Šimtą taškų pelnęs „Žalgiris“ 2019-uosius užbaigė pergale Utenoje 28

Kauno „Žalgirio“ komanda 2019 metus užbaigė pergalingai. „Betsafe–LKL“ čempionato šešioliktojo turo rungtynėse kauniečiai išvykoje susitvarkė su Utenos „Juventus“ krepšininkais 101:77 (38:11, 18:29, 23:14, 22:23) ir pirmenybėse toliau žengia be pralaimėjimų.

Be Jocko Landale‘o ir Edgaro Ulanovo į Uteną atvykę žalgiriečiai rungtynes pradėjo be žvalgybos ir pirmąsias 4 minutes laimėjo 12:0, kai 5 taškus rinko gimtadienį šventęs Thomasas Walkupas, tritaškį pridėjo Paulius Jankūnas, o po du taškus pelnė K.C. Riversas ir Martinas Gebenas. Praėjusį sezoną Utenoje praleidęs vidurio puolėjas netrukus pasižymėjo po puolime atkovoto kamuolio bei kitoje atakoje atliko rezultatyvų perdavimą K.C. Riverso toliam šūviui. Iš vidutinio nuotolio pataikė P.Jankūnas, dar vieną tritaškį įskraidino K.C. Riversas, o T.Walkupas dukart identiškai pelnė taškus su varžovų pražangomis – 28:6. Puikų pirmąjį kėlinį užbaigė po 4 taškus rinkę Lukas Lekavičius bei Erikas Venskus bei triuškinantį dėjimą atlikęs Zachas LeDay – 38:11.

Antrajame kėlinyje „Juventus“ prakuto puolime, tačiau Artūro Milaknio 5 taškai bei Z.LeDay, L.Lekavičiaus ir K.C. Riverso metimai didino skirtumą iki 29 taškų (49:20). Netrukus šeimininkai susiėmė ir gynyboje bei laimėjo atkarpą 8:0. Savo tryliktąjį tašką tolimu metimu rinko T.Walkupas (52:28), 4 taškus iš po krepšio pridėjo Z.LeDay, tačiau bangą pagavę uteniškiai prieš didžiąją pertrauką kirpo „Žalgirio“ pranašumą iki 56:40.

Per pirmąsias 5 trečiojo kėlinio minutes žalgiriečiai pelnė tik 7 taškus (2 – T.Walkupas, 5 – Z.LeDay), tačiau puikiai darbavosi gynyboje – 63:42. Puolimą išjudino N.Hayesas, kuris dukart asistavo vienam už kitą galingesniems M.Gebeno dėjimams bei pats pelnė taškus (73:46). Sau įprastą metimą realizavo L.Lekavičius, o kėlinį dviem gražiais dvitaškiais uždarė E.Venskus – 79:54.

Iki tol dėl asmeninių pražangų mažai rungtyniavęs Karolis Lukošiūnas ketvirtąjį kėlinį pradėjo 3 taikliais tritaškiais metimais. Tarp jų įsimaišė L.Lekavičiaus prasiveržimas ir A.Milaknio tolimas šūvis, o „Žalgirio“ persvara buvo pasiekusi rekordines aukštumas – 93:61. Dėjimais varžovų krepšį drebino M.Gebenas ir E.Venskus, prie šimtojo taško kauniečius artino N.Hayesas, o jį galiausiai pelnė E.Venskus, greitoje atakoje sulaukęs perdavimo iš M.Gebeno – 101:77.

„Žalgiris“: T.Walkupas 15 (7 atk. kam.), Z.LeDay 13 (5 atk. kam., 2 per. kam.), E.Venskus 12 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 12 (7 atk. kam.), M.Gebenas 11 (7 atk. kam.), K.C. Riversas 10, K.Lukošiūnas 9 (3/5 trit.), A.Milaknis 8, P.Jankūnas 6, N.Hayesas 5 (5 rez. perd., 3 per. kam.).

„Juventus“: V.Šulskis 14 (2 per. kam.), G.Radzevičius 13 (5 atk. kam.).




Komentarai

  1. Ku ku

    Kada izaidejas bus?

  2. Aaa

    Nebesvaikit su tuo izaideju, tokiu metu rinkoj nerasi padoraus izaidejo… nejaugi norit kad koki ryto lygio gryba paimtu vel

  3. KAUNAS

    Na Utenoi nera lengva Manau saras bandys pataupyt zaidejus ketvirtadieniu

  4. Nekantrus

    Nieks nebesvaiksta Tai gal Po Nauju metu juk Rase Kad seka toliau Rinka

  5. zalgiris

    11-38 Zalgiris Rimtai nusiteikes

  6. 709

    Su pergale!!!

  7. Be intrigos

    Venskus puikiai minutes isnaudojo Saras Patausojo zaidejus Ketvirtadieniui

  8. To aaa

    Niekas ir nesvaiksta, kaip tu tikies ka nors pasiekti zaisdamas be izaideju, walkupas nera tikras PG ir negali buti eurolygoj pagrindiniu, lekavicius irgi negal but pagrindinis, tai izaidejo trukumas akivaizdus yra

  9. zalgiris

    GRAZIAI SUNESIOJOM UTENSKUS

  10. Darius

    Stebina nuolat pasitaikantys netikslumai šiame tinklalapyje, ne 100 taškų pelnė Žalgiris, o 101. Krepšinyje 1 taškas gali lemti pergalę, jei ką. Pvz jei Žalgiris įmetė 78 taškus, kodėl nerašote, kad 77 taškus pelnęs Žalgiris ir toliau bla bla bla ? Jei pelnė 101, tai pelnė 101, o ne 100, o jei pelnė 86, tai 86, o ne 85.

  11. patiko

    venskus, toks jaunas o judesiuku turi neblogu ir metimas neblogas , gynyboj aisku dar kiauras bet neblogai

  12. aaa

    vel stipriai strigo ant troicu gale, tikiuosi negris i duobe…

  13. Aaa

    Ne gale o 3 kelini 4 kelini jau buvo pataikymas lukociunas 3 gale dar milas

  14. Venskus

    Venskus puikiai laika isnaudojo gerai kai zalgiris padaro skirtuma Kad gauna jaunimas laiko isnaudot

  15. Ketvirtadienis

    Reike pradet metus su pergale su pozityvu Maccabi bus isretejusi

  16. kaunas

    dabar reikia zydukai atlupt ir mes kylam i padanges

  17. Lupsim

    Lupsim Tritaskiais

  18. jo jo

    tritaskiais is rubines lupsim

  19. Zalgiris

    Vel PasilgI to vakaro Zalgirio arenos Atmosferos Milas Riversas pasiaus

  20. kaunas

    bus geru vaizdu

  21. kaunas

    turetum ir reala uzmetyt

  22. Real

    Ipac Riversas grizta kaip buves I Madrida

  23. Su naujais

    Su naujais I geresnius pergalingus metus

  24. Mhm

    Nauju metu proga butu gerai is jusu pergale ir naujienu apie izaideja dovanu

  25. Pergaliu

    Nu galbut jau iki runktyniu su Real jau sulauksim naujienu apie izaideja naujoka

  26. To pergaliu

    Kazkaip tu optimistas, as manau jog nebus naujienu apie izaideja

  27. Optimistas

    Ne as vienas Laukiu as tikiu juk bus kitaip nerasytu Kad toliau seka zaideju Rinka

  28. J Kazlauskas

    Ir tas sako Mano kad Zalgiriui reikia pastiprinimo reikia zaidejo kuris sujungtu visa penketuka