Apie R.Jokubaičio traumą pranešęs Š.Jasikevičius: „Valensija turi labai daug opcijų puolime“ (VIDEO) 5

Rokas Liolaitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienį Eurolygos tryliktojo turo rungtynėse „Žalgirio“ arenoje priims Valensijos „Basket“ krepšininkus.

Rungtynių su Ispanijos klubu išvakarėse „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius išskyrė varžovų potencialą, tačiau pirma tikino spręsiantis savo komandos problemas, tarp kurių – ir Roko Jokubaičio trauma. Čiurną susižeidęs įžaidėjas nežais 3–4 savaites.

„Jie yra gerai puolanti komanda, turi daug opcijų, žaidžia skirtingai nuo kitų komandų, nes vidurio puolėjai bando ištraukti varžovą toliau nuo krepšio. Bojanas Dubljevičius ir Mike‘as Tobey tai puikiai daro, turint mažesnį oponentą, B.Dubljevičius eina žaisti po krepšiu. Komanda tikrai turi daug opcijų, labai laisvas krepšinis ir reikia stengtis tai kažkiek suvaržyti“, – teigė strategas.

– Kiek iš toli metantys varžovų aukštaūgiai gali pakeisti „Žalgirio“ priekinės linijos rotaciją?
– Tikrai aukštaūgiai yra metantys iš toli, nors kai kurių procentai tikrai yra geri, o kitų – prasti. Reikia žinoti, ką mes galime atiduoti ir ko – ne. Reikia žaisti fizinį krepšinį ir stengtis tai padaryti ilgesniais tarpais, ko mes dar nelabai padarome.

– Ši savaitė buvo laisvesnė, nereikėjo keliauti niekur, gal pavyko kažką nuveikti, išspręsti iš anksčiau užsilikusius reikalus?
– Labai svarbu po visų šitų savaičių buvo ir galvas prasivalyti. Praleidome dvi dienas be krepšinio. Šviežumas kažkokioje stadijoje taip pat yra svarbu. Dabar laukia daug rungtynių, todėl pasistengėme ir pailsėti, ir pasitreniruoti.

– Laukiant mačo prieš CSKA akcentavote greitą puolimą, ar dabar yra kažkokių namų darbų, kuriuos būtina paruošti?
– Yra kažkokių darbų, žinote, dabar labai svarbu dar yra K.C. įvedimas į komandą, svarbu rotacijų aiškinimasis. Svarbu daugiau žiūrėti į save, iš to pridarome labai daug klaidų.

– Šioje serijoje buvo daug rungtynių, kurias reikėjo būtinai laimėti. Žinant visą situaciją ir tai, kad varžovas turnyro lentelėje yra greta, kiek yra papildomos motyvacijos laimėti šį mačą?
– Reikia laimėti rytoj, ateis laikas, reikės laimėti antradienį. Po to penktadienį ir taip dešimt mėnesių.

– Nepaisant pralaimėjimų serijos, Lukas Lekavičius bent jau statistiškai pagerino savo žaidimą. Ar jo žaidimo kokybė kilo taip, kaip skaičiai sufleruoja?
– Aš manau, kad yra skirtingi dalykai – įžaidėjas vertinamas taip, kaip jam vadovaujant komanda funkcionuoja. Iš vienos pusės komanda gali funkcionuoti, jei tu pats įmeti, kita vertus, reikia organizuoti puolimą jei ir pats nepataikei. Reikia mažinti klaidų skaičių puolime, kur jis jau kažkiek randa tas situacijas, kur gali nubausti savo metimais ar greičiu. Turi būti balansas, kaip komanda funkcionuoja, kai esi įžaidėjas ir kai pats bandai užbaigti atakas. Kita vertus, tai nėra taip skirtinga – turėdamas kamuolį jis visada privalo būti agresyvus, kaip ir bet kuris kitas žaidėjas.

– Stebint Nigelą Hayesą susidaro įspūdis, kad jis kiek prarado pasitikėjimą ir abejoja prieš priimdamas sprendimus aikštėje. Ar tai yra kažkoks „Žalgirio“ rūpestis?
– Ne, manau, kad viskas yra logiška. Dabar jis yra mėtomas per dvi pozicijas, kuo labai patenkinti esame tiek mes, tiek jis. Iškritus dviem planuotiems starto penketo gynėjams, prasideda kažkokios rotacijos ir žaidėjai yra perstumdomi. Reikia laiko, kad viskas susidėliotų. Nigelas daro tai, ką mes norime, gerai ginasi, puolime prideda prasiveržimų ir „centravimo“ tiek iš „trečiosios“, tiek iš „ketvirtosios“ pozicijų, ypač, kai penkete nėra Edgaro. Nigelas tikrai bando į tai įeiti ir suprasti, kur yra efektyvus. Tai yra procesas, manau jis tai daro gerai, kaip ir visa komanda, ir jei dar pataikytų, būtų fantastika.

– Kokia yra Pauliaus Jankūno situacija?
– Treniravosi pastarosiomis dienomis. Dar kažką jaučia, bet bandys žaisti rytoj, kiek supratau.

– Kaip kiti žaidėjai?
– Rokas gavo traumą (reabilitacijos laikas užtruks 3–4 savaites).

– O tai yra atsinaujinusi sena trauma?
– Ne, vakar per treniruotę susižeidė čiurną.

Komentarai

  1. 15min 24sek

    Zalgiris nesitraukia is Izaidejo medziokles

  2. Fanas

    Tikiuos tikrai aktyviai iesko

  3. zalgiris Maccabi

    Liko apie 10 8 bilietai sold out dar gali but si vakara

  4. Pastiprinimo grandyje

    Zalgirio komandos akiratyje yra NBA zaide krepsininkai ir tie zaidejai kurie nedalyvauja pagrindiniuse turnyruose

  5. Fanas

    Per paskutinius kelis metus Eurolygoje (nepamenu nei vienų rungtynių, kad būtų kitaip) Žalgiriui daugiausia problemų pridarydavo tie žaidėjai, kurie ilgą laiką arba labai prastai pataikydavo, arba žaisdavo labai mažai. Ir kai tik rungtynės su Žalgiriu, išlenda koks šūdas ir prišaudo tritaškių arba beveik nežaidęs žaidėjas primeta tiek taškų, kad būna ragai. Na, tokia jau yra tendencija. Todėl Žalgiriukui reikia atkreipti dėmesį į tokius Valensijos žaidėjus, kitaip garantuoju, tokie „noname’ai“ pridarys mums daug žalos. Šiaip labai tikiuosi, kad Žalgiris rytoj pralauš ledus ir pagaliau pradėsim skinti pergales.