Dramatiškose rungtynėse Graikijos čempionų „Žalgiris“ nepasivijo 37

Dvigubą namų savaitę Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo kovingomis, tačiau nesėkme 85:86 (16:19, 17:22, 20:23, 32:22) pasibaigusiomis rungtynėmis su Atėnų „Panathinaikos“.

Rungtynes atidarė tarsi vidurio puolėjas nugara savo ūgio pranašumą išnaudojęs Marius Grigonis, atstumą iki 6:0 augino Zachas LeDay. Tiesa, svečiai ilgai nesnaudė ir surengę mini atsaką tepaliko vieno taško pranašumą – 6:5. Nesulaikomai žaidęs Z.LeDay arčiau krepšio išnaudojo visus komandos draugų perdavimus, o čia pat dar ir tritaškiu rinko jau 11-ąjį savo tašką, vėl didindamas persvarą iki 13:7. Progos atakuodamas iš toli vėjais nepaleido Thomasas Walkupas, tačiau po pirmųjų dešimties minučių priekyje jau 16:19 buvo Graikijos čempionai.

Užstrigusį kauniečių puolimą nepaisydamas pražangos budino kapitonas Paulius Jankūnas, bet tai buvo vieninteliai taškai per keturias trečiojo kėlinio minutes (19:27). Sugrįžti į žaidimą „Žalgiriui“ leido lengvi taškai nuo baudų metimų linijos: keturias baudas sumetė Artūras Milaknis, vieną pridėjo Edgaras Ulanovas, o po Z.LeDay taiklių metimų deficitas tirpo iki 26:29. Tuščios minutės renkantis taškus iš žaidimo toliau tęsėsi ir tuo naudodamiesi svečiai vėl pavojingai atsiplėšė – 26:34. Galų gale ledus pralaužė E.Ulanovas, veidu į krepšį sužaidė Z.LeDay, tritaškį smeigė T.Walkupas, bet dar skaudesniu dūriu iš toli pirmą rungtynių pusę uždarė rezultatą 33:41 fiksavęs Nickas Calathesas.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai toliau strigo puolime ir po N.Calatheso ketvirtojo ir penktojo tritaškių krito į duobę – 35:51. Po pasitarimo vilties žiburiu tapo iš toli pataikęs Jockas Landale‘as, o iš trijų taškų zonos metantį E.Ulanovą sustabdė pražanga, tad akimirksniu situacija tapo kur kas malonesnė – 41:51. Puolimą gerino ir iš vidutinio nuotolio neklydęs Lukas Lekavičius, iš toli iššovė A.Milaknis, bet prasti reikalai gynyboje, priartėti neleido (46:61). Kėlinio pabaigoje savo 3000-ąjį tašką Eurolygoje pelnė P.Jankūnas, svečių traukiniui nurūkti neleido vienas pats visus reikalus tvarkęs L.Lekavičius – 53:64.

Užsivedęs L.Lekavičius gerą atkarpą tęsė ketvirtajame kėlinyje, laiku ir vietoje atsirado Nigelas Hayesas, tritaškiu į tritaškį atsakė kovinį atstumą 60:69 palaikęs J.Landale‘as. „Žalgirio“ sirgalius itin užkūrė nesportinė varžovų pražanga, tolimais šūviais maksimalų triukšmo lygį kėlė L.Lekavičius ir J.Landale‘as – 68:74. Dar vieną itin svarbų tritaškį paleido J.Landale‘as, bet likus 93 sekundėms, atsiliekant 71:78, padėtis vis dar buvo komplikuota. Penktąją N.Calatheso asmeninę pražangą provokavo iš toli metęs E.Ulanovas, kurio taiklūs baudų metimai atkūrė intrigą – 74:78. Visgi tada sekė trys taiklios varžovų baudos, tolimosios žalgiriečių viltis išsikapstyti (74:81). Paskutinį šiaudą kauniečiams griebė M.Grigonis, po kurio tritaškio, likus 30 sekundžių, atgimė paskutinė viltis – 79:82. Per likusį laiką nepasiruošusius varžovus dar užklupo tritaškį su pražanga įsmeigęs A.Milaknis, tačiau laiko išsigelbėti nebepakako ir mačas buvo pralaimėtas rezultatu 85:86.

„Žalgiris“: Z.LeDay 15, L.Lekavičius 14 (4 rez. perd.), J.Landale‘as 12 (4/6 trit., 8 atk. kam.), A.Milaknis 11, E.Ulanovas 11, M.Grigonis 9 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Walkupas 6 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 5, R.Jokubaitis 0.

„Panathinaikos“: N.Calathesas 19 (5/7 trit., 5 atk. kam., 12 rez. perd.), D.Thomasas 13 (3/4 trit., 2 per. kam.), I.Papapetrou 12 (5 atk. kam.), J.Fredette‘as 11.

 

Komentarai

  1. o pasiirodo

    perezas gauna netoli 400 tai jau tikrai turime gelezine kantrybe

  2. Linas

    Oficialiai žaidėjų atlyginimų nieks neskelbia, bet jei tikėt neoficialiais šaltiniais Perezo alga 320k europietiškų…Labai noriu tikėt,kad Žalgirio vadovai suprato savo klaidą ir gandai apie Perezo išvykimą taps realybe. Nereikia būti „egzpertu“, kad suprastum,jog žmogus tiesiog pakliuvo į per aukštą lygį. Sėkmės komandai šios dienos rungtynėse,laukiam pergalės!!!

  3. tai

    kad urbonas gince pasake kad netoli keturiu zmogau, o tai dar baisiau

  4. Benas

    GYVAI ŽALGIRIS TIK ČIA -> https://bit.ly/2D1usna

  5. vidas

    Krepšinis gyvai
    LT kalba
    Yra linkas Dlink.tv gera kokybe
    http://seeonline.net/gyvai/zalgiris-gyvai/

  6. opa

    nu vistiek mes labiau lkl tinkam

  7. Pzdx

    Eikit nx tai delko 15 k zmoniu ateina……

  8. opa

    ateina alaus pagert

  9. opa

    kazkaip vel nera zaidimo . viskas numire

  10. Buvęs ten

    Paskutinį kartą pilna arena susirinko į šermenis

  11. opa

    svarbu kalatesa isdure

  12. opa

    manau si sezona daug nesusipratimu nusipirkom arba visi zino saro chema

  13. opa

    nu ka cia papasakot. leido jaske aist laisvai 2 min. 4 kelini. blogai. nes ir vel gavom malku

  14. Saras

    Jasikevicius apie zalgiriui prazutinga riba busima naujoka ir pozityva

  15. Landale'as

    Lemiamu metu usoves Landa’as krimtosI atrode kad bijome mesti

  16. Apmaldu pabaiga

    Ar ten milaknis norejo imest ar pramest specialiai

  17. Problema

    Kad prazangos ir nesusikalbejimaI labai Calathesas zaide taip palikti laisva

  18. zalgiris

    Pradzia buvo labai gera kol nepasodino Leday ant suolo ir sudetis isiderino saras dar nelaiku ne vietoi jokubaiti isleido

  19. zalgiris

    Labai truksta grigonio lyderio jankuno tasku Hayes dar isiderines mazai naudos

  20. Lukas

    blet as nesuprantu kam jankunas zaidgia eurolygoj

  21. zalgiris

    Likus 2 sekundemis ir zalgiriui turint 2 tasku deficita arturas milaknis tikejosi pramesti baudos metima bei atkovotu kamuoliu puolime isigelbeti runktynes

  22. zalgiris

    Zalgiri netiketai zude tolomi Nicko Calatheso metimai

  23. Avies galva

    O esmė labai paprasta. Kodėl žalgiris paleido Westermanną? Išgydė žaidėją, davė jam šansą ir paleido. Mes kas, prieglauda, reabilitacijos centras?? Atvažiuoji sirgti, bet nėra kuriančio žaidėjo žalgiryje, o dar plius jo tritaškiai per rankas paskutinę sekundę. Tai jautiesi, kaip atėjęs į spektaklį, pažiūrėti, tarkim Rolando Kazlo vaidybos, o išeina direktorius ir pasako – suprantat, žmogus gavo gerą chaltūrą, tegu eina, užsidirba, o šiandien Jonas iš Kazlų Rūdos pavaidins. Geras, perspektyvus jaunuolis. tada ir gaunasi nei 2 nei 3.

  24. Darius

    Vidutiniškai per 1 rungtynes Eurolygoje daugiausiai minučių žaidžia eilės tvarka : Grigonis, Ulanovas, Hayes, Leday, Walkup, Milaknis, visi virš 20 min. Tada Landale, Lekavičius – vid 18 min. Prisikapsčiau iki garbingos 9 vietos ir ją užėmė Perez. Sveikinimai jam. Ir štai staigmena – 10 vietoje atsidūrė Jankūnas. Su visu dėkingumu už praeitį, bet kaip žmogui už 400 000 per sezoną, nemanau, kad yra solidu pataikyti vos 1,2 metimo iš žaidimo per 1 Eurolygos rungtynes. Ir čia aš nesuprantu žalgirio komplektacijos, kaip galima buvo paleisti pagrindinį puolimo kūrėją ? Puolimo ašiai išlaikyti pinigų neatsirado, bet šitiek sukišo į balą, nusipirkę neaiškų perezą ir žymiai permokėjo Jankūnui, dešimtam pagal praleidžiamą laiką aikštelėje ir devintam pagal atnešamą naudą. Apie ką jie formavo komandą, kas buvo tas stuburas, ant kurio viską aplipdė ? Niekaip negaliu atsakyti į šį klausimą. Paėmė 4 įžaidėjus, Jokūbaitis dar per jaunas ir matėte kaip jis vakar pasimetė ir kiek mums tai kainavo. Perez visiškai nesėkmingas pirkinys ir jo jau net nebėra. Liko Walkup su Lekavičium. Ir iš čia visos mūsų problemos, Walkupas tikrai nėra tas žaidėjas, kuris laiko visą komandos puolimą. Nėjo jam vakar ir turėjome didelių bėdų, tuščias per pirmus 2 kėl buvo ir Lekavičius. o antroje dalyje kad ir kaip stengėsi Lukas, bet 16 taškų atlošti nepavyko.

  25. Nebesvarbu

    Žalgirio pralaimėjimo kalviai buvo Jankūnas ir Volkupas. Aš nesuprantu kokio bieso reikia Volkupui duoti pagrindinio įžaidėjo vaidmenį, kad persivares kamuolį per pusės aikštelės jį bumsi ir nebežino ką daryti, kai Lekavičius sudrasko varžovų gynybą, o apie Jankūną, būkim biedni, bet teisingi nevieta jam Žalgiryje ir reikia jam jau pasakyti ačiū už viską ir leisti į pensiją. Komandos kapitonas ne traukia komanda iš bėdos, o ją skandina.

  26. Krikštatėvis

    Kai jau visai nieko negalima pasakyti gero apie žaidėją- sakoma, kad jis geras ir svarbus rūbinėj. Manau rūbinėj kiečiausi būtų Katleris, Stonkus- ir be 400 000€, kuriuos mokame Jankūnui. Ar neperdaug? Čia jau ir sąžinės klausimas, Pauliau. Visus sveikinu, beje, su Peresu, tik kam du mėnedius kaukti reikėjo, kai jau rugsėjį matėsi jo nevykėlizmas?

  27. NOrivers

    Tikiuosi riverso nepaims, senis, kuris nieko negali…

  28. Faktas

    kad žuvis genda nuo galvos. Tik Jasikovičiaus nuopelnas, kad didžiają rudgtynių dalį žaidėjai net bijo pažiūrėti į krepšio pusę, tik stumdo kamuolį vienas nuo kito.
    PAO net trenerio nereikėjo, kažkoks asistentas geriau vadovauja komandai už ŠJ.

  29. Darius

    PS
    Po to, kai Žalgiris laimėjo Eurolygą, jau sekantys metai buvo sunkūs, nes komanda buvo išformuota ir sirgaliai net halės nebeužpildydavo. Nebuvo pergalių ir negerėjo lankomumas iki tol, kol grįžo Sabas. Jei Žalgirio vadovybė nori pilnos arenos ir pajamų, turi nustoti kišti didelius pinigus nuvarytiems arkliams ir paleisti tokius kaip Westermanas. Žinome, kad pernai lengva ranka buvo atsisakyta Micičiaus ir Toupane, bet pratęstas kontraktas su Jankūnu ? Jankūnas jokių pergalių nebeatneš. Jis nėra kaltas, kad nepažaidžia, jis jau kitaip nebegali. Komandai tokie patyrę žaidėjai reikalingi (už protu suvokiamą sumą, aišku), kaip Panatinaikose buvo Alvertis, bet jei tokių sąskaita neužtenka pinigo geram įžaidėjui, tada atsiprašau. Sirgaliai nori pergalių, Motiejūnai. Ir jei jau Jankūnas už tokius pinigus paimtas dėl rūbinės tvarkos, tai kodėl mes vis tiek gaunam į kaulus ? Niekam tas Jankūnas neužkliūtų, mokėkite jam nors milijoną, jei pavyzdingai sukomplektuotumėt komandą, bet kad taip nėra. Pas mus pastoviai sudėtyje sėdi koks nors senis už galingus pinigus, 2 metus sėdėjo E. Žukauskas, Javtokas net 3 metus sėdėjo, visiškai be sveikatos nuvarytas Pocius metus sėdėjo, Aš dar prieš 2 m parašiau, pamatysit, ir su Jankūnu bus pasirašytas galingas kontraktas. Ir dar su kokiu džiaugsmu, tai buvo pateikta kaip organizacijos pergalė. O kur įžaidėjas ? Tik dėl prastos komplektacijos sezonas ir eina velniop. Linkiu išsaugoti pilną areną.

  30. Vycka

    Dariau, čia Westermanną laikai dieliu praradimu? aš tik manau, kad jis būtų geresnis už Perezą, bet tai kad Perezas buvo išvis kiauras, o dėl Westermmanno, tai nenorėjau, kad jis liktų, nebent kaip antras-trečias pg-sg, kaip pirmas jis per silpnas, nes atmetus vo porą gerų rungtynių, tuos širdžiai paglosčiusius trajakus ir šiaip simpatijas jam publikos, tai jis per silpnas Žalgiriui ir negali dabartiniame Žalgiryje būti vienu lyderių, o mums tokio reikėjo, dabar tokio nebenupirks, reikėjo prieš sezoną galvoti, bet tik nereikia lieti ašarų dėl Westermanno, jis niekada nebuvo vienu Žalgirio lyderių ir yra per silpnas tokiu būti

  31. Darius

    jei nepatinka Westermanas, tada siūlau Woltersą. Be to, esu labai nusivylęs, kad antriems metams jie nieko net nesiūlė Micičiui, kuris buvo mano mėgstamiausias Žalgirio žaidėjas. Tiesiog ramiai paleido žmogų ir tiek.

  32. Vycka

    na, gerai, kai žinai, kad NET nesiūlė, aš tai visko nežinau, tik spėlioti galiu, spėju, kad siūlė, tik sunku kovoti su pasiūlymais su dvigubai didesnį biužetą turinčiu klubu, manau, kad jei mūsų biudžetas būtų 24 lemai kaip Efes, tai tada būtų galima priekaištaut ne tik dėl Micičiaus „neišlaikymo“

  33. Darius

    Buvo interviu su Vasia, tai jis sake, kad likti norejo, bet Zalgiris juo nebesidomejo.

  34. Nesekmiu ruozas

    Patys sau duobkasiaip prazutingos zalgirio klaidos ir pozityvus zenklas

  35. praejusi

    sezona buvo tas pats , daug kas strigo ir visi rekem panasiai kaip dabar , todel gal reiketu siek tiek maziau jaudintis po kiekvieno pralaimejimo ir maziau kelti lukescius po laimejimu, del komplaktacijos , taip kartais daro klaidas ir neuztaiko , manau galetu imti patikimesnius varjantus ir brangiau nes pinigu rezerve yra , del miciciaus tai ir as atsimenu kad jisai rode i sara ir sake kad nuo jo viskas priklauso , taip pat ir del woterso reikejo pasilikti antrus metus butu geriau atrodes , walkupas ne izaidejas bet atrodo geriausiai izaidejo pozicijoje – paradoksalu, del jankuno , gaila lad jisai pats nesupranta kad pasidadare letesnis ir nekeicia savo zaidimo.

  36. Del leo

    Taip ar taip vel trauma turi leo kiekviena sezona uzklumpa kamuoja

  37. Zalgiris

    Na kazkada zalgiris ikrenta I duobe nesekmiu ruoze