Miunchene puikiai atakavę žalgiriečiai 2019-uosius Eurolygoje baigė pergale (VIDEO) 77

Nuo pirmų minučių Vokietijoje dominavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 98:73 (21:13, 22:22, 25:15, 30:23) pirmą kartą išvykoje nugalėjo Miuncheno „Bayern“ ir 2019-uosius Eurolygoje užbaigė pergalingai.

Rungtynės prasidėjo puikia kombinacija tarp perdavimą atlikusio Pauliaus Jankūno ir dvitaškiu pasižymėjusio K.C. Riverso, netrukus tas pats K.C. Riversas atsakė rezultatą 5:5 lyginusiu tolimu šūviu. Tiesa, gerą atkarpą puolime žaidę „Bayern“ krepšininkai apsukų nemažino ir atsiplėšė iki 5:11. Antrą progą sukūręs Edgaras Ulanovas ją pavertė tritaškiu, tarsi per tinklinį kamuolį į krepšį pamušė P.Jankūnas, galvą varžovui apsuku Thomasas Walkupas, o kauniečių spurtą net iki 10:0 pratęsė iš toli iššovęs Artūras Milaknis – 15:11. Šeimininkai pralaužė ledus po penkių minučių tylos, tačiau 21:13 laimėtą pirmąjį kėlinį uždarė du A.Milaknio tritaškiai.

Antrą ketvirtį atidarė K.C. Riverso išprovokuota pražanga metant iš tolimos distancijos, čia pat jau 6-ą Lietuvos čempionų tritaškį švystelėjo Nigelas Hayesas – 26:13. Prieš tai tritaškį pataikęs N.Hayesas pademonstravo universalumą ir arčiau krepšio, naują rekordinės persvaros ribą 30:15 nustatė savo žodį taręs Lukas Lekavičius. Toliau aštriai rungtyniavo L.Lekavičius, dar vieną tolimą bombą Vokietijos čempionams atseikėjo atstumui mažėti neleidęs A.Milaknis – 37:23. „Bayern“ demonstravo atsigavimo ženklus puolime, įsišaudė iš toli ir kėlinio pabaigoje priartėjo iki 43:35.

Po didžiosios pertraukos visą „Žalgirio“ puolimą savo rankose laikėsi pavyzdingai atakas organizavęs T.Walkupas, kuris ne tik perėmė kamuolius ir dalino perdavimus Zachui LeDay bei A.Milakniui, bet ir dvitaškiu pats didino pranašumą iki 52:38. Tuomet pasižymėjo L.Lekavičius, o naują rekordinį atstumą 60:41 sukūrė savalaikius komandos draugų perdavimus efektingais epizodais uždaręs Z.LeDay. Galingą atkarpą trečiajame kėlinyje iki 20:3 fiksavo iš toli pataikęs K.C. Riversas ir dar kartą krepšio link prasiveržęs L.Lekavičius – 65:41. Užsikūręs K.C. Riversas smeigė tritaškį ir per aukštai iškeltas rankas bei taip prieš paskutinę dešimties minučių atkarpą leido pirmauti 68:50.

Ketvirtasis kėlinys startavo dar vienu A.Milaknio tolimu šūviu, T.Walkupo rezultatyvaus perdavimo sulaukė taškų kraitį atsidaręs Martinas Gebenas – 73:53. Puikias progas komandai kūręs T.Walkupas pasižymėjo gražiu skrydžiu ir sudėtingu tolimu dūriu, gerą darbą tęsė atstumą iki 82:59 padidinęs Z.LeDay. Atliktų rezultatyvių perdavimų asmeninį rekordą gerino dvigubą dublį rinkęs T.Walkupas, ketvirtą tritaškį realizavo K.C. Riversas – 91:67. Per likusį laiką įspūdingą Lietuvos čempionų pergalę rezultatu 98:73 įtvirtino klasiškai dar kartą M.Gebenui dėjimą suorganizavęs T.Walkupas bei penkiais taškais mačą uždaręs N.Hayesas.

„Žalgiris“: A.Milaknis 19 (5/8 trit.), Z.LeDay 19 (6/9 dvit., 5 atk. kam.), K.C. Riversas 18 (4/6 trit.), T.Walkupas 13 (11 rez. perd., 3 per. kam.), N.Hayesas 12 (2 blk.), L.Lekavičius 8, M.Gebenas 4, E.Ulanovas 3, P.Jankūnas 2 (5 atk. kam.), E.Venskus 0, K.Lukošiūnas 0.

„Bayern“: D.Barthelis 22 (4/7 trit., 5 atk. kam.), P.Zipseris 13, P.Koponenas 9 (3/3 trit.).

Komentarai

  1. kaunas

    turetum laimet

  2. REIKIO IZAIDEJO

    Kada zadat nustebint jog isigyjot PG ar taip ir zaisit be izaideju?

  3. Reikia izaidejo

    Zalgiris domosI Tyleriu Ennisu ?

  4. Fanas

    Man tas nieko nesako jog domisi, nes visi portalai tyli, jei tikrai domisi numesk nuoroda?

  5. Reikia izaidejo

    Domisi buvusiu Fenerbache izaideju ? Pranesa usienio spauda aisku jei pasitvirtintu saltiniu duomenimis LKL cempionai T. Ennisu domejosi ir anksciau Ar dabar atletas yra ju Radare nera Zinoma Dabar zaidzia G lygoje

  6. Negaliu

    Bandziau bet negali imest portalo

  7. Fanas

    Tai parasyk taip portala jei neleidz imest? Siaip parasyt tikrai leis

  8. Niekaip

    Na svarbu zenklas Kad juda dirbama rinkoje portalas is B raides galas One

  9. Juda

    Ba as ket zo ne

  10. Kaunas

    Netikekit ka raso tokie portalai, bas ket zone, nes jie visiskai nesamones raso

  11. Reikia

    Reikia tiket vis kazkas is lenda kad domisi o paskiau visi cia laukia izaidejo burbena kad neranda

  12. tai

    kad basket zone paskaito musu komentarus ir raso kad domisi, apie westermana rase , dabar apie sita , neturi aiskiai savo saltiniu

  13. Staska

    Nu tik jau netokiais portalais tiket, jei tikrai dometusi pagrindiniai portalai pranestu, o daba panasu jog cia tik fake news

  14. pagalvojau

    kas galetu pasitempti tai randu tik lekaviciu nes heisas jau pasitempe ismoko kelis zodzius lietuviskai ir praktiskai ka zadejo ivykde ;)

  15. Reikia

    Nu rase apie westermana ne karta o kas cia zino o gal ir domisI ateis ir I kitus portalus urbonas daugiau zino

  16. as

    bus 0-10 po siandien, bet tai sitam lavonu kratiniui nera riba. tiesiog nebera kam zaist, marius su australu buvo vieninteliai su ugnele zaidejai.

  17. patys

    paskaitykit kas ten rasoma, visiska nesamone , tipo kad domejosi anksciau o dabar nera duomenu ar domisi , o antraste kad domisi , visiskas briedas, parase po pora takeliu sutrauke i nosi

  18. 15min eurolygaisrine. Lt

    Leo Westermano zalgiryje laukusiems gerbejams usidires langas

  19. Kodel nesamone

    O gal pasitvirtins gal dabar domisi tik ivardija kad ir anksciai domejuos

  20. eurolyga.lt langas

    Pagal eurolygos reglamenta to paties sezono metu zaidejas galI keisti Eurolygos kluba tik tarp 14 ir 16 Eurolygos turu

  21. 709

    Nustokim komplektuot komanda. Tikekime kad metimai sukris tai uztenka ir sios sudeties, As tai tikiu kad pergales sugris gal net ir siandien!

  22. eurolyga.lt

    Eurolyga. Lt Saltiniu Zalgiris toliau seka izaideju rinka tai gal sausi Sulauksim Naujoko

  23. eurolyga.lt

    Pagal Raglamenta klubaI gali Regystruot naujus zaidejus iki vasario 24 osios

  24. Zalgiris

    Jau 4 Trytaskiai gera pradzia Milaknis du reikia laikytis

  25. Darius

    Koks rezultatas

  26. zalgiris

    Po 2 42 -35 pabaigoje prisileidom Milaknis ant Bangos 14 tasku pirma puse 7 Tritaskiai

  27. zalgiris

    Bayern Tritaskiais atsigavo zalgiri Truksta Leday indelio ules wlkupo

  28. zalgiris

    Zalgirio kitas veidas po kaledu agresivia ir del kamuoliu griuna Milas usideges

  29. 709

    Su pergale!!! Ypac sveikinu skeptikus. Visiems linksmu ir pergalingu Nauju Metu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  30. Fantastika

    IspudingaI kur buvo zalgirio veidas anksciau

  31. Fantastika

    Puikiai Po runktyniu pagaliau 13 tritaskiu zaideju geros nuotaikos dabar pergale pcihologiskai svarbi isaus pasitikejimas

  32. Fantastika

    Va cia tai pataikymas 98 taskai puikios nuotaikos bus pries maca su Maccabi

  33. Pagaliau pergale

    Puiki pergale I naujus metus kovotuju mentilitetas

  34. Uztikrintai

    Walkupo dvigubas dublis 13 asistu

  35. Dikas

    Man tik labai įdomu kas per pacukai [ ekspertai ] tokias parodijas rašo ? Žalgiris galima sakyti nauja komanda , bet visoms kitoms pralaimi vos keliais taškais. Kodėl jie tyli kai Fenerio žvaigždynas pastoviai pralaimi ?

  36. Darius

    Zalgiris, kolega, ne visoms kitoms komandoms pralaimi, o kai kurioms, aciu dievui. Taciau po vakar jau kazkokia sviesa tunelio gale atsirado, manau. Velgi kaip visada jautesi Jasikeviciaus darbas, bet praejusias rungtynes jau ir metimai ikrito. Haysas, Rivers, Leday, Walkup ir Milaknis, manau, suzaide geriausias rungtynes si sezona. Lyg ir neblogai ziurejosi ir Jankunas, bet tasku jis jau nepelnys, visai medinis pasidare ir gynyboje jau visiskai nespeja. Barthelas, kuri Jankus „denge“, suzaide rezultatyviausias sezono rungtynes ir dvigubai virsijo pelnytu tasku vidurki. Tai jei pats pelnai 2 taskus, o atgal tau tavo tiesioginis oponentas sumeta 20, kur cia nauda ? Tos pora isprovokuotu prazangu ir keli atkovoti kamuoliai nekompensuoja to 10 kartu didesnio prasileistu tasku skirtumo.

  37. Pagaliau pergale

    Ir dariaus laukiamas komentara kaip apzvelgs

  38. Fenercbache

    Kituose portaluose visI apsneka kam mum dar Fenerbache problemas diskutuot jie ir pralaimi 4 pabaigose

  39. Pergale pergale

    Dziugu vel pasakyt po ilgos pertraukos pergale

  40. Nukrito nasta

    Zaidejams dabar ir turetu pasitikejimas isaukt vakar ir Zalgirio puiki gynyba buvo po krepsiu neviena klaida padare Bayern

  41. Darius

    Tesinys.
    Nepabaigiau komentaro, nes lauke rasant labai susalo pirstai. Taigi, jau pirma Bayerno ataka parode, per kur jie atakuos. Jankunas nuo tritaskio linijos po krepsiu praleido Bartheli, todel Gebenas turejo bauduoti, kad negautu is po krepsio ir Barthelis sumete baudas. Toliau sou tesesi ta pacia linija. Bayernui Barthelo atakos per Jankuna buvo vienos is nedaugelio dalyku, kas jiems ta vakara apskritai pavyko. Visais laikais komandos komplektuojamos zaidejais, atsizvelgiiant ne tik i tai, kaip ir pries ka jie gales uzpulti, bet galvojama ir pries ka jie gali apsiginti. Pries ka gali uzpulti Jankunas ? 4 paskutines rungtynes imetes is viso 4 taskus ? Jis gali uzpulti tik uzmigusi varzova. O pries ka jis gali apsiginti ? Irgi galvosukis. Is visos pagarbos tam, ka jis Zalgiriui dave anksciau, bet dabar jis, sudejus pliusus ir minusus, yra inkaras. Uztenka, kad aiksteleje yea toks vienas zaidejas ir protingiau paruosta komanda per ta
    Zmogu sulauzys visa musu gynyba. Taip, jis yra vienas is 3 zaideju, kurie Zalgiryje lose pries 2m, visi kiti nauji, taciau Pauliaus zaidimas neatitinka algos dydzio. 2 pelnyti taskai pries 20 praleistu kalba patys uz save.

  42. aaa

    nu bent jau kazkokia sviesele tunelio gale blykstelejo… tikiuosi kad tai nebus vienoms rungtynems uzsivedimas ar sekme… walkupas, leday, hayesas, milas sulose taip kaip priklauso, net Jankis toks beviltiskas neatrode… Riversas gal pagaliau pagauna savo zaidima jau, tikekimes taip ir toliau :) gaila del Jocko, buvo lb uzsivedes paskutiniu metu, idomu ar ilgam iskrito…

  43. Ant sparnu

    RekordIniais rodikliais Sprogusiame Zalgiryje nuo Pangoso laiku nematytas skaicius

  44. Dariau nedega

    Parasyt tikrai Saltas vejas tai nereikejo Rasyt lauke

  45. zalgiris

    Na kai pergale uztikrinta TaI ir Landale’as atrodo neprireike kaip nebuta o atrodo Turesim Rupesciu po Krepsiu puikiai pristabdytas Gregas Monroe ismustas ir zalgirio gynyba susispaudzius po krepsiu

  46. Hyper

    Vis tik Jankio 9 naudingumo balai, visai neblogai. O stai Ulia -2.

  47. To hyper

    Butu tas pats, jei dziaugtis, kad imeteme 90 tasku praleide 120. Jankio 9 naudingumas irgi butu neblogai, jei varzovo nebutu 25. O Ulia siaip tai traumuotas zaide, jei ka.

  48. Frank

    Who was the young guy in Munich on the bench next to Paulius Jacikas ???

  49. Krepsinis.net

    Zalgirio atpildo vakaras

  50. BaYern

    Bayern ekipa buvo visiskaI pripbloksta tokio zalgirio pasirodymo ne karta ir ne du D. Radonjicius. Paprase minutes pertraukeles

  51. Zalgiris

    Tai buvo zalgirio vakaras kuri nuplove visa apmauda uz pralaimejimus keliais taskais kai niekaip nesiseke uzpulti Gynyba visada budavo solidi bet kaunieciaI strigo prie varzovu krepsio o SI karta 98 imesti taskai tarsi islaisvino Zveri

  52. kaunas

    saras jega

  53. REIKIO IZAIDEJO

    Pagaliau pergale, kaip sakiau neviskas prarasta, daba reikia laukti kad kuo greiciau rastu PG kuris dar pridetu solidumo komandai

  54. Lauksim izaidejo

    Milas Jega

  55. Pergale pergale

    Visi ta zodI taria senai po ilgos pertraukos nuotaikos zaideju veiduose kitas veidas

  56. 98 taskai

    Paskutini karta daugiau nei 97 taskus sveciuose Zalgiris buvo pelnes 2012/2013 sezone 2012 -uju Lapkricio viduryje Zegrebe ZalgirieciaI buvo pelne 106 taskus bet tame mace prireike 2 pratesimu kova buvo pralaimeta 106 108

  57. Nusivyliau siemet vadovybe

    Bet net bayerns rado PG o musu isgirtoji vadovybe nesuprasi ka daro

  58. skola

    jankunas,uzdirba normaliai.nereikia pamirsti,kiek sezonu uz zalgiri jis zaide pusdykiai.

  59. skola

    yra toks rusiskas posakis:skolas atiduoda tik bailiai.

  60. skola

    jei zalgiris prades pataikyt,jis turi sansu.jei ne,joks pg jo neisgebes.nereikia svaistyt pinigu.arteja ekonomikos krize.reikia atsidet ateinanciam sezonui.

  61. skola

    manau,kitam sezone reiketu sumoket skola Kanieciui.tuo labiau,kad jis vis dar auksto lygio izaidejas.

  62. Uzknisa

    Tas su savo vadovybe nusivylus kiek kartos bukas nepavydes reikia skaityt dometis

  63. aaa

    Su visa pagarba, bet jau Kalniecio tai Zalgiriui maziausiai reikia… Imho dbr net walkupas gerokai stipresnis izaidejas uz Kalnieti

  64. Kuze

    Jau dabar net Kuzminskas geresnis uz Kalnieti

  65. Kaunas

    As nesuprantu kodel zmones negali kritikuoti vadovybes jei jinai daro nesamones, juk mes einam i varzybas remiam juos tai ka neturim teises kritikuoti?

  66. Nebutina

    Uz viska Kritikuot vadovybe saras pats pripazino klaidas tures is ko pasimokyt klaidas vasara renkantis zaidejus O izaidejo Laukiam

  67. Fanas

    Jau senai turejo but izaidejas, nu is eurocup atkrito komandu bet kaip naujienu nera taip nera, jau pradeda imti neviltis, nes neviskas dar prarasta, bet kai nera zaidejo kuris butu kurejas sunku kazko tiketis

  68. Fanai 2

    Tau lengva pasakyt jau turejo but ot Nekantrus tu nezinaI ar stebi eurocup rinkoje nu gal cia savaite

  69. eurolyga.lt

    Saltiniu teigimu Zalgiris toliau seka izaideju rinka

  70. Staska

    Seka rinka, tai manau pasakaites nes vasara jau buvo aisku jog pataupe ant PG pozicijos o daba tai graudu ziuret i musu PG pozicija, o saras mldc jog prisieme kalte del komplektacijos

  71. Staska nekledek

    Kokios tau pasakaites tik jau nepergyvenk nu Bayern suzaide puikiai sikart Walkupas lukas Jeigu raso Tai vadinas seka rinka Urbonas gal daugiau zino vasara tures klaidas taisyti

  72. Staska

    Kai niego neisigys va tada paziuresim kas buvo teisus tu ar as

  73. To kaunas

    Tu suvoki ką rašai, jei perki bilietus tai nieko neremia nes eini į varžybas, va jeigu pirktume ir ne itin tada gal ir būtų rėmimas, rėmėjas atsirado blyn

  74. Paziuresim staska

    As pasitikiu uzpernai panasiu metu isigyjo Beno udric sausio men Dion Thompson

  75. Kaunas

    Per daug tikites, senai jau butu rade

  76. Kaunas2

    Tai gal tu nori greiciau rastum Aisku Tikimes lengva pasakyt butu rade

  77. aaa

    o ko ten dairytis tam eurocupe, kad ten lavonai ryto lygio visi