Š.Jasikevičius: „Turėsime neleisti CSKA jaustis patogiai“ (VIDEO) 1

Jonas Lekšas „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų laukia Eurolygos dvyliktojo turo rungtynės, kurias jau rytoj  žalgiriečiai sužais Maskvoje su vietos CSKA.

Šią dvikovą kauniečiai pasitinka be Mariaus Grigonio, kuris iš rikiuotės dėl traumos iškrito trims mėnesiams ir be Alexo Perezu, su kuriuo sutartis buvo nutraukta abipusiu sutarimu.

Nors į komandą atvyko vienintelis K.C. Riversas, žalgiriečiai artimiausiu metu neturėtų sulaukti papildymo.

„Nemanau, kad turime resursų ir nelabai yra žaidėjų rinkoje, – paklaustas, ar galima tikėtis dar vieno naujoko, atsakė Šarūnas Jasikevičius. – Nežinau, ar turime galimybių, čia klubui daugiau klausimas.“

Ketvirtadienio „Žalgirio“ varžovas CSKA vasarą išgyveno dideles permainas sudėtyje ir stipriausioje Senojo žemyno lygoje po 11 turų yra iškovoję 7 pergales bei rikiuojasi 5-oje vietoje.

Nepaisant to, Dimitrio Itoudžio auklėtiniai yra viena geriausiai puolančių Eurolygos komandų (vid. 83,9 tšk., 5 rezultatas) ir, anot Š.Jasikevičiaus, išlaikė panašią žaidimo filosofiją kaip praėjusiame sezone.

„Manau, kad jų filosofija nepasikeitė, tik jie prarado geriausią savo žaidėją, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Tai yra skaudus dalykas, nes daug jų žaidimo buvo paremta (Willu) Clyburnu. Jis gali gintis prieš visas penkias pozicijas, greitajame puolime W.Clyburnas buvo dar vienas variantas, nors jiems ir taip ten nelabai, ko trūksta.

Braižas jų išliko panašus – nedaug centravimo, daug kūrybos ir tritaškių. Svarbiausia bus apsunkinti jų tolimus metimus. (Mike‘as) Jamesas yra įspūdingas atviroje aikštėje. Tai elitinė Europos komanda ir svarbiausia rytoj bus neleisti pasijausti jiems gerai, nuimti skaičius ir kuo ilgiau kabintis į rungtynes.“

– Kiek šiai komandai pavyko transformuotis po W.Clyburno traumos ir, kas perėmė jo vaidmenį? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Nemanau, kad jie turi tokį žaidėją, kuris perimtų jo vaidmenį. Dabar jie daugiau žaidžia mažais penketais ir jei anksčiau penkete būdavo arba W.Clyburnas, arba (Nikita) Kurbanovas, tai dabar (Darrunas) Hilliardas dažniau yra toje pozicijoje. Aišku, jie pasidaro greitesni, bet dabar juos galima nubausti centruojant trečioje pozicijoje, ar su atkovotais kamuoliais. Visgi kitoje pusėje yra papildomas metikas, kai su W.Clyburnu ir N.Kurbanovu dažnai buvo rizikuojama.

– Ar M.Jamesas buvo labiau suvaldytas D.Itoudžio, ar jis vis tiek turi daugiau laisvės komandoje?
– Sunku pasakyti. Manau, kad jo pirmoji sezono pusė yra solidi ir jis įsiliejo į komandą labai neblogai. Kiek jis išpildo, aš negaliu pasakyti, nes nežinau, ko treneris jo prašo. Tai žaidėjas, kuris gali nulemti rungtynes ir svarbiausia bus apsunkinti jo metimus bei tikėtis, kad nepataikys.

– Kiek jie žaidžia ir yra pavojingi baudos aikštelėje?
– Daug centruojančių žmonių pas juos nėra. Žinoma, nugara į krepšį žaidžia (Danielis) Hackettas, ką jis bandys daryti ir prieš Luką (Lekavičių). Minimaliai centruoja N.Kurbanovas ir (Johannesas) Voigtmannas, o daugiau viskas yra paremta gynėjais, kamuolio judėjimu ir tritaškiais.

– Ar be Mariaus Grigonio likę žaidėjai yra sveiki?
– Taip, visi sveiki.

Komentarai

  1. zk

    sekmes cska