Persvarą iššvaistęs „Žalgiris“ įveikė „Nevėžio“ pasipriešinimą (VIDEO) 10

Visas rungtynes pirmavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į pergalių kelią „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sugrįžo 89:84 (22:17, 32:25, 15:20, 15:27) atlaikę Kėdainių „Nevėžio“ šturmą.

Rungtynės startavo K.C. Riverso atkovotu kamuoliu puolime, kuris virto dvitaškiu su pražanga, pranašumą iki 8:2 taikliais metimais augino Edgaras Ulanovas. Drąsiai žaidė jaunasis Rokas Jokubaitis, perdavimo iš jo sulaukė Martinas Gebenas, o perėmęs kamuolį iš viršaus jį grūdo K.C. Riversas – 15:6. Antroje kėlinuko dalyje gerą kamuolio judėjimą tritaškiu iš krašto vainikavo Jockas Landale‘as, baudas sumetė Paulius Jankūnas, tačiau vienu metu turėtas dviženklis atstumas sumenko iki 22:17.

Antrajame kėlinyje tarsi iš patrankos du tritaškius susmeigė Karolis Lukošiūnas, vagystę įvykdė dviženklę persvarą 30:19 sugrąžinęs Artūras Milaknis. Ilgai džiūgauti Lietuvos čempionai negalėjo, nes greitai pranašumas ištirpo iki 30:25. Tuomet pražangas provokavo M.Gebenas, prasiveržimą atliko R.Jokubaitis, o šių žaidėjų tarpusavio susiklausymą lengvais taškais pavertė be priežiūros likęs P.Jankūnas – 38:27. Baudų mesti stojo R.Jokubaitis ir A.Milaknis, varžovą klaidino E.Ulanovas, bet Lauryno Beliausko benefisas stipriau atsiplėšti kauniečiams neleido – 43:37. Arčiau krepšio svečius baudė Zachas LeDay, o naują rekordinės persvaros ribą 54:42 nustatė iš tolimos distancijos šaudęs E.Ulanovas.

Pirmą kartą nuo suolo pakilęs Thomasas Walkupas rezultatyviai įsiliejo į žaidimą antroje rungtynių dalyje, naudingumo balus rinkosi sunkiai sulaikomas M.Gebenas – 62:46. Ledus pralaužė Lukas Lekavičius, bet svečiai toliau laikėsi per kovinį atstumą artėdami iki 64:55. Tylą puolime nutraukė Z.LeDay, savo žodį tarė komandos kapitonas P.Jankūnas, fantastišką tolimą bombą švystelėjo K.Lukošiūnas, o „Nevėžio“ padėtį prieš ketvirtąjį kėlinį itin apsunkino dvi technines užsidirbęs bei iš aikštelės išvarytas vyriausiasis varžovų treneris Marius Kiltinavičius – 74:57.

Ketvirtajame kėlinyje pasižymėjo R.Jokubaitis, bet baltos vėliavos nekėlę kėdainiškiai priartėjo iki 76:66. Reikiamu metu tritaškius suleido K.Lukošiūnas, Nigelas Hayesas ir R.Jokubaitis, besigindamas pražangas provokavo T.Walkupas, tačiau kovingai nusiteikę svečiai atsipalaiduoti Lietuvos čempionams neleido – 85:77. Į lemiamą šturmą kilę „Nevėžio“ krepšininkai demonstravo charakterį ir likus 94 sekundėms užkūrė tikrą pirtį artėdami iki 85:82. Garantuoto momento išlaukė T.Walkupas, vėliau žaidėjas šaltakraujiškai sumetė baudas bei taip tvirtino pergalę rezultatu 89:84.

„Žalgiris“: R.Jokubaitis 12, E.Ulanovas 12, K.Lukošiūnas 12 (4/8 trit.), T.Walkupas 11 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Gebenas 9 (8 atk. kam.), Z.LeDay 8, P.Jankūnas 6 (4 rez. perd.), K.C.Riversas 5 (2 per. kam.), J.Landale‘as 5 (4 rez. perd.), N.Hayesas 4, A.Milaknis 3, L.Lekavičius 2 (4 rez. perd.).

„Nevėžis“: L.Beliauskas 28 (8/8 dvit., 3/8 trit., 5 rez. perd.), V.Okouo 17 (7/13 dvit., 8 atk. kam.), M.Jucikas 12 (2 per. kam.).

Komentarai

  1. 709

    Su eiline pergale LKL. Neispudinga bet pergale.

  2. a

    turbut sunku butu rast antra toki beviltiska zaideja kaip hayes. jeigu lieka vienas pries varzova, negali nieko padaryt, verztis nesugeba, tuoj pat uzdaromas, centruot irgi negali, belieka mest plytini metima kazkur krepsio link, ka ir daro sekmingai visa sezona. ta gynyba irgi daugiau imitacine daznai buna, ypac kvailai atrodo ties perimetru tie jo closeoutai su viena iskelta ranka

  3. Atsipalaidavimas

    Saras atsipalaidavima pabreze sprendeme savo uzduotis

  4. Tausojo

    Tai Patys matom Saras Tausojo pagrindinius po pertraukos jau neleido ules Riverso kai laukia dviguba savaite

  5. Svarbu pergale

    Nors ir turejus +17 isvaistem saras suteike progas zaidibinio laiko kaip Jokubaitis 27 min geben Lukociunas bet kaip neisnaudojI progu Varzovas baudzia

  6. Aiškiaregis

    Labai nenusisekė su legionieriais, o ypač su Hayes. Nesuvokiu kodėl jam iki šiol neparodytos durys. Net lkl yra keli žaidėjai lietuviai ryškiai geresni. O šis nei puola, nei ginasi, o atlyginimas kaip neeilinės žvaigždės… Apima neviltis žiūrint į šių metų Žalgirį.

  7. Hayes

    Kuo tu pakeisI Hayes dabar visiems ir taip aisku tai neziurek dabar iki sezono galo Liks suzaist

  8. Aiškeriagiui

    pavyzdžiui: kurie LKL žaidėjai yra ryškiai geresni? ar ne tie, kurie būtų konkrečiame Hayeso šešėlyje, jei jis žaistų jų komandoje? taip, nepasisekė žiauriai, tik nusišnekėti dėl to nereikia, pirko ne su labai gera, o su puikia statistika Europos taurėje ir Turkijos lygoje stiprioje komandoje, nepasisekė, nėra komandų, kurios nors ir kelis kartus turtingesnės, o su visais legionieriais sektųsi, tai vat įdomu, kas tie LKL žaidėjai ryškiai už jį geresni

  9. paimtu

    koki guscika is prienu neatrodytu blogiau nei heisas, patys ji specialiai pasekit irpamatysit kokia is jo nauda gynyboj , o puolime jau tikriausiai pamatet. jei zmogus nieko nemoka nei driblinguot nei stumdytis nei reboundint, nei patakyti nei spausti , tiesiog nieko nemoka tama lygyje ku yra tai kam jisai reikalingas tada?

  10. aaa

    butkevicius, bendzius, giedraitis… bet kuris manau uz hayes geriau patemptu