Iki paskutinių sekundžių kovoję žalgiriečiai pralaimėjo Atėnuose (VIDEO) 28

Dvigubą išvykų savaitę Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ užbaigė Atėnuose, kur po įnirtingos kovos 94:96 (27:18, 22:28, 17:25, 28:25) nusileido „Panathinaikos“ krepšininkams.

Rungtynes Atėnuose atidarė nugara varžovą pergudravęs Jockas Landale‘as, sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio paskutinę atakos sekundę atliko Thomasas Walkupas, o taikliomis baudomis pranašumą iki 6:2 augino Edgaras Ulanovas. Rezultatui išsilyginus (6:6), pasižymėjo Artūras Milaknis ir E.Ulanovas, savalaikį T.Walkupo perdavimą dvitaškiu pavertė dvigubą pranašumą 12:6 sukūręs J.Landale‘as. Pirmąjį kauniečių tritaškį smeigė A.Milaknis, įspūdingą skrydį demonstravo Zachas LeDay, dviženklę persvarą 21:11 sukūrė Lukas Lekavičius. Efektingai nuo suolo pakilęs Z.LeDay švystelėjo ir trijų taškų vertės metimą, šou puolime tęsė iš toli neklydęs K.C. Riversas – 27:18.

Antrajame kėlinyje gražiai iš sudėtingos situacijos išsisuko K.C. Riversas, savo greičiu naudojosi L.Lekavičius – 31:22. K.C. Riversas surengė dar vieną reidą krepšio link, tačiau pranašumas ištirpo iki 35:32. Ketvirčiui įpusėjus metimą viena rankas atliko E.Ulanovas, tolimu šūviu vėl saugesnį atstumą sugrąžino Nigelas Hayesas – 40:32. Gyvą Lietuvos čempionų puolimą palaikė L.Lekavičius, kurio pastangomis į rūbinę kauniečiai keliavo pirmaudami 49:46.

Po didžiosios pertraukos užstrigusį „Žalgirio“ puolimą išjudino du tritaškius suleidęs K.C. Riversas – 57:51. Progos vėjais nepaleido kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas, tačiau priekyje 59:61 jau atsidūrė kontrolę perėmę šeimininkai. Iki galo pavyzdingai sukovojo pražangą provokavęs Z.LeDay, tritaškiu į tritaškį atsakė T.Walkupas, bet prieš lemiamą rungtynių atkarpą žalgiriečiai jau atsiliko 66:71.

Per pirmąsias penkias ketvirtojo kėlinio minutes svečių gretose tiksliai rungtyniavo vienintelis T.Walkupas, tad tuo naudodamiesi Graikijos čempionai atsiplėšė iki 72:82. Prie baudų metimų linijos stojo A.Milaknis, o nepasiruošusius varžovus užklupę žalgiriečiai perėmė kamuolį, kurį į krepšį čia pat pasiuntė intrigą žadinęs L.Lekavičius – 76:82. Jos paleisti nesiruošė ir E.Ulanovas, tačiau du tritaškius paeiliui suleidęs DeShaunas Thomasas spraudė žalgiriečius į kampą (78:89). Svarbiu metu iš toli prisišaudė gyvybę palaikęs J.Landale‘as – 86:91. Prasidėjus paskutinei minutei staigius taškus rinko T.Walkupas, šešis taškus vos keliolika sekundžių surinko rankų nenuleidęs N.Hayesas, tačiau pergalę rezultatu 94:96 šventė „Panathinaikos“ krepšininkai.

„Žalgiris“: T.Walkupas 16 (7 rez. perd., 3 per. kam.), L.Lekavičius 16 (5/7 dvit., 4 rez. perd.), K.C. Riversas 13 (3/6 trit.), J.Landale‘as 11 (7 atk. kam.), Z.LeDay 10, E.Ulanovas 10, N.Hayesas 9 (6 atk. kam., 3 per. kam.), A.Milaknis 7, P.Jankūnas 2, R.Jokubaitis 0.

„Panathinaikos“: T.Rice‘as 20 (3/5 trit., 6 rez. perd.), D.Thomasas 16 (4/6 trit., 8 atk. kam.), N.Calathesas 14 (11 rez. perd.), G.Papagiannis 13 (6/6 dvit., 5 atk. kam.), J.Fredette‘as 11.

Komentarai

  1. liveas

    Eurolygos rungtynės GYVAI – https://www.facebook.com/groups/870907573258878/

  2. Zalgiris

    Reikia suzaist protingaI Ziuresim Kaip Lekavicius jau jausis Riversui geraI zinoma

  3. kaunas

    pirmyn zalieji mes jega saras jega

  4. Batai

    Nėra centro ir visus kamuolius nusiima pao, gera jaskos strategija

  5. #

    Pikta ziurint nors tu ka. Jei ne vadybos nieko neveikimas ir savo tragisku sprendimu del PG ne tik netaisymas, bet ignoravimas – labai realiai galetume dabar kovoti del 8-tos. O dabar del nepaskutines kova belikusi… Net nezinau del ko labiau nervas ima, kad neva nturejo pinigu ant backup pg ar kad piktybiskai ignoravo skyle visiska

  6. Opa

    Eikit jus nx ir patya zaiskit mokslinikai jobani

  7. 709

    Na kova vyko iki galo bet kai visada pritruko vieno metimo. Galima drasiai iskovoti pergales ir su sia sudetim. Nemanau kad komandai dabar reikalingas naujokas. reikia apsispresti kas lieka kitam sezonui ir pratesti sutartis jau dabar, o po sezono tik palopyt spragas.

  8. Apmaudu

    Paleidom 3 kelininio gale 4 vel kai reikia stringam bet per velai susiemam

  9. Kaunas

    Ka tu gali apsugyntI visa galva ankstesnI PapagianI kartoja metimus neatsikovojam

  10. Kaunas

    Bet zalgiris kovoja 2 rate zaidzia daug geriau ir pataikymas geresnis 10 tritaskis

  11. Kaunas

    Truko Salto proto dar Walkupas prameta vienas ant saves zaidzia grybas

  12. DidesnI sansai

    Butu apmaudI prazanga pries Fredettea kuris gerai bauda meta nors Calathes nebaude tai Rice baude

  13. Hayes parode save

    Suteike vilties gale kiek jau tokiu runktyniu paleidom

  14. Zalgiris

    O galejom but 14 dabar butina pergale pries alba ir 3 pergales intume asvel oly

  15. Bate kokio

    Centro tau visa galva ankstesnI pao centrai kiek nuo Rice prasileidom kur ne kur progu neisnaudojom

  16. Saras

    Skausmingus taskus skaiciuojantis saras taskas ten ziauru truputi

  17. Ule

    Nusivyles ulanovas begale klaidu gynyboje labiausiaI pirstais badyti reikia I ja

  18. Pitino

    Pitino pagirymaI zalgiriui Didele pagarba jiems uz tai kaip jie zaide

  19. Kosmaras gynyboje

    Kol puolime zalgiris spindejo gynyboje ziojejo didziules skyles

  20. To #

    Apie koki PG galim sneket senai sakiau jog motiejuns tik pasakaites pasake rinkoj jog nieko nera, o sau i kisene isidejo biski pinigeliu ir nera is ko imti pg

  21. aaa

    siaip rungtynes atrode labai neblogai, bet tenka pripazinti fakta kad pao siai dienai tikrai yra stipresni, tad ir zalgirio pergale butu labiau laimes reikalas… taip pat sikart ir as prisidedu prie stumianciu ant walkupo, tikrai skandino nemazai vietu snd nors ir tasku primete, bet lemiamos akimirkos buvo jo klaidos. su luku tikrai komanda atrodo zymiai geriau… aisku ir po krepsiu skyles, centrai pao visa galva jei ne dviem aukstesnio lygio uz musiskius. landale per kudas yra, valgyt jam daugiau reikia nes nustumia kas netingi, o leday irgi atletiskumo biski truksta ir reakcijos, toks vaizdas kad visalaik kokia puse sekundes paveluoja pasokt kai reiktu kamuoli pasiimt… nesuprantu kdl gebenas prasedejo visiskai ant suolo, tikrai buvo galima bent 5 min pasistumdyt isleist, nes jis tikrai siuo metu tvirciausias fiziskai is centru. keista bet hayes snd visai neblogai atrode, milas jau pradeda erzint labiau uz jankuna, nes jankunas dar bent momentais prabunda, o milas jau visai pamiges ant lauru neaisku kieno…

  22. Atenai

    Zingsnis I prielki zingsnis atgal zalgiris buksuoja svarbiausioje saro trajektorijoje

  23. aaa

    siaip pastebejimas bet idomu ar kuri nors komanda per visa eurolygos istorija yra turejus -3 tasku santyki ir buvus lenteles dugne:D

  24. to To #

    o tu šiaip truputį kvailokas ir taip šmaikštauji, ar tiesiog iš tiesų toks debilas?

  25. Zalgiris sausio18

    Jau manau Kad Kazin ar besizvalgo izaidejo

  26. To

    Kvailokas nemenkai

  27. Pataikymas

    Dabar beje svarbu kad jau pataikymas gereja tritaskiai pataikomi

  28. zalgiris

    zali jega saras jega o visi kiti lopai