Š.Jasikevičius: „Anadolu Efes“ – šiuo metu geriausia komanda Europoje“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Stambulo „Anadolu Efes“ šiuo metu be konkurencijos yra geriausia Eurolygos komanda, laimėjusi aštuonerias rungtynes iš eilės ir artimiausią varžovę Eurolygoje lenkianti trimis laimėjimais.

Jos sudėtyje – ir bene geriausias šiai dienai Eurolygos krepšininkas, Shane‘as Larkinas, neseniai keturis turus iš eilės rinktas naudingiausiu žaidėju ir demonstruojantis nuostabią sportinę formą.

Ir jeigu Kauno „Žalgiris“ negali pasigirti turintis panašaus kalibro krepšininko, tai bent jau komandiniais pasiekimais pastaruoju metu kauniečiai menkai atsilieka nuo savo rytojaus varžovų.

Skaičiuojant laikotarpį po Kalėdų, kai „Anadolu Efes“ laimėjo visas aštuonerias žaistas rungtynes, „Žalgiris“ kartu su Maskvos CSKA komanda yra antra-trečia geriausios komandos Eurolygoje, laimėjusios po šešerias rungtynes.

„Mes žinome, kad žaidžiame gerą atkarpą, visi tai supranta ir reikia tą atkarpą kuo ilgiau išlaikyti, – prieš išvyką į Stambulą sakė Šarūnas Jasikevičius. – Žaidėjams visada bandome išaiškinti, kad galime mėgautis situacija, kaip viskas vyksta, kuria linkme dirbame ir geriname žaidimą, tačiau reikia neužmiršti, kad esame Žalgiriukas su savo limitacijomis ir savo dalykais. Daugelyje Eurolygos rungtynių mes paprasčiausiai turime perlipti per save tam, kad laimėtume.“

Į Turkiją „Žalgiris“ vyks su vidurio puolėju Jocku Landale‘u, kuris pirmąsias dvigubos Eurolygos savaitės rungtynes su Pirėjo „Olympiacos“ praleido dėl viruso.

– Kaip šiuo metu atrodo „Anadolu Efes“?
– Šiuo metu ji yra geriausia Europos komanda, įveikia visus geriausius klubus išvykose, žaidžia stabiliai, turi aiškius lyderius. Kai reikia, gali dėti žingsnį į priekį gynyboje ir taip perlaužia kai kurias rungtynes. Šiai dienai tai yra geriausia komanda abiejose aikštės pusėse.

– Kiek svarbu pristabdyti varžovų gynėjus S.Larkiną, V.Micičių?
– Aišku svarbu, bet visos komandos tai supranta ir nelabai kas gaunasi. Mums ypač reikia perlipti per save, suprasti, kad su jais negalime kovoti taškais. Reikia juos pristabdyti. Rizikuoti irgi nelabai yra kur. Laukia sunkus varžovas.

– S.Larkinas keturias savaites iš eilės tapo Eurolygos MVP. Ar jis šiuo metu yra geriausias žaidėjas Eurolygoje?
– Taip. Aš manau, kad visada renkant geriausius žaidėjus reikia atsižvelgti ir į komandinius pasiekimus. Jis yra geriausias žaidėjas geriausioje komandoje. Mano manymu, tai šiuo metu yra geriausias Europos žaidėjas.

– Ar prieš sezoną tikėjotės, kad „Anadolu Efes“ gali taip gerai atrodyti?
– Taip, buvo tas faktorius, kad jie žais su tuo pačiu treneriu, toje pačioje sistemoje, buvo ta pati komanda antrus metus iš eilės. Šiemet jie namie sulaukia didelio palaikymo, į rungtynes pradėjo rinktis sirgaliai. Anksčiau toje nebuvo jokio namų aikštės pranašumo, o dabar jis yra sukuriamas. Sezonas trunka dešimt mėnesių, mes esame vasario pradžioje. Šiuo metu jie yra geriausia Europos komanda.

3840x530_angt

Komentarai