Klubo tritaškių rekordą pagerinę žalgiriečiai metė iššūkį Eurolygos lyderiams 21

Šio sezono pataikytų tritaškių rekordą Eurolygoje pagerinę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvykoje 91:96 (20:19, 23:21, 22:23, 26:33) nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždynui.

Jau pirmoje atakoje Eurolygos lyderius už atsainumą tritaškiu nubaudė Edgaras Ulanovas, po poros minučių dar vienu tolimu šūviu pranašumą iki 6:0 augino Thomasas Walkupas. Iš vidutinio nuotolio pataikė Nigelas Hayesas, netrukus perdavimo ant lėkštutės iš T.Walkupo sulaukė Martinas Gebenas – 10:4. Be priekaištų toliašaudės artilerijos darbą tęsė Artūras Milaknis, bet priekyje 13:14 jau buvo šeimininkai. Ketvirtą tritaškį iš tiek pat galimų smeigė prisidėjęs N.Hayesas, tarsi iš vadovėlio su dėjimą atlikusiu M.Gebenu sužaidė E.Ulanovas, o pirmąjį kėlinį laimėti 20:19 leido baudas sumetęs Lukas Lekavičius.

Antrajame kėlinyje tritaškiai jau pasipylė iš varžovų, kurie į priekį veržėsi rezultatu 20:25. Po pasitarimo iš toli iššovė L.Lekavičius, pastarojo perdavimą greitame išpuolyje dėjimu pavertė pusiausvyrą vėl atstatęs Zachas LeDay – 25:25. Taškų lenktynėse atsilikti nesiruošė tritaškius paleidę K.C. Riversas ir T.Walkupas, staigiais išpuoliais atotrūkį iki 34:35 mažino Z.LeDay. Įspūdingą pataikymą iš toli dar labiau gerino drąsos nestokojęs K.C. Riversas – 40:35. Į rūbinę K.C. Riversas smeigė dar vieną tolimą bombą ir žalgiriečiai į didžiąją pertrauką keliavo pirmaudami 43:40.

Po didžiosios pertraukos jau 11-ąjį Lietuvos čempionų tritaškį skraidino N.Hayesas, sudėtingu metimu arčiau krepšio pasižymėjo kauniečius priekyje 48:42 laikęs E.Ulanovas. Tuomet sekė geresnė šeimininkų atkarpa, lyginusi rezultatą 48:48. Iškart po jos po dar vieną tritaškį paleido E.Ulanovas ir N.Hayesas – 54:50. Geru L.Lekavičiaus aikštės matymu pasinaudojo Z.LeDay, aštriai rungtyniavo persvarą iki 58:52 padidinęs E.Ulanovas. Iš vidutinio nuotolio neklydo savo žodį taręs L.Lekavičius, tritaškiu prie komandos pataikytų tolimų metimų rekordo pakartojimo prisidėjo ir Z.LeDay, o rekordinę persvarą 65:56 buvo sukūręs E.Ulanovas. Tiesa, Eurolygos vicečempionai ilgai nesnaudė bei prieš paskutinę dešimties minučių atkarpą deficitą nurėžė iki 65:63.

Ketvirtąjį kėlinį pradėjo „Žalgirio“ taiklių tritaškių rekordą pamušę K.C. Riversas ir Z.LeDay – 71:65. Ilgai džiūgauti žalgiriečiai neturėjo kada, nes po neišpildytų detalių viskas vertėsi aukštyn kojomis ir šeimininkai jau pirmavo 71:73. Iš toli atakavęs Z.LeDay darė tai, kas geriausiai šį vakarą pavyko visai Kauno komandai, bet užsikūręs „Anadolu Efes“ varikliukas atsiplėšė iki 74:78. Svarbiu metu arčiau krepšio sėkmingus epizodus susikūrė Z.LeDay, tačiau Eurolygos žvaigždynas teikė galingą paraišką į pergalę pirmaudami 78:85. Tris baudų metimus ramiai sumetė K.C. Riversas, du pridėjo – gyvybę palaikęs L.Lekavičius – 83:87. Per likusias dvi minutes po dar vieną tolimą metimą įsmeigė K.C. Riversas ir T.Walkupas, bet pergalės iš savo rankų šeimininkai nepaleido ir triumfavo 91:96.

„Žalgiris“: Z.LeDay 22 (6/8 dvit., 3/3 trit., 6 atk. kam.), K.C. Riversas 21 (6/11 trit.), E.Ulanovas 12, N.Hayesas 11 (3/3 trit.), T.Walkupas 9 (3/5 trit., 8 rez. perd.), L.Lekavičius 9 (7 rez. perd.), M.Gebenas 4, A.Milaknis 3, P.Jankūnas 0, R.Jokubaitis 0.

„Anadolu Efes“: S.Larkinas 25 (4 rez. perd., 3 per. kam.), V.Micičius 22, T.Pleissas 15 (7/8 dvit.), K.Simonas 15, R.Beaubois 10 (2 per. kam.).

Komentarai

  1. Samb

    Ačiū Žalgiriui už fantastišką žaidimą lauksim pergaliu

  2. 709

    Gera kova, Tritaskiu rekordas bet truputi pritruko iki pergales, Nenukabinam nosies pralaimejom lyderiams. O pergaliu dar bus daug ir graziu!

  3. Opa

    Hrazu ziiret buvo . tik nepatiko teiseju darbas ….

  4. Aprasymas

    Smulkus

  5. Fantastika

    Jau vien 10 Tritaskiu iki petraukos kosmosas Gaila kad pries Efes Taip fantastiskaI sumetem

  6. K. RIvers

    Reik siulyt Su tarty

  7. 96 apmaudu

    Bet vel saras sakys praleidom 96 taskai Galejom Laimet

  8. Leday

    Pirma karta 3/3 Tritaskiu gal kiek is kitu prI truko Milaknio Tritaskiu Ules solydesnio

  9. Leday

    Puikiai zaides Leday labai skaudus Pralaimejimas

  10. Saras

    Dvejopo jausmo apimtas Saras pratruko del teiseju Turiu kovoti uz savo vyrus

  11. Teisejai

    Uz efes turku saltinis remia eve bet ira kaip yra praradom sansa kaip efes vistiek bus 1

  12. Teisejai

    Turku avialinijos neveltuI

  13. 19 Tritaskiu

    Kas atnese Tritaskiu rekorda ? Pirmoi puseje tikrai susikureme visus ten kur turejo me atakuotI puolime tikrai suzaideme kazkas tokio. 19 Tritaskiu yra kazkas tokio bet esame jauna komanda ir prie 19 Tritaskiu tu negali pralaimeti

  14. Darius

    Matematiškai Žalgiris tritaškiais pelnė ne 57, o 60 taškų, nes vieną metimą Riversas išmetė su varžovo bauda ir metė 3 baudų metimus, kuriuos visus ir pataikė. Dar paskaičiavus, tai tie 20 tritaškių metimų atnešė 20 papildomų taškų, todėl nesueina galai, kaip su tiek bonuso buvo galima pralaimėti. Nes Žalgiris pelnė 60 taškų tritaškiais, kuriuos pataikė 61 proc, o Efes tritaškiais įmetė tik 30 taškų, kuriuos pataikė 47 proc. Ir čia aš matau 2 labai skaudžias klaidas, kai 2 kėlinio pabaigoje varžovui buvo padovanotas kamuolys ir jie paskutinėmis sekundėmis įmetė tritaškį, kurio neturėjo būti, taip pat vieną kamuolį Larkinui atidavė Walkupas, kuris bandė pasuoti skersą Lekavičiui, tada gavom 2 taškus iš po krepšio. Labai skaudu pralaimėti taip fantastiškai pataikant. Komanda puikiai sustyguota, metimai logiški ir gerai paruošti, viskas sukrenta kaip kompiuteriniame žaidime, geriausias rungtynes žaidžia Riversas, Leday, pagaliau prideda Hayes ir to vis tiek negana. Jei pažiūrėti į Efes, jie žaidė iš esmės šešiese, sakė, kad buvo pavargę, bet ištempė. Apmaudu.

  15. Petras

    Nemustebciau jai po kurio laiko eurolyga pranestu jog teisejai suklydo!

  16. Hyper

    Ketvirtam kėlinyje, vienu metu Efes teisėjai leido žaisti regbį, po to jie ir persverė… Turkish Airlines Euroleague

  17. Eurolyga

    Per 10 likusiu reguliariojo sezono runktyniu zalgiris privalo laimetI maziausiai 7-8 kartus kad suteiktu sau sansa ismukti I astuoneta

  18. Viltys

    Bet kurioje kitoje situacijoje net ir sita pralaimejima butu galima pasimti kaip moralini laimejima. Tik beda ta kad senka zalgirio gyvybes senka

  19. Eurolyga

    Pripazino teiseju klaidas turejusios itakos zalgirio pralaimejimui

  20. AgailetinI teisejai

    Pripazino teiseju klaidas turejusios itakos zalgirio pralaimejimui

  21. Darius

    Teisėjavo : CHRISTODOULOU, CHRISTOS; PEREZ, EMILIO; SILVA, SERGIO