Ištikimiausių aistruolių palaikomas „Žalgiris“ per pratęsimą palaužė italus 39

Gerą bangą pagavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos 26-ajame ture prie ištikimiausių aistruolių 105:97 (27:25, 26:19, 19:27, 19:20, 14:6) per pratęsimą palaužė Milano „AX Armani“ komandą.

Rungtynių pradžioje visos kauniečių atakos taškais baigdavosi po puikių rezultatyvių perdavimų, o po vieno iš jų, rezultatą 9:8 persvėrė Paulius Jankūnas. Jau trečią komandos kapitono P.Jankūno perdavimą išnaudojo Jockas Landale‘as, į užsisukusią taškų karuselę prisijungė pražangos nepaisęs Edgaras Ulanovas – 16:13. Ne ką silpniau taškus rinkosi ir svečiai, kurie į priekį truktelėjo 16:20. Aukščiausią klasę demonstravo įvairiapusį žaidimą rodęs E.Ulanovas, pražangas provokavo Nigelas Hayesas, pirmąjį kėlinį laimėti 27:25 leido akiplėšišką vagystę įvykdęs Rokas Jokubaitis.

Antras kėlinys startavo maksimaliai situaciją išspaudusio Zacho LeDay epizodu, tritaškiu iš krašto pranašumą iki 33:25 augino N.Hayesas. Dizaineriams bandant grįžti į rungtynes, darbo ėmėsi N.Hayesas, kuris savo rankomis brėžė naują rekordinės persvaros ribą – 39:30. Tiesa, svečiai greitai stabilizavo padėtį artėdami iki 39:37. Chaosu aikštėje pasinaudojo Z.LeDay, tačiau priekyje 41:42 jau buvo „AX Armani“ krepšininkai. Dar vieną tritaškį švystelėjęs N.Hayesas buvo vieninteliu iš toli pataikiusiu žalgiriečiu, svarstykles 48:44 vėl persvėrė E.Ulanovas. Prieš pat didžiąją pertrauką Milano komanda užsidirbo nesportinę pražangą, ją taikliomis baudomis pavertė Thomasas Walkupas, o tritaškiu iš krašto didžiausią pranašumą 53:44 sugrąžino Artūras Milaknis.

Po didžiosios pertraukos Milano snaiperiai toliau mėgavosi žaidimu ir artėjo iki 55:50. Kitoje aikštės pusėje tritaškiu atsakė T.Walkupas, iš vidutinio nuotolio neklydo Z.LeDay, tačiau svečiai visiškai perėmė kontrolę į savo rankas pirmaudami 60:61. Ketvirčiui įpusėjus sužibėjo krepšį dėjimu patikrinęs J.Landale‘as, į priekį 67:66 kauniečius grąžino N.Hayesas. Sunkaus kėlinio pabaigoje gerą atkarpą sužaidė ir T.Walkupas, kurio penki taškai suteikė minimalų pranašumą – 72:71.

Ketvirtajame kėlinyje iš toli prisišaudė J.Landale‘as, lyderio savybes demonstravo priekyje 79:76 „Žalgirį“ rezultatyviais reidais palaikę T.Walkupas ir E.Ulanovas. Tuomet triukšmo bombą sprogdino tritaškius susmeigę aukštaūgiai P.Jankūnas ir Z.LeDay, pirmą kartą dviženklį atstumą 88:78 sukūrė nugara varžovą apžaidęs E.Ulanovas. E.Ulanovas netrukus pridėjo ir baudos metimą, tačiau dizaineriai baltos vėliavos nekėlė ir likus 83 sekundėms užkūrė tikrą pirtį – 89:87. Po pasitarimo žalgiriečiai neužpuolė, svečiai susikūrė antrą progą ir rezultatas tapo lygus 89:89. Prasiveržimais apsikeitė T.Walkupas ir Sergio Rodriguezas, tačiau esant lygybei 91:91 paskutinės 13 sekundžių priklausė Lietuvos čempionams. Per jas šeimininkai net neatliko metimo ir viskas persikėlė į pratęsimą.

Papildomą laiką tolimu šūviu pradėjo visą mačą pratylėjęs Lukas Lekavičius, iš arčiau pasižymėjo Z.LeDay – 97:93. Sunkiai besivysčiusias atakas ant savo pečių apsiėmė Z.LeDay, prasidėjus paskutinei minutei apčiuopiamą 101:96 persvarą sukūrė N.Hayesas. Likus 34 sekundėms N.Hayesas realizavo dar du svarbius baudų metimus, o pergalę 105:97 užtvirtino Z.LeDay.

„Žalgiris“: N.Hayesas 21 (3/3 trit.), Z.LeDay 19 (5 atk. kam.), T.Walkupas 18 (5/7 dvit., 5 rez. perd.), E.Ulanovas 16 (6/11 dvit., 6 atk. kam., 6 rez. perd.), J.Landale‘as 14, P.Jankūnas 8, L.Lekavičius 4, A.Milaknis 3, R.Jokubaitis 2, K.C. Riversas, K.Lukošiūnas 0, M.Gebenas 0.

„AX Armani“: V.Micovas 18 (4/8 trit., 7 atk. kam.), S.Rodriguezas 18 (4/10 trit., 8 rez. perd., 3 per. kam.), K.Tarczewskis 18 (6/7 dvit.), D.Crawfordas 13 (3/4 trit.), K.Sykes‘as 11 (3/7 trit., 5 rez. perd.).

Komentarai

  1. Darius

    Visus su pergale, sunkia ir pelnyta ! Dabar kitas dalykas, i rungtynes buvo parduota 15 000 bilietu, o jas stebejo 9 400. Anot motiejuno, bilietus grazino vienetai, net ne simtai, o vienetai. Anot motiejuno. 5500 jam vienetai. Galiu pasakyti, kad taip ir turejo buti po visu motiejuno erezihu. Del 35 italu prarado 5000 savu. Saunuolis. O atmetus ironija durniu durnius.

  2. opa

    sveikinu visus su pergale!!!!! isvijom virusa laimingai

  3. ribaunt.net

    Great offensive performance. watch the higlights from the link
    https://www.ribaunt.net/2020/02/28/zalgiris-kaunas-evinde-uzatmada-kazandi-macin-ozet-highlights/

  4. Tik 3 komentarai

    Kas nebuvo gailejosI tokie istykimiausI fanai rinkosI tu milano fanu mazai

  5. 709

    Visus visus su pergale!!! Labai maloni atmosfera arenoje ir linksmas savaitgalis.

  6. Kaunas

    Supergale istempem geraI kad pratesime reikiamu skirtumu laimejom Walkupas labai kamuoliu nesuvaldo 4 gale

  7. Kaunas

    Nieks nepanikavo cia kas nebuvo galvos kad po kiek dienu atsiras susirges sirgalius

  8. Atmosfera

    Kad ir kiek buvom puikus audringas palaikymas

  9. Fantastiskas vakaras

    Fantastiskas trileris su ispudingu rezultatu Jokie virusai musu nesustabdys su pergale visus

  10. Heyheu

    Su pergale , daug laisvų vietų, net mano viskas gerai, svarbu leidžiam pasisakyti ir kvailiams

  11. Pergale del fanu

    Arenoje zmones spinduliavo gera nuotaika jokiu panikos zenklu nebuvo metytI Net kaukiu kuriu lietuvoje jau sunku isigytI zmones nebuvo usideje

  12. Dariui

    Nekliedėk, vargdieni

  13. Nekledek

    Buvo kalbintI sirgaliai prie arenos ejo drasiai be baimes panikos buvo ir is anglijos atvyke

  14. Darius

    5500 neatejusiu sirgaliu skaicius kalba pats uz save. Neatejo kas trecias tad juokingi isvedziojimai, esa sirgaliai ejo drasiai. 5500 isvis neatejo, tai apie kokia drasa mes kalbame ? Atvykusius is Milano lietuvius raginama 2 savaites sedeti namie, nedirbti, neiti i mokymo istaigas, o cia atvaziave makaronininkai iskart nuejo i arena. O ju isvis ten neturejo buti. Bet jie buvo, nes moliojunui truksta kiausiniu. Dabar, gudruciai, klausimas, o kas jei makaronininkai apkrete keliolika lietuviu, kurie issivazinejo po ivairias Lietuvos vietas ? Ar garantuosite, kad jie nieko neapkres ? Nes per 2 sav keliolika taip isses virusa, kad po menesio Lietuvoje bus tusti autobusai, barai, viesbuciai, nevyks masiniai renginiai, sustos prekyba. Scenarijus juodas, bet moliojunas ir ko jei ka dare, tai tik del varneles kaip sovietmeciu. Ir tada, durneliai, net ir noredami ir labai drasus budami isvis neateisite i Zalgiri, nes bus rungtynes be ziurovu. Suprantamai parasiau ?
    Ps
    Kai parasiau, kad daug mano pazystamu neis, kiek buvo patyciu. Kaip buvo smagu tyciotis, moliojunas pezejo ta pacia gaida irgi, esa atsisako eiti vienetai. Ka dabar jis pasakytu ?

  15. aaa

    idomu kaip bus su chimki nes su ta „salimi“ tai isviso neaiskus reikalai

  16. Petras

    Puiki pergale aciu! Linkejimai verygai!

  17. Puse

    Pabijojusiu po verygos pasisakymu

  18. Chimki

    Su Chimki kolkas Ramu apie rusija isvis nieks neusiminta Bet kiek ziurau Bilietu pardavime Tai letokaI perkama nors ir antradienis

  19. 2 savaites

    Praais ir manau nieks nieko neisgirs po Zalgirio Milano runktyniu

  20. Istikimiausi

    Kiek teko vienur kitur paskaityt komentaru buvo nustebinusiu kad nesitikejo kad tiek daug neatejo nepaisant nedaug buvusiu milano fanu na nuo pirmadienio buvo daug kam dvejoniu

  21. Vycka to Darius

    bet tai pripažink, kad ne visai protiškai sveiki tie tavo pažįstami, kurie panikai pasidavė, apie tave to nesakau, protingai rašai dėl nepagrįstai siejamos panikos, tikėkimės, kad šita isterija iki olimpinių baigsis

  22. Krepsinis.net

    Zalgiriui pats laikas iteiktI E.UlanovuI nauja sutarti

  23. Darius

    Liezuvis neapsivercia pavadinti psichskai nesveikais kas trecia Zalgirio sirgaliu. O tau ?

  24. 10 tuke

    Kas svarbiausia kad komanda zaidzia svarbiu metu 2 rate negauna traumu niekas

  25. kaunas

    antradieni visi i arena reikia palaikymo

  26. Heyhey

    Pripažįstu, kad didelis aplaidumas buvo įleisti tuos 14 iš milano , bent jau reikėjo į kokia ložę juos uždaryti, aš jų nemačiau, kur sėdėjo, bet vis tiek taip negalima Pmo

  27. Dariui

    Skandinavijos šalyse 45 – 60 proc. žmonių vartoja psichotropus. Reiškai tiek žmonių su sutrikusia psichika. Tai čia ramybės fazėj. O kai Lietuvoje buvo sukelta tokia debiliška panika – natūralu – kieno psichika truputį parėjusi – pasidavė tai panikai. Tu, panašu, irgi. Tik iš to visai nesišaipau – užuojauta tau – nepamatei puikių varžybų. Žemiausio lygio šioj situacijoj pasirodė žiniasklaida – eskalavusi šį klausimą. Po kelių mėnesių bus nemalonu ir gėda prisiminti, kad tiek žmonių nepalaikė mylimo klubo dėl kelių dešimčių bukų žurnalistėlių

  28. Su pavasariu Gimtadieniu

    K.C su Gimtadieniu Rivers

  29. Kaip ir sake saras

    Noretusi kad nebutu tokios masines psichozes kiek perdeta Veryga issaiskino kad nepanikuot Zmones kaip isproteje Sluoja Lentynas bereikalingaI prisipirkt

  30. Darius

    Rungtynėse aš buvau, nepanikavau ir jokio respiratoriaus neužsidėjau, nors mačiau tris su jais. Tik tris. Neatėjusius į rungtynes nei užjaučiu, nei kaltinu, tai jų pasirinkimas. Žmonės neatėjo paaiškėjus, kad atvyksta keliolika sirgalių iš Milano. Aš manau, kad jų neturėjo būti, nes ar jie neužsikrėrę, patikrinti neįmanoma, nors moliojūnas kaip koks skvernelis mums visą laiką melavo, esą jie bus patikrinti. Todėl man ir pikta, kad toks žmogus užsiima demagogija ir visus laiko idiotais. Tų italų niekas netikrino. Temperatūros pamatavimas ir anketos pildymas nėra patikrinimas ar žmogus neužsikrėtęs tuo koronos virusu.
    Kas liečia skandinavus, jie kitokie. Tegu jie ten psichotropinius kas antras ryja, jų reikalas. Ir pederastų ten 100 kartų daugiau, negu Lietuvoje. Kažkodėl tarp ten gyvenančių arabų tokių beveik visai nėra.

  31. Tomas

    As ir buvau sedziu zaliam sektorium be panikos niekur nemaciau aplinkuI kad butu kas su kaukem Tie kurie buvo neisigando ir zurnalistu netruko prie arenos kalbino sirgalius del baImes viruso bet manau priejus 2 savaitem nieks nieko neislis

  32. Patikrinimas

    Nu patikrinimas nu ir visI 9405 sirgaliai sekmingai praejo be problemu be trukdziu

  33. Motiejūnas

    Aš rūpinausi, kad korona nepraeitų, todėl liepiau šiauliečiams arenoje nesirodyti, bet prieš italus iš Milano buvau nieko prieš, nes jie buvo išsamiai patikrinti dar oro uoste, nes užpildė anketą. Todėl klubas neprisiima jokios atsakomybės, jei kuris nors užsikrėtėte ir ketinate užversti klumpes, nes klubas padarė viską.

  34. to Darius

    napatinka Motiejūnas, ne kartą traukęs klubą ir iškėlęs į Europos lyderius? Skvernas, po 19 metų atidavęs LR skolą Žalgiriui? Tai neik į EL varžybas iki kito sezono, nes virusas iki vasaros dar pacirkuliuos. Graudini čia visus išsijuosęs. Neįrodysi sveikos psichikos žmogui, kad panika – gerai

  35. .

    Numete skvernas suniui kaula ir tas loja, o kad su karbausiu visa Lietuva tratina tai nieko tokio. Durneli, per kelias dienas Zalgiris prarado kruvas pajamu ir beveik 6000 sirgaliu, nes Motiejunui ant ju nusisikt. Gerai gavo per zabtus, gal prades su zmonem skaitytis

  36. nei

    cia kas gavo , nei kas prarado zenkliai , eiline isterija , nes gyvenima valdo purvasklaida su socialistiniais tinklais, veryga prisidenge uzpakali lenta ir parekomendavo neiti , beda tame kad dabar paskaitom tik antrastes ir apgalvoti neturim laiko , o antrasciu vis daugiau ir daugiau , ir psichotropiniu vis daugiau , aisku kam reikia

  37. to . Garastas

    Kodėl nemetė kaulo tuos 19 metų, debile? :) nes Skvernas? O kas tu? Debilas- landsbergininkas? Kodėk tada tavo mėšliai to kaulo nemetė? Nuotaikos keičiasi į gera- bus rytoj pilna arena. Gal 1000 bekiaušių apimtų panikos ir neis, bet ne daugiau

  38. .

    kokiu reikia buti debilu, kad eiti uz skverneli…

  39. to .

    Nepradėk politikuoti šitam puslapyje. Nepaneigsi, kad Skvernas ŽALGIRIUI GRAŽINO skolą. Šūdlandsbergininkių, beje