaip pvz pernai prieš CSKA, tai Milaknio pražangą įžvelgia prieš Mirotičių, kurios nebuvo ir dovanoja Barsai 2 taškus, tai Hangos nusistūmimo ranka prieš Ulanovą nepamato, nes juk negalima Barsai prarasti kamuolio atakoje, ar ne ? Esame pripratę prie tokių vaizdų, ne pirmi metai jau. Tai yra komercinis turnyras ir čia pinigai turi svarbią reikšmę. Niekam nereikia Žalgirio pergalių prieš Barseloną ar CSKA, nes dar, neduok dieve, favoritai į kokį top 8 nepateks.
    Ir šiandien aš visai nenoriu rašyti apie žaidimą. Eurolyga yra žiauriai stiprus turnyras, bet čia veikia nerašyti įstatymai. Nori įveikti top komandas – turi įveikti ir teisėjus. Dabar jie mūsų stipriai nemuša, bet atėjus rungtynių metui 50 ant 50 ginčytini epizodai bus elitinių klubų naudai.

  20. as

    galetu parachovski is partizano ispirkt

  21. Dreikas

    Ką norit tą sakykit,bet Perezą lauk.Jis savo pasaulyje gyvena,ir nepritaps komandoje,o kiti legioneriai visai neblogai,dėl lietuvių manau,kurie. žaidę čempe neatgavę jėgų,o Jankūnui linkiu LKL parodyt visą save

  22. Dreikas

    Pradžia ne bet kokia 3-4,bet ir ne kažką,reikia žiūrėt į artimiausia mačą,ir neburt iš kavos tirščių,yra to nesusikalbėjimo,mokami didžiuliai fanų pinigai iš kišenės bet

  23. Dreikas

    Pradžia ne bet kokia 3-4,bet ir ne kažką,reikia žiūrėt į artimiausia mačą,ir neburt iš kavos tirščių,yra to nesusikalbėjimo,mokami didžiuliai fanų pinigai iš kišenės bet grajus,rezas neįgauna pagreičio…