#ZalgirisClassics kviečia prisiminti įnirtingą trilerį Malagoje (VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ tęsia #ZalgirisClassics rubriką, kurioje supažindinama su legendinėmis Kauno „Žalgirio“ rungtynėmis. Sekmadieniais ir ketvirtadieniais „Žalgirio“ gerbėjus pasiekia įsimintini mačai iš „Žalgiris TV“ archyvo.

Šį kartą #ZalgirisClassics kviečia sugrįžti į 2002–2003 m. Eurolygos sezono pradžią, kai žalgiriečiai pradėjo kovas B grupėje ir išvykoje susitiko su Malagos „Unicaja“ komanda.

Pralaimėję pirmuosius du sezono mačus Sienos „Montepaschi“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ekipoms kauniečiai į Ispaniją vyko siekti pirmosios pergalės.

Prisiminti šį mačą padėjo žurnalistas ir sporto komentatorius Rytis Kazlauskas, komentavęs rungtynių eigą Malagoje jau iš šių laikų perspektyvų.

„Smagu trumpam nusikelti į rungtynes, kurias būdamas 11-os stebėjau per televiziją. Dar smagiau, kai žinai, kad jaunesnė gerbėjų kartai gali pasimėgauti atkaklia susitikimo eiga ir susipažinti su krepšininkais, žibėjusiais Lietuvoje ir Europoje prieš beveik dvidešimt metų“, – įspūdžiais dalijosi R.Kazlauskas.

Tais metais į „Žalgirį“ sugrįžo du legendiniai krepšininkai – Saulius Štombergas ir Gintaras Einikis. Trečią sezoną pradėjo Dainius Šalenga, o pirmuosius žingsnius Eurolygoje žengė Tadas Klimavičius, Vidas Ginevičius ir Darius Šilinskis.

Legionierių grandį sezono pradžioje sudarė NBA patirties turėjęs Kornelis Davidas, tą sezoną Eurolygoje pagal rezultatyvius perdavimus pirmavęs Edas Cota ir „Žalgiryje“ neužsibuvęs Chrisas Carrawellas.

„Žalgirio“ susitikimas su „Unicaja“ klostėsi itin atkakliai. Nei viena komanda nebuvo įgijusi dviženklės persvaros, o nugalėtojas sprendėsi pačiomis paskutinėmis sekundėmis.

Komentarai