Kauno „Žalgiris“ dar kartą įveikė „Ryto“ pasipriešinimą 14

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai centrinėje „BetsafeLKL“ dvikovoje sekmadienį savų žiūrovų akivaizdoje 71:61 (10:14, 26:10, 16:20, 19:17) trečią kartą šiame sezone parklupdė Vilniaus „Ryto“ komandą.

Per pirmąsias penkias minutes kokybiško puolimo žiūrovai neišvydo, kadangi per jas abi komandos tepelnė po keturis taškus – 4:4. Vis dar vangų puolimą pažadanti bandė nugara sužaidęs Edgaras Ulanovas bei iš toli iššovęs Thomasas Walkupas, tačiau švieslentėje ir toliau degė lygus kuklus 9:9 vienaženklis rezultatyvumas. Lietuvos čempionų puolimas toliau buvo bedantis, tad po pirmojo kėlinio 10:14 pirmavo vilniečiai.

Antrajame kėlinyje žodį tarė septynis taškus rinkęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas, į priekį kauniečius 23:20 išvedė baudų stojęs mesti T.Walkupas. P.Jankūnas smeigė antrąjį savo tritaškį, o po perimto kamuolio dėjimu aistras sprogdino atstumą iki 28:20 didinęs Martinas Gebenas. „Žalgirio“ spurtą net iki 16:0 tęsė klaidinamų judesių virtinę demonstravęs E.Ulanovas, charakterį rodė dėl kamuolio pavyzdingai pakovojęs L.Lekavičius, kurio kova netrukus virto M.Gebeno dvitaškiu su pražanga – 33:20. Prieš didžiąją pertrauką iš toli iššovė E.Ulanovas, leidęs pirmauti 36:24.

Antroje mačo pusėje vėl kiek užstrigusį šeimininkų puolimą tritaškiu judino dviženklę persvarą 39:28 sugrąžinęs E.Ulanovas. Kabliu tikslų komandos draugo perdavimą pavertė M.Gebenas, iš toli prisitaikė Artūras Milaknis ir Nigelas Hayesas – 47:33. Greitame išpuolyje tritaškiui buvo išvestas A.Milaknis, vienas pries vieną varžovą įveikė E.Ulanovas, tačiau prieš lemiamą kėlinį atstumas sumažėjo iki 52:44.

Ketvirtasis kėlinys ir vėl sunkiau prasidėjo žalgiriečiams, kurių apčiuopiamas pranašumas per tris tuščias minutes sumenko iki 52:48. Užsitęsusią tylą nutraukė T.Walkupo pastebėtas M.Gebenas, vilniečių entuziazmą gesino tolimą bombą paleidęs A.Milaknis – 57:48. Tritaškiu į tritaškį atsakė E.Ulanovas, užsivedęs A.Milaknis smeigė dar vieną svarbų tritaškį, tarsi viesulas į baudos aikštelę prasibrovė saugų atstumą 65:57 palaikęs P.Jankūnas. Prasidėjus paskutinei minutei pergalės link artino T.Walkupas, o visus formalumus uždarė bei pergalę rezultatu 71:61 užfiksavo greitoje atakoje tritaškį švystelėjęs A.Milaknis.

„Žalgiris“: A.Milaknis 17 (5/8 trit., 3 per. kam.), E.Ulanovas 16 (3/5 trit., 5 atk. kam.), P.Jankūnas 12 (6 atk. kam.), T.Walkupas 10 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Gebenas 9 (2 per. kam.), N.Hayesas 3 (2 per. kam.), J.Landale‘as 2, Z.LeDay 2, K.C. Riversas 0, L.Lekavičius 0, R.Jokubaitis 0.

„Rytas“: M.Blaževičius 18 (7/9 dvit.), M.Girdžiūnas 17 (3/6 trit.), E.Bendžius 10.

Komentarai

  1. 709

    Visus su pergale!!!

  2. Zalgiris

    Kaip cia be komentaru mazai

  3. Zalgiris

    Na svarbu laimejom kad ir kaip zaidem nepergeriausiaI zalgirio aukstaugalia vIsai strigo aisku lekaviciui nekrito Riversai mazaj ismete

  4. Zalgiris

    Sakiau Milas pasiliko Rytui tritaskius dar ulanovas ir jankunas siendien zaide su energyja

  5. Zalgiris

    Landale“as nu visai grybas nepazaidzia

  6. Kaunietis

    As tai isvis nesuprantu, ka cia komentuoti – atvaziavo kazkokia eiline LKL komandele, gavo malku nuo 30% musu potencialo ir isvaziavo. Pamirskim ir dirbkim toliau Eurolygai…

  7. Darius

    Berods 13 Zalgirio pergale is eiles pries Statyba. Taciau jie kaip spardomi sunys draskesi is paskutiniuju, o musu kai kurie buvo pasieme iseigines. Nepersistenge Riversas, tragiskai zaode Landale. Statybos atsarginis lenkiukas lengvai apzaide abu musu centrus. Ziurint i sudetis, pas juos buvo 11 zaideju, o tarpe ju dubleriai Giedraitis, kazkoks Tututis, neapsiplunksnaves Sirvydis, neaukstos klases legionierius Holoway, jaunutis Blazevic. Ir pries tokia komanda puse Zalgirio nerode noro kovoti, nors pergales pacios neateina. Tuos siknius turejo suesti, bet likus porai min tebuvo +4. Kaip sake Saras, energijos visai nebuvo. Bet 10 000 sirgaliu norejo ja pamatyti, tik tokiam Landale, matyt, ant to nusisikt, jei leidzia paaugliui save isrurinti per visus galus

  8. Arta

    Siūlau žalgirio areną vienom varžybom pavadinti Kobe Bryant arena

  9. Geben Leday

    Kazka reiske pasirase apie Kobe

  10. Kobe

    Su Kobe atsisveikina Saras ir kiti lietuvos krepsininkai

  11. Isijudino

    Sunki pradzia puolime

  12. Kaunietis (to Darius)

    Tai visa komanda iseigines buvo pasiemusi. Ir dar karta klausiu – ar verta kalbeti apie rungtynes su kazkuo, pas ka „lyderis“ kazkoks net ne su lietuviska pavarde? Man labiau idomios rungtynes su Siauliais – galime priekaistauti zaidejams, kiek norime, bet kai i rungtynes susirenka pora tukstanciu (15% nuo arenos galimybiu), kodel tikimes, kad zaidejai atsiduos daugiau, nei tie 15%?

  13. Darius

    Tai kad susirinkus virš 10 000 sirgalių, kažkokias pastangas rodė tik komandos lietuviai ir Walkupas, kuris čia jau antrą sezoną ir kažką jau supranta, prieš ką rungtynės. Legionas su Landale priešaky, toliau Rivers, Leday ir Hayes atrodė kaip po išgertuvių. Tai nori pasakyti, kad šitie 4 žais tik tada, kai pamatys pilną areną ? Tada nesipiktink, jei ateisi į koncertą, o atlikėjas tau pagros atbulais nagais, nes matys tuščių vietų, esą ne lygis jam taip groti.

  14. kostaz,

    joooooo, geriausias bajeris tai buvo LKL vadovo milasiaus MIEGAS Z arenoj,……gal sitas senis galejo namuose issimiegot? KOkie vadovai tokios ir LKL rung trynes. vat.“ Teisieji“ grybauskaite pjove….Jankunui technine israse, ….. uz ka? Reikejo bauda svilpt giedraiciui, kuris per rankas tranke ,kapojo, bet, teisieji nieko nemate. O,Brazauskas sedejo savo protinga „alia“ povyza…..viskas gerai, Ane teisusis…O tai kur Goziuno bauda , kai alkunem nustume, ziauriai nuvare KZ zaideja , kuris gavo trauma? A? Vienu zodziu LKL yra pornuske….su senais OZIAIS ir Wilno PIDARAIS….