Š.Jasikevičius – apie pasikeitusį „Panathinaikos“ veidą ir žalgiriečių emocijas Atėnuose (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ iš Atėnų (Graikija)

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį po rungtynių Belgrade iš karto sėdo į lėktuvą ir išskrido į Atėnus, kur jau penktadienį vakare laukia antrasis testas šią savaitę – vietos „Panathinaikos“ ekipa.

Pirmą kartą reguliariajame sezone dvejas rungtynes išvykoje per tris dienas žaidžianti Kauno ekipa vieną pergalę jau įsirašė, o rytoj sieks ir revanšuotis už skaudžią nesėkmę (85:86) pirmajame rate Kaune.

– Treneri, kokių rungtynių galima tikėtis rytoj? – žurnalistai Atėnuose paklausė paklausė Šarūno Jasikevičiaus.
– Manau, kad jos bus kažkiek kitokios nuo Belgrado, nes (Atėnų) komanda daug talentingesnė, mano manymu, bet ne tiek fiziška. Nors vakar rungtynes su „Bayern“ jie pabaigoje perlaužė su savo fiziškumu, dydžiu. Jų potencialas puolime yra vienas geriausių Europoje, reikia tuos skaičius sumažinti, jeigu norime turėti geras rungtynes, nuimti greitą puolimą, atkovotus kamuolius.

Prieš 3-4 savaites jie pakeitė savo žaidimo idėją ir žaidžia aukštesniu penketu, kadangi turėjo daug problemų su atkovotais kamuoliais. Dabar jau Thomasas daugiau žaidžia trečiu numeriu, išaugo Mitoglou rolė, įspūdingai dominuoja po krepšiais ir kažkiek pagerėjo Papagiainio žaidimas, nes vakar jis buvo didelis faktorius su keturiais blokais ir dar kokiais 3-4 pakeistais metimais. Laukia didelis darbas ir reikia pamiršti vakar dienos rezultatą. Dviguba savaitė, reikia kaip galima greičiau suprasti varžovą ir kaip galime laimėti rungtynes.

– Pirmoje tarpusavio dvikovoje neįprastai sau iššovė Nickas Calathes (5/7 tritaškiai). Ar kažką keisite prieš jį gynyboje ar ginsitės panašiai?
– Maždaug panašiai. Nežinau, kur ten buvo galima matyti daug rizikos ir kur jis mus nubaudė. Nebuvo taip, kaip daug kas bando pabrėžti. Kažkokius dalykus atiduodame, bet tikrai ne tiek, kiek buvo apie tai rašyta. Laba daug akcentų lieka panašių iš Belgrado, labai daug panašių žaidėjų kažkuriose situacijose ir svarbiausia suprasti, kokio tai stiliaus žaidėjai ir ką mes bandome pasiekti.

– Ar kažkiek keičiasi Fredette’o vaidmuo, kai atėjo treneris, tinkamesnis jo sistemai?
– Nežinau. Manau, kad gal ne tiek vaidmuo keičiasi, kiek žmogus pripranta prie Eurolygos krepšinio, supranta kas čia vyksta, prisitaiko. Bet kaip sakiau, per pastarąsias savaites labiau pasikeitė Mitoglou, Papagiannio rolė. Ir tas jų didesnis penketas. Jie išsprendė savo problemą dėl atkovotų kamuolių. Bet akcentai tokie patys – neduoti lengvų taškų ir priversti dirbti ir suprasti, kaip tie lengvi taškai ateina.

– Atsakysite aukšta sudėtimi?
– Galvoju, kad bus visokių variantų. Kai kuriuos dalykus bandysime šiandien treniruotėje, bet kaip visą laiką per žaidimo planą norisi kažkur išgauti pranašumą, kažkur tik atstovėti. Bandysime tai žaidėjams perteikti.

– Kaip galvojate, ar Lukas Lekavičius jaus papildomą motyvaciją, grįžęs į šią areną?
– Nemanau. Tai gali būti ir geras dalykas, ir blogas. Tiek Lukas, tiek Zachas turi susitaikyti su tuo sugrįžimu į tą patį miestą, kur ar žaidei už savo komandą, ar už pagrindinius priešininkus. Jiems reikia tai paversti eilinėmis rungtynėmis.

– Ar žinant Luko charakterį, jis su tuo susitvarko lengviau nei Zachas?
– Nežinau. Jeigu žmogus išorėje atrodo šaltas, tai jis nebūtinai viduje yra šaltas. Į žmogaus vidų neįlįsi, ir nežinia, ar jam sunku, ar ne. Faktas, kad Lukas žaidžia puikia atkarpą ir jis turi būti pasiruošęs, kad „Panathinaikos“ visų pirma jam kreips daug dėmesio. Visgi jis – ne mažas vaikas ir tikiuosi tiek jis, tiek Zachas, tiek K.C. susitvarkys su emocijomis.

– Tokia pirma savaitė, kai dvejas rungtynes žaidžiate išvykoje, vakar iš karto keliavote po rungtynių Belgrade. Ar jaučiasi kažkoks skirtumas energijos atžvilgiu, ar viskas daugmaž taip pat?
– Vakar žaidėme, šiandien iki vakaro ilsėjomės. Poilsio yra daug. Man atrodo, buvo daug laiko pailsėti, ir kelionė nelabai tolima, 3 valandą gulėjome lovose, tai išsimiegoti gavome, treniruotė labai vėlyva, poilsio – aibės.

Komentarai