Prieš antradienio rungtynes Š.Jasikevičius išskyrė didžiulį „Chimki“ potencialą (VIDEO) 2

Jonas Lekšas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą Eurolygos 27-ojo turo rungtynėse „Žalgiri“ arenoje priims Maskvos srities „Chimki“ klubą.

Pastaruoju metu Rimo Kurtinaičio auklėtiniai demonstruoja solidų krepšinį bei Eurolygoje iškovojo tris pergales paeiliui, taip nutraukdami nesėkmingą atkarpą, kai buvo pasiekę vos tris laimėjimus per 15 susitikimų.

Prieš antradienio mūšį „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pastebėjo padidėjusį būsimų varžovų intensyvumą.

„Paskutinėse rungtynėse kažkiek daugiau intensyvumo pas juos atsirado, prisijungė Thomasas Robinsonas ir jie tikrai sužaidė neblogas rungtynes, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Kaip visada, jie puikiai puola, stengiasi agresyviau gintis ir yra viena iš daugiausiai potencialo turinti komanda Eurolygoje, ką ir sakiau prieš pirmąsias rungtynes.“

„Chimki“ vidutiniškai per mačą pelno po 85,7 taško ir tai yra trečias rezultatas Eurolygoje.

„Manau, kad svarbu bus keisti gynybas, neleisti jiems prisiderinti, jie turi labai daug patyrusių žaidėjų, kurie tikrai moka žaisti, – akcentus gynyboje dėstė „Žalgirio“ vairininkas. – Bandysime kuo labiau apsunkinti jiems reikalus.“

Neabejotinu Rusijos klubo lyderiu jau eilę metų yra Aleksejus Švedas, šį sezoną vidutiniškai per rungtynes Eurolygoje pelnantis po 21,3 taško.

Kalbėdamas apie akcentus, žaidžiant prieš A.Švedą, Š.Jasikevičius tikino, jog rusą svarbu atakuoti abiejose aikštės pusėse.

„Pagrindas yra apsunkinti jo (A.Švedo) žaidimą visose situacijose. Ir puolime, ir gynyboje stengtis jį atakuoti. Tai eilę metų daro visi varžovai ir kartais tai suveikia, kartais – ne“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“ mūšis įvyks antradienį Kaune 19.44 val.

3840x530_z-khimki_03-03

Komentarai

  1. ribaunt.net

    Jasikevicius is sun of the Fenerbahçe Beko. We always wait for you. Turkish translate of the interview.
    https://www.ribaunt.net/2020/03/03/zalgiris-kocu-jasikeviciusun-khimki-maci-oncesi-gorusleri/

  2. Darius

    Šiandien ne tik Žalgiris prieš Chimki, bet ir Jasikevičius prieš Kurtinaitį. Kurtis su tris kartus didesniu biudžetu, bet Šaras namie ir turbūt pilnoje arenoje. Manau, kad Šaras šitoms rungtynėms ruošiasi kaip niekada. Labai tikiuosi, kad šį kartą teisėjai netemps turtingesnių už ausų, kaip kad atėmė iš mūsų pergalę prieš Efes. Sėkmės Žalgiriukui !