Š.Jasikevičius: „Turi pasitempti kiti žaidėjai“ (VIDEO) 7

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“ iš Miuncheno (Vokietija)

Kauno „Žalgiris“ per didžiąsias metų šventes nesiilsėjo. Šarūno Jasikevičiaus kariauna kasdien plušo pratybose ir sunkiu darbu tikisi išlipti iš sunkios atkarpos.

Antrąją Kalėdų dieną kauniečiai išskrido į Miuncheną, kur penktadienio vakarą kovoje su vietos „Bayern“ bandys nutraukti devynių pralaimėjimų Eurolygoje seriją.

Ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai sportavo „Audi Dome“ arenoje, nors iki šiol šį sezoną varžovų arenose sportuodavo tik rungtynių dienos rytą, o išvakarėse ilsėdavosi.

„Taip nusprendėme daugiausiai dėl švenčių, bet tokiu sunkiu momentu dėl taiklumo norime pabūti daugiau varžovų arenose. Gal tai atneš kažkokių vaisių.

Prienuose gerai sužaidėme, po to davėme laisvą dieną. Per šventes dirbome, aš nematau kitokių galimybių išeiti iš tos situacijos, tik dirbant. Treniravomės kasdien ir žiūrėsime, ar tai atneš rezultatą“, – prieš treniruotę Miunchene kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ vairininkas Bavarijos sostinėje turės nuostolių – su komanda neatvyko ne tik jau kurį laiką nežaidžiantys Marius Grigonis ir Rokas Jokubaitis, bet ir prieš dvi dienas treniruotėje čiurną susižeidęs Jockas Landale‘as.

Neaiški ir Edgaro Ulanovo situacija, kuris dėl blauzdos skausmų vakar atliko tik nedidelę treniruotės dalį.

„Kiti žaidėjai turi pasitempti, – apie situaciją kalbėjo Šaras. – Sunku pasakyti, kiek rimta J.Landale’o trauma, nes per šventes negali daryti visų tyrimų. Neatrodo, kad Landale‘o kojos pasukimas yra Roko Jokubaičio traumos lygio, bet geriau to nesakysiu, nes tai nėra paremta tyrimais.

E.Ulanovas šiomis dienomis pradėjo jausti blauzdos traumą. Vakar jis atliko nedidelę treniruotės dalį. Žiūrėsime, ką šiandien galės padaryti.“

„Žalgiris“ į Miuncheną atsivežė jaunuosius Eriką Venskų, Karolį Lukošiūną ir Justiną Ramanauską, kuris iki šiol žaidė tik dublerių komandoje.

Su išretėjusiomis gretomis teks stoti į kovą su „Bayern“, kuri šį sezoną Eurolygoje ypatingai neblizga – per 15 rungtynių turi 6 pergales, tačiau to užtenka dalintis 10-14 vietomis.

Didžiausias „Bayern“ vasaros pirkinys – kelis galingus sezonus NBA sužaidęs Gregas Monroe, kuris Eurolygoje pelno po 12,2 taško, atkovoja po 6 kamuolius ir renka po 15,4 naudingumo balo.

– Treneri, ką galite išskirti „Bayern“ komandoje?
– Fiziškumą. Tai yra komanda, kuri žaidžia kietą, fiziniu kontaktu paremtą krepšinį. Nesakyčiau, kad jie yra labai greiti, bet jie tikrai yra visose pozicijose dideli. Pradedant nuo trečios pozicijos jų ūgis ir ilgis yra įspūdingi. Jie varžovus baudžia po klaidų, taip įmeta daug taškų. Mums svarbiausia viską daryti kuo paprasčiau, kuo mažiau taktinių klaidų. Detalės, detalės. Turėjome tris dienas treniruočių, akcentavome detales, kad kuo mažiau dalintume taškų.

– Ko varžovų komandai suteikė iš NBA persikėlęs Gregas Monroe?
– Jis įneša savo dalykų, yra didžiulė jėga po krepšiu. Iš kitos pusės, kažkuriais momentais „Bayern“ žaidimas yra paremtas jo perdavimais net iš penkių metrų. Paulas Zipseris ir Vladimiras Lučičius yra gerai įkertantys žaidėjai, o jis gerai perduoda kamuolį. 3,5 rezultatyvaus perdavimo vidurio puolėjui yra skambus skaičius. Reikia suprasti, ką mes jam galime atiduoti ir ko ne, bei eiti iškovoti pergalę.

– Kokį įspūdį palieka „Bayern“ senbuviai, kaip Lučičius ir Maodo Lo?
– Manau, kad Maodo Lo tapo pagrindiniu įžaidėju. Lučičius pagerino metimą iš toli, yra žymiai brandesnis. Laukia sunkios rungtynės.

Komentarai

  1. Tyleriu Ennisu

    Zalgiris domisi ?

  2. To Tyleriu Ennisu

    Is kur tokios naujienos jog domisi?

  3. Tyleriu Ennisu

    Domisi buvusiu Fenerbache izaideju pranesa usienio spauda vienas portalas kolkas bet tuo Saltiniu duomenimis LKL cempionai T. Ennisu domejosi anksciau Ar dabar Atletas yra ju radare nera Zinoma Dabar jis runktyniauja G lygoje

  4. Fanas

    Numesk nuoroda? bet jei anksciau tai nelabai gerai mum reikia daba izaidejo

  5. Tyleriu Ennisu

    Tai gerai svarbu Ir anksciau domejosi

  6. Staska

    Bet nera parasyta ar daba domisi o tik kad anksciau, bet manau cia fake news, nes pagrindiniai portalai butu pranese

  7. Nemanau

    Bet svarbu Kad zenklai Kad bent dirba rinkoje juk ne iskarto visuose portaluose