L.Lekavičiaus vedini žalgiriečiai antrą kartą įveikė ASVEL (VIDEO) 20

Dramatiškas rungtynes Vilerbane išgyvenę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos 22-ajame ture 79:74 (16:16, 14:11, 25:23, 24:24) palaužė vietos ASVEL komandą.

Kietą ASVEL gynybą mačo pradžioje vienintelis pralaužė Artūras Milaknis, taikliais metimais 5:4 išvedęs kauniečius į priekį. Kabliu metimą atliko Paulius Jankūnas, rezultatyviai po krepšiu sužaidė ir priekyje 9:8 „Žalgirį“ palaikęs Jockas Landale‘as. Nuo suolo pakilusio Zacho LeDay perdavimą ant lėkštutės gavo P.Jankūnas, tritaškį smeigė pranašumą iki 14:8 didinęs Thomasas Walkupas. Nuo baudų metimų linijos atsidarė Edgaras Ulanovas, tačiau apčiuopiama persvara išsibarstė ir po pirmojo kėlinio buvo užfiksuotas lygus rezultatas – 16:16.

Antrajame kėlinyje puolime aštriai rungtyniavo Lukas Lekavičius, pražangos nepaisė Z.LeDay, du reidus vieną po kito atliko T.Walkupas ir buvo nubrėžta nauja rekordinė persvaros riba – 29:21. Atsiplėšę Lietuvos čempionai vėl stabtelėjo ketvirčio pabaigoje ir į rūbinę keliavo teturėdami trapų pranašumą – 30:27.

Antra rungtynių pusė prasidėjo J.Landale‘o dėjimu ir Nigelo Hayeso tritaškiu po gerai T.Walkupo įvertintų situacijų – 35:27. Iš vidutinio nuotolio pataikė J.Landale‘as, staigius taškus iš po krepšio pelnė A.Milaknis, o pranašumui iš vietos pajudėti neleido L.Lekavičius – 43:34. Kėliniui įpusėjus pirmą kartą dviženklę persvarą 48:37 sukūrė iš įvairių padėčių šeimininkus baudęs L.Lekavičius. Iš kairiojo krašto tritaškį smeigė A.Milaknis, bet užsikūrę Prancūzijos čempionai artėjo iki 51:46. Taškų kraitį pildėsi L.Lekavičius, fantastišką perdavimą iš E.Ulanovo gavo J.Landale‘as, tačiau dar viena geresnė šeimininkų pabaiga, paliko daug neatsakytų klausimų – 55:50.

Paskutinėje mačo atkarpoje pasižymėjo A.Milaknis, itin sudėtingą metimą realizavo fortūnos šypsnio sulaukęs L.Lekavičius – 59:53. Krepšį dėjimu drebinęs J.Landale‘as dar kartą sulaukė E.Ulanovo malonės, bet švieslentėje jau degė ASVEL persvarą 61:63 rodantis rezultatas. Sunkiu komanda metu pražangą provokavo T.Walkupas, svartstykles į „Žalgirio“ pusę 66:63 persvėrė Z.LeDay. Laiku ir vietoje dar kartą atsirado Z.LeDay, galvas varžovams su savo judesiais apsuko svarbius taškus rinkęs E.Ulanovas – 70:68. Likus porai minučių ASVEL liko be antrą techninę pražangą užsidirbusio vyriausiojo trenerio, dar vieną protingą epizodą surengė priekyje kauniečius 73:70 išlaikęs E.Ulanovas. Prasidėjus paskutinei minutei varžovai prametė baudos metimą, tačiau nusiėmė kamuolį, pavertė jie tritaškiu ir sukurdami triukšmo bangą persvėrė rezultatą 73:74. Po minutės pertraukėlės puikiai nubraižytą derinį tolimu šūviu pavertė L.Lekavičius, šįkart pergalės link jau artinęs Lietuvos čempionus – 76:74. Apgynus savąjį krepšį, nesportinę pražangą provokavo Z.LeDay, o pergalę rezultatu 79:74 taikliais baudų metimais užtvirtino T.Walkupas.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 21 (7/11 dvit.), A.Milaknis 12, J.Landale‘as 12 (5/6 dvit.), T.Walkupas 11 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Z.LeDay 9 (6 atk. kam.), E.Ulanovas 6, P.Jankūnas 5, N.Hayesas 3, K.C. Riversas 0, R.Jokubaitis 0.

ASVEL: J.Tayloras 15 (3/6 trit.), D.Lighty 14, T.Maledonas 13 (5 rez. perd.), L.Jeanas-Charlesas 12, T.Jekiri 11 (7 atk. kam.).

Komentarai

  1. Asvel

    Ir tures nuostoliu gerai kad nezaistu diot

  2. Zalgiris

    Reikia butinaI laimet pergale kylant I getesnes pozicijas suzaist gynyboje gerai

  3. Izaidejo

    Tai jau izaidejo nebus nieks nesneka sausis baiginejas

  4. Arnas

    ŽALGIRIO rungtynės TIESIOGIAI – https://frama.link/Z7KGgK7Q

  5. Romualdas

    Rungtynės Gyvai – https://frama.link/zalgiris

  6. Reikia pergales

    Link aukstesniu vietu puiki proga prisivyt ChimkI duobeje Oly baskonia

  7. Uz

    Landeila nesu mates didesnio grybo

  8. opa

    saunuoliai!!! isvargo savo

  9. 709

    SU PERGALE!!!

  10. nuomone

    manau nors desimt minuciu turejo zaist Gebenas,nes australa tas ju stambus ir didalis centras stumde,kaip norejo.Leday per zemas.jei ne Ulanovo rezuttyvus perdavimai,australas ir is viso nieko nebutu nuveikes.gerai,kad visa makalyne sutvarke LUKAS.saunuolis.

  11. Luuuukas

    Saras didziuojasi Luku ir komanda MazI berniukaI dejo zingsnelI tampant vyrais

  12. Darius

    Šį sezoną tokias rungtynes dažniausiai laimėdavo varžovai, bet dėl tvirtų Luko kiaušų vakar to neatsitiko. Sunki pergalė. Tik nesupratau, kodėl negalėjo Gebenas pažaisti ? Leday kaip visada lipo ir lipo į medį, vakar jam trūko ūgio ir jėgos, tai gal reikėjo Gebeną išleisti, tuo labiau, kad ir Jankūnas gerai sužaidė tik pirmą kėl. Ir dar. Ta prancūzų nesportinė pražanga rungtynių gale buvo abejotina, jei taip būtų prasižengęs žalgirietis, sakyčiau, kad teisėjai suklydo ir jokios nesportinės ten nebuvo. Bet aš kažko gal nesuprantu.

  13. zalgiris

    saras jega

  14. Ekspertas nr0

    Tiesą pasakius,Kauno Žalgiris rodo klasę,prieš sezoną nurašytas lažybininkų,bukmekeriu

  15. mano

    giliu isitikinimu sita sudetis arti savo galimybiu ribos , bet pergale buvo tikrai gera , dar su graikais paimam ir paskui kaip dievas duos

  16. ekspertasnr0

    Tiesą pasakius,Kauno Žalgiris rodo klasę,prieš sezoną nurašytas lažybininkų,bukmekeriu,ir net pacios Eurolygos,su pakitusia sudetimi,,eina per kalnus i pati auksciausia taska vardu TOP8.Stebiuosi,kad zaidejai atgavo ta isblesusi pasitikejima savimi,ir draugais,troksta irodyt sirgaliam, ko verti, savo energijos pastangomis,tampa saltakraujiski charakteriu.Augam su kiekvienom varzybom vietaparodo save 13. 8/14,nuo Valensijos Valencia teskyria 2 taskeliai,siandien namuose tikekimes jie gaus malku nuo PAO.Is 5 pastaruju macu laimet 3 ,tai iziebia viti ne tik komandai,bet istikimiem gerbejam,ne be reikalo sirgaliai istustina bilietus,taip susirenka sausakimsa arena, 6 macus is eiles, jei neklystu.matosi,kad zaidejai islieja i trenerio teikiama zaidimo braiza,kas dziugu.Zinoma as pats viliausi geresnes komplektacijos,bet kokia yra tokia yra,juk kiekvienasezona nepataikysim su komlepktacija,juk mes ne ,,stebukladariai“.Labai norisi ir labai linkiu Nigeliui Hayesui ir Pauliui Jankunui ypac,kuo geresnio zaidimo ir gynyboje,bei,kaip ilgiau,daugiau prisidet prie komandos pergaliu puolime,progresuoja naujas lyderis, L.Lekavicius,Mariui sveikatos,kad kuo greiciau griztu,komandos lyderis,ir visia komandai islikt vieningai,ir supratingai kaip kumstis,akiu uzdegimo pries kiekviena maca.Artimiausiu varzovu skautingas:Oly,pries sita graikiska riesuta,mano nuomone, reiktu naudoti greita zaidima,parengta,trumpomis atakomis,ir greitai issirenkant pozicijas,naudotis veteranu nuovargiu Spanoulis,Printezis,Rochestie,provokuot prazangas,zaist toliau fizni krepsini,o efes,aisku pataike su komlepktacija jau pora metu demostruoja auksta tona,bet pinigai irgi lemia,efes kito stiliaus komanda,bei neparanki Zalgiriui,jie gali zaist ir letai ir greit,mano manymu reiktu naudot pozicini pries juos,poziciniame puikiai valdo komanda Vasia,bet vertetu pabandyti.Vel lems isprovokuotos prazangos,kova po lenta ,ypatingai puolime,ir apskritai.Simetis Zalgiris,jei sugebes inest dar naujoviu ne vien trajakais ,bet greitais praejimais,kuo daugiau zaideju itraukiant i pajegas,vadinamu flouteriu,nugara zaidziant.23-28 urai gan neblogi varzovai,prognozes kyla kaip ant mieliu.29. turas barca31.Feneris32. Maccabi33CSKA.Iseina,kad II rate, Zalgiris jau praktiskai klysti neturi teises,su 18/16 santykiu, Zalgiris papuola i issvajota TOP8,reikia laimet is likusiu 12,10 macu!,laukiam stebuklo!su 17 pergaliu nedatempsim… ekspertai prognozuoja Zalgirio pasirodyma, komentatorius,Vaidas Ceponis prognozavo 12-13 pergaliu is viso.15min.lt portalas 9 vieta,Rytis Vysniauskas,nepaklius,sirkim krepsiniu ir pamatysim.

  17. Svarbu pergale

    Komanda su pasitikejimu pagaliau yra tas kuris pabaigoje lemiamais momentais istraukia ko zalgiriuI trukdavo lyderio gale

  18. Saras

    Labiau zino kada pries kokius aukstus varzovus leist gebena

  19. Lendale'as

    Na daug zaide lendale’as aisku kur reikejo isnaudojo progas na trukumas su verpste lendale’as kol suzingsniuoja

  20. Zaidimas gereja

    2 rate persilauziam imam svarbias pergales ka praradom 1 rate