Per rungtynes su ALBA sirgaliai kviečiami paremti nepasiturinčias šeimas 1

Sausio 24 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančios Eurolygos rungtynės su Berlyno ALBA bus skirtos Tarptautinei švietimo dienai paminėti.

Gražią bei prasmingą šventę Eurolygos 21-ajame ture savo namų rungtynėse sukurs visos Eurolygos komandos, tad Tarptautinė švietimo diena krepšinio atmosferoje bus palydėta nuo Madrido iki Maskvos bei nuo Stambulo iki Kauno.

Svarbiausia iš planuojamųjų iniciatyvų – pagalba užtikrinant, kad kokybiškas švietimas būtų prieinamas ir nepasiturinčių šeimų vaikams. Šios šeimos ne visada išgali savo vaikams nupirkti būtiniausių mokyklinių reikmenų. Todėl Lietuvos čempionai kviečia visus gerbėjus į mačą ateiti netuščiomis, nupirkti svarbiausių mokyklos reikmių iš pateikto sąrašo ir taip prisidėti prie gražios akcijos. Reikalingų prekių sąrašą rasite čia.

Tarptautinės švietimo dienos proga Kauno „Žalgiris“ kviečia paremti nepasiturinčių šeimų moksleivius šiomis prekėmis: dideliais piešimo sąsiuviniais, flomasteriais, pieštukais, kreidelėmis, parkeriais, geliniais rašikliais, pusstoriais sąsiuviniais, plonais sąsiuviniais, trumpomis liniuotėmis, įvairiais spalvotu popieriumi, baltu popieriumi, drožtukais, spalvinimo knygelėmis, kartonu, pieštukiniais klijais, penalais.

Paramą prekėmis prie „Žalgirio“ arenos įėjimų iš besirenkančių sirgalių padės surinkti prie iniciatyvos entuziastingai prisijungę „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai. Sirgaliai, kurie į rungtynes bilietų nespėjo įsigyti, bet norėtų prisidėti prie iniciatyvos, paramą mokyklinėmis prekėmis gali palikti „Žalgirio“ arenos kasoje jos darbo metu (darbo dienomis 10–19 val., pietų pertrauka 14–15 val.).

„Ruošiantis akcijai teko bendrauti su keletu vaikų dienos centrų, kuriuos lanko nepasiturinčių šeimų vaikai. Jie visi džiaugiasi tokia iniciatyva ir tikisi, kad „Žalgirio“ sirgaliai neliks abejingi. Centrų atstovai pateikė reikalingiausių reikmenų sąrašą, kad parama būtų kuo tikslingesnė. Todėl viso „Žalgirio“ Garbės Klubo vardu kviečiu visus atvykstančius sirgalius atsivežti bent kažką iš pateikto sąrašo“, – sakė Klubo narė ir akcijos koordinatorė Ilona Gričialauskaitė.

Rungtynių su ALBA metu vyks ir daugiau veiklų, susijusių su moksleiviais ir švietimo svarba. Žaidimuose tarp kėlinių dalyvaus „Žalgiris – tavo mokykloje“ projekto dalyviai, o viename žaidime vienas moksleivių mes iššūkį suaugusiajam. Arenos fojė mokyklinio amžiaus vaikus mėgins sudominti ir mokslinių būrelių atstovai.

Kauno „Žalgiris“ su Lietuvos mokyklomis bendradarbiauja jau daugiau nei dešimtmetį, vykdydami akciją „Žalgiris – tavo mokykloje“. Jos metu moksleiviai skatinami lankytis rungtynėse, o sezono pabaigoje aktyviausioje mokykloje apsilanko visa „Žalgirio“ komanda. Būtent „Žalgiris – tavo mokykloje“ pagalba žalgiriečių mačą su Vokietijos komanda gyvai stebės 1000 moksleivių iš visos Lietuvos, o „Žalgirio“ arenoje ir vėl nebus net kur musei nutūpti, kadangi jau prieš savaitę buvo iššluoti visi bilietai.

Komentarai

  1. Keliautojo Akimis

    Klubo narė ir akcijos koordinatorė Ilona Gričialauskaitė, asmuo su kuriuo niekam nepatarčiau turėti reikalų. Jei vyksite su ja kartu į kelionę, tai bus sugadintos atostogos, tiek jums, tiek jūsų draugams. Grubi, nemandagi, arogantiška.