Iš toli nepataikę žalgiriečiai krito Berlyne 71

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos vienuoliktajame ture išgyveno tolimų metimų krizę ir išvykoje 62:69 (7:15, 19:17, 20:15, 16:22) nusileido Berlyno ALBA komandai.

Mačo pradžioje Lietuvos čempionai netaikliai šaudė iš toli, tačiau antrą progą susikūrė Jockas Landale‘as, o baudų mesti stojo Paulius Jankūnas – 3:2. Puolimą judino aštriai sužaidęs Lukas Lekavičius, bet kol kauniečiai toliau neprisitaikė iš tritaškio zonos, pirmą kėlinį pirmaudami 7:15 jau užbaigė varžovai.

Antrasis kėlinys startavo Zacho LeDay bandymu užvesti komandą, perėmus kamuolį atsilikimą iki 13:18 mažino viską sutvarkęs Edgaras Ulanovas. Žaidimo skonį pajutęs Z.LeDay pralaužė ledus iš tolimos distancijos, pražangos nepaisydamas pasižymėjo Nigelas Hayesas – 18:23. „Žalgirio“ puolimą toliau savo rankose laikė Z.LeDay, bet keletą kartų nepasinaudojus gerais šansais, deficitas šoktelėjo iki 22:30. Užsitęsusią kauniečių tylą nutraukė L.Lekavičius, baudų metimais rezultatą 26:32 pirmoje dalyje užfiksavo P.Jankūnas.

Po didžiosios pertraukos savo taškų kraitį atsidarė Thomasas Walkupas, veidu į krepšį žaidė atsilikimą iki 32:34 mažinęs Z.LeDay. Savo paties netaiklų metimą kartojo L.Lekavičius, pražangos nepaisė N.Hayesas, o spurtą iki 14:0 tęsė pražangas provokavęs Edgaras Ulanovas – 40:34. Prie baudų metimų linijos dar kartą stojo E.Ulanovas, bet iniciatyvą vėl perėmė į priekį 41:42 įsiveržę ALBA krepšininkai. Po pasitarimo vos antrą svečių tritaškį smeigė N.Hayesas, gražiai sužaidė komandos kapitonas P.Jankūnas – 46:42. Tiesa, penkiais taškais be atsako kėlinį užbaigė į priekį minimaliu pranašumu 46:47 atsiplėšę šeimininkai.

Gerą atkarpą ALBA tęsė ketvirtojo kėlinio pradžioje ir atitrūko iki 46:51. Vienas pats gynybą laužyti ėmėsi L.Lekavičius, savo žodį tarė T.Walkupas – 50:53. Kol žalgiriečiai pro šalį mėtė iš toli, varžovai surengė dar vieną spurtą ir žingsnis po žingsnio artėjo pergalės link (50:58). Antroje ketvirčio dalyje gražiu prasiveržimu nustebino Artūras Milaknis, ne ką mažiau gražų reidą atliko K.C. Riversas – 54:60. Laikui tirpstant situacija dar labiau komplikavosi ir kauniečiai atsidūrė ant bedugnės krašto atsilikdami 54:64. T.Walkupas asistavo J.Landale‘ui, tačiau likus 104 sekundėms, skirtumas tarp komandų pasiekė naujas aukštumas – 56:69. Kamuolį puolime dar ėmė J.Landale‘as, atsilikimą iki vienaženklio 62:69 sumažino L.Lekavičius.

„Žalgiris“: Z.LeDay 15 (3 per. kam.), L.Lekavičius 12 (5/7 dvit.), N.Hayesas 7, E.Ulanovas 7, J.Landale‘as 6 (7 atk. kam.), P.Jankūnas 5, T.Walkupas 4 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), K.C. Riversas 4, A.Milaknis 2.

ALBA: N.Giffey 13 (5 atk. kam.), M.Hermannssonas 11 (3 per. kam.), M.Erikssonas 10, L.Nnoko 10.

Komentarai

  1. arnas

    Kviečiame stebėti Žalgirio rungtynes gyvai ČIA – https://bit.ly/37FRmPn

  2. Solidu :)

    5 taškai per kėlinį :))). Kokie paaiškinimai?

  3. Opa

    Kazkoks kosmaras

  4. Opa

    Nu gal nekosmaras bet tragedija

  5. Vel 60

    Tasku vysniauskas sako zalgiriui dar zaidejo vieno reikia

  6. Fanas

    Mest nafik ta gavnojieda Mila, uzpiso tas kreivarankis snaiperis, bl… girta bobute ir ta taikliau mestu, nei tas suskis.
    Ir vel tie vemt verciantys Saro varymai tik per derinius, kol buvo kazkoks laisvumas, tol ejo i prieki. Tik grizo prie supistu deriniu – zaidimui kaput. Jobanas sukrustas ir sleikstus zaidimas. EL sezona jau galima uzdaryt, visiskas dugnas :-(

  7. Opa

    Cia jau gaidynas nafik

  8. zalgiris

    Zalgiris buksuoja banguoja vysniauskui sitos blogiausios runktynes uz zvezdos

  9. 709

    Eilinis liudnas savaitgalis. Kada pagaliau prades mest i krepsi o ne salia jo? Nelinksmos Kaledos nusimato.

  10. Ka parodo

    Neturim davies white leo ar wolterso ir visai kitas veidas

  11. eurolyga

    Tai kiek bus pergaliu pirmam rate

  12. Samb

    Tokio zaidimo nenori matyti aisku niekas bet su tolia sudetim ir su 62 taskais tai tik lkl ir cia jau nieko nepakeisi nebenr kokius 3 zaidejus

  13. Avies galva

    Geriau nežaiskite, meskite baltą rankšluostį. Esate absoliučiai negabūs ir beviltiški, mandagiai sakant. Pusę kreivarankių komandos reikia mesti lauk. Mėgėjai, ir tie daugiau įmeta laisvi…o čia – tipo profesionalai, gaudami tokius pinigus..gėda, daugiau nėra ką pasakyti.Bet kokiam normaliam darbe už taip atliekamą „darbą“ būtum greitai išmestas lauk..Tik ne pas mus, tik ne čia. Suprasčiau dar, jeigu kokį jaunimą bandytumėme, o čia? Nieko, ištuštės tribūnos, gal tada suprasit, kad taip lengva ranka paleidinėti Westermanus, Misicius ir t.t. yra tolygu pasityčiojimui iš savęs ir sirgalių. Gana mokėti pinigus už brangius bilietus, gadinti nervus, grįžinėti po rungtynių vidury nakties į namus tiktai tam, kad žiūrėti šitą pornografiją. Sėkmės, toliau pratęsinėjant sutartis su atliekančiais daug „nematomo darbo“..bet norėtųsi pagaliau pamatyti bent pora žmonių, kurie parodytų, jog pinigus gauna ne už ačiū. Deja, tokių šiemet beveik nėra kol kas.

  14. eurolyga

    Zalgiris jau 17 vietoi baisu kas per busena

  15. Deivis

    Praktiškai žaidžiam be įžaidėjo, žaidimą organizuoja atakuojantys gynėjai. Tik išmuša iš vėžių ir kažkoks chaosas, reikia žmogaus kuris gebėtų kurti ir reikalui esant imtis atsakomybės, tik deja šioje sezono stadijoje vargu ar kas bus…

  16. Kaunas

    Gaila naujokui nekrito tritaskiai Riversui

  17. Walkupas

    Pasirases sutarti o grybavo klydo pats veiksmuose prima blogus sprendimus

  18. 3 kelini

    Atrodo bus luzis +6 bet ir vel sugriuva per prazangas

  19. Apmaudu

    Na kazkada turi but papult prasta sezono puse reikia jau viltis vyt salin

  20. I zaidejo reikia

    Ieskokit pastiprinimo arba leo kvieskit

  21. Kaunas

    Nu ką eilinis pralošimas kitaip šiemet nebus iš padugnių nešbrisim su tokia sudėtimi jau kažką komplektuoti per vėlu renkamės toliau į areną palaikyti veteranų

  22. Nesvarbu

    Jau baisu, negu baisiau negali būti, jau kas tik begali, tas išsityčioja iš Žalgirio. Gryni klišiarankiai, ką jie veikia per treniruotes, baisu. Milaknį tai į NKL Volkupas visiškas grybas, Jankūną į pensiją. Kodėl Šaras Lukui neleidžia pradėti rungtynes, o tą asilą Volkupa pastato.
    Baisu greitai fanai nusisuks nuo klubo už tokius pasiekimus.

  23. AtA

    Amžinąjį atilsį duok mirusiems, Viešpatie!
    Ir amžinoji šviesa jiems tešviečia!

    Amžinąjį atilsį duok mirusiems, Viešpatie!
    Ir amžinoji šviesa jiems tešviečia!

    Amžinąjį atilsį duok mirusiems, Viešpatie!
    Ir amžinoji šviesa jiems tešviečia!

    Tegul ilsisi ramybėje.

    Amen.

  24. Opa

    Dar viltis yra. LKL . manau tik ten reik palaikyt komanda . bilietai pigesni

  25. Nesvarbu

    Lai eina jie povelnių, užkniso, lai pradeda pralaimėti LKL, gal Eurolygoje pradės pergales pasiimti. Totalus Š… Lai fanai padaro pokštą ir nesirenka į namų rungtynes.

  26. tipo

    koks treneris toks ir zaidimas, visos komandos jau perkando zalgirio genijaus sistemas.

  27. Nesvarbu

    ATA 100% teisus

  28. Darius

    Nors sudėtis pagal tokį biudžetą turėtų būti geresnė, bet net ir šita komanda privalo žaisti žymiai geriau. Tai, kad išlieja pyktį po pralaimėtų Eurolygos rungtynių prieš pienines ar dzūkus, mums nuo to nei šilta, nei šalta. Eurolygoje Žalgiris žaidžia kažkokį antikrepšinį. Komanda yra tapusi trenerio įkaite, visas žaidimas pagal schemą ir sistemą, iš žaidėjų atrodo, yra atimta teisė improvizuoti , kurti ir mėgautis krepšiniu. O pvz Garastas yra pripažinęs, kad jo laikais Žalgirio c60 proc atakų būdavo sužaistos pagal improvizaciją. Nesiimu spręsti kuo Žalgiriui tai baigtųsi šių laikų krepšinyje, bet man atrodo, kad tikrai būtų ne blogiau.

  29. Nesvarbu

    Ko dabar belaukti Neptūno pergalės iki visiško fiasko

  30. Fanas

    Sarai, su(si)kisk tas savo stagnatoriskas schemas i spinta ir duok pagaliau komandai laisve improvizuoti, tavo tas slykscias supistas sistemas jau visi senai perkando ir dabar tyciojasi kas yik netingi. Antra, Mila velniop i NKL arba daugiau niekad nepakelyi nuo suolo, jau geriau plytas tegu meto Lukosiunas, jis bent jaunas ir didesnio sudo nei daro Milas tikrai nebus. Trecia, vietoj Valkupo klaidas daro Jokubaitis, tas bent patirties igis, gal tinkyinei izaideja uzsiauginsim.
    Motiejunai, jei nenori greitu metu zaisyi apytustej salej, pakalbek su Saru ir itikink, kad pokyciai skubiai yra BUTINI, reikalingas ir geras izaidejas, ir tvirtas centras. Visus medzius ir senius i pensija ir SMARKIAI kirsti visiems klisarankiams per algas – nesugebi tinkamai padaryt pavesto darbo, gauk pagal nauda, o pasikartojus ilgesni laika – mesti lauk. Jokio pasigailejimo. Gaila, kad EL jau baigesi lapkriti, gaila ir kartu slykstu :-(

  31. Lukas

    Jankuna ir milakni atleiskit nes jau uzpiso

  32. 50000000

    kitam sezonui pilnai utektu pinigu nugalet alba.kam islaidaut?arteja ekonomikos krize.jau dabar sia komanda ir ,cervena zvezda“manau gali iveikt „lietkabelis“,“neptunas“,gal net „lietuvos rytas“.

  33. opcija

    kai buvo baigta komandos komlektacija,treneris sake,gavome visas pirmas opcijas.turbut geiriau butu gaves,antras,trecias.

  34. gal

    gal laikas duot Gebenui pazaist.vienintelis tikras centras.butu gerai,kai priesininkai turi didelius sunkius centrus.kitais metais pigiau kainuotu.nereketu jokiu opciju.

  35. Kas atsitiko

    Jau net saras nesusitvarko situacija nekokia

  36. Su neptunu

    Vel isI lies uzmetys

  37. Landale'as

    Neklauso saro nurodymu

  38. Milas

    Reikia pergales ir viskas pasitaisytu

  39. Suprantama

    Dabar zaidejus slegia itampa sarui reikia teisintis nepataikom nevykdom nurodymu

  40. zalgiris Leday

    Su asaromis akyse pralaimejima pasitikes Leday nera jokio pozityvo

  41. Taip

    Jaska, žinojai, kad esi apgailėtinas apsišikėlis?

  42. Saras

    Komanda nebuvo fanu lygi komanda nebuvo paruosta kaip tik prasideda sunkumai pradedam zaist po viena

  43. Palauk, Sarai

    prieš kažką komentuodamas ištark – pripažįstu, kad esu apgailėtinas apsišikėlis

  44. Darius

    Blaivia galva ir nusiraminus.
    Po tokių blogų rungtynių statistika tokia : hayesas per 11 eurolygos rungtynių yra įmetęs 22 metimus iš žaidimo, reiškia tik 2 taiklūs metimai per 1 rungtynes. Tai labai blogai, nes dvitaškius ir tritaškius jis meta vienodu 32 % taiklumu. Man toks įspūdis, kad jis tiesiog tingi žaisti. „Snaiperis“ Milaknis dar gražiau, per 11 Eurolygos rungtynių yra pataikęs dėmesio – tik 4 dvitaškius. Tik 4 dvitaškiai metimai per 11 rungtynių ! Po tokio fantastiško pasiekimo žiūrim į tritaškius, čia Milo pasiekimai tokie – taiklūs buvo 14 jo tritaškių metimų per 11 rungtynių, kuriuos jis meta panašiai kaip Hayes, virš 30 %. Pridėkime dar Gebeną, kuris nekyla nuo suolo, Jokūbaitį Lukošiūną, nepasivelkantį Jankūną, medinį Walkupą, Landale irgi iš strioko jau galva kamuolį pradėjo mušti. Žiūrint į tokį vaizdą matosi, kad nėra kam žaisti. Leisk tu jiems improvizuoti, tai neužteks susižaidimo ir talento. Todėl reikia jiems padėti ir treneris padarė sistemą, kuri taip pat neveikia. O kodėl neveikia ? Nes aikštelėje žaidžia slunkiai, nėra centro ir įžaidėjo, ką aš parašiau jau po pirmų sezono rungtynių, jei pamenate, kad sezoną galima iš anksto laidoti arba taisyti sudėtį.

  45. Dugnas

    Kai atrode kad dugnas jau pasiektas zalgirio vargaI ir besikartojancios klaidos

  46. Startas

    Buvo neblogas aisku buvo galima paminet vienas geriausiu runktyniu su real nu dar su fenerbache sekme o daugiau kas nutiko

  47. Smugis po smugio

    Dar Grigoni prarandam bent jau du menesius tai visai abidna dar taip kai zaidimas stringa buksuoja

  48. Problema

    Visi mate komplektacijoi kaip surikiavo sudeti izaidejo pozicijoi lukas perezas walkupas jokubaitis to neuzteks

  49. Ko truksta

    Pasitikejimo eurolygoI susikauste metant tritaskius ar pcihologiskai veikia

  50. tata

    na jus truputi neteisus del improvizaciju,suimprovisuot galima kazkokia atkarpa gal dar kokiais momentais ,bet istisai visu rungtyniu nesuimprovizuosi ,desis dar didesnis balaganas negu dadar yra,begios kas kur nores,metis kas kaip nori,bus dar baisiau nei dabar ,todel jiem ir paiso ant tos lentos kas kelias minutes kur savo subyne pastumt.Dabar jau gerai matosi ,kad priesininkai gerai isstudijave Saro visas sistemas , o Saras nieko keisti nenori,o ir zaidejai kai kurie moliai.

  51. 55

    10 valanda ir net turnyrine lentele neatnaujinta, kur Zalgiris pries paskutinius.

  52. Fans

    Reikia nubraukti 2 mėn algą gal pradės pataikyti

  53. nieko

    neginu , bet tie kurie nori improvizaciju tai pagalvokit ar dabartiniai zaidejai be grigonio gali improvizuoti ? Tam reikia auksto intelekto ir sugebejimu ir psichologinio tvirtumo, nesvaikit, situos dundukus naujokus ir dar senbuvius tokius kaip ulia gali suvaldyti tik griezta trenerio ranka . Nesunku suprasti kad gavus trauma grigoniui zaidimas pradejo vaziuoti zemyn .

  54. Metimu itampa

    Metimams nekrintat itampa zalgiryje ima virsu ar atvirksciai?

  55. Algis

    Reikia pragmatizmo- išmėtyti niekalus, kad jie ir lietuviai- Milą, Jankį, Ulę- paimti normalius žaidėjus. Taip daro visi klubai. Kai reikia pergakių- sentimentai baigiasi

  56. Ž 1968

    „Eikit, patys pažaiskit“ – tikriausiai bus pasakyta. Eikit, padirbkit mano darbą – atsakysiu. Nes jis – ne pyragėliai ir apmokamas 20 kartų prasčiau negu Žalgirio atsarginio suolo žaidėjo. Bet vistiek perku bilietus į areną ir moku už sporto transliacijas. Ir žinote ką, komanda? JŪS NEVERTI tokių kaip aš. Bent jau kuriam laikui palieku savo vietą arenoje tuščią ir atsisakau vakarų prie ekrano. Nes gėda už jus. Nes nenoriu matyti kaip lakstote po aikštę lyg avinų banda ir mėtote į krepšį buratinų rankomis. Nes pataikyti YRA JŪSŲ DARBAS, be kurio daugiau nieko ir nedirbate.
    Su šia komanda esu nuo tada, kai jos treneris dar nebuvo gimęs. Buvo visko, duobių ir viršūnių, bet nepamenu tokio beviltiškumo jausmo tarptautiniame lygyje. Ne dėl penkių pralaimėjimų. Dėl to kaip dirbate savo darbą.

  57. Jaske

    gražink pinigus, Tu tikrai nesi vertas tokio atlyginimo.
    O aš tokiam nevykėliui tikrai nenoriu mokėti.

  58. .

    kokia sudėtis, toks ir žaidimas. patys susirinko tokią komandą. vieni per jauni, kiti per seni, dar pora nepervargsta. šią savaitę žiūrėjau futbolą čempionų lygą, miela malonu žiūrėti buvo, po rungtynių keli žaidėjai nugriuvo ir gulėjo ant žolės, kiti priėjo draugų pakelti. o kuris žalgirietis po rungtynių nuo suolo nusikalęs nepakilo, buvo ? anksčiau su Tbilisio Dinamo kai lošdavo, po rungtynių pusė gruzinų nugriūdavo ant grindų, tokia kova buvo. o čia eina tik sutraukę snukius, sirgaliams ploja. treneris rėkia, šaukia, ragina, kovokit, muškitės. kur tau. iš tritaškio meta laisvas ir tai lanką vos siekia, paskui eina maikę ant galvos užsitraukęs, gėda gi. tikrai gėda, net žiūrėti gėda

  59. Krepsinis.net

    Kokiu permainu reikia zalgiriui ?

  60. Linas

    Nepilsiu purvo ant atskiru zaideju ar treneriu. Visai komandai turetu buti geda uz toki zaidima pries sirgalius,kurie vis dar uzpildo arena Kaune ar simtais palaiko komanda isvykose, negailedami nei savo pinigu, nei laiko…

  61. zalgiris

    nedekit i kelnes pirma laiko kas jus per fanai triedelai susirinke

  62. primink

    p. Milaknį kada šiais metais Eurolygoje primėtei sočiai tritaškių. Gal geriau pasižiūrėk į vaizdo įrašus ir suprasi savo žaidimą.

  63. Tik

    Jonas Vainauskas gali išgelbėti komanda

  64. Grybanovas

    Lėtas be fantazijos pataiko tik kartais tai sėdi žalgiry nors jo nepirktų net Rygos vef ar Venspils nu nx toks sraigė reikalingas

  65. aaa

    Neturiu supratimo kas ulanovui atsitike, toks vaizdas kad bijo i kase mest… ar cia saras tiek uzgujes visus kad zaidejai jau mest bijo ar kas yra, nesuprantu… net neziuri i krepsio puse kai kurie zaidejai nors buna beveik laisvi baudos aikstelej

  66. ssd

    parahovski partizan atleido, manau labai sueitu jis mums dabar, o ir kaina turbut labai kritus.. nes faktas, kad centro reikia ne maziau nei izaidejo..

  67. Ira kaip yra

    Na praejo emocijos siendien manau gryzo nuleide galvas kiekviena maca tos pacios diskucijos

  68. Ziuresim

    Ar ieskos izaidejo na bus idomu kaip su cska pasiruos ar taisysim padety

  69. diedukas

    Milakni,-GĖDA, GĖDA iš 18 tik 3 taiklūs… Eik fizruku į tėčio mokyklą bus FANAMS dovana, kai tavęs neliks Žalgiryje..Net Šakių komandai tu jau netinki…

  70. Gana apie milakni

    Nu gana apie milakni ne vien milaknio cia bedos visos komandos problema nereikia ant vieno verst bedos

  71. eurolyga.lt

    Klausimu ir gandu fone Zalgiris nekeicia krypties del dar vieno izaidejo