Puikią gynybą demonstravę žalgiriečiai iš Vitorijos parsiveža pergalę (VIDEO) 26

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos 25-ajame ture svečiuose nugalėjo Vitorijos „Baskonia“ komandą 74:60 (13:17, 17:18, 21:10, 23:15) ir atsirevanšavo už pirmajame rate 12 taškų skirtumu patirtą pralaimėjimą.

Mačo pradžia nebuvo pati rezultatyviausia, tad kėliniui įpusėjus žalgiriečiai 7:6 pirmavo po Artūro Milaknio tritaškio bei pastebimo Edgaro Ulanovo žaidimo. Tada Lietuvos čempionai užstrigo puolime, o tuo pasinaudoję šeimininkai atsiplėšė iki 9:17. Iš žaidimo svečiams pasižymėti toliau nepavyko, bet tarsi oras reikalingus taškus nuo baudų metimų linijos rinkosi atsilikimą 13:17 kiek sušvelninęs Zachas LeDay.

Antrajame kėlinyje kauniečiai kūrėsi antrąsias progas puolime, sau patogų metimą susikūrė Lukas Lekavičius, tačiau krepšys toliau buvo užrištas – 15:21. Po pasitarimo „Žalgiris“ atrado receptą puolime: eilinę papildomą progą išnaudojo Jockas Landale‘as, rezultatą 21:21 lygino kietai žaidęs E.Ulanovas. Tiesa, čia pat į tai atsaką turėjo ir baskai, vėl atitrūkę iki 21:26. Sudėtingą metimą per rankas realizavo Nigelas Hayesas, iš toli iššovė E.Ulanovas, prie kovos po savuoju krepšiu prisidėjo Martinas Gebenas, bet pirma rungtynių pusė buvo pralaimėta 30:35.

Po didžiosios pertraukos skurdų pataikymo procentą iš toli gerino L.Lekavičius ir Thomasas Walkupas, į priekį kauniečius 40:39 išvedė Z.LeDay. Patikimai abejose aikštės pusėse žaidęs Z.LeDay tapo pirmuoju dviženklininku „Žalgirio“ komandoje, ledus pramušė Artūras Milaknis – 45:43. Kur kas geresnio kėlinio pabaigoje lyderio savybes demonstravo L.Lekavičius, o svarstykles į žalgiriečių pusę 51:45 taikliu metimu iš vidutinio nuotolio nusvėrė T.Walkupas.

Dar tvirčiau rungtynių kontrolę į savo rankas Lietuvos čempionai paėmė iš toli prisišaudžius K.C. Riversui – 56:45. Savalaikį T.Walkupo perdavimą dvitaškiu su pražanga pavertė M.Gebenas, dar saugiau jaustis leido gerą kamuolio judėjimą tritaškiu tvirtinęs ir atstumą iki 62:50 auginęs E.Ulanovas. Tolimu šūviu į tokį pat šūvį atsakė T.Walkupas, pergalės link artino draugo užnugarį pasaugojęs L.Lekavičius – 67:53. Išvykos pabaigoje reikalingą taškų persvarą 74:60 „Žalgirio“ pusėje išlaikė iš toli pataikęs E.Ulanovas bei 1000 taškų ribą Eurolygoje pasiekęs L.Lekavičius.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 15 (3/5 trit., 7 atk. kam.), L.Lekavičius 13, Z.LeDay 11 (5 atk. kam.), T.Walkupas 8 (6 rez. perd.), N.Hayesas 8 (6 atk. kam.), A.Milaknis 7, M.Gebenas 7, K.C. Riversas 3, J.Landale‘as 2, P.Jankūnas 0.

„Baskonia“: S.Christonas 17 (3/6 trit.), T.Shengelia 12 (6/7 dvit., 5 atk. kam.), P.Henry 6, A.Polonora 6 (3 blk.).

Komentarai

  1. Ištikimas fanas

    Kas per pradžia…

  2. Rivers

    Idiot, go home looser

  3. 709

    Visus su pergale!!! Pagaliau nuimtas Baskonijos prakeiksmas ir iskovota pergale!!! SAUNUOLIAI!!!

  4. Fantastika

    Po pertraukos pagerinom gynyba

  5. opa

    jau buvau prarades vilti , bet smagu kad laimejom!!!!!

  6. Fantastika

    Na pirma puse buvo klampI klaidu is walkupo nemazai Bet patiems nekrito TritaskiaI po pertraukos paspaude isivaziavo ir pergale +14 Dziugu kad zalgiris renkasI pergales 2 rate uz pralaimejimus 1 rate

  7. Fantastika

    Na tai pat Dziugino po netaikliu metimu atkovotI kamuoliai puolime

  8. Kova energyja

    PuikiaI Ten buvo palaikymo

  9. Zalgiris

    Dabar Laikas ChimkI nugalet po ilgos pertraukos baskus paimem

  10. Darius

    Žiūrint į statistiką sunku patikėti, kad Žalgirio atkovoti kamuoliai 43, o baskų 22. Vienos iš pačių geriausių Žalgirio rungtynių, jei ne pačios geriausios, Eurolygoje šitoje kategorijoje. Šitaip laimėta lenta, o Gebenas žaidė tik 9, o Landale tik 11 min, reiškia centrai abu sudėjus tik 20 min buvo aikštelėje. Tik klaidas tai jau reikia mažinti. Walkupas, pvz, klysta lygioje vietoje, 2 pribėga, uždaro į dėžutę ir tas negali išsivaduoti, kai Lukas iš tokių situacijų lengvai pabėga. Bet dabar Žalgiris jau pagavęs gerą bangą, jei ne teisėjai, būtų buvusi pergalė ir prieš Efes ir dabar būtume 8 vietoje.

  11. hey hey

    su pergale , tikrai nusimetem baskonijos kazkoki uzkeikima, bet labiausiai uzknisa cia kas tiesiogiai komentuoja, ant kiek reikia buti nevykeliui kad rasineti tokias nesamones , nesinori cia keiksmazodziu rasineti , bet kad bl uzbisot

  12. ribaunt.net

    Congrats our green friends. Could you please exchange Leo Westermann with Lecavicius and Derrick Williams with Zach Leday. https://www.ribaunt.net/2020/02/21/zalgiris-kaunas-deplasmanda-kazandi/

  13. Traukynis

    Usikures Zalgiris visateisis atkrintamuju lenktyniu dalyvis

  14. Ispanu spauda

    Kele balta veliava stebuklu nerodes zalgiris kopia link akrintamuju

  15. Darius

    Po Žalgirio pergalės turime gėdingą rinktinės sutriuškinimą nuo kažkokios Belgijos. Nežinau kuriame dešimtmetyje užsiliko rinktinės žaidimas, kad tris kėlinius taškus bandė rinkti tik per centrą ir surinko 31, kai belgai 68. Gėda. Po tokių rungtynių Maskoloiūnas turėtų iškart atsistatydinti ir nejuokinti svieto. Apgailėtina, nyku, baisu. Rinktinę sunešiojo kažkokie belgai kaip kokį Madagaskarą ar Vietnamą. O visa rai dėl to, kad mūsų komandose lietuviai suolus trina, o žaidžia svetimi. Va ir turim ką turim. Dar daugiau legionierių į sudėtį paimkit. Gėda žiūrėti, į ką pavirto Lietuvos krepšinis.

  16. Isigando belgu

    Sunku butu zaidejams rinkti zodzius na gynyba buvo kaip retis

  17. Darius

    Čia Žalgirio svetainė, bet juk rinktinėje žaidė Žalgirio auklėtiniai Motiejūnas, Kalnietis, Mačiulis, Dimša, Valinskas, Janavičius, Kuzminskas, Masiulis, Sajus, sudėty buvo ir Birutis. Rinktinę treniravo taip pat Žalgirio treneris. Iš jų praktiškai Žalgirio komandą galima sudaryti. O koks buvo rezultatas prieš nežinomus kiemo komandos belgus ? 31:68 po trečio kėlinio. Tai aš turiu klausimą, ko vertas Žalgirio žaidėjų paruošimas po šitos gėdos ? Ko verta ta jūsų komplektavimo politika ? Kur vietinių žaidėjų ugdymas, ? Metai iš metų gabus jaunimas trina suolą, o žaidžia visokie hayesai, landalai, perezai galų gale. Čia buvo spyris į subinę visam Lietuvos krepšiniui, lkl ui ir Žalgiriui tiesiai į šiknaskylę. Einame futbolo keliu.

  18. Gal bus isvados

    Su Cekais nebus blogai Tai tik pirmos runktynes

  19. Vycka Dariui

    būk nuoseklesnis: 1.tai siūlai prievarta neišleisti geriausių lietuvių žaisti į užsienį ir laikyti juos LKL klubuose? 2.ar ne pats nuolat aiškinaindavai, kaip permokama Jankūnui, Ulanovui, Lekavičiui, o juk juos pakeistų legionieriai, kurių taip nenori matyti

  20. Darius

    Niekada nesu sakes, kad permokama Lekaviciui, jis yra vienas is mano megstamiausiu zaideju. Ulanovo adresu taip pat perlenki, nes jei kada ir teko pasakyti koki bloga zodi apie jo zaidima, tai buvo labai retas atvejis. Kas del Jankuno, taip, pelenu maisui moketi tokius pinigus ….
    Del siulymu. Lietuvos krepsinio federacija negali kliudyti zaideju isvykimui i uzsieni, tegu vaxiuoja kas nori. Taciau turi buti ribojamas uzsienieciu zaideju skaicius klubinese komandose tam, kad kiltu vietiniu zaideju lygis ir zaistu lietuviai, o ne amerikosai. Butu mano valia, uzdrausciau registruoti daugiau kai 3 legionierius. Ir tada nebutu klubuose perezu hayesu, jei irktu, tai tikrai gerus, o salia ju augtu ir tobuletu lietuviai.

  21. Pertrauka

    LKL nera gera proga laisvos dienos dar pries lemiamus musius pasiruost Sulaukti Grigonio

  22. Dariau

    kodėl įvardijai nepavykusius pirkinius? kodėl nesakai, kad nebūtų Daviesų, Pangosų, Micičių ir daugybės kitų legionierių, jei dirbtų pagal tavo sistemą ir vietoj jų būtų ugdę kadaise perspektyviausiais laikytus Čepukaičius ir Janavičius? pergalių nereikia? nori grįžti prie iki gyvo kaulo įgrįsusio jau prieš 20 metų senbezdų pezėjimo apie legionierių žlugdomą Lietuvos krepšinį?

  23. Darius

    Taigi parasiau, kad legionieriams turi buti ivestas limitas. TRYS legionieriai ir ne daugiau. TRYS. Su 3 legionieriais Zalgiris laimejo eurolyga, su 2 metais anksciau irgi laimejo taure. Buvo isauginta daugybe auksciausio pajegumo krepsininku, kurie i rinktine netilpdavo. Tai Jankunas, tai Kaukenas likdavo uz borto. Dabar jau pagrindineje rinktineje zaidzia bendziai butkeviciai, nes nera ka imt. O su Zalgirio aukletiniais gauname nuo belgu 31:68. Jeigu kazka tokia situacija tenkina, jusu reikalas. O as sakau, kad prie to prisidejo per didelis legionieriu skaicius, kuri reikia mazinti. Puikiai apsieitume ir su vietiniais vietoje hayesu.

  24. ribaunt.net

    Pana fans attack Lamonica and Javor. Did they deserve?
    https://www.ribaunt.net/2020/02/23/euroleague-hakemlerine-yunanistanda-saldiri/

  25. Legionieriai

    Tai buvo cia kurIais metais ir 5 6 legionieriais na Pamoka bus skubotai skautinant kaip Perezus zalgiris retai kada klysdavo su nepasiteisinusiais zaidejais Kazin ar butu I nauda vietiniai

  26. hey hey

    nu jo atleist treneri del vienu rungtyniu , gerai kad i federacijos vadovus nepakliuna pas mus , su krepsiniu niekaip nesusije zmones. Visi matem kad aisktej lavonai buvo ka tas treneris gali jiems padaryti jai tokie brangus asai apsisika netiketai?